دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۰۵۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تفکر انجمن حجتیه بر کشور حاکم است

فلاحت پیشه: آقای رئیسی پایش را از آسمان روی زمین بگذارد/مردم در شعب ابیطالب باشند و مسئولان در رفاه؟

حشمت الله فلاحت پیشه نماینده پیشین مجلس,انتقادهای حشمت الله فلاحت پیشه نماینده پیشین مجلس
حشمت الله فلاحت پیشه نماینده پیشین مجلس در مصاحبه با روزنامه اعتماد دیدگاه خود را در باره سیاست برجامی دولت و رویکرد اقتصادی آن روشن کرده است.

این مصاحبه را می خوانید:

دولت اعلام کرده است که منابع تخصیص داده برای ارز ترجیحی به پایان رسیده است و چاره‌ای جز تغییر در نحوه پرداخت یارانه‌ها پیش پای دولت نیست. چرا دولت به جای دست گذاشتن روی یارانه‌ آرد، فکری برای رفع تحریم‌ها نمی‌کند تا درآمدهای ارزی‌اش افزایش یابد؟

به این سوال از دو بعد می‌توان پاسخ داد؛ نخست از بعد دیپلماسی و دوم از بعد نظام بودجه‌ریزی. واقعیت این است که این دولت فرصت طلایی خود را برای احیای برجام از دست داده است و از این به بعد کشوری که از احیا نشدن برجام بیشترین آسیب را می‌بیند، ایران است نه هیچ کشوری. بنابراین انتظار این است که ایران برای تامین منابع ارزی خودش تحرکی در امر احیای برجام صورت دهد. اینکه مسوولان می‌گویند ارز نداریم، به وضوح دلیلش تحریم‌هایی است که علیه ایران وجود دارد.

نکته دوم نظام بودجه‌ریزی در کشور و ایرادهایی است که ما در آن می‌بینیم. متاسفانه نگاه دولت‌ها در کشور به یارانه، صحیح نیست. واقعیت این است که یارانه حق مردم است و اگر هم قرار است تغییری در پرداخت آن صورت بگیرد، این مردم هستند که باید از این تغییرات منتفع شوند. در حال حاضر یارانه‌ای که برای آرد پرداخت می‌شود ۷۰ هزار میلیارد تومان است. اگر دولت بخواهد این ۷۰ هزار میلیارد تومان را در بخش فرودست جامعه توزیع کند و اگر بتواند این کار را بکند، آن بخش فرودست می‌تواند به راحتی از منافع این یارانه برخوردار شود. اما متاسفانه نظام بودجه‌ریزی ما با پدیده‌ای روبه‌رو است که من اسمش را می‌گذارم بودجه‌خواری. این یارانه به جای اینکه به دست مردم برسد، با دست‌اندازی‌هایی از سوی نهادهای مختلف روبه‌رو می‌شود. بنابراین کاری که دولت باید بکند، این است که این نظام بودجه‌ریزی را اصلاح کند تا اعمال تغییرات در پرداخت یارانه‌ها، منافعش به مردم برسد.

ما در دولت آقای احمدی‌نژاد تجربه هدفمندی یارانه‌ها را داشته‌ایم. اما در نهایت اوضاع به این سمت پیش رفت که درآمد ستاد هدفمندی یارانه‌ها، در جاهایی مصرف شد که خلاف قانون بود. یارانه‌ای هم که به مردم پرداخت شد حالا هیچ ارزشی ندارد. اخیرا نیز فهرستی منتشر شده در این خصوص که این درآمد در برخی نهادها هزینه شده که کاملا خلاف قانون اساسی است. چه امیدی می‌توان داشت که در خصوص یارانه آرد، این اتفاق نیفتد؟

متاسفانه ایرادی که در کشور ما وجود دارد، این است که نوعی تفکر انجمن حجتیه‌ای در ساختار تصمیم‌گیری کشور دیده می‌شود. مدام گفته می‌شود که مردم باید مقاومت کرده و سختی‌ها را تحمل کنند. سخن از شعب ابی‌طالب به میان می‌آید، اما واقعیت این است که در آن زمان پیامبر خودشان سنگ به شکم می‌بستند و در کنار دیگر مردم تحریم‌ها را تحمل می‌کردند. اما امروز می‌بینیم که کسانی سخن از لزوم مقاومت و تحمل مردم به زبان می‌آورند که خودشان و خانواده‌شان در وضعیت مناسب زندگی می‌کنند و سختی‌ها هیچ آسیبی به کیفیت زندگی آنها وارد نکرده است و در آن سو، این مردم هستند که باید سختی بکشند. این دیدگاه که ما انتظار داشته باشیم که بار تبعات همه نقص‌ها و سوء‌مدیریت‌های کشور، روی دوش مردم باشد و انتظار داشته باشیم مردم همه سختی‌ها را تحمل کنند و از سوی دیگر عده‌ای که این سخنان را بر زبان می‌آورند در شرایط آرام و باثبات زندگی کنند، بسیار آسیب‌زاست.

در مورد بودجه‌خواران توضیح دادم. تاکید می‌کنم اگر این فهرست منتشر شده در خصوص هزینه‌ شدن درآمدهای ستاد هدفمندی یارانه در نهادهای نامربوط درست باشد، کاملا خلاف قانون اساسی است و من تعجب می‌کنم که چرا صدایی از جایی و کسی بلند نمی‌شود و کسی به این امر اعتراض نمی‌کند. اگر این فهرست منتشر شده درست باشد، نهاد تبلیغاتی فرهنگی که در خارج از کشور فعالیت می‌کند از درآمدهای ستاد هدفمندی یارانه‌ها برخوردار شده است. این امر کاملا خلاف قانون اساسی است. این نشان می‌دهد که برخی نهادها به محض اینکه دچار کمبود بودجه می‌شوند، به هر ترتیبی می‌کوشند تا به نسبت قدرتی که دارند به برخی منابع درآمدی دسترسی یافته و از آن برداشت کنند. در حالی که این منابع متعلق به مردم و یارانه‌ها حق مردم است. متاسفانه دولت‌های ما یاد گرفته‌اند که نگاه‌شان به یارانه نگاه اعانه‌ای باشد. در حالی که یارانه حق مردم و متعلق به مردم است.

روز گذشته آقای رییسی در دیدار با بشاراسد گفتند که منافع کشورهای منطقه از طریق مقاومت تامین می‌شود نه از میز مذاکره. پیش‌تر هم آقای رییسی بارها گفته بودند که دولت‌شان اقتصاد را به برجام گره نمی‌زند. اما به نظر می‌رسد در عرصه واقعیت این تحریم‌هاست که به اقتصاد ما گره خورده است. به نظر می‌رسد که دولت فعلی چندان به احیای برجام توجه نشان نمی‌دهد.

مقاومت و دیپلماسی دو روی یک سکه هستند. نه مقاومت نافی دیپلماسی است و نه دیپلماسی نافی مقاومت. ما در بسیاری از مقاطع از مقاومت نتیجه گرفتیم و توانستیم منافع‌مان را تامین کرده و امنیت خود را تقویت کنیم. برای مثال ما در سوریه خیلی هزینه کردیم و توانستیم دستاوردهایی هم داشته باشیم. اما در مرحله بعدی و از بعد دیپلماتیک و اقتصادی آن، هنوز نتوانسته‌ایم بابت هزینه‌هایی که در سوریه کردیم، برداشت داشته باشیم. این در حالی است که روسیه همین حالا این کار را می‌کند اما ما نه تنها برداشتی نداشته‌ایم، بلکه هنوز هم در حال هزینه‌کردن در سوریه هستیم. در موضوع برجام هم باید بگویم دولت آقای رییسی باید پایش را از آسمان بر زمین بگذارد. البته ضعف دولت آقای رییسی در زمینه برجام واضح و مشهود است.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام . مگر چیزی گذاشتن ، دولت بره بخاطرش صحبت کنه. نه دکترجان ، دندون مصنوعی های بی بی رو هم گذاشتن برای مذاکره . تو رو خدا به شعور مردم توهین نکنید .تمام بدبختیهای ما حاصل خوش بینیهای امثال شماست ، از ذوق مذاکره تمام آسایش ما رو بر زدید.....
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش