چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۶۹۳
مجلس

طرح انسداد فضای مجازی کلید خورد

طرح مجلس اصولگرا: استفاده از فيلترشكن جرم است و مجازات حبس و جريمه دارد!

انسداد فضای مجازی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

نمایندگان مجلس با این طرح به دنبال آن هستند تا فعالیت شبكه های اجتماعی را منوط به تائید هیاتی ساماندهی و نظارت كرده و به دنبال احراز هویت كاربران اینترنت هستند. طبق طرح ارایه شده، در این« ساماندهی»، استفاده از فیلترشكن جرم است و برای آن مجازات حبس و جزای نقدی درنظر گرفته شده است. 

همینطور مدیریت درگاه های ورود و خروج پهنای باند ارتباطی با خارج از كشور به ستادكل نیروهای مسلح سپرده شده و بر همین اساس« حدود و ثغور وظایف با پیشنهاد ستادكل نیروهای مسلح و با تصویب مقام معظم رهبری مشخص خواهد شد.» بنابر آنچه در این طرح ۲۰ ماده ای آمده، دسترسی به داده های كاربران فضای مجازی، اگر پای جرائم« جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی الارض و شروع به انجام این جرایم یا معاونت در آنها» آزاد است.

همچنین در راستای آنچه این نمایندگان ساماندهی فضای مجازی خوانده اند، درج و انتشار اسناد و داده های دارای سطوح محرمانگی در پیام رسان های داخلی و خارجی ممنوع است و تشخیص محرمانه بودن این داده ها با وزارت اطلاعات و ستادكل نیروهای مسلح است. نكته دیگری كه در این طرح آمده، این است كه عملكرد پیام رسان های داخلی و خارجی باید به تایید هیات نظارتی برسد كه متشكل است از رییس مركز فضای مجازی، نماینده های وزارتخانه های ارتباطات، ارشاد، اطلاعات، دادستانی كل كشور، كمیسیون فرهنگی، صدا وسیما، اطلاعات سپاه، سازمان تبلیغات، نیروی انتظامی و سازمان پدافند غیرعامل.

  اما مجموعه نكات مطرح شده در این طرح فورا با واكنش كاربران فضای مجازی كه مهم ترین تاثیر را از تصویب آن می گرفتند، روبه رو شد. كاربرانی كه نگران بودند با تصویب این طرح دسترسی شان به پیام رسان ها و شبكه های اجتماعی قطع شده و بیم آن داشتند كه ایران در زمینه فضای مجازی به كره شمالی تبدیل شود.

بر همین اساس هم حمیده زرآبادی در گفت وگویی با« اعتماد» هشدار داد كه انسداد فضای مجازی باقیمانده اعتماد عمومی را هم از بین خواهد برد. رییس كمیته ارتباطات كمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم طرح مجلس یازدهمی ها را غیركارشناسی می داند و معتقد است كه اعتماد و آزادی های عمومی را از بین می برد و در عین حال تاكید دارد كه فناوری بن بست ندارد و آن طور كه تجربه نشان داده فضای مجازی یا در كل فناوری و تكنولوژی های جدید هیچ گاه مسدود و محدود نمی شوند و هر اتفاقی كه بیفتد، درنهایت جایگزینی برای آن وجود دارد؛ كسی كه بخواهد استفاده كند، استفاده می كند، حتی اگر قانون های سختگیرانه تر از این هم وجود داشته باشد.

در در برابر این دیدگاه این نماینده اصلاح طلب مردم قزوین در دوره دهم، نماینده این روزهای قزوین در مجلس یازدهم، از آنجا كه خود یكی از امضاكنندگان طرح تازه است، در دفاع از این طرح، معتقد است كه اینترنت می تواند به صورت « كنترل شده» دراختیار قشرهای مختلف قرار گیرد. فاطمه محمدبیگی گفته كه این طرح برای حفظ حقوق شهروندی است. او البته بخش هایی از مواد و جزییات این طرح را« سخت گیرانه» می داند اما این وضع، به باورش« امری طبیعی» است.

انسداد فضای مجازی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

او همینطور با هشدار نسبت به استفاده از« فضای اندروید»، با طرح این مسئله كه« مقاصد فردی كه از ۱۲ شب تا ۶ صبح از اینترنت استفاده می كند، با مقاصد كاربران ۶ صبح تا ۱۲ شب متفاوت است»، خواهان آن شده تا استفاده از اینترنت توسط مسوولان كشور تقسیم بندی شده و دراختیار كاربران قرار داده شود. صحبت های جنجالی نماینده قزوین در مجلس یازدهم كه به باور همتای مجلس دهمی او،« بی اعتمادی عمومی» را در جامعه تشدید می كند، با واكنش بسیاری ازسوی كاربران فضای مجازی همراه شد.

 با وجود مخالفت های مسوولان و كارشناسان با این طرح اما تلاش برای انسداد فضای مجازی متوقف نشده و حالا این طرح منتظر حضور در صحن علنی مجلس و تصمیم گیری نمایندگان است. بحث از فضای مجازی اما فقط به كاربران عمومی اینترنت محدود نیست.

مسئولان رده های مختلف نظام جمهوری اسلامی حالا در فضای مجازی و در شبكه های اجتماعی فیلتر شده یا نجات یافته از فیلترینگ حضور دارند و از آن استفاده می كنند؛ مسوولانی كه به نظر می رسد با تصویب این طرح و برای فرار از مجازات حبس و جزای نقدی كه استفاده از فیلترشكن دارد، احتمالا ناچار به ترك این فضا خواهند شد و باید عرصه را برای مطرح شدن صداهای مخالف خالی كنند.

هر چند حمید رسایی چندان با این موضوع موافق نیست و اگرچه بارها ازسوی مقامات مختلفی تاكید شده از فضای مجازی برای رساندن صدای مان استفاده كنیم اما این كنشگر سیاسی اصولگرا كه پیش تر در مقام یك نماینده مجلس، سابقه عضویت در جبهه پایداری را داشته، معتقد است اینكه فكر كنیم این ادعا كه این شبكه های اجتماعی خارجی و سیاست های حاكم بر آن، فرش قرمزی مقابل ما پهن كرده اند تا مطالبات و صدای انقلاب اسلامی را انعكاس بدهیم و منتشر كنیم، نهایت ساده لوحی است.

 رسایی كه خود یكی از كاربران فعال و پركار توییتر است و انتقادهای تند و تیزی را از همین تریبون حواله مخالفان شان كرده و به زعم خود حتی گاهی از این تریبون برای افشاگری هم استفاده كرده، تاكید می كند كه آنچه مخالفان« محدودیت» می دانند، ضوابطی عقلی برای ایجاد مصونیت داخل كشور است، نه محدودیت غیرعاقلانه و برخلاف مصلحت جامعه. او كه در انتخابات مجلس دهم به دلیل ردصلاحیت و در انتخابات مجلس یازدهم به دلیل رای پایین تر از حد نصاب از حضور در مجلس بازماند، گفته كه هدف این طرح فیلترینگ فضای مجازی نیست و جالب آنكه معتقد است كه« فیلترینگ» هدفی است كه رسانه هایی مانند« اعتماد» به دنبال« القای آن به جامعه» هستند. این كنشگر سیاسی اصولگرا در گفت وگویی با« اعتماد» كه به صورت مكتوب انجام شده، همچنین گفته اگر كه رسانه هایی مانند« اعتماد»، هرگز به او تریبونی برای بیان نظراتش نمی دهند و حال، در شرایطی در ادامه متن كامل این گفت وگو را در« اعتماد» می خوانید كه به باور حمید رسایی، اگر چنین اتفاقی رخ دهد و« اعتماد» حاضر شود به او و امثال او تریبونی بدهد تا نظرات شان را بی كم و كاست بیان كنند، باید در صحت و سلامت عقل مسوولان این مطبوعه تردید كرد!

گفت وگوی« اعتماد» با حمید رسایی درباره طرح ساماندهی فضای مجازی:فیلترینگ مصونیت است نه محدودیت

این نگاه برخی رسانه های واداده برای القای آن به مردم است؛ والا كسی دنبال بستن پیام رسان های خارجی نیست آنچه شما برای داخل محدودیت می دانید، ضوابطی عقلی برای ایجاد مصونیت داخل كشور است، نه محدودیت غیرعاقلانه و برخلاف مصلحت جامعه پذیرش این ادعا كه در حال حاضر این رسانه ها( شبكه های اجتماعی خارجی) و سیاست های حاكم بر آنها فرش قرمزی مقابل ما پهن كرده اند تا مطالبات و صدای انقلاب اسلامی را انعكاس بدهیم و منتشر كنیم، نهایت ساده لوحی است

اگر روزنامه« اعتماد» نه همه صفحاتش، بلكه فقط یك سوم آن را در اختیار مثل بنده گذاشت تا آزادانه و بدون نظارت و اعمال فیلترینگ مسوولان روزنامه، هر چه خواستم را در آن منتشر كنم، آنگاه می توانیم از جمهوری اسلامی بخواهیم كه سامانه شكل دهی به باورهای ملی و دینی مردم را بسپارد به جایی كه نمی دانیم كیست و چه اهداف شومی را در سر دارد!

صحبت از فیلترینگ و بستن فضای مجازی نوعی ادابازی است كه اگر برای مردم آب ندارد، برای جماعتی كه در شیپور فیلترینگ می دمند، نان دارد

*ثمر فاطمی

etemadnewspaper.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش