شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۷:۱۸ - ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۴۷۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

«فولادگر» فعال سیاسی اصولگرا: مردم نباید انتظار داشته باشند که آزادسازی پول های بلوکه شده سر سفره هایشان تاثیر داشته باشد

حمیدرضا فولادگر,صحبت های حمیدرضا فولادگر در مورد تورم در کشور
فولادگر گفت: موضوع گرانی ریشه در مسائل اقتصادی دیگر مثل موضوعات گمرکی، نرخ سود بانکی، تأمین مواد اولیه برای تولید، دستمزد، افزایش تورم و نوسان قیمت ارز دارد.

دولت سیزدهم با شعارهای انقلابی روی کار آمد و وعده داد که ظرف مدت کوتاهی گرانی ها را مهار و ارزش پول ملی را تقویت کند اما در عمل واقعیت ها شکل دیگری رقم خورد. با وجود ثبات نسبی نرخ ارز، قیمت کالاها و خدمات به طور غیرعادی در حال افزایش بود و این مسئله نارضایتی مردم را در پی داشته است، حال آنکه سیدابراهیم رئیسی در دیدار با مداحان اعلام کرد «امیدهای بسیاری در دل مردم ایجاد شده است.»

حمیدرضا فولادگر درباره چرایی گرانی کلاها با وجود گشایش های اقتصادی و افزایش درآمد دولت از محل فروش نفت به فردا گفت: دولت سیزدهم در قیاس با دولت گذشته تازه نفس است و با انگیزه های بیشتری به صحنه اجرا پا گذاشته بنابراین وقت می گذارد، کارهای جهادی مدیریتی انجام می دهد و اعضای کابینه بین مردم حضور پیدا می کنند. کسی هم منکر کارهای با ارزش آنها نیست.

وی افزود: تلاش و کوشش و روحیه انقلابی دولت باید با عقلانیت و تدبیر همراه باشد و از نظریات و تجربیات صاحب نظران اقتصادی استفاده کند، یعنی خودشان را نباید بی نیاز نظرات صاحب نظران بدانند. کسب نظرات صاحب نظران با گذاشتن جلسات کلی در حد خوش و بش امکان پذیر نیست، بلکه باید مشروح نظرات آنها اخذ و سپس بررسی شود تا با دنبال کردن نظرات و دیدگاه های مناسب تر، کار به نتیجه برسد.

این نماینده ادوار مجلس با اشاره به ضعف اطلاع رسانی در دولت، یادآور شد: در ماه های اخیر بارها اخباری درباره آزادسازی میلیاردها دلار منابع مالی ایران در سایر کشورها اعلام شده است، این مسئله توقعات مردم را بالا برده است چون مردم الان فکر می کنند همه پول های بلوکه شده ما در سایر کشورها آزاد و به خزانه دولت واریز شده است بنابراین باید آثار این اتفاق را سر سفره های خود ببینند؛ در صورتی که این طور نیست.

وی افزود: در عالم واقع جز مورد اخذ غرامت از انگلیس که درباره موضوعی مربوط به پیش از انقلاب بود، مورد دیگری تاکنون اتفاق نیفتاده است. موضوع آزادسازی منابع ارزی ما در کره هم اکنون محل مذاکره است. برخی می گویند «این موضوع مرتبط با برجام است» و برخی این ارتباط را رد می کنند و می گویند «این موضوع با واسطه گری چند کشور در حال انجام است»، حالا فارغ از این مسئله، هنوز آن منابع آزاد نشده اند، بلکه به صورت تدریجی دارد مراحل آزادسازی آن طی می شود.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی بیان کرد: منابع ارزی دولت از محل فروش نفت اخیرا افزایش پیدا کرده است آن هم به واسطه افزایش میزان فروش و قیمت نفت در بازارهای جهانی که آثارش در آینده مشخص خواهد شد. در هر صورت حتی اگر منابع ارزی دولت از محل فروش نفت یا آزادسازی منابع مالی ایران در سایر کشورها افزایش پیدا کند بنا نیست همه آنها صرف افزایش حقوق و تأمین کالا با هدف بهبود کیفی سفره های مردم شود.

وی افزود: دولت باید روی هزینه این منابع برنامه ریزی کند، بخشی به حساب ذخیره ارزی و بخشی به صندوق توسعه ملی واریز و بخشی نیز صرف سرمایه گذاری های جدید در حوزه اقتصاد شوند. اگر همه این درآمدهای ارزی صرف تأمین کالاهای مصرفی شود و در جایی سرمایه گذاری صورت نگیرد، عملا در جا زده ایم.

این عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به مشکلات معیشتی مردم اظهار کرد: گرچه اواخر سال ۱۴۰۰ تورم نقطه به نقطه قدری کاهش یافت اما تورم سالیانه همچنان بالای ۴۰ درصد است، البته برخی نیز تورم سالانه را بالای ۵۰ درصد برآورد می کنند؛ حتی در برخی اقلام تورم به ۱۰۰ درصد می رسد.

وی افزود: رهبر انقلاب در پیام نوروزی شان ضمن تشکر از تلاش های جهادی دولت، بر دو نکته تأکید کردند نخست آنکه مسائل اقتصادی را باید ریشه ای حل کرد بنابراین حل این مسائل زمان بر است، دوم آنکه دولت را به موضوع گرانی ها توجه دادند و این موضوع را از آفت ها و آسیب های سال ۱۴۰۰ برشمردند.

فولادگر با بیان اینکه همچنان در سال ۱۴۰۱ با موضوع گرانی مواجه هستیم، یادآور شد: موضوع گرانی باید علاج شود. حل موضوع گرانی به شکل دستوری و اتیکت گذاری امکان پذیر نیست. بخشی از آن می تواند با نظارت بهتر و دقیق تر بر بازار اصلاح شود اما خیلی از مصادیق گرانی‌ ناشی از گران فروشی نیست بلکه به دلیل افزایش قیمت تمام شده است؛ یعنی موضوع گرانی ریشه در مسائل اقتصادی دیگر مثل موضوعات گمرکی، نرخ سود بانکی، تأمین مواد اولیه برای تولید، دستمزد، افزایش تورم و نوسان قیمت ارز دارد.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش