جواد جاویدنیا، معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور به تازگی اعلام کرد که دو هزار نفر از مردم اهواز و دادستان کل کشور از وزیر ارتباطات شکایت کردهاند که احتمالا به انفصال از خدمت وزیر ختم میشود. به گفته جاویدنیا مردم اهواز از وزیر ارتباطات بابت عدم ایجاد بستر امن و لازم برای فضای مجازی در کشور شکایت کردند و این شکایت هم به دلیل این است که تعدادی از جوانان جذب گروههای تکفیری شده و در نهایت حادثه تروریستی رژه نیروهای مسلح رخ داده و عزیزانشان شهید شدند، البته مردم اهواز هم از وزیر ارتباطات و هم مدیران اینستاگرام و تلگرام طرح شکایت کردند.
این موضوع واکنش رئیسجمهوری را هم به همراه داشت. حسن روحانی در جمع مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکید کرد: قوه قضائیه میگوید از وزیر جوان دولت شکایت میکند، در حالی که وزیر، کار خودش را با قدرت انجام میدهد. او به نفع مردم کار میکند و به دستورات بیربط اعتنا ندارد. یک نفر در قوه قضائیه میگوید از او شکایت میکند خب، شکایت کنید.
در همین خصوص عبدالکریم حسینزاده، نماینده نقده و اشنویه و عضو فراکسیون امید در گفتوگو با خبرنگار اعتمادآنلاین گفت: روسای جمهوری قبلی پشت نیروهایش میایستادند و نیروها هم به همین شکل عمل میکردند و از حمایت حداکثری نسبت به هم برخوردار بودند. بنابراین حمایت رییسجمهور از آذری جهرمی حائز اهمیت است.
او ادامه داد: ما شورای هماهنگی سران قوا داریم و صحبت کردن و دیدن سران قوا در آن شورا و طرح موضوعات سخت نیست، بنابراین تعجببرانگیز است که چرا موضوعات به رسانهها کشیده میشود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بحث فضای مجازی موضوع سادهای نیست چون بخش اعظمی از حوزههای مختلف اطلاعرسانی و اشتغال و حتی موضوعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شدیدا به فضای مجازی وابسته است. در موضوعاتی مانند انتخابات بار عظیمی از مسئله تبلیغات را فضای مجازی یدک میکشد. موضوعی با این درجه اهمیت که از گستردگی و سطح تاثیرگذاری بالایی هم برخوردار است چرا باید در سطح رسانه مطرح شود.
حسینزاده گفت: سران قوا به عنوان تصمیمسازان نظام باید به موضع شفافی در خصوص فیلتر کردن یا فیلتر نکردن شبکههای اجتماعی برسند و آن را به عنوان موضع مشترک مطرح کنند.
او اظهار کرد: بیطرفی دستگاه قضایی در اذهان ملت بسیار حائز اهمیت است و در مورد آن، بر اساس داوریهایش انجام میدهد، قضاوت میکنند. شاید هم قضاوت مردم این باشد که آیا نسبت به وزرای سابق در دولتهای گذشته هم دادستان ورود علنی به موضوع می کرد و طرح دعوا نسبت به مسئله انجام میداد؟
این عضو فراکسیون امید با انتقاد از یارکشیهای سیاسی گفت: یارکشیهای سیاسی شکل می گیرد و الان میگویند ۲ هزار نفر شکایت کردند و یک نفر دیگر هم بگوید ۴ هزار نفر و...، در حالی که اینها مسئله اصلی کشور نیست و ما را به جایی نمیرساند. ضمن اینکه در دنیای امروز این نگاه حذفی وجود دارد، اما حذف افراد با این بهانه که دعوی علیه آنها وجود دارد و یا حذف رسانهها و فضای مجازی راه به جایی نمیبرد. اگر این چنین بود ممیزیهایی که برای مثال در خصوص ویدئو، ماهواره، توییتر و... بود باید موجب حذف آنها میشد اما این اتفاق نیفتاد بلکه جذابیت آنها را بیشتر و میزان کاربران را هم افزایش داد.
حسینزاده ادامه داد: باید قبول کنیم که نباید سیاستگذاریهای ما در جهت حذف باشد. حذف چه به صورت حذف افراد و چه تقابل با تکنولوژیهای نوین پاسخگو نیست.
او تاکید کرد: شکایت از وزیر ارتباطات نشان میدهد که عزمی برای فیلتر کردن اینستاگرام وجود دارد، اما نباید تصور کنیم با این عزم و جزمها نسبت به حذف فضاهای موجود از جمله اینستاگرام، تلگرام و توییتر میتوانیم موفق باشیم. ما نباید میدان را خالی کنیم و اگر حرف حق و درستی داریم در فضای مجازی مخاطبان خودمان را جذب کنیم و از آن فرار نکنیم. فیلتر کردن شبکههای مجازی را خالی نکرده و بعد از فیلتر کردن فضاهای مجازی تعداد کاربران آن افزایش یافته، بنابراین چرا آن فضا را از حضور خودمان خالی کنیم. ما باید شجاعت حضور داشته باشیم و حرفمان را بزنیم و اجازه دهیم مخاطبان انتخاب کنند که حرف حق را چه کسی میزند.
- 9
- 1