دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۴ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۶۹۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

باهنر: پول برای آجر روی آجر گذاشتن نداریم/ هنوز متوجه نشدم بر چه اساسی حقوق کارگران ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد

محمد رضا باهنر,اظهارات جنجالی محمد رضا باهنر
باهنر در ادامه صحبت‌های خود به ابرپروژه دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: پروژه تزریق امید به ملت ایران پروژه بسیار مهمی است که در دولت سیزدهم پیگری می‌شود.

به گزارش ایلنا، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: برخی از اقدامات دولت سیزدهم قابل نقد است، هنوز متوجه نشدم که بر چه اساسی حقوق کارگران ۵۷ درصد افزایش پیدا می‌کند. عبدالملکی در نماز جمعه می‌گوید فشاری نیامده اما این در شرایطی است که بسیاری از کارگران بیکار خواهند شد کما اینکه بنده اطلاع دارم بسیاری از کارگاه‌ها کارگران خود را تعدیل کردند.

 محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین امروز ( دوشنبه ۱۶ خرداد ماه) در نشست خبری خود ضمن تسلیت به مناسبت ایام رحلت امام خمینی (ره) و گرامیداشت یاد مرحوم دعایی گفت: دعایی یکی از جوانانی بود که همه زندگی خود را وقف انقلاب کرد، او بسیار به سیاست‌ها و پاشنه آشیل های انقلاب پایبند بود.

وی افزود: جامعه اسلامی مهندسین تلاش کرد کنگره خود را براساس زمان‌بندی قانونی برگزار کند. دوره گذشته به دلیل کرونا کنگره را به صورت مجازی برگزار کردیم، نماینده وزارت کشور از نظم و ترتیب این جلسه بسیار تعریف کرد و این کنگره به نوعی الگویی برای سایر احزاب شد. در دوم تیر پانزدهمین کنگره جام را خواهیم داشت.

باهنر در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی معتقدند که جراحی اقتصادی باید توسط دولت اتفاق می‌افتاد و تعداد دیگری نظری غیر از این دارند، آیا در وضعیت فعلی کشور حذف ارز ترجیحی اقدام درستی بود یا خیر؟ تصریح کرد: این سوال بسیار مطرح می‌شود و هر طرف استدلال‌های خود را دارند، موافقین و مخالفین بر اصل انجام اصلاحات تردیدی ندارند، هدفمند نبودن یارانه‌ها باعث پول‌پاشی شد. در دوران رجایی بحث این بود که یارانه‌ها عادلانه توزیع شود. بنده طرفدار این جراحی اقتصادی هستم، استدلالم هم این است که در طول این ۳۵ سال هر چه جلوتر رفتیم، کار سخت‌تر شده است.

وی ادامه داد: زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی تصمیم گرفته شد تعدیل اقتصادی در کشور اتفاق بیافتد، جلو رفتند اما در وسط کار متوجه شدیم که تورم بی‌حساب در حال افزایش است به نوعی که رکورد تورم بعد از انقلاب در سال ۷۴ با رقم ۴۹ و نیم درصد زده شد. هاشمی سرعت تعدیل اقتصادی را به درخواست مجلس کاهش داد اما اگر آن زمان این کار به جلو رفته بود، زحمتش خیلی کمتر از حال حاضر بود.

باهنر با تاکید بر اینکه اجرای جراحی اقتصادی توسط دولت سیزدهم بسیار مفید بوده است، اظهار کرد: دولت سیزدهم در شرایط فعلی کار را آغاز کرده است. این تندی قیمت‌ها شاید حدود ۵ ماه طول بکشد اما قبل از ۱۴۰۱ حتماً به تعادل می‌رسیم. کما اینکه قرار شد قیمت این ۴، ۵ قلم کالا کنترل شود و بحث این است که قیمت نان به هیچ وجه تغییر نمی‌کند. امسال تصمیم گرفتند گندم را کیلویی ۱۱ هزار و پانصد تومان از کشاورز بخرند که در نهایت آرد با قیمت ۱۵ هزار تومانی به نانوا می‌رسد، از طرف دیگر برای ۸۰ میلیون جمعیت این تعداد نانوایی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، بسیار زیاد است و با ۱۵ هزار نانوایی هم می‌توان نان این حجم از جمعیت کشور را تامین کرد. در حال حاضر بسیاری از نانوایی‌ها از طریق فروش آرد فعالیت اقتصادی می‌کنند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین همچنین ابراز کرد: در هر صورت برنامه اقتصادی دولت که از آن به عنوان جراحی اقتصادی یاد می‌شود، کار خطیری است اما مسئله خردمندانه است. دولت بهتر است قدم‌ها را کندتر بردارد که قیمت‌ها به تعادل برسند. در مجموع اگر مسئله یارانه‌ها سامان پیدا کند، کار بسیار مهمی صورت خواهد گرفت. خدا کند نقدینگی در زمان رئیسی ۲، ۳ برابر شود که اگر دولت این کار را کند، بسیار کار بزرگی کرده است. لذا در کنار هدفمندی یارانه‌ها باید فکری به حال تورم‌ کرد.

این چهره اصولگرا با اشاره به اقدامات صورت گرفته از زمان پیروزی انقلاب متذکر شد: درآمد اقتصادی ما در ۴۰ سال گذشته ۲ و نیم برابر شده در حالی که در همین مدت مشابه درآمد اقتصادی چین ۳۳ برابر شده چرا که مصرف ما بیش از تولید ما است. ما امروز ۶ میلیون کارمند و ۴ میلیون بازنشسته حقوق بگیر داریم و تمام پول دولت از مالیات و فروش نفت و .. صرف حقوق کارمندان می‌شود اما پول برای آجر روی آجر گذاشتن نداریم.

باهنر در پاسخ سوال خبرنگار ایلنا، درباره عملکرد تیم دولت و تغییرات احتمالی در کابینه گفت: در این دولت اقدامات مهمی انجام شده و به ثمر نشسته کما اینکه در رابطه با کرونا در رده کشورهایی با کمترین فوتی قرار داریم.‌ حضور دولتمردان در میان مردم بسیار خوب و مفید است. مواجهه مسئولان با مردم بسیار سرمایه اجتماعی ایجاد می‌کند برخورد همایونی با مردم منجر به ناراحتی مردم می‌شود. البته برخی از اقدامات دولت سیزدهم قابل نقد است، هنوز متوجه نشدم که بر چه اساسی حقوق کارگران ۵۷ درصد افزایش پیدا می‌کند. عبدالملکی در نماز جمعه می‌گوید فشاری نیامده اما این در شرایطی است که بسیاری از کارگران بیکار خواهند شد کما اینکه بنده اطلاع دارم بسیاری از کارگاه‌ها کارگران خود را تعدیل کردند.

وی افزود: در بودجه ۱۴۰۱ موارد زیادی برای وام دادن مطرح شده که این موارد حتی صدای مقام معظم رهبری را هم درآورده است. در حال حاضر تغییر وزرا تابو شده است اما در کشورهایی نظیر ژاپن گاهی سه چهارم کابینه تغییر می‌کند.

باهنر درباره بیانیه مجمع روحانیون مبارز گفت: برخی اعلام کردند در هر ۹ روز دولت خاتمی یک بحران اتفاق می‌افتاد و کشور به بن بست خواهد رسید. اما افرادی که می‌گویند کشور به بن‌بست رسیده خودشان به بن‌بست رسیده‌اند چرا که کشور روزهای بدتر از این را گذرانده است.

وی تصریح کرد: در مسئله متروپل کسی دولت سیزدهم را مقصر نمی‌داند. البته باید با خاطیان به صورت جدی برخورد شود و به نوعی آنها را نقره‌داغ کرد.

این فعال سیاسی همچنین افزود: ما از جنگ روسیه و اوکراین راضی نیستیم اما مسئولان باید از این اتفاقات حداکثر استفاده را داشته باشند و در بازار جهانی خود را مطرح کنند.

باهنر در ادامه صحبت‌های خود به ابرپروژه دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: پروژه تزریق امید به ملت ایران پروژه بسیار مهمی است که در دولت سیزدهم پیگری می‌شود.

باهنر در پاسخ به این سوال که نمایندگان در انتصابات دخالت دارند با ذکر خاطره‌ای از زمان حضور خود در مجلس هفتم گفت: بنده در دوره هفتم مجلس نماینده مردم کرمان بودم. مدتی این شهر فرماندار نداشت، با استاندار تماس گرفتم و گفتم فرماندار را منصوب کنید او به من گفت فردی را معرفی کن اما بنده این اقدام را انجام ندادم. نماینده باید کار و بهره‌وری بالا را از وزیر بخواهد. در حال حاضر بسیاری از نمایندگان قبل از ورود به مجلس و در شعارهای تبلیغاتی وعده عزل و نصب استاندار و فرماندار می‌دهند اما این شعارها اشتباه و غلط است و نماینده باید به وظیفه خود برسد یعنی به عملکرد مسئولان اجرایی نظارت داشته باشد.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش