دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۷۷۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

درباره حضور ناگهاني احمدي‌نژادي‌ها در فضاي مجازي

مثلث «ماح»!

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,مثلث ماح

جناب احمدي‌نژاد، خودش را هم دور مي‌زند! تمام کساني که با حيرت، ويدئوي تبليغاتي سه‌تفنگدار را در طول ساعت‌هاي گذشته در فضاي مجازي دست‌به‌دست کرده‌اند‌، لابد با حيرت تمام از خود پرسيده‌اند که مگر قرار نبود...؟

 

بله، جناب احمدي‌نژاد همين است؛ تمام هشت سال دولتش همين‌طور بود. او، ارباب تصميم‌هاي خلق‌الساعه و لحظه‌اي است. يک‌سال تمام را بدون هماهنگي به سفرهاي تبليغاتي - استاني گذراند و وقتي با توصيه به حضورنیافتن روبه‌رو شد، در بيانيه‌اي لجوجانه ابراز کرد: «از هيچ فرد، جناح، حزب و گروهي حمايت نکرده و نخواهم کرد.

 

اين موضع قطعي و غيرقابل تغيير اينجانب است.» حالا اما به‌همراه يار غار و اشبه‌ترين خلايق به خود براي ضلع سوم مثلث «ماح» (محمود - اسفنديار- حميدرضا) يعني بقايي، آستين بالا زده است؛ درخت مي‌کارند، ويدئو ضبط مي‌کنند، فلسفه مي‌بافند و ناگهان در توئيتر ظاهر مي‌شوند. مثلث «ماح»، اگر هيچ ربطي به درخشاني و شفافي ماه شب چهارده نداشته باشند اما آينه تمام‌نما و واضح بخشي از جامعه ماست؛ اينکه برخي از سياسيون عصر جديد با کارنامه‌اي مردود و آفت‌زده، آن‌قدر روي حافظه تاريخي ضعيف و فراموشکاري هميشگي برخي از ملت حساب باز کرده‌اند که همچنان دست از تلاش براي رخنه دوباره برنمي‌دارند.

 

خب، بياييد با هم بررسي کنيم که چطور مي‌شود رئيس‌دولت هاله نور، هنوز جوهر بيانيه‌اش: «حمايت نمي‌کنم... قطعي و غير‌قابل تغيير است»، خشک نشده به اميد آفريدن نسخه ايراني پوتين - مدودف، عزمش را جزم کرده است.

 

خاطر مبارکتان باشد، ايشان همان کسي است که فرمودند قطعنامه‌ها کاغذپاره‌ هستند و تحريم‌ها، بي‌تأثير و باکي از اين تهديد‌ها ندارند و آن‌قدر صادر کنند تا فلان‌جايشان منهدم شود. روزگار که گذشت، تورم افسارگسيخته، کاهش فروش نفت و بي‌ارزش‌شدن پول ملي، زنگ‌هاي خطر را به‌صدا درآورد، حرف‌هاي تازه‌اي زد: «... بالاخره ايشان (لاريجاني) که مي‌داند وضع چه خبر است و نفت چقدر فروش مي‌رود و چطور بانک مرکزي دارد براي جابه‌جايي ارز و تأمين نيازهاي کشور تلاش مي‌کند.»

 

اگر به ياد داشته باشيد، قرارداد جنجالي کرسنت در ابتداي دولت استاد، يکجانبه، لغو و بدون پيگیري به حال خود رها شد. صحبت از پشت پرده‌هايي بود که در انعقاد آن نقش داشتند و با رويکرد زيرسؤال‌بردن تمام تصميم‌ها در گذشته، قرارداد را پاره کردند و اين پاره‌کردن، گره کوري شد و ماند.

 

اين گره کور هنوز وزارت نفت ايران را درگير خود کرده و هرازچندگاهي خبر مي‌رسد که طرف اماراتي، موفق به کسب حکم پرداخت خسارتي سنگين شده است اما فقط سه سال پس از آن لغو يکجانبه بود که تلاش‌هايي براي توافق با اماراتي‌ها کليد خورد و اين‌بار کيهان از آن پشت‌پرده‌ها، پرده تازه‌اي برداشت و نوشت: «رحيمي، معاون حقوقي و پارلماني رئيس‌جمهوري، خطاب به... مي‌گويد: من از مخالفان سرسخت انعقاد قرارداد با کرسنت بوده‌ام ولي اکنون که آقاي کردان، رياست هيأت مذاکره‌کننده را برعهده دارند، نسبت به قرارداد جديد، اعتماد و اطمينان کامل دارم.» مي‌بينيد؟ آقايان فهميدند که دنيا به تصميم‌هاي لحظه‌اي دوستان توجهي نمي‌کند و قوانين، راه خود را مي‌روند.

 

يا حتما به‌خاطر داريد که در آغاز برپایی دولت معجزه هزاره سوم استاد، روزش با حمله به آمريکا شروع مي‌شد و خورشيدش با جمله «آب رو بريزيد اونجايي که ميسوزه» غروب مي‌کرد. يادتان هست که در نامه‌اي ۱۸ صفحه‌اي خطاب به جورج بوش نوشت: «افراد بابصيرت اکنون صداي فروپاشي و سقوط اين ايدئولوژي و انديشه‌هاي نظام ليبرال‌دموکراسي را مي‌شنوند.» اما همه اينها طولي نکشيد.

 

دولت دومش به نيمه نرسيده بود که البرادعي فاش کرد: «احمدي‌نژاد طي نامه‌اي در سال ۱۳۸۸ و از طريق او به اوباما، آمادگي ايران را براي مذاکره دوجانبه بدون پيش‌شرط و بر مبناي احترام متقابل اعلام کرد.» رئيس ‌دولت پاکدستان در آخرين سفرش به نيويورک هم برخلاف سخنراني‌هايي که در آن به ايالات‌متحده حمله مي‌کرد، در موضعي عجيب اعلام کرد: «ايران، جايگاه ايالات‌متحده آمريکا را مي‌داند و بر اين باور است که ما مي‌توانيم با همديگر رابطه داشته باشيم.» آن همه خط‌ونشان، دهن‌کجي و سخنان تيز‌تر از تيغ خطاب به دشمن ايدئولوژيک نظام کجا و آن دست‌وپاي‌زدن‌هاي او و ياران نزديکش براي حل‌وفصل تنش با ايالات‌متحده و تمام‌شدن مناقشات هسته‌اي کجا.

 

اينها که گفتيم، فقط گوشه‌اي بود از انبوه گفتارها و کردارهايي که بر زبان استاد جاري مي‌شد و چندي بعد، خلافش را به ثبت مي‌رساند. حالا هم چيزي عوض نشده؛ مثلث «ماح»، خودش بهتر مي‌داند که تأييدصلاحیت ضلع سومشان که تازه از بند رسته، تقريبا محال است.

 

آنها فقط به وسط آمده‌اند تا بار ديگر به اصول‌گرايان دهن‌کجي کنند و به خاستگاه اصلي‌شان حالي کرده که هرگز سرمايه سياسي و اجتماعي خود را خرج اين جريان نمي‌کنند و حتي حاضر هستند بازي دوستان سابقشان را به هم بريزند تا بر اين مرزبندي تأکيد کرده باشند. پس احمدي‌نژاد، مشايي و بقايي، ناگهان در توئيتر، حساب کاربري مي‌سازند و براي مخاطب‌ها پيغام مي‌دهند؛ توئيتري که در دوره دولت خودشان فيلتر شده و به محاق توقيف رفته! بي‌شک خودشان هم بهتر مي‌دانند که اکثريت کاربران شبکه‌هاي اجتماعي در صف سياسي متفاوتي تعريف مي‌شوند.

 

شايد هم احمدي‌نژاد همچون خانه‌نشيني ۱۱ روزه‌اش قصد دارد نارضايتي‌اش را به هر طريقي و با هر وسيله‌اي ابراز کند. نارضايتي از توصيه‌اي که حالا به نظر مي‌رسد، هيچ به مذاق محمودخان خوش نيامده...

 

 

vaghayedaily.ir
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش