چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۹۵۸
مجلس

تاج مشمول قانون بازنشستگان می‌شود چون فدراسیون از بودجه عمومی استفاده می‌کند

بهروز نعمتی: جای وریا و سیدجلال در جام جهانی خالی بود

بهروز نعمتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
بهروز نعمتی نماینده مجلس می‌گوید جای دو بازیکن سرخابی در جام جهانی خالی بود.

به گزارش خبرآنلاین، سال ۹۷ را می توان سال فوتبالی در حوزه ورزش نامید. تیم ملی ما در ابتدای سال در جام جهانی حاضر شد و در دی ماه هم در جام ملتهای آسیا بازی کرد. شاگردان کی روش در جام جهانی موفق شدند بهترین نتیجه تاریخ فوتبال ایران را کسب کنند و در گروهی که قهرمان اروپا و آفریقا حضور داشتند ملی پوشان ایران فاصله کمی با صعود داشتند. ملی پوشان همچنین در جام ملتها پس از ۱۵ سال به نیمه نهایی صعود کردند اما با شکست مقابل ژاپن از رسیدن به فینال بازماندند. بهروز نعمتی نماینده مجلس و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی مهمان ما در کافه خبر بود. او که فوتبالی است و علاقه زیادی هم به پرسپولیس دارد درباره حواشی فوتبالی یک سال گذشته صحبت کرد که در ادامه می خوانید:

 

مدتی است بحث خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال مطرح شده اما هنوز این اتفاق عملی نشده است. حتی این موضوع به مجلس هم کشیده شد، به نظر شما این اتفاق بالاخره در ورزش ما رخ می دهد یا باز هم در حد یک حرف باقی خواهد ماند؟ 

فکر می‌کنم سال ۹۵ در قانون بودجه تصویب کردیم که دو باشگاه پرسپولیس و استقلال واگذار شوند. به هر دلیلی دولت این کار را انجام نداد. حالا اخیرا خود دولت به فکر واگذاری این دو باشگاه افتاده است. اما نوع واگذاری این دو تیم به نظر من خیلی مهم است. پرسپولیس و استقلال برای مردم است. اگر قرار است واگذاری واقعی انجام شود، باید به مردم واگذار شود. به طرفداران، پیشکسوتان و یا هر شخص یا اشخاص دیگری. سازمان خصوصی‌سازی باید اهلیت آن ها را بررسی کند. این که ما پرسپولیس را به بهروز نعمتی یا حسن یا حسین واگذار کنیم، به اعتقاد من یک خطای بزرگی خواهد بود. به نظر من سهامداران و صاحبان واقعی استقلال و پرسپولیس باید مردم باشند. چون خود مردم می دانند باید چه کار کنند.

 

*فکر می‌کنید این واگذاری در سال ۹۸ رخ خواهد داد؟ چون دولت گفته بود این دو تیم در سال ۹۸ واگذار خواهند شد. زیرساخت‌های واگذاری این دو تیم محیا شده است؟

صالحی امیری که سرپرست وزارتخانه بود، کمیته‌ای را تشکیل داد که آقایان سجادی، فولادگر، کرد زنگنه، کفاشیان، بنده و آقای امیر خادم در آن حضور داشتیم. جلسه های متعددی تشکیل شد. از زوایای مختلف باشگاه های مختلفی مثل پرسپولیس و استقلال را بررسی کردیم. آقای کفاشیان آن جا خیلی زحمت کشیدند. یک الگو ثابت پیدا کردیم.

 

این که در مرحله اول ۵۰ درصد سهام اولیه دو باشگاه را عرضه کنیم. البته لازم آن این است که مشکلات اداری و مالی دو باشگاه را حل کنیم. در مرحله دوم بقیه سهام باشگاه ها را عرضه کنیم. البته در مرحله دوم بلوک بندی شده بود که چند درصد از سهام به پیشکسوتان، چند درصد به هواداران و چند درصد به سایر گروه ها فروخته شود. 

 

متاسفانه زمانی که آقای گودرزی آمدند، کار را تعطیل کرد. ایشان هیچ بحثی هم نکردند و اصلا قضیه واگذاری پرسپولیس و استقلال را فراموش کردند. وقتی دیدیم هیچکس برای این پروژه وقت نمی‌گذارد، ما هم دیگر پیگیر نشدیم. با دکتر سطانی‌فر که اخیرا صحبت کردیم، ایشان از الگوهای ما استقبال کردند. البته مشکل اساسی ما برای واگذاری در بخش خصوصی‌سازی است. امیدواریم این دو باشگاه هر چه زودتر و به شکل واقعی واگذار شوند. 

 

*این روزها هواداران فوتبال از حمایت وزارت ورزش از یک تیم خاص می نالند و می‌گویند پرسپولیس باشگاه حکومتی است. آن‌ها اعتقاد دارند داوری و شرایط به نفع پرسپولیس است. 

وزیر پرسپولیسی است؟ من تا به حال نشنیدم ایشان حرفی از پرسپولیسی بودن بزنند. در شرایط فعلی هم که من می بینم داوری ها و وضعیت به شدت به ضرر پرسپولیس است. واقعیت این است که این دو تیم بسیار بزرگ هستند و نباید به همین سادگی هم از کنار آن ها عبور کرد. به آقای سلطانی‌فر می گویند پرسپولیسی، به آقای فلان می گفتند شما استقلالی هستید. مسئولین همیشه در معرض این اتهام ها هستند. مسئولین هم مثل مردم هستند، کاش آن ها صادقانه بگویند هوادار چه تیمی هستند که بعد از ده سال مجبور نشوند برای تماشای بازی تیم محبوبشان به ورزشگاه بروند و راهشان هم ندهند، بعد به زور وارد شوند.

 

*شما خیلی به فوتبال علاقه دارید و همیشه پیگیر این ورزش بوده‌اید. نظرتان درباره تیم ملی چیست؟ عملکرد هشت ساله کی‌روش را چه طور ارزیابی می کنید؟ عملکرد سرمربی تیم ملی در مجلس هم مطرح شده بود.

آقای کارلوس کی‌روش زحمات زیادی برای تیم ملی و فوتبال ما کشید، دستشان هم درد نکند. بالاخره تیم یک ساختاری پیدا کرد. اما یک سری انتقادات جدی هم به آقای کی‌روش وجود دارد. ایشان به دنبال استفاده از آدم‌های توانمند کشورمان در تیم ملی نبودند. حالا چه به عنوان مربی، دستیار، سرپرست یا هر عضو دیگری از کادرفنی. از جواد نکونام گرفته تا خیلی از بازیکنان تیم ملی. خیلی ها را حذف کرد. آقای کی‌روش خیلی هم خودرای بود و از نظر کارشناسان ورزشی استفاده نمی کرد. در جام جهانی جای دو بازیکن واقعا بود؛ وریا غفوری و سیدجلال حسینی.

 

اگر این دو بازیکن بودند، شاید ما به مرحله دوم صعود می کردیم. در شرایطی که این دو مدافع ما در آماده‌ترین شرایط هم حضور داشتند، آقای کی‌روش حرف هیچکس را نشنید. در مسابقات جام ملت های آسیا هم به نظرم بیشترین سهم از خطای مدیریتی تیم ملی را آقای کی‌روش داشت. 

 

*پس از تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان، روئسای بسیاری از فدراسیون ها استعفا دادند اما آقای تاج هنوز مانده است. ایشان معتقدند فدراسیون فوتبال یک نهاد غیردولتی است و شامل حال این قانون نمی شود. آیا آقای تاج نباید براساس قانون کناره‌گیری کنند؟

در مدیریت فدراسیون ها در جهان دو نوع مدیریت وجود دارد. یک نوع مثل ما توسط وزارت ورزش مدیریت می کند و در برخی کشور ها هم به کمیته المپیک اعتماد می کنند. در کشور ما هم وزارت ورزش و هم کمیته المپیک بودجه خودشان را از دولت دریافت می کنند. بنابراین قانون می گوید هر مجموعه‌ای که از بودجه دولت بهره می برد، مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان خواهد شد. من نشنیده‌ام که اگر تاج را کنار بگذاریم، فیفا فوتبال ایران را تعلیق می کند.

 

*بالاخره صداوسیما حق پخش مسابقات را به فدراسیون پرداخت می کند یا باز هم همه چیز رایگان خواهد ماند؟

صداوسیما باید هزینه های پخش تلویزیونی را پرداخت کند. این روز ها هزینه باشگاه‌داری واقعا سنگین است. در برخی شهرستان ها صداوسیما از باشگاه ها پول می گیرد تا بازی آنان را پخش کند. این یعنی ما هیچ کدام از نهادهایمان شبیه به هم نیستند.

 

*خاطره جذاب ورزشی دارید که همیشه به یادتان مانده باشد؟

من یک دوره‌ای دبیر هیئت فوتبال استان کرمانشاه بودم. آقای جلال مرادی آن جا کمیته داوران استان بودند. آقای مجتبی یزدانی که الان هم در شهرداری هستند، تیمی را تشکیل داده بودند که من و پیشکسوتان همه با هم آن جا مسابقاتی برگزار می کردیم. آقای یزدانی خیلی جدی گرفته بود. می گفتند یا توپ را بزنید یا پای بازیکن حریف را.یکی از دوستان به خاطر همین جدی گرفتن ها سه ماه راهی بیمارستان شد!

 

زاوش محمدی

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش