چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۱۹۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

«حزب موتلفه اسلامی»: تحصیل خارج از کشور فرزندان مسئولان، خودتحقیری است

حضور فرزندان یا اقوام درجه‌یک مسئولان در خارج از کشور,تحصیل در خارج از کشور

موضوع حضور فرزندان یا اقوام درجه‌یک مسئولان در خارج از کشور طی سال‌‌های اخیر، یکی از مواردی بوده که از سوی جامعه موردنقد قرار گرفته و حالا با مشخص شدن حضور فرزند معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم در کانادا، یک‌بار دیگر این بحث در جامعه اوج گرفته است که اصولا چرا فرزندان مقامات باید در خارج از کشور حضور داشته باشند.

حمیدرضا ترقی، عضو ارشد حزب موتلفه اسلامی و نماینده مجلس پنجم، در گفت‌‌وگویی که با هم‌میهن انجام داد، معتقد است این موضوع نشان‌دهنده عدم‌اعتماد مسئولان به سیستم آموزشی کشور است و باید مورد بررسی دقیق قرار گرفته و ریشه‌‌یابی شود که چرا رخ داده و بعد از ریشه‌‌یابی درباره برخورد با مسئولانی که فرزندشان در خارج از کشور حضور دارد، تصمیم‌‌گیری کرد.

‌یکی از مباحثی که طی چندوقت اخیر در فضای سیاسی کشور حاشیه‌‌ساز شده، موضوع حضور فرزند یا نزدیکان درجه‌یک مسئولان در خارج از کشور است که آخرین مورد آن درباره انسیه خزعلی به‌وجود آمد. ریشه‌‌ها و دلایل حضور فرزندان مقامات در خارج از کشور را چه می‌‌دانید؟

این موضوع یکی از موضوعات مهمی است که در کشور باید تکلیفش روشن شود، ضمن اینکه باید ریشه‌‌یابی شده و پس از مشخص شدن دلایل پدید آمدن این موضوع، باید درباره آن چاره‌‌اندیشی شود. آنچه مسلم است، این خواهد بود که با رفتن فرزندان مسئولان به خارج از کشور برای تحصیل، چندموضوع پدید می‌‌آید. یکی‌اینکه چرا مسئولانی که در کشور حضور دارند، نظام آموزش‌عالی جمهوری اسلامی را درحدی نمی‌‌بینند که فرزندان‌‌شان در این نظام به ادامه تحصیل بپردازد و فرزند خود را به خارج از کشور می‌‌فرستند. اگر کیفیت آموزش‌عالی کشور در حدی پایین است که مسئولان آن‌‌را مناسب نمی‎‌‌دانند و به همین علت فرزندان خود را راهی خارج از کشور می‌‌کنند، پس چرا برای ترمیم این نظام آموزشی چاره‌‌اندیشی نمی‌‌کنند و رفع اشکال نمی‌‌شود.

نکته دوم این است که اصولا این نوع برخورد از سوی مسئولان و فرستادن فرزندان برای تحصیل به خارج از کشور، اهانت به نظام آموزشی خودمان است و یک‌نوع خودتحقیری است. نکته سوم این است که متاسفانه افرادی که خارج از کشور تحصیل می‌‌کنند، به‌طور طبیعی متاثر از فرهنگ همان کشور خواهند شد. برخی کشورها درازای تحصیل، تلاش می‌‌کنند در دوران‌تحصیل روی این فرد به‌گونه‌‌ای تاثیر بگذارند که پس از رفتن به کشور خود به‌عنوان سمپاد کشور محل‌تحصیل عمل کند و این موجب خواهد شد فرد گرایش‌‌اش به آن کشوری که در آن تحصیل‌کرده تحت‌تاثیر مبانی فکری و اصولی کشور محل‌تولدش قرار نگیرد و طبیعتا مورد سوءاستفاده آن کشور قرار خواهد گرفت؛ کسی که دچار این دوگانگی شود، صلاحیت خود را از دست خواهد داد. موضوع بعدی که بسیار مهم است و باید به آن اشاره کرد این است که سیاستی که برخی کشورهای دانشجوپذیر دارند، بر این مبناست که از این افراد برای کسب اطلاعات و جاسوسی استفاده می‌‌کنند و در همین راستا پرونده‌‌های مختلفی هم داشته‌‌ایم. مجموعه این‌‌ها نشان می‌‌دهد تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از کشور درواقع می‌‌تواند به‌عنوان عدم اعتماد‌کافی به نظام و سیستم آموزشی و حکومتی کشور باشد و این درواقع التزام‌عملی را زیرسوال خواهد برد.

‌چندوقت‌پیش رئیس دولت سیزدهم اعلام کرد، هرمسئولی که فرزندش در خارج از کشور است، از پست خود استعفا دهد؛ این موضوع را چگونه ارزیابی می‌‌کنید و آیا اصولا این سیاست و دستور را قبول دارید؟

نمی‌‌توان در همه موارد حکم‌عام صادر کرد و گفت اینگونه رفتار شود. این موضوع همانطور که گفتم، باید به‌صورت دقیق و پخته مورد بررسی قرار بگیرد، تجزیه و تحلیل شده و برای حل آن راهکار ارائه شود که چه‌نوعی تحصیلی در خارج از کشور ضروری نیست، چه تحصیلی ضرر دارد و چه تحصیلی برای کشور مفید است و برهمان‌اساس این نوع کیفرها قرار داده شود و گفت کدام نوع حضور در خارج از کشور منجر به از دست رفتن پست و جایگاه فرد خواهد شد.

‌در موضوع اخیر که درباره معاون رئیس دولت به‌وجود آمد، برای توجیه حضور فرزند در خارج از کشور از شعار سال استفاده شد و موضوع دانش‌بنیان را مطرح کردند. نطر شما درباره بیان شعار سال برای توجیه حضور فرزند در خارج از کشور چیست؟

این زشت است که ما اینگونه تحلیل کنیم که اگر رهبر انقلاب این حرف را زده‌اند، مفهومش این است که ما برویم و دانش را از خارج بگیریم. این نوع توجیه خیلی برداشت نامناسبی است. نباید از مسائل مطرح‌شده توسط رهبری به‌خصوص شعارهای سال برای توجیه موضوعات استفاده کرد. درباره این موضوع مطرح‌شده توسط معاون رئیس‌‌جمهور هم باید بگویم، تمام این علومی که نیاز دانش‌‌بنیان است، در داخل خود کشور ما وجود دارد و حتی برخی از آنها درجه بالاتری از سایر کشورها دارد و قابل‌مقایسه نیستند. البته این واقعیت است که کشورهایی هستند که به لحاظ تکنولوژیکی جلوتر از ما هستند و اگر بخواهیم در حوزه عمل، تکنولوژی و علم در نسل جوان رشد پیدا کنیم، شاید نیاز به این باشد که علاوه بر تحصیلی که در کشور خودمان داریم به لحاظ افزایش توان تکنولوژیکی، در خارج از کشور نیز حضور داشته باشیم.

اینکه رهبری فرمودند ما علم را در هرجای دنیا باشد، باید فرا بگیریم؛ نشان دهنده این است که ایشان کسب علم را نفی نکردند هیچ‌وقت، اما اینکه در این حد گرایش در مسئولان پیدا شود که با اینکه خودشان می‌‌دانند غرب چه ضعف‌‌هایی به لحاظ ایدئولوژیک و اخلاقی دارد اما انقدر برای تحصیل خارج از کشور ارزش بگذارند و آن‌را به‌عنوان امتیازویژه تلقی‌کنند، ناپسند است. حتی وضعیت به‌گونه‌‌ای شده که فردی که در دستگاه‌‌های اجرایی کشور حضور دارد و در خارج از کشور تحصیل کرده، برتر تلقی می‌‌شود. در شرایطی که از نظر علمی، پیشرفت‌‌های خوبی داشتیم اما فرزندان‌‌مان را به خارج از کشور بفرستیم، قابل‌پذیرش نیست و نشان‌دهنده دوگانگی در شعار و عمل است.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا مسئولان بچهاشون خارج از ایران دربهترین خونه ها زندگی کنن وبهترین دانشگاه‌ها روبر ونددرحالی که مردم ایران حتی برای تهیه لوازم تحریر ایرانی پول نداشته باشن خدا لعنت کنه اونای رو که حرف عملشون یکی نیست وچیزی از حق وعدالت سرشون نمیشه وحالا شدن مسئولان کشور اسلامی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش