دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۴۹ - ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۰۸۷
مجلس

رییس فراکسیون غذا و داروی مجلس:

۵ هزار قرص ضدکرونا در ایران گم شده است!

همایون هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس گفت: از جمع‌بندی نتایج حاصل از بررسی‌های صورت گرفته در نشست این فراکسیون و ارائه اسنادی دال بر قانونی شدن تولید قرص فاویپیراویر در کشور خبر داد.

به گزارش خانه ملت، همایون هاشمی در تشریح روند مطالعات خود پیرامون تأثیر فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا در پی مأموریتی که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به وی داده بود، گفت: پروتکل درمان بیماری کرونا جدید بوده و هنوز دانشمندان، محققان و پزشکان اطلاعات دقیقی در مورد آن ندارند. بنابراین پروتکل‌های درمانی و مداخله‌ای و تصمیم‌گیری‌های متفاوتی برای مقابله با آن اتخاذ می‌کنند.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متولی پروتکل درمانی بیماری کرونا در ایران معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که این پروتکل به‌طور مرتب به‌روزرسانی می‌شود، از سوی دیگر پزشکانی که در ارتباط مستقیم با این بیماران هستند هم به لحاظ اخلاق پزشکی و هم تعریفی که از پزشکی بالینی وجود دارد، حق‌وحقوقی دارند و می‌توانند بیمارانشان را بر اساس تشخیصی که دارند با داروی مورد نظرشان درمان کنند.

وی تصریح کرد: قرص فاویپیراویر در سال‌های گذشته در یکی از شرکت‌های ژاپنی برای درمان بیماری سارس طراحی شده بود و در اپیدمی کرونا هم پزشکان چینی‌ها مجوز تولید آن را از چین دریافت کردند که تأثیر خوبی در درمان این بیماری داشته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون استفاده از قرص فاویپیراویر خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد ۲۰ هزار قرص فاویپیراویر وارد ایران شد و تعداد ۱۵ هزار تا از این قرص‌ها در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته و بین برخی بیمارستان‌ها توزیع شد، کما اینکه اوایل عید نوروز رئیس بیمارستان مسیح دانشوری به معاون درمان این وزارتخانه اعلام کرده بود که این دارو در درمان بیماری کرونا مؤثر بوده است، بنابراین دستور دهید تا برای استفاده در این مرکز وارد شود، در نهایت به تعداد ۳۰ بیمار از این دارو در اختیار آن‌ها قرار داده شد و این امر باعث انتشار مطلب گلایه‌آمیزی از سوی دکتر هاشمیان یکی از پزشکان این بیمارستان در فضای مجازی شده و محل اختلاف شد.

هاشمی اظهار کرد: نحوه ورود این دارو به کشور از دیگر موارد مورد مناقشه است، ضمن اینکه ادعاهای برخی شرکت‌ها و تجار مبنی بر تولید این دارو یا مواد اولیه موردنیاز برای تولید آن سؤالاتی را در اذهان ایجاد کرد، همچنین اثربخشی قرص فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا مورد تأیید بسیاری از پزشکان و مراکز درمانی است و همین امر باعث نایاب شدن این دارو ایجاد بازار سیاه برای آن شد.

وی افزود: هم‌اکنون در مرحله تکمیل تحقیقات در مورد این دارو هستیم و به نتایج مطلوبی هم دست پیدا کرده‌ایم و برابر بررسی‌ها و اسناد به دست آمده، مطالعات بالینی برای قرص فاویپیراویر در کشورهای چین و ژاپن انجام شده و نتایج خوبی حاصل شده است و اینکه این دارو به بهانه انجام مطالعات بالینی در پروتکل درمان گذاشته نشد آن هم در شرایط بحرانی کنونی که با آمار مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به کرونا و آثار زیان‌بار ناشی از آن مواجه هستیم از سوی پزشکان قابل قبول نیست، چرا که قرص فاویپیراویر از منشأ مشخصی وارد کشور شده و اصالتاً برای مطالعات بالینی آورده نشده بود.

رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، در ادامه، از جمع‌بندی نتایج حاصل از بررسی‌های صورت گرفته در نشست این فراکسیون و ارائه اسنادی دال بر قانونی شدن تولید قرص فاویپیراویر در کشور خبر داد.

وی با اعلام خبر برگزاری نشست فراکسیون غذا و دارو با حضور محمود صادقی به عنوان عضو حقوقدان پیرامون بررسی نتایج حاصل از تحقیق در خصوص اثربخشی قرص فاویپیراویر بر درمان بیماری کرونا در تشریح جزییات آن، گفت: قرص فاویپیراویر هفته گذشته وارد فارماکوپه ایران شده و بعد از این واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو می‌توانند برای واردات و تولید این دارو از کانال قانونی وارد عمل شوند.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی با توجه به اثرگذاری قرص فاویپیراویر، ادامه داد: ورود این دارو به فارماکوپه ایران و ایجاد شرایط قانونی برای تولید آن در داخل کشور با وجود شرایط بحرانی که ایجاد شده است، اقدام شایسته‌ای بود که از سوی سازمان غذا و دارو صورت گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: هم‌اکنون منتظر هستیم که مطالعات بالینی بر روی قرص فاویپیراویر انجام شود تا این دارو وارد پروتکل درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم بشود و برای پیگیری این موضوع تا حصول نتیجه نیز از طریق رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اقدام کرده و به زودی هم نتایج را اعلام خواهیم کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: البته همچنان ابهاماتی در خصوص قرص فاویپیراویر وجود دارد که مقرر شد در این رابطه با مسئولان مربوطه مکاتبه کنیم تا آن‌ها پاسخ‌های لازم را جهت رفع این ابهامات ارائه دهند.

رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: ما قبل از برگزاری این نشست به منظور جمع‌بندی گزارش در خصوص نتایج تحقیق پیرامون اثربخشی قرص فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا نشست‌هایی با معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو و معاونانش، رئیس طرح مطالعات بالینی و دکتر هاشمیان پزشک فعال در بیمارستان مسیح دانشوری که با انتشار مطالبی در فضای مجازی نسبت به کمبود این قرص برای درمان بیماران کرونایی اعتراض کرده بود، برگزار کردیم.

  • 27
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش