چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۸ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۶۶۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

خط قرمز هاشمی چه بود؟

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,مرحوم ایت الله هاشمی رفسنجانی

منتقداز دید آیت‌ا.... هاشمی محترم بود چرا که سبب پیشرفت و رفع کمبودها و نواقص می‌شد، اما منتقدی که با اهداف دیگر به انتقاد می‌پردازد و منافع شخصی و گروهی را مقدم بر منافع ملی می‌داند را نباید مورد مشورت قرار داد چون اهداف او خواست ملت و مطلوب کشور فاصله دارد. محمد عطریانفر یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفته است: آقای هاشمی منتقدان خود را دو دسته می‌دانست. دسته‌ای که از واقعیت زندگی او مطلعند اما خود را به خواب زده‌اند و قصد هم ندارند بیدار شوند.ایرنا نوشت؛ ایشان می‌دانست به اینها هر قدر هم پاسخ داده شود، باز تاثیری در کارشان نخواهد داشت. گروه دیگر هم افرادی بودند که از سر بی‌اطلاعی این تهمت‌ها علیه هاشمی را باور می‌کردند.

 

اتهامی که همیشه به آیت‌ا... هاشمی زده می‌شد افسانه مرد ثروتمندی به نام اکبر هاشمی رفسنجانی بود که در همه جا حضور داشت و ثروت و قدرت کشور دستش بود و از پشت به همه چیز و همه‌کس خط می‌داد. چرا هاشمی همیشه در مقابل این اتهامات سکوت کرد؟

دو فرض می‌توان در نظر گرفت. یکی اینکه افرادی که گرفتار کثرت فعالیت هستند فرصتی برای پاسخگویی به این اتهامات ندارند. هر چند تکلیف را از اطرافیان شخص ساقط نمی‌کند و شاید خود ما هم می‌توانستیم مدافعان بهتری برای ایشان باشیم. از طرفی اما آیت‌ا... هاشمی منتقدان خود را دو دسته می‌دانست. دسته‌ای که از واقعیت زندگی او مطلعند اما خود را به خواب زده‌اند و قصد هم ندارند بیدار شوند. ایشان می‌دانست به اینها هر چقدر هم پاسخ داده شود، باز تاثیری در کارشان نخواهد داشت. گروه دیگر هم افرادی بودند که از روی بی‌اطلاعی این تهمت‌ها علیه هاشمی را باور می‌کردند.

 

اما همین شایعات رخدادهای مهمی در کشور به وجود آورد. شاید دلیل رای آوردن احمدی نژاد در انتخابات ۸۴ هم دامن زدن به این شایعات درباره آقای هاشمی بود؟

اتفاقی که در سال ۸۴ آیت‌ا... هاشمی را از رسیدن به کرسی ریاست جمهوری بازداشت به خاطر این اتهامات نبود. بلکه طرحی از پیش تعریف‌شده توسط عده‌ای بود تا ایشان به قدرت نرسد وگرنه احمدی‌نژاد عددی نبود که بیاید و در مقابل آقای هاشمی قدعلم کند. اما ایراد شما را به‌طور کلی رد نمی‌کنم، شاید باید اطرافیان و دوستان ایشان در مقابل این اتهامات موضعگیری بهتری می‌کردند. توجه داشته باشید که خیلی از این مسائل از جنس گفت‌وگو نبود که با پاسخگویی حل شود. این همه حرف علیه مهدی هاشمی زده شد. مهدی هم به توصیه بزرگان از کشور خارج شد. وقتی اتهامات بالا گرفت حتی برخی توصیه کردند وی از بازگشت به کشور خودداری کند اما آقای هاشمی ایستاد و گفت مهدی به ایران می‌آید و به زندان هم می‌رود.

 

پرونده قضائی مهدی هاشمی را بخوانید. محکومیت وی عجیب و غریب است. الان پرونده وی در حال اعاده بررسی است. سه اتهام به ایشان زده شده است. یکی گرفتن رشوه در قضیه کرسنت که هیچ سند و ادله‌ای برای اثبات این اتهام ارائه نشده است. اتهام دوم استفاده از اموال دولت در انتخابات است. که در این مورد هم چیزی ثابت نشد. چند نفری آمدند در دادگاه و ادعاهایی را مطرح کردند و بعدا هم گفتند که شهادتشان دروغ بوده است. اتهام سوم هم مربوط به نوار مکالمه‌ای است که می‌گویند در آن به مقامات کشور توهین شده است. اما اینکه آقا مهدی با پای خود به ایران آمد ارزشمند بود. ایشان گفت پدرم به خاطر من اذیت می‌شود و به همین خاطر برگشتم.

 

خط قرمز هاشمی چه بود؟

آیت‌ا... هاشمی هم خط قرمز اعتقادی و فکری داشت ولی خط قرمزش شخصی نبود. هاشمی که حاضر بود خود، خانواده، زندگی و مالش را در راه تثبیت انقلاب و ارزش‌های اخلاقی بدهد، چگونه می‌توانست سر زندان رفتن دختر و پسرش دچار غلیان احساسات شود. یادم هست شبی که مهدی هاشمی می‌خواست فردایش خود را به اوین معرفی کند به منزل ایشان رفتم. آقای مرعشی، کرباسچی، فاطمه، همسر آقای هاشمی هم بود. ولی هنوز ایشان نیامده بود. مهدی می‌گفت فردا به محض ورود به زندان اعتصاب غذا می‌کنم. دقایقی بعد آقای هاشمی از راه رسید و با مهمان‌ها حال و احوال کردند و نشست. گفت چه خبر؟ گفتم آقا مهدی می‌خواهد فردا در زندان اعتصاب غذا کند. یکمرتبه به‌شدت ناراحت شده و چهره‌اش را در هم کشید و خطاب به مهدی گفت: بی خود! حق نداری!‌ این حرف‌ها چیست؟ می‌روی زندان، سختی می‌کشی و بزرگ می‌شوی.

 

ان شاءا... هم یک روز از آنجا بیرون می‌آیی. اعتصاب غذا از نظر من حرام شرعی است. برو و نترس و محکم باش. شما نمی‌توانید رابطه مهدی با پدرش را تصور کنید. مهدی عزیزترین فرزند خانواده هاشمی بود. هوش بالایی دارد و بسیاری از خصوصیاتش مانند ایشان است. شما نمی‌توانید جایگاهی را که آقای هاشمی در آن ایستاده بود را درک کنید. باید از نزدیک فداکاری‌های او برای کشور و انقلاب را می‌دیدید. اینکه حاضر بود همه زندگی و خانواده اش را برای کشور فدا کند. آن هم کسی که شناسنامه انقلاب بود و این همه تهمت و حرف‌های بی‌ربط از عوامل درجه چندم می‌شنید.

 

 

armandaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش