دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۲ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۹۸۰
مجلس

الیاس حضرتی در نامه‌ای خطاب به محمدجواد ظریف:

صحنه را به نفع چه کسانی خالی می‌کنید؟/ با درک وضعیت کنونی، بر استعفای خود اصرار نورزید

الیاس حضرتی و ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
الیاس حضرتی نماینده تهران در نامه‌ای به ظریف گفت: صحنه را به نفع چه کسانی خالی می‌کنید؟ کسانی که نشان داده‌اند نه مصلحت را تشخیص می‌دهند و نه حکمتی در کارشان هست و نه عزت واقعی را پاس می‌دارند؟ مخالفان دولت و منتقدان شما، در همین یکی دو روز نشان دادند که چگونه می‌اندیشند و سودای چه اقداماتی را در سر دارند.

الیاس حضرتی نماینده مردم تهران و اقئم مقام حزب اعتمادملی با انتشار نامه‌ای ضمن درخواست از رییس‌جمهوری برای قبول نکردن استعفای محمدجواد ظریف، ویزر امور خارجه خطاب به ظریف تاکید کرد: با درک وضعیت کنونی، بر استعفای خود اصرار نورزید و ناهماهنگی ایجاد شده در قضیه سفر اسد را یک اتفاق خاص تلقی کنید نه رویه و بنابراین تصمیمی بگیرید که دوباره خشم جنگ‌طلبان اسرائیلی و آمریکایی و داخلی را به همراه داشته باشد.

 

به گزارش اعتمادآنلاین، متن کامل نامه الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران را در زیر بخوانید:

 

بسمه تعالی

برادر گرامی جناب دکتر محمدجواد ظریف 

وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

 

با سلام و احترام

تصمیم ناگهانی شما برای استعفا از مسئولیت سنگین وزارت امور خارجه، موجی از نگرانی را در میان دوستداران کشور، انقلاب و مردم برانگیخت و در مقابل، باعث خوشحالی محافل صهیونیستی و آمریکایی و افراطیون داخلی شد. واقعیت این است که دوستداران شما، دلایل و فلسفه تصمیم شما را درک میکنند اما نمی‌توانند بر درستی آن در این وضعیت صحه بگذارند.

 

تردیدی نیست که شما در وضعیت کنونی، توانمندترین فردی هستید که به عنوان یک دیپلمات طراز جمهوری اسلامی، مسئولیت مدیریت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را بر عهده دارید. شما هم جهان و مناسبات حاکم بر آن را به‌خوبی میشناسید، هم تجربه حضور در مسئولیت‌های متعدد حوزه سیاست خارجی را در کارنامه خود دارید، هم با زبان دیپلماتیک و فن گفت‌وگوهای دو و چندجانبه کاملا آشنایید، هم فردی متدین و معتقد به آرمان‌های انقلاب اسلامی هستید، هم مورد اعتماد رهبری و ریاست‌جمهوری قرار دارید و در یک کلام دقیقا دیپلماتی هستید که جمهوری اسلامی در این وضعیت نیاز دارد. به همین دلیل باورپذیر نیست که شما در این وضعیت در دولت نباشید و خود را کنار بکشید و صحنه سیاست خارجی را از انسان‌هایی معتقد و انقلابی و در عین حال توانمند و کارآمد خالی کنید زیرا باور داریم که با کنار رفتن شما، بستر خدمت از بسیاری از این دست نیروها هم گرفته خواهد شد.

 

جناب دکتر ظریف گرامی

شما حق دارید که شاکی باشید. قرار بود حوزه سیاست خارجی در اختیار وزارت امور خارجه قرار داشته باشد و دیگران از دخالت در این حوزه خودداری کنند. منطقی هم این بود که دیگر مراکز قدرت و برخی نهادها به عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های کلان در حوزه سیاست خارجی عمل کنند و هرگز جایگزین وزارت امور خارجه نشوند. قرارمان این بود که دستگاه دیپلماسی کشور به جایگاه واقعی خودش ارتقاء پیدا کند و مذاکراتی مانند مذاکرات هسته‌ای را نه شورای عالی امنیت ملی بلکه وزارت امور خارجه پی بگیرد.

