چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۰۴ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۱۱۴۰
مجلس

رئیس و سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس ادعای مکاتبه وکیل زنجانی با این کمیسیون را تکذیب کردند

نماینده مجلس با دعوت چه کسی به دیدار زنجانی رفت

دیدار نماینده مجلس و بابک زنجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

بعد از بحث‌های مفصل چند روز اخیر، در اینکه حداقل یک بار یکی از نمایندگان کمیسیون حقوقی مجلس در زندان اوین با بابک زنجانی دیدار کرده، هیچ شکی باقی نمانده است. وکیل زنجانی خود در تأیید این موضوع تاریخ دیدار یاد شده را دهم دیماه سال قبل عنوان کرده است. اما این نماینده به دعوت چه کسی و به چه دلیلی در این دیدار حضور داشته است؟ این سؤالی است که حالا خیلی‌ها دنبال جواب آن می‌گردند.

۹ عضو بی‌اطلاع کمیسیون حقوقی

تا اینجای کار اکثر اعضای کمیسیون حقوقی مجلس از دیدار یکی از همکاران خود با بابک زنجانی در دیماه سال قبل در زندان اوین و طی جلسه‌ای که مشاور عالی رئیس قوه قضائیه در امور پارلمان، معاون دادستان تهران، نماینده شرکت و وزارت اطلاعات نیز حضور داشته‌اند ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. دیروز در حاشیه جلسه مجلس از این جمع الهیار ملکشاهی، روح‌الله حضرت‌پور، یحیی کمالی‌پور، حسن نوروزی، محمدجواد فتحی، محمد کاظمی، حسین رضا‌زاده و جلیل رحیمی جهان آبادی به «ایران» گفته‌اند که از چنین دیداری بی‌خبر بوده‌اند و در جریان جزئیات آن نیستند. پیشتر هم محمدعلی‌ پورمختار از چنین دیداری ابراز بی‌اطلاعی کرده بود. هر چند پورمختار گفته که اصل چنین دیداری قابل دفاع است. این یعنی بی‌اطلاعی ۹ نفر از ۱۲ عضو کمیسیون حقوقی مجلس از این دیدار.

پنهانکاری برای دیدار در اوین

نکته مهم‌تر اما این است که دیروز الهیار ملکشاهی‌رئیس و حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس هر دو در گفت‌و‌گو با «ایران» تأکید کردند که هیچگاه درخواستی رسمی و حتی غیررسمی از این کمیسیون برای معرفی نماینده‌ای جهت دیدار با زنجانی در اوین مطرح نشده است. الهیار ملکشاهی، در پاسخ به این سؤال روزنامه «ایران» که آیا فارغ از ارائه چنین درخواستی، گزارشی از جلسه یاد شده با زنجانی که یک عضو کمیسیون در آن حضور داشته هم به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس رسیده یا خیر، می‌گوید: «ما از اساس از چنین دیداری اطلاع نداشتیم و تازه فهمیده‌ایم که چنین اتفاقی افتاده است و نمی‌دانیم دلیل حضور یک عضو کمیسیون در آن جلسه چه بوده. مضافاً اینکه هنوز نمی‌دانیم کدام عضو کمیسیون در آن جلسه بوده که از او گزارش بخواهیم و دلایل حضورش را بپرسیم. بنابراین باید اول بدانیم فرد حاضر در جلسه چه کسی بوده است.»

حسن نوروزی هم معتقد است مشخص شدن این فرد مسأله مهمی است اما هنوز کمیسیون حقوقی برای آن برنامه‌ریزی نکرده. او معتقد است که علاوه بر موارد مورد اشاره ملکشاهی، باید مشخص گردد که نماینده حاضر در جلسه با بابک زنجانی چرا این موضوع را تاکنون از مجلس و کمیسیون مخفی کرده است. او به «ایران» می‌گوید: «وقتی یک نماینده مجلس به چنین جلسه‌ای می‌رود به احتمال بسیار زیاد به صفت جایگاهی که در مجلس دارد وارد آن جلسه می‌شود و بنابراین موظف است بعد از آن، مجلس و کمیسیون مربوطه را با ارائه گزارش، از جزئیات دیدارش مطلع کند.»

آیا پای «روابط شخصی» در میان است؟

 اما چرا این اتفاق نیفتاده و نماینده‌ای از مجلس برای دیدار با زنجانی به اوین می‌رود اما نمی‌گذارد کسی متوجه این کار شود؟ الهیار ملکشاهی در این رابطه می‌گوید: «کسی به‌عنوان نماینده عضو کمیسیون حقوقی مجلس چنین مأموریتی برای دیدار نداشته اما من اطلاع ندارم که آیا نمایندگان خودشان به‌صورت شخصی چنین ارتباطاتی داشته‌اند یا نه؟ اگر بوده باشد احتمال دارد افرادی شخصی و خارج از موضوع کمیسیون‌ها وارد موضوع شده باشند» همین مسأله یعنی «روابط شخصی» را حسن نوروزی به‌صورت دیگری پیش می‌کشد و می‌گوید: «احتمالاً یکی از طرفین این جلسه به‌صورت شخصی از آن نماینده دعوت کرده که حاضر باشد و این را به کمیسیون ربط نداده.» اما وقتی نگاهی به طرفین جلسه می‌اندازیم به نکته خاصی می‌رسیم؛ در آن جلسه تمام افراد حاضر دارای شخصیت حقوقی بوده‌اند به جز خود بابک زنجانی. مشاور عالی رئیس قوه قضائیه در امور پارلمان، معاون دادستان تهران، نماینده شرکت و وزارت اطلاعات از نهادهایی برای حضور در این جلسه بابت طرح مسأله بازپرداخت بدهی‌های زنجانی حاضر بودند که بعید است به‌دلیل «روابط شخصی» کسی را به جلسه دعوت کرده باشند. حتی اگر چنین هم بشود باز بعید است که این نهادها، مجلس را در جریان چنین دعوتی قرار نداده باشند.

حضور در اوین، با کارت دعوت زنجانی

حالا با این توصیف مرور گفت‌و‌گوی روز اول خردادماه خبرگزاری ایلنا با وکیل بابک زنجانی می‌تواند قدری گره‌گشا باشد.

او در این گفت‌و‌گو سه بار به مکاتبه با کمیسیون حقوقی مجلس درباره تعلل وزارت نفت برای بازپرداخت بدهی زنجانی اشاره کرده است. رسول کوهپایه‌زاده اول گفته که «اصل قضیه از این قرار است که باتوجه به مشکلاتی که در روند همکاری طرف مقابل جهت پرداخت و تسویه موکلم وجود داشت، مکاتبات متعددی را خود بنده با کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس انجام دادم.» او سپس با اشاره به اینکه مجلس ، ‌شأن و جایگاه نظارتی دارد، باز هم تکرار می‌کند: «مواردی هم پیش آمده بود ما از آن گلایه‌مند بودیم مبنی بر اینکه طرف مقابل همکاری لازم را انجام نمی‌دهد، بنابراین برحسب وظیفه قانونی‌ام با کمیسیون حقوقی مشکلات را در میان گذاشتم.» او در نهایت می‌گوید: «ما گلایه‌مند بودیم شرکت نفت وظیفه قانونی خود را انجام نمی‌دهد و از آنجا که مجلس می‌تواند روی این وزارتخانه نظارت داشته باشد، به این قوه درخواست رسیدگی دادیم.» این در حالی است که الهیار ملکشاهی دیروز دو بار در گفت‌و‌گو با «ایران» ارائه چنین درخواستی به کمیسیون یا ارجاع موضوع به این مجموعه را تکذیب کرد. حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس نیز در پاسخ به «ایران» نامه‌نگاری‌های مورد اشاره کوهپایه‌زاده را تأیید نکرده است. نکته دیگر اینجاست که کوهپایه‌زاده در گفت‌و‌گویی با سایت «خبر فوری» در روز دوم تیرماه درباره نماینده دیدار‌کننده با زنجانی گفته که «مصلحت نیست اسم وی را مطرح کنم.»

و این هم یک سؤال دیگر پیش می‌آورد؛ چرا در حالی که اعضای کمیسیون حقوقی مجلس هم از نام نماینده مذکور بی‌اطلاع هستند، وکیل زنجانی مصلحت نمی‌داند وی را معرفی کند؟ اگر این نماینده طبق گفته‌های دیگر کوهپایه‌زاده براساس درخواست‌ها و مکاتبات رسمی او با مجلس و کمیسیون حقوقی برای این دیدار معرفی شده، دلیل پنهان نگه داشتن نام وی چیست؟ با شواهد فوق تنها گمانه‌ای که باقی می‌ماند این است که آن نماینده نه از طریق کمیسیون حقوقی مجلس، بلکه شخصاً توسط وکیل زنجانی به آن جلسه دعوت شده است. دعوتی که باز هم سؤالات جدیدی را ایجاد می‌کند و از جمله اینکه چرا زنجانی از میان نمایندگان مختلف مجلس ترجیح داده این نماینده مشخص را، آن هم بدون سر و صدا به جلسه دیماه زندان اوین فرا بخواند؟

احسان بداغی

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش