روز گذشته خبر آمد که مشابه آنچه در سال ۹۱ برای برخی نمایندگان مجلس پیش آمده بود، باز هم رخ داده و سارقان به منزل مسکونی یک نماینده مجلس در تهران دستبرد زده اند؛ اما گویا این بار دزدها بی گدار به آب نزده بودند، بلکه به کوه طلا دستبرد زده اند.
اصل خبر این بود که «سارقان با دستبرد به منزل شخصی یک نماینده مجلس، اموال و دارایی قابل توجهی از وی را به سرقت برده اند که عمدتا هم وجه نقد بوده است!
بیشتر بخوانید:
- محمد عزیزی نماینده بازداشت شده کیست و اتهامش چیست؟/ صنعت خودرو در دست مافیا
- جزئیات انتشار فیلم مستهجن نماینده اصولگرای سابق
خبر اولیه این بود که «این نماینده مردم؟! مبلغ ۴۰۰میلیون وجه نقد و ۲۰۰هزار دلار را در منزلش نگهداری میکرده که اکنون طعمه سارقین شده است»؛ هرچند بعدها خبر اصلاح شد، از این بابت که رقم بیشتری از آنچه ذکر شده بوده است! که این مساله خود جای سوال است!
یک منبع آگاه گفت: مبلغ ربوده شده از خانه یکی از نمایندههای مجلس ۲۰۰ هزار دلار نبوده، بلکه ۲۵۰ هزار یورو بوده است. این منبع مطلع نماینده مال باخته را یکی از نمایندگان حوزه انتخابیه استان آذربایجان غربی معرفی کرده بود.
به نظر میرسد نگهداری چنین وجوهی آن هم در یک منزل مسکونی، سوال برانگیز است. این شخص، نماینده مردم یک شهرستان کوچک و بسیار دور از پایتخت است که در منطقه مرفه نشین شهرک غرب سکونت دارد و اکنون در جست وجوی سارقین منزل خود است.
تابناک گزارش داده که اما پیگیریها نشان میدهد، این نماینده «ت. ک» نام دارد و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث از دانشگاه آزاد اسلامی و دارای مدرک دکترای تخصصی علوم قرآن و حدیث از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران هم است و در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عضویت دارد.
با احتساب قیمت یورو با نرخ ۱۲ هزار و ۶۵۰ هزار تومان امروز، میزان ریالی ۲۵۰ هزار یورو سرقت شده از این نماینده مجلس به عبارتی ۳ میلیارد و ۱۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میشود که با اضافه کردن رقم ۴۰۰ میلیون پول نقد مسروقه، به عدد ۳۵۶۲۵۰۰۰۰۰ خواهیم رسید که باید پرسید، چرا باید چنین رقم سرمایهای در خانه یک نماینده مجلس نگهداری شود؟!
مبداء و منشاء ارز سرقت شده از خانه نماینده مجلس باید مشخص شود/ نمایندگان برای جرائمی که مرتکب میشوند مصونیت ندارند
یک حقوقدان گفت: به طور کلی خرید و فروش ارز خارج از چرخه بانک مرکزی و صرافیهای مجاز ممنوع و متعلق به تولیدکننده و صادرکننده است که برای این منظور هم افراد باید در سامانه ثبت نام کرده و ارز نیمایی دریافت کنند؛ به همین دلیل هم باید مبدا و منشاء ارز سرقت شده از خانه نماینده مجلس مشخص شود.
نعمت احمدی در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به خبر سرقت ۲۵۰ هزار یورو از منزل یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جرمانگاری نگهداری این میزان ارز در منزل، گفت: به طور کلی خرید و فروش ارز خارج از چرخه بانک مرکزی و صرافیهای مجاز ممنوع و متعلق به تولیدکننده و صادرکننده است که برای این منظور هم باید در سامانه ثبت نام کرده و ارز نیمایی دریافت کند؛ به همین دلیل هم باید مبدا و منشاء ارز سرقت شده از خانه نماینده مجلس مشخص شود.
این حقوقدان در پاسخ به سوالی درباره احتمال نگهداری این میزان ارز با توجه به مصونیت و وظایف نمایندگی گفت: اصل ۸۴ قانون اساسی میگوید نماینده در آرایی که مربوط به وظایف نمایندگی است مصون است اما قانون نگفته که نمایندگان میتوانند جرمی انجام دهند و مصون هستند.
وی ادامه داد: در همین رابطه سوال اصلی اینجا است که این نماینده عضو کدام کمیسیون است چرا که پیش از این دو نماینده که عضو کمیسیون صنایع مجلس هستند و در یک شرکت خودروسازی تخلفاتی داشتند را دستگیر کردند و برای هرکدام ده میلیارد تومان وثیقه تعیین کردند.
وی افزود: همان زمان من مصاحبه کردم و گفتم این افراد نه تنها از شغل نمایندگی سوءاستفاده کرده و بخاطر عضویتشان در کمیسیونی خاص تخلفاتی را انجام دادهاند و باید مشخص شود چه کسی برای آنها مبلغی به این بالایی را تودیع کرده است و چه کسانی از اقدامات این نمایندگان منتفع شدهاند.
این حقوقدان برجسته تاکید کرد: البته با توجه به همین موارد هم مشخص میشود چرا نمایندگان مجلس به شفافیت آراء رای نمیدهند و چرا نمیخواهند مشخص شود چه تصمیماتی را در مجلس اتخاذ میکنند.
احمدی در خصوص نمایندهای که این میزان ارز از منزلش سرقت شده است، گفت: این نماینده یا ارز را از چهارراه استانبول خریده که قاچاق است یا ارز از صادراتی به دست آمده و شرکتی دارد که علاوه براینکه باید بپرسیم آیا نماینده مجلس میتواند کار اقتصادی انجام دهد؛ مهمتر این است که چرا ارز خود را به سامانه نیما نداده است. به راحتی میتوانیم متوجه شویم چگونه به دست آمده و مبدا و منشاء آن چیست؟
وی افزود: البته موضوع اصل سرقت هم باید بررسی شود چرا که خانه نمایندگان مجلس از امنیت بالایی برخوردار است و باید دید آیا اصل سرقت درست است یا تسویه حسابی بین این آقای نماینده و دیگرانی بوده که در تخلفات احتمالی وی شریک هستند.
بیانیه دفتر نماینده خوی(آذربایجان غربی):
سرقت مبلغ قابل توجه ارز از منزلم کذب است.
صرفا تعدادی اسناد به همراه طلاجات و اندکی وجه نقد سرقت شده است.
پرونده توسط پلیس آگاهی تهران تحت پیگرد است
- 115
- 11
تیرداد مهراد
۱۳۹۸/۷/۸ - ۲۱:۴۱
Permalink