 

قرار نبود برخی کانون‌های خودسر در حوزه سیاست خارجی وارد عمل شوند و ماجراهایی مثل حمله به سفارت انگلیس و سفارت عربستان را شاهد باشیم. هنوز تلخی آن استقبال تلخ برخی از این محافل دلواپس در فرودگاه از شما را از یاد نبرده‌ایم در حالی که باید مانند یک قهرمان ملی مورد استقبال قرار می‌گرفتید. در طی این سال‌ها، هزاران پیام آکنده از توهین و اتهام از سوی برخی مراکز خاص علیه شما تولید و در فضای مجازی منتشر شده و کمتر کسی هم از شما در مقابل این ناجوانمردی‌ها دفاع کرده است. همه این موارد و ده‌ها مورد دیگر را ما هم مطلعیم و به شما حق می‌دهیم که شاکی باشید اما خدمت به انقلاب و مردم و کشور چیزی نیست که به آسانی بشود از آن کنار کشید ولو آن که با مرارت‌های فراوانی همراه باشد...

 

برادر عزیز

صحنه را به نفع چه کسانی خالی می‌کنید؟ کسانی که نشان داده‌اند نه مصلحت را تشخیص می‌دهند و نه حکمتی در کارشان هست و نه عزت واقعی را پاس می‌دارند؟ مخالفان دولت و منتقدان شما، در همین یکی دو روز نشان دادند که چگونه می‌اندیشند و سودای چه اقداماتی را در سر دارند. آنان در داخل هم «متخصص تبدیل دوست به دشمن» هستند و طبیعی است که قادر به یافتن یا ساختن دوستانی در حوزه بین‌الملل برای ایران اسلامی نباشند. آنان با ذهنیت ساده خود، قادر به درک پیچیدگی‌های جهان معاصر نیستند و طبعا راه‌حل‌هایی را مطرح می‌کنند که عاجز و ناتوان از تامین منافع ملی است.

 

این جریان‌ها، شما را با تعابیر و اتهاماتی مانند «سازشکار» و «لیبرال» و حتی «خائن» نواختند و در همین روزها حتی خواستار محاکمه شما هم شده‌اند آن هم به خاطر اجرای توانمند تصمیماتی که به کل نظام بازمی‌گردد و شما تنها مجری آن بوده‌اید و نه تصمیم‌گیرنده و اگر چنین هم بود باز باید شما را مورد تقدیر و تمجید قرار می‌دادند که هم درست تصمیم گرفته‌اید و هم به خوبی آن را اجرا کرده‌اید. آنان را باید ریشه بسیاری از مشکلات داخلی و خارجی کشور دانست ولی متاسفانه اکنون از موضع طلبکارانه با همه مسائل مواجه می‌شوند. این جریان از درک یک معادله ساده در قضیه برجام هم عاجز است و با تندترین جریان‌های جنگ‌طلب آمریکایی و صهیونیستی علیه برجام همسو شده است. آمریکا و اسرائیل برجام را کنار گذاشته‌اند تا ایران از دستاوردهای این توافق بهره نبرد اما اینان قادر به فهم این واقعیت عریان و آشکار نیستند و همچنان بر طبل ضدیت با برجام می‌کوبند. همین‌ها هستند که اکنون مانع تصمیم‌گیری مستقل نهادهای رسمی کشور در حوزه FATF شده‌اند و یک بحث کارشناسانه تخصصی را به سطح نازل کوچه و خیابان و پیامک و شعار تنزل دادهاند و با فضاسازی، جلوی یک تصمیم درست را گرفتهاند. شما نباید اجازه دهید این جریان‌ها با نبودن شما، جشن بگیرند و بر مرگ عقلانیت در حوزه سیاست خارجی پایکوبی کنند.

 

جناب ظریف عزیز

بنده در همین‌جا از جناب دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران میخواهم که با استعفای غیررسمی شما موافقت نکند و شما هم با درک وضعیت کنونی، بر استعفای خود اصرار نورزید و ناهماهنگی ایجاد شده در قضیه سفر اسد را یک اتفاق خاص تلقی کنید نه رویه و بنابراین تصمیمی بگیرید که دوباره خشم جنگ‌طلبان اسرائیلی و آمریکایی و داخلی را به همراه داشته باشد.

 

برادر شما، الیاس حضرتی

قائم مقام حزب اعتماد ملی و نماینده مردم تهران، شمیرانات و شهر ری در مجلس

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش