دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۳ - ۲۸ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۶۳۰۵
مجلس

روایت مطهری از تلاش شورای نگهبان برای جلوگیری از استیضاح یک وزیر

علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که تمرکز قدرت در دولت و یا هر جای دیگری استبداد ایجاد می‌کند، گفت: متاسفانه نماینده در تصمیم‌گیری مستقل، آزاد و راحت نیست البته که باز هم معتقدم در این شرایط نباید با انتخابات و صندوق رای قهر کرد باید شرکت کرد و ناامید نبود.

به گزارش ایسنا، علی مطهری در ششمین کنگره حزب همبستگی ایران اسلامی در توضیح فلسفه وجودی مجلس و پارلمان در یک حکومت اظهار کرد: فلسفه وجود مجلس جلوگیری از استبداد و دیکتاتوری بوده یعنی بشر به تجربه دریافته وقتی قدرت در یکجا متمرکز می‌شود باعث استبداد خواهد شد لذا باید یک نهاد ناظری وجود داشته باشد تا از استبداد جلوگیری کند، چون تمرکز قدرت در دولت و هر جای دیگری ایجاد استبداد می‌کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ما از ابتدا تعبیر نظام جمهوری اسلامی را ایجاد کردیم حکومتی جمهوری با محتوای اسلامی که دموکراسی در چارچوب احکام اسلام وجود دارد و التزام مردم به اسلام منافاتی با جمهوریت ندارد؛ البته در کشوری که مردمان آن اعتقادی به اسلام ندارند تعبیر جمهوری اسلامی متناقض است اما در کشور ما می‌تواند قابل قبول باشد.

وی با بیان این‌که در قانون اساسی کشورمان مجلس جایگاه خوبی دارد که می‌تواند وزرا و حتی رییس جمهور را عزل کند، افزود: البته باید در عمل بررسی کرد که آیا مجلس چنین قدرتی را دارد یا این‌که به تعبیر آقای هاشمی نهادهای انتصابی چنان روی مجلس سایه انداخته است که آنها می‌توانند مجلس را منحل کنند و در خیلی از جاها اراده خود را حاکم نمایند. مثلا چند نماینده تصمیم می‌گیرند وزیری را استیضاح کنند، اما فشار زیادی به نماینده وارد می‌شود.

مطهری توضیح داد، بعد از تصمیم استیضاح وزیری بلافاصله فشار به نماینده می‌آورند؛ در این وضعیت ببینید نماینده باید چقدر مقاومت داشته باشد که در مقابل اینها بایستد؛ حتی عده‌ای که می‌خواهند از روی حسن نیت از حقوق مردم و استیضاح دفاع کنند خود را مورد حمله زیاد می‌بینند و امضاء را پس می‌گیرند.

وی ادامه داد: در این وضعیت عملا نماینده در تصمیم‌گیری‌هایش مستقل، آزاد و راحت نیست. قبول دارم که باید مقاومت کند و تحت تاثیر فشارها نباشد، اما بالاخره آنها هم معذوریت دارند و بعد در شهرشان اذیت شده و امکاناتی که باید برای شهرشان بگیرند هم در نظر دارند، بعد هم جلوی مردم‌شان پاسخگو نیستند، لذا ضمن آنکه جایگاه خوبی برای مجلس در قانون اساسی وجود دارد، اما در عمل نماینده نمی‌تواند در آنجایی که باید وارد شده برود و کاری انجام دهد.

این عضو فراکسیون امید در تبیین رفتار در مقابل برگزاری انتخابات گفت: این مساله‌ی مهمی است که چه‌طور باید با مردم رفتار کنیم. آیا باید دائما برای آنها تعیین تکلیف کرده تا مبادا اشتباه کنند؟ پاسخ آن است که باید مردم را آزاد گذاشته تا خودشان رای دهند حتی اگر به اشتباه باشد در این صورت کم‌کم رشد اجتماعی پیدا می‌کنند.

مطهری درباره موضوع تایید صلاحیت‌ها اظهار کرد: باید صلاحیت‌ها تایید شود چون کسانی که فساد اقتصادی و اخلاقی بزرگ دارند نباید در چنین جایگاهی حاضر شوند؛ البته در بررسی‌ صلاحیت‌ها بیشتر به این توجه می‌شود که آن فرد در کجا و کی چه گفته و اگر در جایی انتقادی به نظام داشته او را رد صلاحیت کنند یا این‌که اگر درباره‌ی حکومت و ولی فقیه چیزی گفته باشد آن جمله را پیدا می‌کنند تا آن فرد را رد صلاحیت کنند؛ این یعنی کمتر به فسادهای اخلاقی و مالی توجه می‌شود. نتیجه آن است افراد آزاده نمی‌توانند وارد شده و احیانا افراد متملق و چاپلوس راحت‌تر می‌توانند وارد شوند، لذا باز هم تاکید می‌کنم باید صلاحیت‌ها بررسی شود منتهی به نحو درست آن .

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که مشارکت بالای مردم در انتخابات مساله‌ بسیار مهمی است، افزود: البته این موضوع برای مردم سخت است که در شرایط فعلی همچنان مشارکت بالا داشته باشند؛ حوادثی رخ داده و نارضایتی‌هایی به وجود آمده که برای مردم مشارکت بالا را در انتخابات سخت می‌کند. ممکن است عده‌ای بگویند حضور در انتخابات فایده‌ای ندارد و اصلا برای چه باید شرکت کنند. هرگروهی بیاید همین است و تصمیمات در جای دیگری گرفته می‌شود، اما این طور نیست. می‌شود با مجلس شورای اسلامی خیلی کارهای خوبی را پیش برد، لذا باید در انتخابات شرکت کرد.

مطهری خاطر نشان کرد: با همین مجلس و نهادها می‌توان کارهای مهمی را انجام داد راه اصلاح بسته نیست این‌که عده‌ای می‌گویند راه اصلاح بسته است و فایده ندارد و در انتخابات شرکت نمی‌کنیم اشتباه بزرگی است این ترفند طرف مقابل است تا سطح مشارکت پایین آمده تا آنها پیروز انتخابات باشند. مردم باید با شور و شوق شرکت کنند، ناامید نباشند، این اتفاقات بد بود و باید در جای خود پیگیری شود اما نباید با انتخابات و صندوق رای قهر کرد بلکه باید فعال‌تر شرکت کرد تا باز هم با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان شرایط را تغییر داد و بتوانیم به اصلاحات خوبی دست پیدا کنیم.

تکذیب ادعای تهدید به رد صلاحیت نمایندگان

عباسعلی کدخدایی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:
«ادعای تهدید به رد صلاحیت نمایندگان، دروغی است آشکار که از سوی یک نماینده مطرح شده است.
شورای نگهبان موضوع را از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد کرد.»

پاسخ مطهری به سخنگوی شورای نگهبان

علی مطهری در توییت خود به سخنگوی شورای نگهبان که او را متهم به دروغگویی کرده بود نوشت:

‏جناب کدخدایی
سلام
حرف من این بود که افراد مرتبط با شورای نگهبان به نماینده می گویند امضایت را پس بگیر، و نماینده این طور برداشت می کند که اگر پس نگیرد ممکن است رد صلاحیت شود. در توییت کردن عجله نکنید.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش