دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۴ - ۲۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۲۸۴
مجلس

منتظریم ببینیم اروپا چه می‌کند، بالاتر از سیاهی رنگی نیست

کوهکن: درباره CFT وقت‌کشی نمی‌کنیم اما برای تصمیم‌گیری عجله هم نداریم

محسن کوهکن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
گاهی افراد تصور می کنند پیوستن به این کنوانسیون‌ها چارچوب‌هایی است که همه دولت‌ها محکم پشت آن ایستاده‌اند و اگر به هر دلیلی یا بر اساس منافع ملی به این کنوانسیون‌ها نپیوندیم از هستی ساقط می‌شویم در حالی که اصلا اینطور نیست.

اسمش در لیست مخالفان دولت قرار گرفته است، دلیلش‌ هم همان مواضعی است که در مقابل سیاست‌های دولت از خود نشان می‌دهد، نمونه بارزش آتش زدن برجام در صحن علنی مجلس بود.

 

محسن کوهکن نماینده اصولگرای مجلس و رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری که بعد از مخالفت با برجام این روزها در صف مخالفان FATF هم قراردارد و چندان هم از به پایان رسیدن مهلت چهارماهه گروه اقدام ویژه مالی و تصویب نشدن CFT و پالرمو نگران نیست. حتی معتقد است این یک فرصت برای ایران است.

 

وقتی با او از تبعات این بی‌تصمیمی صحبت می‌کنیم، اصرار دارد میان برجام و لوایح چهارگانه پیوندی برقرار کند و این را نیز بدون نتیجه معرفی کند.

 

کوهکن می‌گوید: چطور آقایانی می‌کنند که روسیه و چین گفته‌اند اگر بهFATF  نپیوندید دیگر همه چیز قطع می‌شود اما وقتی می‌گوییم قراردادهایی با روسیه و چین ببندید، می‌گویند آنها قابل اعتماد نیستند.

 

مشروح گفتگو با محسن کوهکن را در ادامه بخوانید:

 

از چهارماه مهلت گروه اقدام ویژه مالی به ایران کمتر از یک ماه زمان باقی مانده است اما هنوز تکلیف این لوایح یعنی CFT و پالرمو مشخص نیست، قرار است در باره این لوایح چه تصمیمی گرفته شود؟

ما تابع قانون هستیم و این موضوع نیز باید مسیرش را طی کند و هر تصمیمی که حاکمیت گرفت همان شود.

 

این احتمال مطرح می‌شود که یک تعللی وجود دارد و این موضوع ممکن است به ضرر کشور تمام شود.

ما از حول حلیم که نباید در دیگ بیفتیم. شما نگاه کنید ما همه تلاش‌مان در مورد FATF این است که مرحله‌ای بعد از تحریم باشد. یعنی تحریمی نباشد و ما در مراودات بانکی بتوانیم بدون مشکل معاملاتمان را انجام بدهیم. اگر ما آن مشکل را نتوانیم رفع کنیم و اروپایی‌ها هم وقت کشی کنند و کاری هم انجام ندهند، آیا FATF  موضوعیت پیدا می‌کند؟ این تحریم‌ها با خروج آمریکا از برجام خلاف قانون بین المللی اعمال شد و  ادامه پیدا کرده است؛ پس اصل بحث تحریم‌ها است.

 

این دو موضوع جدا است، ما برای همین معاملات امروزمان نیاز به مراودات بانکی داریم درحالی که بحث برجام مسئله جداگانه‌ای است؟

این دو به هیچ عنوان از هم جدا نیست. بحث نبودن تحریم اصل بر موضوع FATF است بحث مراوادات بانکی فرع بر تحریم است. الان با وجود بحث تحریم‌ها این موضوع مطرح می‌شود که اصلا معامله‌ای وجود نخواهد داشت که بخواهند بدانند سیستم بانکی ما چگونه است. لذا آمریکایی‌ها که از برجام خارج شده‌اند، اروپایی‌ها هم که تعلل می‌کنند، حالا ما بیاییم خودمان عجله کنیم و بگوییم «آمریکا تو که از برجام خارج شدی اشکالی ندارد، خطاب به اروپا هم بگوییم تو هم در حال وقت تلف کردنی، مشکلی نیست ما این FATF  را تائید می کنیم». در مورد برجام که آقایان تضمین دادند و مدعی شدند همه تحریم‌ها برطرف خواهد شد این اتفاق نیفتاد چه برسد به FATF که آقای ظریف در مجلس با صراحت گفت من نمی‌توانم هیچ تضمینی بدهم حال بیاییم این را جلو بیندازیم؟! به نظرم اینکه نظام در حال استفاده کردن از وقت است که ببینید اروپایی‌ها به تعهداتشان عمل می‌کنند یا خیر، این عین تدبیر است.

 

یعنی ایران هم درحال وقت کشی است؟ 

وقت کشی نیست اما قرار هم نیست با عجله تصمیم گیری کنیم.

 

اگر در این تعلل‌ها مشکلاتی دامنگیر کشور شود و ما نتوانیم مراودات بانکی داشته باشیم و هزینه بیشتر به کشور وارد شود چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ 

ببینید بالاتر از سیاهی که رنگی نیست.

 

یعنی ما الان در سیاهی محض قرار داریم؟

خیر، صبر کنید. درباره مراودات ما زمانی در لیست سیاه قرار داشتیم و حالا به لیست خاکستری منتقل شدیم. گاهی افراد تصور می کنند پیوستن به این کنوانسیون‌ها چارچوب‌هایی است که همه دولت‌ها محکم پشت آن ایستاده‌اند و اگر به هر دلیلی یا بر اساس منافع ملی به این کنوانسیون‌ها نپیوندیم از هستی ساقط می‌شویم در حالی که اصلا اینطور نیست. ما به هر جهت باید بر اساس قوانین حداقل‌هایی را لحاظ کنیم و تضمین‌هایی را دریافت کنیم وگرنه خود آنها هم می‌دانند برای‌شان واضح و روشن هم هست که ما به هیچ تروریستی کمک نمی‌کنیم و اتفاقا خودمان از بزرگترین قربانیان تروریسم هستیم. شما ببینید این دانشمندان هسته‌ای ما که مورد حمله قرار گرفتند، در کدام  کشور دنیا چنین اتفاقی رخ داد. ما باید دقت کنیم از حول حلیم در دیگ نیفتیم. تجربه به ما نشان داده است هرجا عجله کرده‌ایم و بر ریل مرعوبین حرکت کردیم، نتیجه مطلوبی نگرفته‌ایم.

 

در حال حاضر ما بر روی کمک‌های روسیه و چین حساب باز کردیم وقتی این کشورها حمایت را مشروط به پیوستن به FATF  کرده‌اند این موضوع تبعاتش قطعا فراتر از گذشته خواهد بود.

چطور آقایانی که این حرف‌ها را مطرح می‌کنند از یک طرف می‌گویند روسیه و چین گفته‌اند «اگر به FATF  نپیوندید دیگر همه چیز قطع می‌شود و این موضوع برای آنها حکم وحی منزل را پیدا می‌کند» اما وقتی می‌گوییم «باید قراردادهایی با روسیه و چین ببندیم» می‌گویند «اینها قابل اعتماد نیستند». من این را به شما می‌گویم ما باید از وقت به وجود آمده استفاده کنیم تا ببینیم طرف مقابل چه می‌کند.

 

 

khabaronline.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش