چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۵۹۹
مجلس

امضاهاي جعلی!

ابهام در تعداد امضاکنندگان بيانيه حمايت از گاندو

مجلس شورای اسلامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

گاندو سريال پر حاشيه‌اي بود که به قرائت گروهي از کارشناسان سياسي و رسانه‌اي در راستاي تخريب دولت و چهره محمدجواد ظريف ساخته شد و نارضايتي‌ها از آن به حدي بود که حتي برخي مقامات کشوري نيز بدان واکنش نشان دادند.

با اين حال در ميانه‌هاي تيرماه بيانيه‌اي به امضاي ۱۵۵ تن از نمايندگان بدون نام نماينده در حمايت از گاندو منتشر شد که ابهاماتي را بر انگيخت؛ چرا که اخيرا بسياري از نمايندگان نسبت به امضاي اين بيانيه ابراز بي‌اطلاعي کرده و آن را حرکت نادرستي دانسته‌اند. لذا با احتساب مجموع مسائل مي‌توان دريافت که عدد ۱۵۵ در حمايت از سريال گاندو چندان واقعي نبوده و عدد واقعي بسيار کمتر از اينهاست.

ابهام در تعداد امضاکنندگان بيانيه

در حالي که در جلسه علني روز دوشنبه ۲۴ تيرماه مجلس، از سوي هيات رئيسه اعلام شد ۱۵۵ نماينده بيانيه‌اي در تقدير از عوامل «سريال گاندو» امضا کرده‌اند، يکشنبه و پس از انتشار مشروح مذاکرات مجلس مشخص شد نه تنها عدد ۱۵۵ حقيقت ندارد که اين تعداد کمتر از نيمي از نمايندگان است. ايرنا نوشت، گاندو سريالي با محتواي محرمانه امنيتي بود که از زمان پخش در صداوسيما واکنش‌هاي فراواني را برانگيخت. اجزاي مختلف دولت و خصوصا وزارت امورخارجه از تخريب چهره دستگاه ديپلماسي در اين سريال و قلب واقعيات اعتراض داشتند، اما از سوي ديگر مخالفان اصولگراي دولت که عمدتا وابسته يا منتسب به جبهه پايداري هستند، دست به ترويج محتوا و تشويق دست‌اندرکاران آن زدند. در اين ميان آن چه که تعجب برانگيز مي‌نمود، تعداد امضاکنندگان اين بيانيه بود.

طبق عرف مجلس اين تعداد امضا در پاي بيانيه‌اي، نشان‌دهنده اجماعي نسبي ميان نمايندگان مجلس در خصوص موضوع بيانيه است. اما با توجه به مواضع و رويکرد ادعايي بسياري از نمايندگان مجلس تا پيش از طرح مساله گاندو، به نظر مي‌آمد که اکثريت نمايندگان مجلس را اگر نتوان از حاميان دستگاه ديپلماسي کشور دانست، لااقل جزو دسته مخالفان آن هم نبوده‌اند و نمايندگان مخالف مشي دولت روحاني در سياست خارجي، يک اقليت محدود از مجلس دهم تشکيل داده‌اند، اما با انتشار اين بيانيه و اعلام عدد ۱۵۵ از سوي اميرآبادي فراهاني که خود نيز يکي از منتقدان جدي عملکرد وزير امورخارجه است، علامت سوال‌هاي زيادي را ايجاد کرد.

اين سوالات اما زماني رنگ ابهام به خود گرفت که اسامي امضاکنندگان اين بيانيه اعلام نشد! انتظار مي‌رفت از ميان سه فراکسيون اصلي مجلس، يعني «فراکسيون مستقلين ولايي» که اصولگرايان معتدل با محوريت علي لاريجاني در آن جمع شده اند، «فراکسيون ولايي» که شامل اصولگراياني که عمدتا به تندروي معروف هستند و «فراکسيون اميد» که از اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گراياني تحت رهبري محمدرضا عارف تشکيل شده، قاطبه امضاکنندگان چنين بيانيه‌اي از اعضاي دو فراکسيون منتسب به اصولگرايان باشند. اما در اظهارات برخي چهره‌هاي شاخص فراکسيون مستقلين آن‌ها نه تنها ادعا کردند اين بيانيه را امضا نکرده‌اند، که منتقد چنين کاري نيز بودند. زماني که تعدادي از چهره‌هاي برجسته اصولگرايان مجلس هم جزو امضا کنندگان بيانيه نباشند، ابهام درباره عدد ۱۵۵ بيشتر مي‌شود.

ماده ۱۱۴ ابهامات را روشن مي‌کند؟

مطابق ماده؛ ۱۱۴ آيين‌نامه داخلي مجلس اگر تعداد امضاي بيانيه‌هاي نمايندگان «حداقل بيش از نصف مجموع نمايندگان» باشد، متن بيانيه بدون ذکر اسامي نمايندگان در پايان جلسه علني قرائت و اسامي نمايندگان امضا کننده در مشروح مذاکرات چاپ مي‌شود. پس بنابراين اگر بيانيه‌اي حداقل ۱۴۶ امضا داشته باشد، اسامي امضاکنندگانش در متن مشروح مذاکرات مجلس منتشر خواهد شد، به همين دليل چشم انتظار انتشار روزنامه رسمي حاوي مشروح مذاکرات جلسه علني ۲۴ تيرماه مجلس مانديم، تا بالاخره از اين طريق راهکاري براي رفع ابهامات ايجاد شده و يافتن پاسخ سوالات مربوط به اين بيانيه پرحاشيه پيدا شود.

سرانجام پس از تاخير زياد، مشروح مذاکرات منتشر شد و ظاهرا انتظار براي مشاهده اسامي نمايندگان امضاکننده بيانيه تقدير از عوامل ساخت مجموعه تلويزيوني گاندو به پايان رسيده بود، اما نه تنها چنين اتفاقي رخ نداد که علامت‌هاي سوال چند برابر و پررنگ‌تر شد و ابهامات بسيار جدي درباره نحوه عملکرد هيات رئيسه و نمايندگان مجلس ايجاد گرديد. در صفحه ۱۹ شماره ۲۱۶۶۵ روزنامه رسمي جمهوري اسلامي ايران، مشروح مذاکرات حول قرائت بيانيه تقدير از عوامل سريال گاندو و متن کامل آن ذکر شده است، اما برخلاف انتظار خبري از اسامي امضا کنندگان نيست! در پاورقي همين صفحه علت عدم انتشار اسامي اينگونه اعلام شده است؛ «بر اساس ماده ۱۱۴ آيين‌نامه داخلي مجلس به دليل به حد نصاب نرسيدن تعداد امضاها، اسامي امضا کنندگان در مشروح مذاکرات درج نمي‌گردد.» اين ادعا در حالي درج شده است که در مشروح مذاکرات جلسه علني ثبت شده است؛ احمد اميرآبادي فراهاني صراحتا تعداد امضا کنندگان بيانيه را عدد دقيق ۱۵۵ اعلام کرده است. عدد ۱۵۵ نيز ۱۰ نفر بيش از حدنصاب تعيين شده در ماده ۱۱۴ قانون آيين‌نامه داخلي مجلس است. حال مشخص نيست چرا در مشروح مذاکرات اسامي امضاکنندگان به علت به حد نصاب نرسيدن تعداد امضاها منتشر نشده است!؟

امضاهايي که وجود خارجي نداشت

گاندو يکي از حاشيه‌هاي پر سر و صداي مخالفان داخلي دستگاه ديپلماسي دولت دوازدهم را در زماني که موج شديدترين حملات دشمنان خارجي جمهوري اسلامي عليه محمد جواد ظريف و همکارانش در وزارت امور خارجه وجود داشت، ايجاد کرد. برخي از کارشناسان روابط بين‌الملل تلاش براي تخريب چهره محمدجواد ظريف نزد افکار عمومي داخل کشور توسط سريال گاندو و حمايت برخي جريان‌هاي سياسي داخلي از آن را از جمله عواملي مي‌دانند که دولت آمريکا عزم تحريم وزير امورخارجه ايران را پيدا کرد.

طبيعتا امضاي بيانيه حمايتي ۱۵۵ نفر از نمايندگان مردم در مجلس از عوامل ساخت سريالي که ظريف در نامه خود به رهبري تلاش آن را نشان دادن چهره‌اي منفعل و بي‌عمل و واداده، از وزير و وزارت امورخارجه اعلام کرده است، مي‌تواند به عنوان حمايت بخش مهمي از حاکميت جمهوري اسلامي ايران از چنين نگاهي تلقي شود.

اما امروز و پس از آنکه رهبري در پاسخ به نامه ظريف، بيان کردند «مطلقا راضي نيستند نسبت به وزير امور خارجه اهانتي صورت بگيرد»، مشخص شده است که گويا اساسا ۱۵۵ نماينده‌ حامي اين نوع نگاه هم وجود خارجي ندارند! حال وظيفه کساني که اين بيانيه را تهيه و براي آن امضا جمع کرده‌اند و همچنين اعضاي هيات رئيسه مجلس است که به ابهامات موجود پاسخ دهند. گرچه مي‌توان اين احتمال را طرح کرد که امضاهاي جعلي در پاي نامه وجود داشته و پيش از انتشار در روزنامه رسمي آن امضاها حذف شده‌اند که در اين صورت حتما بايد عاملين اين اقدام و انگيزه آنان رسما اعلام شود.

armanmeli.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش