چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۵۳ - ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۳۷۰۷
مجلس

علی مطهری:

ممکن است برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوم/ ترامپ به دنبال یک معامله بزرگ است تا جنگ

علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
علی مطهری در گفت‌وگویی احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری را رد نکرد.

علی مطهری درباره احتمال کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آن را منتفی ندانسته و می‌گوید: بستگی به شرایط دارد. اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رای داشته باشم، ولی کسی دیگر رای ندارد در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا کنم.

 

بخشی از گفتگوی او با شفقنا به شرح زیر است:

 

در مجموع عملکرد مجلس فعلی را چطور دیدید؟ و چنانچه طرح عدم حضور نمایندگانی که سه دوره متوالی بیشتر در مجلس بوده اند تصویب شود چه آینده‌ای برای خود متصورید؟ به چه کاری بیشتر مشغول خواهید شد؟ آیا امکان دارد برای ریاست جمهوری کاندیدا شوید؟

عملکرد مجلس در مجموع خوب بود در جا‌هایی ورود کرد و برنامه ششم را تصویب کرد و قوانین مهم دیگری تصویب کرد و چندین قانون مهم دیگر را در دستور کار دارد. قانون مالیات بر ارزش افزوده را اصلاح کرده اند که در دستور کار است و قانون نظارت بر اداره صدا و سیما در نوبت است و چندین قانون مهم دیگر در دستور کار مجلس قرار دارد. در مجموع به نظر من عملکرد مجلس دهم خوب بود.

 

*چه اندازه احتمال تصویب طرح عدم حضور نمایندگان سه دوره متوالی هست؟

طرح اصلاح وضعیت نمایندگان در دو طرف است شاید شورای نگهبان ایراد بگیرد، چون انتخاب مردم را محدود می‌کند و بر خلاف قانون اساسی است، ولی از طرفی ممکن است با توجه به قانون اساسی که می‌گوید شرایط انتخاب شوندگان را قانون تعیین می‌کند مورد قبول باشد هر دو امکان دارد.

 

*نگاه شخصی شما نسبت به این طرح چیست؟

ولی نظر شخصی خود من این است که خوشحال شدم البته نه برای همه، چون ۳۴ نفر از کاندیداتوری محروم می‌شوند در حالی که حضور بسیاری از آن‌ها در مجلس لازم است آن‌ها افرادی با تجربه هستند؛ و هدایت امور در مجلس بیشتر در دست همین تیپ‌ها است که تجربه بیشتری دارند، ولی من در ته دل خوشحال شدم، چون من در دوره قبل نیز نمی‌خواستم شرکت کنم، ولی عده‌ای اصرار کردند و گفتند بخشی از مردم از شما انتظار دارند و اگر شرکت نکنید نوعی بی احترامی به مردم خواهد بود. من آمدم، ولی ته دلم این بود که نیایم.

 

*یعنی دوست داشتید از فضای سیاسی ایران دور بمانید؟

من آمدم، ولی در حقیقت می‌خواستم کمی از فضا فاصله بگیرم. گفتم دو دوره بودم دیگه ضرورتی ندارد باشم. زمانی که من وارد شدم دوره هشتم بود و زمان آقای احمدی نژاد بود و من احساس مسئولیت کردم و ورود خودم را به مجلس کاری لازم دیدم، ولی امروز از این نظر که دست من را برای نیامدن باز می‌گذارد استقبال می‌کنم، ولی اگر تصویب نشد مشخص نیست وباز هم به شرایط بستگی دارد.

 

*اگر این طرح تصویب نشد در انتخابات مجلس کاندیدا می‌شوید؟

معلوم نیست. هنوز تصمیم نگرفته ام. بستگی به شرایط دارد که چگونه باشد.

 

*برای ریاست جمهوری چطور؟ آیا برنامه‌ای دارید؟

هنوز که زود است.

 

* آیا برای کاندیداتوری ریاست جمهوری به شما درخواست‌هایی هم شده است؟ چون برخی جلساتی هم گذاشته اند. اما نسبت به شما چه اندازه این درخواست‌ها مطرح بوده است؟

برای ریاست جمهوری که از بسیاری افراد درخواست بوده و هست. درباره من هم بوده است. صحبت‌هایی وجود دارد، ولی من جایی وارد شده‌ام که احساس ضرورت کرده‌ام و احساس اینکه از غیر من برای اینکار برنمی‌آید. فکر کرده‌ام این کار غیر از من بر نمی‌آید و کسی دیگر نیست و باید وارد شد.

 

کاندیداتوری مجلس نیز به همین دلیل بود من احساس کردم کار‌هایی می‌توانم انجام بدهم که از دیگران بر نمی‌آید لذا برای مجلس هشتم به همین صورت ورود داشتم و در مجلس نهم نیز اتفاقاتی افتاده بود که اگر نمی‌آمدم نوعی عقب نشینی تلقی می‌شد، چون اصولگرا‌ها من را از لیست حذف کرده بودند که آمدم و مستقل ورود کردم و رای آوردم یا برای نائب رییسی وقتی احساس کردم که من رای داشته باشم و اگر نیایم برخی از افرادی که احساس می‌کنم تندرو هستند ممکن است رای آورند آمدم لذا اگر کسی همفکر من بود و می‌دانستم رای می‌آورد نمی‌آمدم من اگر آزاد باشم در مقام یک نماینده معمولی بهتر می‌توانم کار کنم. ولی حس کردم اگر نیایم تندرو‌ها می‌آیند و به همین دلیل آمدم.

