دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۱۸۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اشرف بروجردی:

می‌خواهند زیرآب روحانی را بزنند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,اشرف بروجردی

مردم نیازمند گفت‌وگو با دولت هستند

تبلیغات نامحسوس انتخاباتی صداوسیما برای افرادی خاص، موضوعی بود که واکنش‌ بسیاری از حامیان دولت، نمایندگان مجلس، مردم و حتی اصولگرایان مانند باهنر را به دنبال داشت. در این مدت باقیمانده از عمر دولت، روحانی باید تلاش کند که محصول تلاش‌های سه ساله‌ خود را برداشت کند و دستاوردهای دولت را در منظر مردم بگذارد، اما هرروز با مشکل‌تراشی‌های جدیدی مواجه می‌شود.

 

صداوسیما به صورت نامحسوسی دست به تبلیغات زودهنگام برای افرادی خاص کرده‌است که احتمال می‌رود در عرصه انتخابات حضور خواهند داشت و مقابل روحانی می‌ایستند. البته این موضوع آن‌قدرها هم نامحسوس نبوده و واکنش‌های متعددی را به همراه داشته است. «آرمان» برای بررسی این موضوع با اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت‌وگو کرد که متن آن را در ادامه می‌خوانید.

 

چند ماه تا پایان عمر دولت باقی مانده و این مدت می‌تواند به عنوان روزهای برداشت محصول دولت یازدهم، دستاوردهای دولت را بیش از پیش نمایان کند. آقای روحانی در این مدت باقیمانده چه برنامه‌هایی را باید در پیش بگیرد؟

مهم‌ترین دغدغه‌ای که رئیس‌جمهور در این مدت باید دنبال کند مربوط به بحث‌های رسانه‌ای است و روحانی در این ماه‌ها باید با مردم «صحبت»‌ کند. صداوسیما پتانسیل مناسبی در ارتباط میان دولت و مردم دارد که از این ظرفیت استفاده نکرده و مردم در این مدت قادر نبودند حرف‌های خود را به رئیس‌جمهور بزنند و حرف‌های رئیس دولت را بشنوند.

 

این سازمان، توان خود را در بزرگنمایی مشکلات موجود در کشور به کار گرفت و تلاش کرد که همه دشواری‌هایی را که گریبانگیر جامعه شده ‌است به پای رئیس دستگاه اجرایی بگذارد. این رویه‌‌ای که ما شاهد آن بودیم، توان زیادی را از دولت گرفت و فرسایش بسیاری به‌وجود آورد. درباره رویه غلط صداوسیما، مصداق‌های بسیاری را نیز می‌توان نام برد. امروز، شرایط کشور حکم می‌کند که آقای روحانی شخصا این خلأ را پر کند و با مردم صحبت کند. مردم هم احساس نیاز می‌کنند که رئیس‌جمهور با آنها به گفت‌وگو بپردازد.

 

از سوی دیگر، باید به این نکته هم اشاره کنم که آقای روحانی در این مدت تعامل خوبی با مراجع و حوزویان داشته است، اما به نظر می‌رسد که در این ماه‌ها، باید بیش از پیش با مراجع و علما ارتباط داشته باشد و با آنها تعامل کند. به عبارت دیگر، رئیس دولت باید گفت‌وگوی بیشتری با مراجع و بزرگان حوزه داشته باشد تا بتواند ضمن استفاده از رهنمودهای آنها پشتوانه خوبی از طرف مراجع داشته باشد. حمایت مراجع اگر بیشتر از گذشته باشد، روحانی در ادامه می‌تواند از دشواری‌های گذشته بکاهد و همچنین مردم هم با او همراه‌تر خواهند شد.

 

برخی منتقدان و البته حامیان دولت معتقدند که دولت در برخی مسائل مانند محیط زیست، فرهنگ و سیاست‌داخلی قادر نبود برنامه‌های خود را پیش ببرد. چه موانعی باعث شد که این امر رخ دهد و دولت در به وجود آمدن این چالش‌ها تا چه اندازه مقصر بوده است؟

به عقیده من، دولت در ارتباط با مباحث فرهنگی موفق شده که حرف مردم را دریابد، به این معنا که دستگاه اجرایی کشور، مطالبات و نیازهای مردم را در این زمینه می‌داند و درک کرده‌، اما نقد من به افرادی است که فرهنگ را تنها از منظر خود مطرح می‌کنند. دلواپسان و افرادی که خود را اصولگرا می‌نامند، تعریف عجیبی از فرهنگ دارند.

 

البته در این میان متذکر شوم که منظور بنده تندروها و افرادی است که نام خود را اصولگرا گذاشته‌اند، اما اصولگرا نیستند و از این عنوان استفاده ابزاری می‌کنند. ما هم به یک معنا اصولگرا هستیم و معتقدیم که یک چارچوبی داریم و آن چارچوب، حفظ نظام و منافع کشور است و از این اصول، عدول نمی‌کنیم، اما آرمان‌ها، رویکردها و دغدغه‌هایی داریم که قصد داریم این آرمان‌ها مطرح و به بحث‌ و گفت‌وگو گذاشته شود. به اصل مطلب بازگردیم. این مهم است که ما فرهنگ را چه معنا کنیم و چه چیزی را «فرهنگ» می‌نامیم.

 

این موضوع به چه دلیلی حائز اهمیت است؟

اگر فکر کنیم که فرهنگ همان چیزی است که تنها من درک می‌کنم و دیگران هرچه می‌گویند غلط است، این موضوع ما را دچار چالش خواهد کرد. دلواپسانی که تحت عناوین مختلف اظهار نظر می‌کنند، رویکردی اتهامی به مسائل دارند و به مجموعه‌هایی که غیر از خودشان هستند، تهمت‌هایی می‌زنند. این افراد بر این باورند که تنها خودشان درست می‌گویند و دیگران هرچه بگویند اشتباه است.

 

این گروه تلاش می‌کند که تنها خودش تصمیم‌گیری کند و برسر کار باشد. از نظر آنها دیگران حق بیان مساله و اظهار نظر ندارند. این مهم‌ترین آسیبی است که ممکن است در حوزه فرهنگ به کشور صدمه برساند. آقای روحانی در این مورد عملکرد بسیار خوبی داشته و طوری عمل کرده است که هر دو وادی و همه جناح‌ها اجازه دارند که اظهار نظر کنند. جناح‌ها و دیدگاه‌های مختلف کشور می‌توانند بخشی از خواسته‌ها و مطالبات خود را با دولت همپوشانی کنند و این نقطه بسیار مثبتی در دولت روحانی است.

 

صداوسیما در این مدت رویکرد عجیبی را اتخاذ کرده است. صداوسیما علاوه بر تخریب‌ها و هجمه‌هایی که در دولت یازدهم علیه دستگاه اجرایی کشور داشت، امروز به طور نامحسوسی دست به تبلیغات انتخاباتی برای رقبای روحانی زده است که واکنش‌های بسیاری را نیز به دنبال داشته است.

تصمیم‌گیری در سازمان صداوسیما وابسته به یک شخص نیست و بدنه‌ای که این رسانه را مدیریت می‌کند، باعث شده که رویکرد این سازمان به این سمت‌وسو برود.وقتی بررسی کنید متوجه می‌شویدافرادی که در دولت‌های نهم و دهم مشغول بودند، پس از پایان عمر دولت احمدی‌نژاد به بدنه سازمان صداوسیما وارد شدند و این نشان دهنده این است که این وضعیت، ظاهرا ناشی از اراده یک فرد مدیر نیست.

 

صداوسیما مجموعه‌ای است که احساس می‌کند موفق نشده در دولت یازدهم، پایگاه مردمی خود را حفظ کند و امروز تلاش می‌کند که دولت روحانی را زیر تیغ نقد ببرد و اصطلاحا «زیرآب» روحانی را می‌زند. مساله این است که ما در کشور، رسانه‌های خصوصی و مستقل نداریم. به جز شبکه‌های مجازی، اگر ما یک تلویزیون مستقل هم داشتیم یا اینکه دولت شبکه‌ای مختص به خود داشت، شرایط بسیار با امروز تفاوت می‌کرد.

 

حمید نظری

 

 

armandaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش