پنجشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۴۳ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۰۱۰۹۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

سرگردانی در اردوگاه انتخاباتی احمدی‌نژاد

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,محمود احمدی نژاد
یاران رئیس دولت سابق به خبر «مخالفت رهبر معظم انقلاب با کاندیداتوری احمدی‌نژاد» واکنش نشان دادند؛

 

سرگردانی در اردوگاه انتخاباتی احمدی‌نژاد

 فعلا خبری از موضع‌گیری احمدی‌نژاد نیست، آن هم بعد از رسانه‌ای‌شدن مخالفت رهبر معظم انقلاب با کاندیداتوری‌اش برای انتخابات؛ هرچند پیش از این هم ترجیح می‌داد در این‌باره حرفی نزند. نگفته بود که می‌آید اما از «نیامدن» هم حرفی نزده بود. حتی بدش نمی‌آمد که با اشارات و عباراتی تلویحی، از آمدنش خبر بدهد. این اشارات در سخنرانی‌های اخیرش مشهود بود و نشان می‌داد که پاشنه‌ها را بالا کشیده است اما نامطمئن‌بودن از اقبال دوباره‌اش برای عبور از اطراف پاستور او را به سکوت واداشته بود.

 

برخی از نزدیکانش بارها اعلام کردند که او قصد کاندیداتوری ندارد. از خودش هم سؤال می‌شد که آیا در انتخابات ۹۶ کاندیدا می‌شوید، می‌گفت: «ان‌شاءالله سال ۹۶ همه همدیگر را خواهیم دید.» حالا پس از انتشار یادداشت مهدی فضائلی و مطرح‌کردن «نهی صریح رهبری درباره کاندیداتوری احمدی‌نژاد»، یاران و نزدیکان رئیس دولت سابق نظیر عبدالرضا داوری و علی‌اکبر جوانفکر، مدعی‌ هستند حرف‌های مربوط به رهبری، زمانی معتبرند که از سوی دفتر ایشان منتشر شود؛ از‌سوی‌دیگر، فضائلی هم تأکید می‌کند: «همیشه سعی می‌کنم اگر مطلبی را نقل کنم، موثق باشد.»

 

عزم احمدی‌نژاد برای انتخابات ۹۶

یک سال قبل در شهریور ۹۴ صحبت‌هایی از یک وزیر سابق در دولت احمدی‌نژاد که در برخی جلسات او با دولتمردانش شرکت می‌کند، نقل شد که احمدی‌نژاد قطعا برای انتخابات ریاست‌جمهوری دو سال آینده برنامه‌های جدی دارد و از هم‌اکنون فعالیت‌های خود را برای موفقیت در این عرصه آغاز کرده است.

 

به گفته او، احمدی‌نژاد چند هفته قبل (تابستان ۹۴) در جلسه‌ای که این وزیر سابق هم حضور داشته به همکارانش گفته است که نامزد انتخابات مجلس نخواهد شد اما برای ریاست‌جمهوری دوره بعد می‌آید. این وزیر سابق همچنین خبر داده بود که احمدی‌نژاد با لحنی مصمم به اعضای حاضر در جلسه گفت: «خودتان را برای انتخابات آماده کنید؛ البته نه انتخابات مجلس بلکه انتخابات ریاست‌جمهوری و من شرکت خواهم کرد.»

 

بااین‌حال، هیچ نقل‌قول مستقیمی از خود احمدی‌نژاد مبنی بر کاندیداتوری‌اش برای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم مطرح نشد اما او از ابتدای امسال، سخنرانی‌ها و سفرهای استانی‌اش را به طور جدی‌تری دنبال کرد تا جایی که از ابتدای سال تاکنون سفرها و سخنرانی‌هایش به عدد ۱۲ رسید. بااین‌حال، چند ماه قبل، سایت خبری پایش به نقل از برخی منابع نزدیک به شورای نگهبان از احتمال ردصلاحیت احمدی‌نژاد در هر انتخابات پیش رو خبر داده بود اما شورای نگهبان اعلام کرد که نظر قطعی این شورا در زمان بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌شود. احمدی‌نژاد هم بی‌توجه به چنین خبرهایی، سفرهای استانی‌اش را از سر گرفت.

 

بااین‌حال، روزهای نخست این هفته صحبت‌هایی به نقل از عباس امیری‌فر، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست‌جمهوری در دولت سابق، در رسانه‌ها منتشر شد که گفته بود: «طبق خبر موثقی که دارم کلا نامزدشدن احمدی‌نژاد منتفی است و طبق نظر ارشادی یکی از مقامات عالی‌رتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، سفر استانی هم به‌صلاح نیست و طبق خبر موثق و دقیقی که دارم، سفر استانی گرگان هم آخرین سفر استانی بوده و بنابر اخبار غیررسمی ۱۰ نفر از اعضای محترم شورای نگهبان در جلسه غیررسمی که داشته‌اند، نظرشان ردصلاحیت بوده است و فقط دو نفر موافق ایشان بوده‌اند.»

 

صحبت‌های امیری‌فر درحالی بود که اوایل شهریور هم برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر رأی منفی اکثریت اعضای شورای نگهبان درباره صلاحیت رئیس دولت گذشته منتشر کردند که در آن اشاره شده بود: «۱۰ عضو از ۱۲ عضو شورای نگهبان به احمدی‌نژاد رأی منفی خواهند داد.» در آن مطلب تأکید شده بود: «بر اساس رویه شورای نگهبان، در صورت اجماع بر ردصلاحیت یک نامزد انتخابات، پیش از ثبت‌نام یا حتی پس از ثبت‌نام در انتخابات، به صورت غیررسمی به وی اطلاع داده می‌شود تا از اعلام کاندیداتوری خودداری کند. به گفته یک منبع مطلع نزدیک به شورای نگهبان، احمدی‌نژاد شانسی برای تأییدصلاحیت در شورای نگهبان ندارد. او به‌تازگی از نظر شورای نگهبان نسبت به خود مطلع شده است.»

 

هرچند عباسعلی کدخدایی درباره خبر منتشرشده مبنی بر نظر منفی اعضای شورای نگهبان به صلاحیت محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ و اطلاع‌دادن این موضوع به او، گفت: «نمی‌دانم این اخبار کذب را چه کسی منتشر می‌کند.»

 

کدخدایی افزود: شورای نگهبان در موعد قانونی، خودش اعلام نظر خواهد کرد و هیچ‌کدام از این گمانه‌زنی‌ها صحت ندارد.

چنین صحبت‌هایی درحالی بود که هیچ اعلام نظر رسمی مبنی بر تمایل احمدی‌نژاد برای کاندیداتوری در انتخابات ۹۶ منتشر نمی‌شد تا زمانی که مهدی فضائلی در یادداشتی که فارس آن را منتشر کرد، از دیدار احمدی‌نژاد با رهبر معظم انقلاب درباره حضورش در انتخابات سال آینده پرده برداشت؛ دیداری که در نهایت احمدی‌نژاد با نهی صریح ایشان برای کاندیداتوری مواجه شده است.

 

در بخشی از یادداشت فضائلی که روز دوشنبه در روزنامه «وقایع‌اتفاقیه» هم منتشر شد، آمده بود: «چند روزی است محافل رسانه‌ای و سیاسی گوناگون از جمله کانال‌های نزدیک به دکتر احمدی‌نژاد، از ملاقات وی با رهبر انقلاب اسلامی خبر می‌دهند. دیداری مهم که به‌درخواست و پیگیری خود او انجام شده اما ظاهرا نتیجه‌اش خلاف انتظار وی بوده‌ است! هرچند هنوز جزئیات این دیدار که چند هفته قبل انجام شده است، منتشر نشده ولی این مقدار قطعی است که وی با نهی صریح رهبر معظم انقلاب، برای ورود به میدان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده مواجه شده است!» فضائلی در ادامه تأکید کرده بود: «اینکه چرا رهبر حکیم انقلاب اسلامی چنین برخورد کرده‌اند و دلایل ایشان چه بوده است بر ما روشن نیست.

 

همچنین صرف‌نظر از اینکه آیا صلاحیت او برای ورود به میدان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده از سوی شورای محترم نگهبان تأیید می‌شد یا نه-که البته زمزمه‌های عدم تأیید جدی بود- اما نباید فراموش کرد که به‌ویژه دوره دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، جزء پرتنش‌ترین ادوار ریاست‌جمهوری در ایران بوده‌ است. همچنین نمی‌توان نادیده گرفت که نشانه‌ای از ذره‌ای تغییر در منش و رفتار احمدی‌نژاد مشاهده نمی‌شود؛ لذا کاملا قابل پیش‌بینی است که حتی صرف ورود مجدد وی به صحنه رقابت‌های سیاسی در این سطح، کشور را دوباره با منازعات و تنش‌های مضر، گرانبار و دوقطبی تنافر‌برانگیز روبه‌رو می‌کند، چه برسد به بازگشت احتمالی وی به قدرت!»

 

صحبت‌های فضائلی اعتباری ندارد

بااین‌حال، علی‌اکبر جوانفکر که ابتدای تابستان امسال از سوی محمود احمدی‌نژاد به‌عنوان مشاور امور رسانه‌ای دفتر رئیس دولت سابق منصوب شده بود، نسبت به انتشار چنین مسائلی از سوی فضائلی انتقاد دارد. جوانفکر در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه» درباره جزئیات دیدار احمدی‌نژاد و رهبری می‌گوید: «من از کجا باید بدانم که در آن جلسه چه گذشته است، مگر آقای احمدی‌نژاد مسئولیتی در قبال انتشار مباحث آن دیدار دارد؟»

 

جوانفکر تأکید می‌کند: «مطالب مطرح‌شده در دیدار با رهبری را دفتر رهبری باید منتشر کند، مگر نباید مسائل منتسب به رهبری از طریق دفتر ایشان منتشر شود؟ پس چرا دیگران درباره آن صحبت می‌کنند؟» مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد حتی در انتقاد به انتشار یادداشت فضائلی می‌گوید: «مگر آقای فضائلی مسئول انتشار مسائل و مباحث مطرح‌شده در دیدار با رهبری است؟ اینکه دفتر اطلاع‌رسانی رهبری برخی مسائل را منتشر نمی‌کنند، حتما صلاح نمی‌دانند که چنین مباحثی انتشار پیدا کند.»

 

جوانفکر در پاسخ به اینکه احمدی‌نژاد نسبت به صحبت‌های فضائلی چه واکنشی داشته است؟ می‌گوید: «من با ایشان هیچ صحبتی نداشتم.» عبدالرضا داوری، از دیگر چهره‌‌های نزدیک به احمد‌ی‌نژاد، هم در گفت‌وگو با «وقایع‌اتفاقیه» در واکنش به انتشار مطالبی مربوط به دیدار احمدی‌نژاد و رهبر معظم انقلاب می‌گوید: «نکته‌ای که آقای فضائلی مطرح کردند، باید دفتر رهبری درباره آن نظر بدهد. انتشار اخبار رهبری، زمانی اعتبار دارد که از طریق دفتر ایشان منتشر شود، من اصلا نمی‌توانم نسبت به آن اظهارنظر کنم.» او می‌گوید: «آنچه به لحاظ رسانه‌ای، خبری و تحلیلی اعتبار دارد، آن چیزی است که دفتر رهبری تأیید می‌کند، بقیه موارد را به اعتقاد من باید در قالب شایعات دانست.» داوری درباره اظهارات امیری‌فر هم تأکید می‌‌کند: «ایشان نظر شخصی‌شان را گفتند و اشتباه هم کردند که در این‌باره اظهارنظر کردند.»

 

بااین‌حال، او در پاسخ به اینکه آیا احمدی‌نژاد می‌خواهد برای انتخابات ۹۶ کاندیدا شود، می‌گوید: «آقای احمدی‌نژاد هیچ برنامه‌ای برای انتخابات ندارد.» البته داوری احتمال کاندیداتوری احمدی‌نژاد را رد نمی‌کند اما می‌گوید: «تا امروز، ایشان برنامه‌ای برای کاندیداتوری نداشته، اینکه در آینده چه اتفاقی می‌افتد ما خبر نداریم. ممکن است در آینده این تصمیم پا برجا بماند، ممکن است تغییر کند.»

 

داوری همچنین دوباره در واکنش به اظهارات فضائلی تأکید می‌کند: «هر کسی درباره اخبار رهبری بدون اظهارنظر رسمی دفتر ایشان مطلبی را مطرح کند، به لحاظ قانونی خلاف کرده است.»

 

مطلبی را که نقل می‌کنم، موثق است

مهدی فضائلی هم در پاسخ به چنین صحبتی در گفت‌وگو به «وقایع‌اتفاقیه» می‌گوید: «اگر کار خلاف قانون مرتکب شدم، حتما با من برخورد می‌شود.» او درباره چگونگی اطلاع‌یافتن از جزئیات دیدار احمدی‌نژاد با رهبری اضافه می‌کند: «بالاخره کسانی که در کار خبر و تحلیل هستند به‌هرحال از طریق کانال‌هایی به اخبارها دسترسی پیدا می‌کنند.»

 

بااین‌حال، او درباره صحت‌داشتن و موثق‌بودن مطالبی که درباره دیدار احمدی‌نژاد و رهبر معظم انقلاب نوشته است، تأکید می‌کند: «من همیشه سعی می‌کنم اگر مطلبی را نقل کنم، موثق باشد.»

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش