دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۴۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۸۲۳
مجلس

نمایندگان مجلس حساب خود را از ملت جدا کرده‌اند

جلالی‌زاده: کسانی که پشتشان به تایید صلاحیت شورای نگهبان گرم است برای خود دردسر درست نمی‌کنند

جلال‌ جلالی‌زاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

به گزارش آزادی، مردم به افزایش سه‌برابری قیمت بنزین و گرانی احتمالی ناشی از آن عادت خواهند کرد؛ همان‌طور که همیشه‌ کرده‌اند. سران قوا نیز به عنوان تصمیم‌گیرندگان و مسببان آنچه در ۱۰ روز گذشته بر کشور رفت و در ماه‌های آتی بر مردم خواهد گذاشت؛گزندی نمی‌بینند. از روحانی که دو سال آخر ریاست جمهوری خود را می‌گذراند و چیزی برای از دست دادن ندارد، گرفته تا رئیسی که بر کرسی یک نهاد انتصابی ایمن تکیه زده و لاریجانی که همچون دیگر برادرانش در عرصه سیاست ‌ایران از جایی به جایی دیگر منتقل می‌شود و پشتش حسابی گرم است.

غائله اخیر حتی در وضعیت جریان‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا نیز تغییری ایجاد نکرد. نه اصولگراها محبوب‌تر شدند و نه اصلاح‌طلبان در اوج محبوبیت بودند که حالا نگران ریزش سرمایه اجتماعی خود باشند. تنها مجلس دهم است در این آزمون مردود شد. نکته اینجا است که روسیاهی این زمستان نه فقط برای نمایندگان مجلس دهم که برای قوه مقننه به عنوان نهاد قانون‌گذار و ناظر بر اجرای قوانین باقی خواهد ماند.

شاید اگر کمتر از چهار ماه به انتخابات باقی نبود، می‌شد احتمال داد که به اصطلاح وکلای ملت برای ترمیم جایگاه خود کاری کنند اما اکنون این گمان نمی‌رود. به ویژه‌ اینکه نمایندگان مجلس نیز تلاشی برای این کار نمی‌کنند. صحبت از طرح توقف افزایش نرخ بنزین و پس گرفتن آن از یک سو و اظهارات علی‌مطهری نماینده تهران درباره توقف طرح استیضاح وزیر کشور در صورت مخالفت رهبری از سوی دیگر ثابت می‌کند که این مجلس از خیر جایگاه خود گذشته و چشم به دهان دیگر نهادهای حاکمیتی دوخته است. روشن است که ادامه این رویه تاثیر بسیاری هم بر انتخابات آتی مجلس خواهد داشت.

جلال‌ جلالی‌زاده، نماینده مجلس در دوره ششم با اشاره به همین نکته ، می‌گوید که انتخابات اسفند ماه بسیار سرد خواهد بود اگر مسئولان رده بالای نظام فکری به حال آن نکنند.

او در گفت‌وگویی با «آزادی» از رویکرد مجلس در جریان افزایش نرخ بنزین انتقاد کرد و گفت: «در حکومت اسلامی اصل بر این است که همگان تابع و پیرو مجلس شورا باشند یعنی مقام شورا یا پارلمان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و تصمیم گیرندگان نظام به تناسب مقتضیات زمان باید به این مسائل و جایگاه مجلس توجه وافر داشته باشند.»

این نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه «نمایندگان مجلس از نظر جهان مدرن و با توجه به اعتماد مردم به نمایندگان جزء تصمیم‌گیرندگان مهم درباره مسائل سرنوشت ساز هستند» گفت: «در ایران نیز آیت الله خمینی رهبر فقید انقلاب گفته بود مجلس در راس امور است. بنابراین کسانی که تابع و مقلد ایشان هستند یا برایشان احترام قائل هستند باید در راس امور بودن مجلس را در عمل نشان دهند.

اگر واقعا مجلس در راس امور است، باید حرف‌های مجلس هم باید در صدر حرف‌های سیاسی کشور باشد. چطور می‌شود که مجلس به عنوان یک تصمیم گیرنده اصلی در کشور و تصویب‌کننده قوانین مملکتی از یک تصمیم بسیار مهم که با زندگی مردم و اقتصاد کشور ارتباط دارد، بی‌خبر باشد؟! به نظر من این یک اشکال و اشتباه در این مقطع حساس بود و دود آن به چشم همه ملت و نظام رفت و خسارت‌های آن نیز تا سال‌های سال‌ قابل جبران نیست».

وی در انتقاد از واکنش نمایندگان مجلس به ماجرای افزایش قیمت بنزین، گفت: «در نظر داشته باشید که با رد صلاحیت افراد شایسته، متعهد و متخصص افرادی وارد مجلس شده که پشتشان به تایید صلاحیت شورای نگهبان گرم است. این ها دیگر حساب خود را از ملت جدا کرده‌اند. در واقع این افراد که به خود اعتماد دارند و می‌دانند که بار دیگر هم به مجلس خواهند رفت دیگر اهمیتی به پایمال شدن حیثیت و از بین رفتن جایگاه آن نمی‌دهند و برایشان مهم نیست که به قول خانم سلحشوری دیگر مجلس در راس امور نیست».

جلالی‌زاده با ابراز تاسف از اینکه از مجلس دهم موضع‌گیری‌های لازم را در دفاع از حق مردم ندیدیم، گفت: «اگر مجلس کاره‌ای بود باید پیش از دولت برای سامان دادن به مسائل اقتصادی کشور اقدام کرده و طرح‌هایی را ارائه می‌کرد اما نکرد. به این ترتیب نمایندگان مجلس خود پذیرفته‌اند که عملا کاره‌ای نیستند و نمی‌خواهند برای خود دردسر درست کنند».

این نماینده پیشین مجلس همچنین درباره تاثیر عملکرد مجلس در واکنش به حوادث اخیر بر انتخابات ۹۸ گفت:‌«متاسفانه کارنامه این مجلس و حوادث اخیر روی انتخابات آتی بسیار تاثیرگذار است. مردم بسیار دلسرد شده‌اند و اگر مسئولان رده بالای نظام به مردم وعده ندهند، امید نبخشند و فضای انتخابات آزاد نشود تا مردم بتوانند نمایندگان راستین و حقیقی خود را انتخاب کنند؛‌ فضای انتخابات بسیار سرد خواهد بود و مجلس بعدی قطعا از مجلس فعلی ضعیف‌تر خواهد بود»

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش