شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۲۲ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۶۱۳
مجلس

روایت مطهری از دیدار با اسماعیل بخشی

علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

اسماعیل بخشی روز سه‌شنبه در صفحه اینستاگرام خود گفته بود که با هیچ کمیته تحقیقی در تهران دیدار نکرده؛ حالا اما هم اعضای مختلف فراکسیون امید مجلس از برگزاری جلسه دو ساعته با او سخن گفته‌اند و هم وکیلش به «ایرنا» خبر دیدار او با نماینده دادستان را تأیید کرده است.

 

آن طور که برخی اعضای  فراکسیون امید مجلس گفته‌اند، بخشی و وکیل او روز سه‌شنبه با پنج نفر از نمایندگان مجلس و از جمله علی مطهری در جلسه‌ای دو ساعته به شرح ادعای خود درباره شکنجه در ایام بازداشت در اهواز پرداخته است. عبدالکریم حسین‌زاده، ناب رئیس فراکسیون امید در رابطه با این جلسه به «ایران» گفته است که روایت اسماعیل بخشی در جلسه یاد شده از شکنجه به گستردگی ادعاهای قبلی او نبود که در فضای مجازی منتشر شد.

 

همین طور جلال میرزایی، مسئول کمیته سیاسی فراکسیون امید هم به «خبرآنلاین» گفته است که «مطابق اظهارات آقای بخشی، ایشان در اختیار اداره اطلاعات شوش قرار گرفته و پس از سه ساعت بازجویی با یک ماشین به اتفاق چهار متهم دیگر در معیت دو مأمور امنیتی به اهواز منتقل می‌شوند. در طول مسیر انتقال که تقریباً در بازه زمانی دو ساعته بوده، آقای بخشی مدعی است که  مورد ضرب و شتم واقع شده است. در طول ۲۵ روز حضور در بازداشت هم براساس اظهارات خودش برخورد محترمانه‌ای با وی صورت گرفته است هر چند ایشان ادعا می‌کند سلولش در کنار زندانیان دستگیر شده داعشی قرار داشته است. به همین جهت در طی مدت  بازداشت دچار آسیب‌های روحی شده است.» او افزوده است که «کل دوره دستگیری آقای بخشی از روز اول تا آزادی‌اش ۲۵ روز بوده است.

 

در طی این مدت خود آقای بخشی اذعان دارد که در داخل زندان و سلول انفرادی‌اش برخورد مناسب و در خور شأنی با او صورت گرفته است. هیچ گونه اهانت و تنبیهی در طی این مدت نبوده است. اما بخش اصلی داستان به مسیر شوش تا اهواز مربوط می‌شود. صحبت‌های آقای بخشی نشان می‌هد که نمی‌توان عنوان شکنجه را به برخوردهای صورت گرفته با ایشان در طول مسیر دو ساعته داد. اما براساس گفته‌های بخشی، زد و خوردهای محدودی میان طرفین صورت گرفته است.

 

مجموع اظهارات آقای بخشی هم گویای این است که غیر از اتفاقات داخل ماشین، اتفاق و برخورد خاصی با ایشان در طول دوره بازداشتش نشده است.» این در حالی است که دیروز فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی در گفت‌‌وگو با ایرنا، دیدار با یکی از اعضای هیأت تعیین شده توسط دادستان کل کشور را تأیید کرد و گفت: در این جلسه، موکلم اظهارات خود را مطرح کرد و اظهارات وی در صورتجلسه هم درج شد.  در همین رابطه علی مطهری، نایب رئیس مجلس در گفت‌وگو با «ایران»، روایت نمایندگان دیگر از دیدار با بخشی و عدم اشاره او به شکنجه در دوران بازداشت را تأیید کرده، اما تأکید کرده که اعلام نتیجه نهایی بررسی‌ها برعهده دستگاه قضایی است.

 

شما به همراه چند نفر دیگر از نمایندگان با آقای بخشی در مجلس دیدار داشته‌اید. می‌توانید بفرمایید این دیدار با چه مقدماتی و در چه مسیری انجام شده بود؟

اصل قضیه این بود که آقای ترک همدانی، وکیل دادگستری با دفتر من تماس گرفت و گفت آقای اسماعیل بخشی و وکیل ایشان مایل هستند با شما درباره مسائل دوره بازداشت آقای بخشی دیداری داشته باشند. من گفتم که مانعی ندارد و بهتر است وقتی ایشان ادعایی دارد، صحبت‌شان را بشنویم. البته بهتر دیدم برخی نمایندگان دیگر هم حضور داشته باشند و به همین دلیل بنا شد چند نفر دیگر از همکاران نماینده هم به این دیدار بیایند، مثل آقای کاظمی نماینده ملایر، خانم سعیدی نماینده تهران، آقای حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه و آقای جلال میرزایی نماینده ایلام.

 

خب در این دیدار چه گذشت؟

ایشان یعنی آقای بخشی آمد و ماوقع را شرح داد و توضیح داد که ماجرا از چه قرار بوده و ما هم توضیحات ایشان را شنیدیم. صبح فردای این دیدار هم در جلسه فراکسیون امید،  وزیر اطلاعات با برخی معاونان این وزارتخانه و مدیرکل اطلاعات استان خوزستان حضور داشتند. این افراد هم حرف‌هایشان را در فراکسیون امید زدند و یک ویدئویی را هم از اظهارات آقای بخشی پخش کردند. به هر حال دیگر قضاوت این ماجرا با ما نیست و با مقامات قضایی و مردم هست که ببینند واقعیت ماجرا چه بوده.

 

آقای مطهری؛ آیا می‌توانید بفرمایید آقای بخشی در جلسه‌ای که با شما و چند نفر از نمایندگان داشت، همچنان بر شکنجه در طول بازداشت اصرار داشت؟

ایشان می‌گفت که ابتدای بازداشت که ما را به ستاد خبری وزارت اطلاعات بردند، دو ساعت آنجا بودیم و بعد از شوش ما را به اهواز انتقال دادند. ایشان می‌گفت در این دو جا یعنی در ستاد خبری در شوش و در فاصله مسیر انتقال بنده را مورد ضرب و شتم قرار دادند و به نوعی شکنجه کردند.

 

نظر مسئولان وزارت اطلاعات چه بود؟

آنها می‌گفتند ماجرا به این صورت که عنوان شده نبوده، بلکه خود ایشان درگیر شده با مأموران و به زد و خورد پرداخته و آنها هم مجبور به واکنش شده‌اند. حرف دو طرف ماجرا به این صورت بود.

 

یعنی درباره دوره بازداشتی که ایشان در اهواز بود بحث بیشتری نشد؟ چون آقای بخشی مدعی بود در آنجا شکنجه شده.

بله در دوره بازداشت را یادم نمی‌آید که چیزی گفته باشد. ایشان بیشتر درباره همان زمان حضور در ستاد خبری وزارت اطلاعات در شوش و فاصله انتقال به اهواز تأکید داشت.

 

برآورد خود شما از اظهارات دو طرف ماجرا چیست؟ آیا می‌توان از آن به نتیجه خاصی رسید یا نیاز به بررسی بیشتر دارد؟

این دیگر وظیفه قوه قضائیه است که رسیدگی بکند. اینجا قضاوت ما خیلی معتبر نیست.

 

آقای مطهری؛ این دیداری که انجام شد، در قالب کمیته تحقیق بود یا نه؟

نه. اینها درخواست ملاقات با شخص من را داشتند که من هم چند نفر دیگر از نمایندگان که نام بردم را دعوت کردم که در این دیدار باشند. این ربطی به فراکسیون نداشته است.

 

به نظر شما دلیل اینکه در میان افکار عمومی طرح ادعاهایی علیه نهادهای رسمی کشور براحتی و گاه بدون ارائه مستندات کافی پذیرفته می‌شود، چیست؟

دلیل آن این است که مسئولان معمولاً اطلاع‌رسانی نمی‌کنند یا دیر اطلاع‌رسانی می‌کنند و اگر خطایی کرده باشند، عذرخواهی نمی‌کنند تا اعتماد جامعه جلب شود.

 

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش