سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۰۷ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۴۱۸
مجلس

طرح کاهش اختیارات قالیباف توسط یاران رئیس مجلس کلید می‌خورد؟ / تایید استیضاح هیئت رئیسه مجلس

خبر استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

قبلا تصور می‌شد که قالیباف با اصولگرایان بر سر سیاست خارجی به مشکل بر بخورد اما گویا از همان «ب» بسم‌الله نه سیاست خارجی نه سیاست داخلی بلکه در نحوه اداره مجلس و چینش رؤسای کمیسیون‌ها به مشکل خورده‌اند.

اینکه زمزمه استیضاح هیئت‌رئیسه به گوش می‌رسد تا جایی که گفته شده صد نماینده خواستار استیضاح هیئت‌رئیسه شده‌اند. بعید نیست طرحی که اصولگرایان از زمان ریاست لاریجانی بر مجلس به دنبالش بودند و آن کاهش اختیارات رئیس مجلس بود و اصرار داشتند که در مجلس یازدهم به تصویب برسانند، به همین زودی‌ها کلید بخورد.

طرح کاهش اختیارات قالیباف کلید می‌خورد؟

حضور پررنگ یاران قالیباف در کمیسیون‌های مجلس شائبه دخالت و اعمال نفوذ هیئت‌رئیسه را در چینش کمیسیون‌ها ایجاد کرد؛ این در حالی بود که زهره الهیان، نماینده اصولگرای تهران قبلا در نامه‌ای رسما خواستار خداحافظی اعضای هیئت‌رئیسه با کمیسیون‌های پرمخاطب مجلس شده بود ولی نه‌تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه با اعلام اسامی رؤسای کمیسیون‌ها مشخص شد چهره‌هایی در نهایت موفق به تکیه بر کرسی ریاست کمیسیون‌های تخصصی پارلمان شده‌اند که در قیاس با سایر رقبای خود، روابطی بهتر و نزدیک‌تر با هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم دارند.

احمد نادری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون آموزش در ارتباط با انتقاد نمایندگان مبنی بر اینکه برخی از رؤسای کمیسیون‌ها صلاحیت لازم برای ریاست کمیسیون را ندارند، گفته است: «انتقاد درخصوص نداشتن تخصص لازم برای برخی از رؤسای کمیسیون‌ها وارد است، در کمیسیون آموزش برخی از نمایندگان تخصص لازم را ندارند. باید سازوکار انتقال نمایندگان به کمیسیون‌ها را مورد بررسی قرار دهیم و در آینده به آن بپردازیم». نادری در ارتباط با طرح استیضاح هیئت‌رئیسه هم گفته که: «در صحن متوجه چنین طرحی شدم. تعدادی از نمایندگان به دنبال استیضاح هیئت‌رئیسه هستند. این استیضاح رئیس مجلس را در بر نمی‌گیرد و فقط مختص به دیگر اعضای هیئت‌رئیسه است». احمد امیرآبادی‌فراهانی، عضو هئیت رئیسه اما در واکنش به اقدام برخی نمایندگان مبنی بر جمع‌آوری امضا برای استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس گفته است: «برخی همکاران نسبت به چینش کمیسیون‌ها گلایه‌مندند؛ در حالی که این امر بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس صورت گرفته است». او افزود: «به‌عنوان مثال برخی همکاران در دوره‌های قبل در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی بودند و حالا می‌خواهند به کمیسیون عمران یا برنامه و بودجه بروند که طبیعتا آیین‌نامه اجازه این کار را نمی‌دهد».

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «برخی نمایندگان معترض به روند انتخاب اعضای کمیسیون‌ها در پی جمع‌آوری امضا هستند تا هیئت‌رئیسه مجلس را استیضاح کنند در حالی که این مسئله باید پس از بررسی در کمیسیون آیین‌نامه داخلی در صحن علنی و توسط نمایندگان رأی بیاورد». امیرآبادی‌فراهانی تأکید کرد: «استیضاح همه اعضای هیئت‌رئیسه مجلس عملا امکان‌پذیر نیست و نمایندگان تنها می‌توانند از یک فرد شکایت کرده و در ضمن باید دلیل موجهی برای آن بیاورند». همچنین دستیار سیاسی و رسانه‌ای رئیس مجلس تأکید دارد اگر خبر درخواست استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم دروغ نیست، نام نماینده متقاضی را اعلام کنید تا مردم بدانند. محمدسعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای رئیس مجلس در حساب توییتر خود درباره خبری مبنی بر استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم واکنش نشان داد و تأکید کرد نام نماینده درخواست‌کننده استیضاح اعلام شود.

خبر استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

او نوشت: «رسانه‌های اصلاح‌طلب از قول نماینده‌ای مجهول‌الهویه خبر استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس را می‌دهند. اگر این خبر دروغ نیست و هدف واسطه‌گری برای فشار به مجلس نیست، اسم آن نماینده را اعلام کنند تا مردم بدانند علت اعتراض آن نماینده نرسیدن به کدام کمیسیون و به چه علتی بوده است». اعتمادآنلاین سه‌شنبه در خبری به نقل از یک نماینده که نامش هم ذکر نشده بود، نوشت که تعداد امضاکنندگان استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس به صد نفر رسید و پیش‌بینی می‌شود از این تعداد نیز بگذرد. چیدمان خاص نمایندگان در کمیسیون‌ها و مداخله برخی اعضای هیئت‌رئیسه در انتخابات هیئت‌رئیسه کمیسیون‌ها عمده‌ترین دلیل این استیضاح ذکر شده است.

از سوی دیگر اما یک عضو فراکسیون اکثریت مجلس یازدهم به «فردانیوز» گفت: «جمع‌آوری صد امضا در مجلس برای استیضاح قالیباف کذب است». نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیین‌نامه داخلی مجلس ۲۴۱ماده دارد، اظهار کرد: «هیچ ماده‌ای در آیین‌نامه داخلی مجلس برای استیضاح هیئت‌رئیسه وجود ندارد. چند نماینده معترض به هیئت‌رئیسه می‌توانند در انتخابات سال دوم هیئت‌رئیسه به ترکیب فعلی رأی ندهند». سیدغنی نظری درباره خبر جمع‌آوری صد امضا در مجلس برای استیضاح محمدباقر قالیباف افزود: «این خبر از اساس کذب است. به‌هیچ عنوان موضوع استیضاح رئیس مجلس صحت ندارد و کسی هم در مجلس این مسئله را دنبال نمی‌کند». عضو شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس گفته است: «چندنفری از نمایندگان دنبال عضویت در کمیسیون‌های خاص بودند اما نتوانستند به خواسته خود برسند و مدعی شدند تعیین ترکیب کمیسیون‌ها مهندسی شده بود. حالا از میان آنها دو یا سه نفری که بیشتر به قرارنگرفتن در ترکیب کمیسیون مدنظرشان معترض بودند، می‌خواستند طرح استیضاح هیئت‌رئیسه مجلس را مطرح کنند اما اساسا این کار شدنی نیست».

استیضاح هیئت رئیسه مجلس | نماینده اصفهان تایید کرد

عضو هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با ۵۵آنلاین خبر استیضاح هیئت رئیسه را تایید و خبر استیضاح وزیر جهاد کشاورزی را رد کرد.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با ۵۵آنلاین در خصوص خبر اسیتضاح صدامضایی هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: اصل مطلب برمی‌گردد به اعتراضاتی که برخی از همکاران به کمیسیونی که دوست داشتند در آن حضور داشته بشند و نتوانستد وارد آن کمیسیون شوند. موضوع از این قرار است و مدعی هستند که مهندسی صورت گرفته است. در حالی که به هر حال به اعتراضات این افراد هم رسیدگی شده است. 

وی ادامه داد: بعید هم میدانم که صد نفر باشند چون از کل تعداد افرادی که نسبت به کمیسیون‌ها معترض بودند، مواردی درست بود و رسیدگی ومرتفع شد‌. تعداد باقی‌مانده‌ای که هنوز هم قانع نشدند شاید به تعداد انگشتان دو دست باشد. به عنوان مثال رشته تحصیلی آقای مختار که این بحث را دنبال می‌کند، علوم اجتماعی بوده است ولی می‌گوید حتما باید به کمیسیون انرژی یا کمیسیون عمران بروم. این در حالی است که تحصیلاتش در بعد علوم اجتماعی بوده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره تفاوت طرح شفافیت آرا مجلس یازدهم با مجلس پیشین، گفت: در اصل خیلی تفاوتی ندارد و هدف هر دو شفافیت آرا نمایندگان می‌باشد با نوع نوشتن متفاوت. من برداشتی از محدود شدن طرح مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم ندارم.

وی از پیگیری دوباره طرح تحقیق و تفحص از مجلس که در دوره قبل با مخالفت رئیس مجلس وقت به جایی نرسید خبر داد و گفت: ان شاءالله فرصت کنیم، آن را دنبال می‌کنیم.

نام نماینده مردم برخوار، شاهین شهر و میمه ابتدا در اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم آمده بود اما او هم‌اکنون به کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس رفته است. حاجی درباره رفتنش به کمیسیون قضائی گفت: به این علت که تعداد افرادی که از کمیسیون کشاورزی استقبال کرده بودند و نگران بودند که جا به آن‌ها نمی‌رسد، زیاد بود. من به عنوان این که هیئت رئیسه هم بودم از آن کمیسیون صرف نظر کردم و رفتم کمیسیونی که کمترین استقبال کننده را داشت که همان کمیسیون حقوقی و قضائی بود. دو نفر در این کمیسیون بودند و من هم نفر سوم این کمیسیون هستم. 

وی درباره حضور روحانیون در کمیسیون کشاورزی و تخصص داشتن آن‌ها در این زمینه تصریح کرد: آن افراد روحانی که وارد کمیسیون کشاورزی شدند، عموما در جلسه تصمیم‌گیری مستنداتی ارائه دادند مبنی بر اینکه علاوه بر کسوت روحانی متخصص در امور زنبورداری و... بودند و عملا تجربه کاری در این جهت هم داشتند. 

عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که "آیا علت حضور روحانیون در کمیسیون کشاورزی، اقتصاد بر پایه بر کشاورزی حوزه انتخابیه متبوعشان نیست؟" گفت: این هم می‌تواند باشد. بالاخره برای ورود به یک کمیسیون هم نیاز به یک سری سابقه تحصیلی و سوابق اجرایی دارد. 

وی درباره بحث استیضاح وزیر کشاورزی خاطرنشان کرد: این بحث در مجلس دنبال نمی‌شود.

sharghdaily.com
  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش