دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۱۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۶۹۰
مجلس

بودجه هزار میلیاردی مجلس در مجلس یازدهم/ انتشار ریز اعتبارات هزینه ای برای نخستین بار 

مجلس,بودجه مجلس

همان مجلسی که نمایندگانش در سرلیست دریافت واکسن آنفلوانزا بودند و برخی از آنها ماشین های پیش کشی خودروسازان را به دلیل شاسی بلند نبودن قبول نداشتند، قرار است در بودجه ۱۴۰۰، ۱۱۸ میلیارد تومان اعتبارات رفاهی دریافت کنند. به لطف جدولی که برای اولین بار در بودجه ۱۴۰۰ منتشر شده و نشان می دهد که اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرائی چگونه خرج می شود، به اعداد جالبی در زمینه رفاهیات دستگاه قانون گذار کشور میتوان رسید. درشت ترین عدد مربوط به مجلس است و شورای نگهبان هم سال آینده ۱۳ میلیارد تومان صرف رفاهیات خود خواهد کرد. منتظریم عملکرد مجلس انقلابی را در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ ببینیم زیرا مجلس های قبلی که همواره دم از بودجه انقباضی می زدند و دستگاه های اجرائی را ترغیب به استفاده از بودجه انقباضی می کردند، وقتی نوبت به تعیین سهم خودشان از کیک بودجه میرسید ، تلاش می کردند سهم خود از کیک بودجه را چاق تر کنند. بسیاری از کارشناسان نسبت به افزایش هایی که مجلس در زمان تصویب بودجه به اعتبارات خود و شورای نگهبان می داد، معترض بودند. بررسی لوایح بودجه هم نشان می دهد که آن کارشناسان پربیراه نمی گفتند. حالا باید منتظر باشیم و ببینیم آیا مجلسی که هزاران طرح معیشتی روی میز دارد که بسیاری از آنها قابلیت اجرائی ندارد، هنگامی که نوبت به تصویب بودجه و رفاهیات خودش میرسد ، چگونه عمل خواهد کرد.

در لابه لای بحث ها و حرف و حدیث ها درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰، تحقق و عدم تحقق ردیف هایی که دولت در این بودجه پیش بینی کرده است ، به سراغ ردیفی با عنوان فصل قانون گذاری رفتیم تا ببینیم خانه ملت در گذشته چه عددی از منابع کشور را برای خود تخصیص داده و در بودجه ۱۴۰۰ برآوردی که دولت برای افزایش بودجه مجلس و شورای نگهبان در نظر گرفته، چقدر است و آیا همین رقم به تصویب مجلس می رسد یا نه. جدول شماره ۶ کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، ردیفی بعنوان فصل قانون گذاری دارد. ردیفی که نشان می دهد مجلس و شورای نگهبان در گذشته چه میزان بودجه گرفته اند و در سال آینده دولت چه عددی برای آنها پیش بینی کرده است. آن طور که در ردیف فصل قانون گذاری آمده است، عملکرد اعتبارات هزینه ای مجموعه قانون گذاری کشور در سال ۹۸، ۶۲۲میلیاردو ۷۱۷ میلیون تومان بوده که این رقم در سال ۹۹ به ۸۲۷ میلیارد تومان می رسد. یعنی اعتبارات هزینه ای دستگاه قانون گذاری ایران با رشد ۳۳درصدی در بودجه مواجه بوده است. دولت در بودجه ۱۴۰۰، اعتبار هزینه ای ۹۴۶میلیاردو ۱۳۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است اما نمی دانیم بودجه شورای نگهبان و مجلس در چکش کاری های خانه ملت دستخوش چه تغییراتی خواهد شد. همان ردیف نشان می دهد که عملکرد سال ۹۸ بودجه تملک دارایی دستگاه قانون گذاری در سال ۹۸، ۶۰میلیاردو ۹۶۰ میلیون تومان بوده است که این رقم در سال ۹۹ به ۱۳۲میلیاردو ۵۱۵ میلیون تومان می رسد. این یعنی بودجه تملک سرمایه ای در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، حدود ۱۱۷ درصد رشد یافته است.

بر اساس آنچه در این ردیف ذکر شده، دولت ۹۴۶میلیاردو ۱۳۰ میلیون تومان برای دستگاه قانون گذاری در سال ۱۴۰۰ اعتبارات هزینه ای پیش بینی کرده است. این رقم نسبت به سال جاری ، رشد حدودا ۱۵درصدی را تجربه خواهد کرد. اعتبارات تملک دارایی دستگاه قانون گذاری در بودجه ۱۴۰۰ نیز با درنظرگرفتن رشدی حدود شش درصد به رقم ۱۴۰میلیاردو ۵۲۰ میلیون تومان اعلام شده است.

انتشار ریز اعتبارات هزینه ای برای اولین بار 

برای اولین بار در تاریخ بودجه نویسی، جدولی تحت عنوان جدول اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرائی بر حسب فصول هزینه( هزینه های عمومی و متفرقه) منتشر شده است. این جدول نشان می دهد مبالغی که دستگاه های اجرائی بر اساس جدول هفت در ردیف هزینه ای دریافت می کنند، چگونه هزینه خواهد شد. بر اساس این جدول، شورای نگهبان کل اعتبارات هزینه ای و تملک سرمایه ای خود را در بودجه ۱۴۰۰ به این نحو هزینه خواهد کرد. ۵۹میلیاردو ۳۴۰ میلیون تومان صرف جبران خدمت کارکنان خواهد شد. ۱۳۱میلیاردو ۱۸۲ میلیون تومان صرف استفاده از کالا و خدمات می شود. ۱۳میلیارد تومان صرف رفاه و سه میلیاردو ۴۰۰ میلیون تومان صرف سایر هزینه ها خواهد شد.

مجلس شورای اسلامی ۲۴۱ میلیارد تومان از اعتبارات هزینه ای را صرف جبران خدمت کارکنان می کند. ۲۴۹ میلیون تومان صرف دریافت کالا و خدمات، ۱۵.۵ میلیارد تومان صرف کمک های بلاعوض، ۱۱۸ میلیارد تومان رفاه و ۸.۶ میلیارد تومان هم صرف سایر هزینه ها خواهد کرد. خبرگزاری خانه ملت کل اعتبارات هزینه ای را صرف استفاده از کالا و خدمات می کند. مرکز پژوهش های مجلس از کل اعتبار هزینه ای دریافت شده، ۳۰ میلیارد تومان را صرف جبران خدمت کارکنان، حدود ۷۳ میلیارد را صرف استفاده از کالا و خدمات، حدود ۱۷ میلیارد تومان را برای رفاه و ۸۸۵ میلیون تومان را برای سایر هزینه ها صرف خواهد کرد. کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ۲۴ میلیارد تومان برای جبران خدمت کارکنان، ۲۵ میلیارد برای استفاده از کالا و خدمات، ۶.۵ میلیارد تومان برای رفاه اجتماعی و ۳۰۰ میلیون تومان سایر هزینه ها صرف می کند. معاونت امور مجلس، ۲.۶ میلیارد تومان از اعتبارات هزینه ای را صرف استفاده از کالا و خدمات و ۱.۸ میلیارد تومان را صرف کمک های بلاعوض می کند.

هزینه تعمیرات بیش از اعتبارات پژوهش

در بودجه ۱۴۰۰، وضعیت هزینه کرد اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای دستگاه های اجرائی در پیوست شماره یک بودجه آمده است. بر اساس مفاد جدول شماره یک، در حالیکه برای تعمیرات اساسی مرکز پژوهش های مجلس یک میلیاردو ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده، برای طرح های پژوهشی این مرکز، ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. بررسی جدول شماره یک نشان می‎دهد که سال جاری تعمیرات اساسی این مرکز یک میلیاردو ۴۷۹ میلیون تومان اعتبار داشته در حالیکه بودجه مصوب پژوهش های بازوی فکری مجلس، ۴۳۵ میلیون تومان بوده است. همچنین نکته جالب توجه اینکه در لایحه بودجه، سال شروع طرح های پژوهشی را سال ۱۳۹۰ اعلام کرده اند و سال ۱۴۰۵ را به عنوان سال پایانی برای این ردیف در نظر گرفته اند. برنامه تعمیرات اساسی و تامین تجهیزات و ماشین آلات خود مجلس که از سال ۸۲ شروع شده، ۴۱ میلیارد تومان اعتبار در سال ۹۹ داشته و در بودجه ۱۴۰۰، ۴۳ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش بینی شده است.

مطالعه تملک و توسعه مجلس از سال ۹۰ شروع شده و سال پایانی آن ۱۴۰۱ در لایحه بودجه درج شده است، در سال ۱۴۰۰، ۵۵ میلیارد تومان اعتبار برآوردشده دارد و امسال هم ۵۳میلیاردو ۷۰ میلیون تومان منابع مالی در اختیار داشته است. برنامه حل اختلاف مجلس و شورای نگهبان بر اساس برآورد بودجه ۱۴۰۰، ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار دارد و امسال ۴۳۰ میلیون تومان اعتبار دریافت کرده است. برنامه حمایت علمی و پژوهشی از مجلس بر اساس برآورد ۱۴۰۰، دو میلیاردو ۳۰۰ میلیون و امسال یک میلیاردو ۹۱۴ میلیون بوده است. تعمیرات اساسی کتابخانه حوزه و مرکز اسناد که سال شروع آن ۸۲ بوده، پایانی ندارد و بر اساس برآوردها، دو میلیاردو ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در سال آینده دریافت خواهد کرد. این در حالی است که امسال نیز یک و نیم میلیارد تومان اعتبار داشته است. آنچه در این گزارش ذکر شد، بر مبنای جست وجوی در لابه لای ردیف ها و جداول بودجه ای به دست آمده و ممکن است برخی اعداد و ارقام مرتبط با دستگاه قانون گذاری از قلم افتاده باشد.

مجلس,بودجه مجلس

sharghdaily.com
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش