به گزارش ایرنا، مصباحی مقدم در مناظره انتخاباتی با عنوان فردای ایران که با حضور ابراهیم اصغر زاده و به میزبانی انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه دانشگاه امیر کبیر برگزارشد، افزود: برای جمهوری اسلامی ایران ننگ است که پس از ۳۸ سال از پیروزی آن هنوز افرادی زیرخط فقر باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برای رفع مشکل نیازمندان باید اقدامی عاجلی شود، در وهله نخست باید قوت بخور و نمیری برای آنان فراهم کرد و سپس با آموزش آنان را توانمند کرد تا بتوانند با کسب درآمد مخارج خود را تامین کنند.
در بخش نخست این مناظره دو شرکت کننده به تشریح سیاست داخلی از دیدگاه خود پرداختند.
**براساس قانون هرسازمان اقتصادی باید مالیات پرداخت کند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص شفاف سازی فعالیت های اقتصادی آستان قدس و تشکیلات مشابه گفت: ۱۰ درصد از درآمد استان قدس متعلق به تولیت آن است؛ اما متولی این آستان همچون مرحوم واعظ طبسی آن را خرج عمران و گسترش بارگاه امام رضا(ع) می کند، براساس قانون هرکس و هر سازمانی در صورتی که فعالیت اقتصادی داشته باشد باید مالیات آنرا پرداخت کند.
** برجام دردولت قبل و توسط مقام معظم رهبری کلید خورد
وی در بخش دیگری از مناظره و در خصوص توافقنامه برجام گفت: آغاز مذاکرات هسته ای و برجام دردولت قبل و توسط مقام معظم رهبری کلید خورد برجام نه تحمیل است و در باغ سبز، اما کاری به جا و شایسته ای بود که باید آنرا بچسبیم.
مصباحی مقدم با پیشنهاد مطرح شده از سوی اصغرزاده در مورد ملی کردن مجدد نفت و پرداخت حق هر ایرانی بالای ۱۴ سال به حسابش مخالفت کرد و گفت: من از شما و دوستان همفکرتان تقاضا می کنم از دادن این پیشنهاد پرهیز کنید زیرا آن همچون پرداخت یارانه ها به معضل بزرگتری تبدیل خواهد شد.
وی با تاکید بر پرهیز از ثروت فروشی و با انتقاد از نفتی تر شدن بودجه دولت، ادامه داد: درآمد نفت باید مستقیم به صندوق توسعه ملی ریخته شود و به صورت تسهیلات در اختیار بخش خصوصی و تولید کننده واقعی قرار گیرد و دولت با مالیات دریافتی اداره شود.
مصباحی مقدم با اشاره به تعداد بی شمار شعبه های بانک ها، گفت: به ازای هر ۳هزار و ۶۵۰ نفر ایرانی یک شعبه بانک وجود دارند بانک ها از بخش مولد حمایت نمی کنند و با خلق پول به اقتصاد آسیب می زنند.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نیزبا اشاره به سابقه حضورخود درکمیته انقلاب اسلامی شهرستان بروجرد در اوایل انقلاب، گفت: در اوایل انقلاب اسلامی مرکز گروه های چپ شهر بروجرد بود با اینکه من مسوول کمیته بودم اما فضای نقد و بحث را باز کردم زیرا روحیه ام با آزادی بیان و بحث سازگار است.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم گفت: همه افرادی که دارای شناسنامه جمهوری اسلامی هستند دارای حقوقی برابر بوده و فرقی بین اقوام نیست.
وی در خصوص آزادی مطبوعات نیزگفت: معنای حمایت نقد نکردن نیست؛ نقدها باید جدی و کارشناسانه باشد دولتی موفق است که اجازه دهد با صراحت و تلخ مورد انتقاد قرار گیرد.
این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد:خط قرمز ما در مطبوعات توهین به اصول و مبانی دینی است و نقد این اصول باید در مراکز علمی صورت گیرد و نباید در رسانه ها در مورد آن بحث شود. سیاست باید در خدمت دین باشد و عکس این موضوع درست نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دفاع از دین را که خاستگاه برخی از کاندیداهاست را طبیعی دانست و تاکید کرد: نماز جمعه مال نظام و دارای جایگاه حاکمیتی است استفاده ابزاری و تبلیغی از آن به نفع نامزدهای هر انتخاباتی عبور از خط قرمزهاست.
**وجود ۱۶ میلیون حاشیه نشین حاصل نبود آزادی مطبوعات است
ابراهیم اصغر زاده نیز در خصوص سیاست های داخلی دولت مورد نظر خودگفت: سخنان هر شش نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری کپسولی از نفرت و توهین است که ترسیم تابلویی از ۳۸ سال گذشته است.
فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: حاصل نبود آزادی مطبوعات وجود ۱۶ میلیون حاشیه نشین، هفت میلیون بیکار و ۱۰ میلیون فقیر است.
نماینده پیشین مجلس شورای اشلامی ادامه داد: جلوگیری ازبیان حقایق در دولت گذشته به خصوص درباره پرونده هسته ای ایران شرایط را سخت کرد، پرونده ایران به شورای امنیت رفت و ایران تهدیدی جهان برای صلح معرفی شد و در نتیجه تحریم ها شدیدتر شد.
وی با بیان اینکه امروز اصول گرایان آنچنان سخن می گویند که انگار هیچ نقش و شراکتی در تصمیم گیری های احمدی نژادنداشته اند، ادامه داد: اصولگرایانی که برای حرکات احمدی نژاد کف و سوت می زدند با حلوا حلوا کردن وی از ایران یک تهدید جهانی برای صلح ساختند.
اصغرزاده با اشاره به انعکاس خبر مربوط به وزیر مسکن و مورد پیش آمده با یک خبرنگاردر رسانه ها، اظهار کرد: در دولت گذشته خبرنگارانی که نقدی بر سخنان احمدی نژاد نوشتند زندانی شدند.
این فعال سیاسی داشتن نگاه خودی و غیرخودی را مانع آزادی بیان دانست و گفت: پرهیز از هرگونه گفت و گو از سوی اصول گرایان مرکز ثقل جمهوری اسلامی را به سوی شرق متمایل کرد.
اصغرزاده همچنین درخصوص توافق هسته ای و سیاست خارجی ایران در دولت گذشته، گفت: تفکیک قائل نشدن بین کشورهای منطقه و اروپا با آمریکا و دشمن دانستن کاخ سفید تا ریاض و قرار دادن همه دنیا در یک جبهه درست نبود.
این فعال سیاسی افزود: برجام نشان داد که ایرانی ها خردمند و اهل مذاکره هستند؛ ما نیازمند خروج ازشرایط سخت تحریم ها بودیم.
**شهرداری تهران ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
وی باتاکید براینکه دیپلماسی بدون نیروی نظامی پیش نمی رود، گفت: نظامیان نباید در خط مقدم تصمیم گیری باشند، این به ضرر کشور است؛ بعد نظامی در منتهی علیه قدرت بازدارندگی است، دخالت نیروهای نظامی درمسائل سیاسی و اظهارنظرهای سیاسی و بین المللی زشت است؛ همین جاست که شخص دوم مملکت نقش تدارکاتچی پیدا می کند.
این فعال سیاسی ادامه داد: بخشهایی از روحانیون نباید درارتباط با ورود برخی مداحان به مسادل سیاسی و سیاست گذاری کوتاه بیایند.
هرچند حجت الاسلام مصباحی مقدم با استناد به قانون اساسی وظیفه نیروهای نظامی در زمان صلح را مشارکت در ساخت تاسیسات زیربنایی کشور عنوان کرد اما اصغر زاده با اشاره به فعالیت های اقتصادی نیروهای نظامی، گفت: بخش نظامی هووی بخش خصوصی شده است و از قدرت خود برای گرفتن طرح ها استفاده می کند.
ابراهیم اصغرزاده ادامه داد:ما بخش خصوصی را سرکوب و تا توانسته ایم آنرا را کوچک کرده ایم باید در اقتصاد رقابت همراه با شفافیت باشد.
وی خاطرنشان کرد: خصوصی سازی و شهرداری تهران دو نمونه از دخالت نظامی ها در اقتصاد است، که هردودچار انحراف شده اند، شهرداری تهران هم اکنون ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد در بحث خصوصی سازی نیز نورچشمی ها آمده اند و کارها را در دست گرفته اند.
این فعال اصلاح طلب با اشاره به ادعای سه برابر کردن یارانه ها از سوی برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: این گونه ادعاها روزی را می رساند که طبقات محروم تحریک شده و با دیلم به راه خواهند افتاد و معلوم نیست چه بلایی سرمان خواهد آمد.
اصغرزاده در ادامه با ارائه پیشنهادی گفت: باید نفت را دوباره ملی کنیم و حق هر فرد بالای ۱۴ به حسابش واریز شود و دولت از آن مالیات بگیرد.
این فعال اصلاح طلب در خصوص شفاف سازی و اعلام دارایی های افراد گفت: شفافیت یک مسئله شخصی نیست و باید به صورت سیستمی انجام شود، استفاده از فرصت ها به نفع خود و خودی ها و تعاریف دانشگاهی و غیر دانشگاهی، شیعه و سنی فساد است.
وی ادامه داد: فرصت ها باید در اختیار عموم قرار گیرد وقتی پول، قدرت و اسلحه در اختیار انسان باشد فساد آور است، احمدی نژاد برخی را برادران قاچاقچی خواند، این نشان دهنده آن است که بخشی از اقتصاد کشور خارج از اختیار و کنترل است.
اصغرزاده یادآورشد: به گفته احمد توکلی گردش اقتصاد زیر زمینی در سال ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار است.این بخش غیر رسمی و اقتصاد در سایه توسط چه کسانی اداره می شود.
این فعال سیاسی با اشاره به پرداخت ۳ میلیارد دلار به رجب طیب اردوغان از سوی رضا ضراب، افزود: وای به حال ما می خواستیم بجنگیم تحریم شدیم، پرونده هسته ای پیدا کردیم. چرا نظامی ها دخالت می کنند اگر فعالیت هسته ای کاری علمی و اقتصادی است باید غیر دانشگاهی ها از دخالت در آن پرهیز کنند تا ستاد تدبیر اقتصادی تشکیل نشود و رانت تولید نکند.
وی با اشاره به آلودگی محیط زیست و شراکت شهرداری تهران با چهار درصدی ها در آن، گفت: نوع نگاه به اقتصاد غلط است دلالی و دروغ بر آن حاکم شده است و چیزی تولید نمی شود میزان شفاف سازی در اقتصاد را باید از مردم پرسید آنان معتقدند این ها همه با هم هستند و با هم می خورند.
- 13
- 1