 

در بحث ریاست جمهوری هم همینطور است. باید به شرایط آن روز نگاه کنیم و ببینیم چه افرادی در میان کاندیدا‌ها وجود دارد. افراد تندرو داریم یا افراد خوشفکری داریم که رای ندارند یا مثلا اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رای داشته باشم، ولی کسی دیگر رای ندارد در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا می‌کنم.

 

*به صورت مستقل؟

حالا ببینیم چه می‌شود.

 

* نگاه شما نسبت به جریان‌های سیاسی چیست؟

من نه اصولگرای مصطلح هستم و نه اصلاح طلب مصطلح، ولی از نظر لغوی و معنایی هر دو هستم و عقیده دارم همه باید همینطور باشند. هر دو بار خودشان اسم من را گذاشتند در مجلس هشتم خودشان گذاشتند من درخواست نکردم در لیست امید هم خودشان درخواست کردند و خودشان گفتند که اسم من را می‌گذارند و شاید خواستند از این نام استفاده کنند، اما اسم من در هر گروهی باشد من همیشه کار خودم را می‌کنم. من مواضعی داشتم که گاهی اصولگرایان خوشحال شدند و اصلاح طلبان ناراحت بودند در مسائل فرهنگی و اعتقادی معمولا اصولگرا‌ها خوشحال هستند، ولی در مسائل اجتماعی و سیاسی و در بحث‌هایی مثل آزادی بیان بیشتر به اصلاح طلبان متمایل هستم. در حقیقت در هیچ گروه خاصی جا نمی‌گیرم من از ابتدا همینطور بودم.

 

*ممکن است در این بین برخی تهمت‌هایی هم به شما وارد کنند.

تهمت‌ها برای من مهم نیست

 

*در یکی دو دوره انتخابات مجلس هم رد صلاحیت شدید. ممکن است برای ریاست جمهوری هم اگر کاندیدا بشوید رد صلاحیت کنند واکنش شما چه خواهد بود؟

بله دو دوره بود. اگر هم رد صلاحیت بشوم می‌گویم من آمدم دیگر. انسان وظیفه اش را انجام می‌دهد. انتظار مردم را برمی آورد. یک عده ممکن است انتظار داشته باشند امثال ما بیاییند ما می‌گوییم ما آمدیم، اما خوب رد کردند دیگر.

 

* به عنوان مصداق چرا برخی تمایل به حضور در عرصه سیاسی را ندارند؟ چرا نخبگان مثلا تمایلی ندارند.

این نوع فکر و ناامید شدن و کناره گرفتن خوب نیست یا بگوییم زودرنجی که میدان را خالی کنیم و بخاطر حملات و تهمت‌ها میدان را خالی کردن بسیار بد است. یک انسان سیاستمدار باید پوست کلفت باشد شهید مطهری تعبیری دارد و می‌گوید مصلح واقعی کسی است که در مقابل توهین‌هایی که به شخص او می‌شود کرخت است و بی حس است، اما نسبت به ضایع شدن حقوق مردم حساس است؛ و آنجا ناراحت می‌شود امروز حمله به ما کم می‌شود، ولی در مجلس ۸ و ۹ و دوره آقای احمدی نژاد و بعد از ۸۸ حملاتی که به من شد به کمتر کسی شد.

 

می‌گفتند باید اسم خودش را عوض کند و…، ولی برای من مهم نیست و میدان را بخاطر چنین چیز‌هایی خالی نمی‌کنم. ولی اگر بدانم بود و نبود من در مجلس مهم نیست و کسانی هستند که کار من را انجام بدهند شرکت نمی‌کنم. در مجلس نهم ما پیش آقای افروغ رفتیم و گفتیم بیایید کاندیدا بشوید و وجود شما مفید است. گفت اگر من مثل شما خونسرد بودم می‌آمدم، ولی من اینطور نیستم واگر به من اینطور حمله کنند من می‌برم و عصبانی می‌شوم. اگر حساس باشند نمی‌توانند و دوام نمی‌آورند. در مورد رد صلاحیت هم انسان وظیفه خود را انجام می‌دهد ما هم می‌گوییم آمدیم و رد کردند.

 

 

  • 14
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
شما فرزند شهید مطهری هستید ، باید مثل ایشان فکر کنید ، شما عملکرد مجلس را مثبت میدانید در حالیکه چنین نیست باید مدرس گونه مجلس را بچرخانید ، تصویب هزاران قانون بدون پشتوانه عملکرد خوبی نیست ، در کشور دزدی و کلاهبرداری در حد مدیران کلان صورت میگیرد، شما و امثال شماها افرادی هستید که مردم انتظار دارند جلوی فاسدان بایستید البته خودتان بهتر میدانید که انقلاب در راستای زحمتکشان و ضعیفان به ثمر رسید اما پس از فوت امام قدس سره تنها مستضعفان هستند که از قطار پیاده شدند و پا برهنه در حال له شدن هستند ، این مرام امام و شاگردانشان نبود که فقط ما طبقه سومی ها تحریم شویم و بقیه....
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش