چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۰۲۳
مجلس

مجلسی‌ها در صف منتقدان نماینده سراوان

درگیری نماینده سراوان با کارمندان گمرک,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

ماجرای درگیری نماینده سراوان با کارمندان گمرک همچنان در سر خط اصلی اخبار کشور است؛ خصوصاً در فضای مجازی که کاربران همچنان از ابعاد مختلف این ماجرا می‌نویسند. در روزهای اخیر البته به جز اعتراض کاربران، موضوع نماینده سراوان ابعاد دیگری هم در فضای مجازی پیدا کرده است و آن هم به ابهام در سلامت مقالات علمی او در دانشگاه برمی‌گردد. اینها همه در شرایطی است که رئیس دفتر رئیس جمهوری هم از تشکیل کمیته‌ای مشترک از دولت و مجلس برای رسیدگی به موضوع خبر داده است.

 

تبرئه‌ای که تکذیب شد

خبری که روز پنجشنبه درباره ادامه ماجرای نماینده سراوان منتشر شد، به مختومه شدن پرونده این نماینده در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان برمی‌گشت. جایی که محمدجواد جمالی، سخنگوی این هیأت به تسنیم گفت که «پرونده نماینده سراوان در مجلس در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان خاتمه یافته است.» او از تبرئه شدن محمدباسط درازهی در این هیأت خبر داده بود. همین مسأله هم اعتراضاتی در فضای مجازی به راه انداخت. خصوصاً اینکه پیش‌تر مشخص شده بود این نماینده به همراه یکی از واردکنندگان عمده خودرو در کشور راهی گمرک شده و دلیل درگیری او نیز عدم امکان ورود خودروی لکسوس این واردکننده خودرو به داخل گمرک بوده است.

 

جمالی نوبندگانی این روایت را در گفت‌وگوی خود با تسنیم تقریباً تأیید کرده اما در نهایت با اشاره به جلسه هیأت نظارت گفته است: «در این جلسه اعضای حاضر با اکثریت آرا، به این جمع‌بندی رسیدند که بازدید سرزده از دستگاه‌ها و بررسی عملکرد آنها جزو وظایف نظارتی نمایندگان مجلس است و مسئولان باید همکاری‌های لازم را داشته باشند، البته در این جلسه، هیچ کس برخورد و درگیری‌های لفظی بین دو طرف را تأیید نکرد.» او افزوده است: «مقرر شد که وقتی نمایندگان مجلس در زمانی که به دستگاهی مراجعه می‌کنند، شخصی برای پیگیری امور و ورود آنها به ساختمان، هماهنگی‌های لازم را پس از رؤیت کارت نمایندگی، انجام دهد تا این مسائل پیش نیاید.» کاربران فضای مجازی در واکنش به این اظهارات معترض بودند که از ترتیب حضور نماینده سراوان در گمرک به نظر نمی‌رسیده که او برای نظارت عملکرد این مجموعه به آنجا رفته باشد بلکه تقریباً واضح شده که قصد انجام کاری را داشته است.

 

این در حالی است که محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان به «ایرنا» گفته است که «دو ساعت بعد از اتفاقی که در گمرک افتاد، از گمرک به آقای درازهی زنگ زدند و بعد از این تماس ایشان به گمرک رفته و پیش رئیس نشسته و کاری که داشته را آنجا مطرح کرده است.» با این وجود دیروز یک عضو دیگر هیأت نظارت مختومه شدن این پرونده را تکذیب کرد. علیرضا سلیمی به «فارس» گفته است: «اصلاً جلسه‌ای در این خصوص تشکیل نشده است که نتیجه‌اش مختومه شدن این پرونده باشد.» او توضیح داده که علی‌رغم پیگیری‌ها تا ساعت ۲۲ روز چهارشنبه اصلاً چنین جلسه‌ای تشکیل نشده است.

 

واکنش واعظی به استیضاح دژپسند

در همین حال دیروز رئیس دفتر رئیس جمهوری از تشکیل کمیته‌ای مشترک از دولت و مجلس برای رسیدگی به این موضوع خبر داد. ۴۰ نفر از نمایندگان در حمایت از درازهی روز سه‌شنبه طرح استیضاح وزیر اقتصاد را کلید زده بودند و البته عنوان شد که در جلسه غیرعلنی همان روز، دژپسند از نماینده سراوان عذرخواهی کرده است. روز بعد البته وزیر اقتصاد با تکذیب این عذرخواهی، بر بررسی موضوع و شنیدن توضیحات دو طرف تأکید کرد. حالا محمود واعظی هم در واکنش به این اقدام نمایندگان برای استیضاح دژپسند به «ایسنا» گفته است: «از مجلس می‌خواهیم در چنین مسائلی به جای مطرح کردن استیضاح وزیر، کمیته مشترک با دولت تشکیل دهد تا بر اساس انصاف به موضوع رسیدگی شود. همچنین قوه قضائیه نیز می‌تواند مسأله را بررسی کند.» وی ادامه داد: «در این مشاجره که میان نماینده مجلس و کارمند گمرک ایجاد شد، مسأله قومیت یا مذهب نیز مطرح نشد و آنچه در فیلم رخ داد، ربطی به قومیت و مذهب نداشت و کسی که آنجا در گمرک نشسته بود، نمی‌دانست نماینده اهل کدام شهر است. همه نمایندگان برای دولت عزیز هستند و هر نماینده از هر جا آمده ما به رأی مردم احترام می‌گذاریم.» رئیس دفتر رئیس جمهوری تأکید کرد که «دولت و مجلس باید حرمت هم را داشته باشند.» 

 

ورود نمایندگان به فاز انتقاد

البته بعد از اینکه به نظر می‌رسید در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه مجلسی‌‌ها بیشتر حامی نماینده سراوان هستند، حالا صدای انتقاد آنها نیز کم کم شنیده می‌شود. فاطمه سعیدی، نماینده تهران در توئیتی نوشت: «پیرو اتفاقات پیش آمده درخصوص نماینده سراوان کمیته‌ای در فراکسیون امید مجلس تشکیل شده است. آقای درازهی و مسئولان وزارت اقتصاد برای تشریح موضوع به این کمیته دعوت می‌شوند. نتیجه بررسی موضوع به اطلاع مردم که ولی‌نعمتان حقیقی مسئولان هستند، می‌رسد.»

 

همچنین حمیده زرآبادی، نماینده قزوین با اشاره به همین موضوع و درخواست استیضاح وزیر اقتصاد در توئیتر خود نوشت: «واکنش شتابزده و احساسى مجلس موجب بى اعتمادى مردم خواهد شد؛ شأن نماینده مجلس زمانى حفظ مى‌شود که شأن مردم حفظ شود! بى‌توجهى به کارگران، معلمان و حالا دانش‌آموزان رنج مضاعفى را به آنها تحمیل مى‌کند. چه زمانى باید وزرا از آنها عذرخواهى کنند یا براى این بى‌توجهى‌ها استیضاح شوند؟» محمد قسیم عثمانی هم در گفت‌وگوی خود با «ایرنا» توضیح داده است: «اصلاً فضای مجلس آن‌قدر احساسی شده بود که نمی‌شد پرسید چرا شما به گمرک رفتید!؟ موضوع کاری شما چه بوده؟! فضای مجلس، روز سه‌شنبه یک فضای احساسی کامل به نفع آقای درازهی بود. حتی من هم که روز چهارشنبه اعتراضی کردم، خیلی از نماینده‌‌ها دو دو کردند که چرا این حرف را می‌زنی؟ ولی من معتقدم حرف حق را باید زد.»

 

 انتقادات دامنه‌دار در فضای مجازی

در فضای مجازی اما موضوع خیلی جدی‌تر دنبال می‌شود. برخی وکلای دادگستری اعلام کرده‌اند در صورت شکایت درازهی از کارمند گمرک و فردی که او را به بیرون هدایت می‌کند، وکالت آنها را برعهده خواهند گرفت و با حداکثر تلاش از این دو نفر که حالا دیگر اسامی آنها هم مشخص شده، حمایت حقوقی خواهند کرد. برخی کاربران فضای مجازی پویشی شکل داده‌اند که در آن از مردم درخواست شده تا با فرستادن پیامک از محمدباسط درازهی نماینده سراوان، بپرسند: در گمرک پیگیر کدام «مطالبه مردمی» بوده است؟ در همین حال نیز اسنادی از عدم سلامت مقالات علمی درازهی نیز در ابعاد گسترده منتشر شده که نشان می‌دهد او مهم‌ترین مقاله علمی خود را که بابت آن امتیازاتی دریافت کرده بوده را از سه محقق آلمانی کپی کرده است. همین طور روز پنجشنبه نیز حجت‌الاسلام زائری در یک برنامه زنده تلویزیونی در شبکه اول سیما انتقادات بسیار تندی علیه این نماینده و مجلس انجام داد. در این فضا به نظر نمی‌رسد که دامنه ماجراهای مربوط به این نماینده بزودی تمام شود.

 

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش