دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۹:۴۵ - ۱۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۷۵۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

از اختلاس سیاسی تا خط و نشان برای مداح عیدفطر

در همایش فصلی خانه احزاب چه گذشت؟

 اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,همایش فصلی خانه احزاب

همایش فصلی خانه احزاب که با حضور پررنگ نمایندگان احزاب اصلاح‌طلب و کم‌فروغ نمایندگان احزاب اصولگرا در وزارت کشور برگزار شد، همراه با حواشی‎ای هم بود.

به گزارش خبرآنلاین،همایش فصلی خانه احزاب ایران صبح امروز در تالار وزارت کشور در حالی با حضور جمعی از دبیران کل احزاب و برخی مقامات دولتی برگزار شد که به جز حسن بیادی سایر فعالان حزبی که پشت تریبون قرار گرفتند اصلاح طلب بودند. اما همین جمع تقریبا همسو به لحاظ گفتمان سیاسی از حاشیه و تقابل کلامی بی بهره نبود، فاطمه راکعی به خانه تیمی خواندن احزاب توسط یکی از حضّار اعتراض کرد و دو دبیرکلی که به دلیل بستن شدن "پولی" لیست انتخابات شورای شهر به تقابل کلامی با هم پرداختند. یکی مخاطبش را «اختلاسگر سیاسی» نامید و دیگری وعده طرح شکایت در دستگاه قضا را به او داد.

 

در این همایش برخی فعالان حزبی خواهان حمایت بیشتر دولت از احزاب شدند اما در مقابل تعدادی دیگر حمایت دولت را کافی و درخور تقدیر اعلام کردند و معتقد بودند خود احزاب باید آستین بالا بزنند تا به جایگاه اصلی شان در عرصه سیاسی کشور برسند نه آنکه منتظر پهن شدن فرش قرمز باشند.

 

انتخابات ریاست جمهوری نیز از موضوعاتی بود که سخنرانان به آن اشاره کردند، از انتقاد از اهانت هایی که به رئیس جمهور شد و می شود تا جانبداری رسانه ملی در ایام انتخابات از جمله این موضوعات بود. البته غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران نیز درخواستی از رئیس جمهور داشت و معتقد بود فصل انتخابات تمام و سخنان رئیس جمهور باید تعدیل شود.

 

ناکارآمدی قانون فعلی احزاب، منفک بودن آن از قانون انتخابات، گوشه نشینی برخی فعالان سیاسی متأثر از این قانون و تأکید بر پیش قدم شدن و پیگیری خانه احزاب برای اصلاح قانون مذکور از دیگر موضوعات محوری همایش امروز خانه احزاب بود.

 

اهانت به رییس جمهور مورد رضایت رهبری نیست

همایش با سخنرانی قدرت‌الله حشمتیان آغاز شد او گفت: بیست و چهار میلیون به آقای روحانی رای دادند و وظیفه ما است که به گفته امام از او حمایت کنیم. وقتی رییس‌جمهوری ۲۴ میلیون رای دارد و در روز قدس به او توهین می‌شود نه روح امام و نه مقام معظم رهبری راضی است.

 

رییس‌دوره‌ای خانه احزاب با تاکید بر اینکه ما به دنبال سهم خواهی نیستیم، گفت: به خاطر عقیده خود، رای دادیم، باید در این برهه زمانی که آمریکا روز به روز تحریم‌ها را بیشتر می‌کند از دولت حمایت کرد. باید انسان باشیم و دروغ نگوییم. 

 

انتقاد احمدی از جانبداری رسانه ملی در انتخابات

علی اصغر احمدی سخنران دوم بود که به برخی چالش های برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: هر شخصی برای انتخابات هر کمکی کرده به امنیت کشور افزوده است، ما در این انتخابات شعور سیاسی و درک بالای مردم را شاهد بودیم و دراین دور دیگر درگیری و تنش خاصی نداشتیم. قانون انتخابات ما مشکل دارد، چون رجل سیاسی در قانون تعریف نشده شاهد بودید در همین سالن فردی فرزند ۴ ساله‌اش را آورده بود تا برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کند.

 

معاون سیاسی وزیر کشور تاکید کرد: استانداران در انتخابات نقشی ندارند فقط پشتیبان هستند، من از صدا و سیما گلایه ندارم اما برخی از برنامه‌ها خارج از آنچه در کمیسیون تبلیغات تصویب شده بود. مثلا برنامه منطقه آزاد چه جهت‌دهی‌ها که نکرد، صدا و سیما باید ملی و با آحاد ملت باشد. ما می‌گفتیم چرا برخی از سایت‌ها و روزنامه‌های وابسته به نهاد‌ها له و یا علیه نامزدی کار می‌کنند باید با آن‌ها برخورد کنید جای تعجب دارد قاضی در کمیسیون تبلیغات می‌گفت ما به این نتیجه نرسیدیم. ما گفتیم اگر کسی ورزشگاه و سالن خواست بدهید اما دیدید، چه کار‌ها و با چه عناوینی انجام دادند.

 

حرف‌های گزنده دولت به نفع کشور نیست

در ادامه همایش غلامحسین کرباسچی پشت تریبون رفت و در ابتدای کلام کنایه ای به معاون سیاسی وزیر کشور زد و گفت: آقای احمدی از توسعه احزاب اعلام حمایت کردند اما می‌خواهم بگویم این تعارف است. نشانه اش این است که در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب  ۷ نفر از مجلس و غیره حضور دارند و قرار است دو نماینده از احزاب بدون حق رای حضور داشته باشند. این تصور که فکر کنیم قدرت احزاب برای تضعیف دولت است، اشتباه است.

 

کرباسچی تاکید کرد: در زمان انتخابات ممکن است حرف‌های گزنده زده شود که این به نفع مصالح ملی نیست. اینکه علیه قوای دیگر و شخصیت‌ها صحبتی کنیم به نفع دولت و کشور نیست. از همه و دولت محترم بخواهیم به جای اینکه تا رییس‌جمهور یک حرف نیشدار و تندی می‌زند و ما آن را در رسانه‌ها تقویت کنیم که آقای رئیس‌جمهور هم تشویق شود بازهم چنین حرف‌هایی را ادامه دهد، آن را تعدیل کنیم. در زمان انتخابات ممکن است که این حرف‌ها تقویت‌کننده و تاثیرگذار باشد اما فکر می‌کنم این تعبیرهایی که به کار برده می‌شود و ما هم گاهی خوشمان می‌آید و درباره شخصیت‌ها، قوا و نهادهای دیگر است نه به نفع دولت است و نه به نفع حکومت و مردم.

 

گوشه نشینی فعالان سیاسی

پس از کرباسچی، آذر منصوری به طرح دیدگاه هایش پرداخت، او گفت: احزاب در بزنگاه‎ها می‌توانند انتخاب مردم را آگاهانه و فعالیت نامزدها را هدفمند کنند. فعالیت حزبی در کشور ما با مشکل مواجه است، من به عنوان کسی که دو دهه است فعالیت حزبی می‌کنم و قانون احزاب را نیز مطالعه کردم، می‌گویم این قانون بسیاری از فعالان را گوشه‌نشین کرده است. باید اصلاحاتی در آن انجام شود و صدور پروانه فعالیت احزاب و باطل کردن آن و همچنین زیر نظر گرفتن فعالیت احزاب تغییر کند تا احزاب مستقل عمل کنند.

 

تا حرف می‌زنیم مسائل را امنیتی می‌کنند!

حسن بیادی سخنران دیگر این همایش بود که با نقد وضعیت موجود در ساختار احزاب صحبت هایش را شروع کرد و گفت: در آنگولا انتخابات این گونه برگزار نمی‌شود احزاب نقش دارند، استقرار احزاب موثر و فراگیر باید صورت بگیرد، منظورم حزب رستاخیر و از این دست نیست منظورم حزب واقعی است.

 

دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی در ادامه افزود: اما تا حرف می‌زنیم مساله را امنیتی می‌کنند. متاسفانه عراق و افغانستان از لحاظ ساختار احزاب بالاتر از ما هستند. هر بلایی سر مردم می‌خواهیم می‌آوریم. طرف را تایید می‌کنند بعد می‌گویند امریکایی است. یک طلبه را از حوزه اخراج می‌کنند چون به یک نامزد رای داده است.

 

احزاب تبدیل به ستاد انتخابات شده‌اند

رسول منتجب‌نیا نیز خاطرنشان کرد: ورد زبان سیاسیون ما این است که احزاب در کشور جا نمی‌افتند، احزاب قوت و قدرت ندارند، این از روی چه استدلالی گفته می‌شود؟ فرهنگ غلطی است که می‌گویند کشور ما حزب‌پذیر نیست، حزب اصل و رکن دموکراسی است و بدون حزب نمی‌شود فعالیت کرد، اگر شهید بهشتی می‌گوید حزب معبد من است واقعا به آن اعتقاد دارد. اگر منتظر بمانیم که مسئولان برای ما فرش قرمز بیاندازند، توقع زیادی است، همین که فضا را آماده کردند، خانه احزاب را راه انداختند تشکر می‌کنیم. 

 

او ادامه داد: احزاب ما تبدیل به ستاد انتخابات شده‌اند که باید این دیدگاه تصحیح شود. حزب به توسعه سیاسی کمک می‌کند. اگر می‌خواهید در دولت و حاکمیت نقش داشته باشید برنامه ارائه کنید. خانه احزاب باید کانونی باشد برای تجمیع نظرات، مرکز وحدت اندیشه‌های سیاسی.

 

قائم مقام حزب اعتماد ملی بیان کرد: احزاب حق دارند که بگویند دولت جایگاه مناسبی برای آنان قائل باشد، مجلس باید به‌ جایگاه ما توجه کند. باید قانون احزاب را مجلس اصلاح کند، رقابت سیاسی را نباید دشمنی و عداوت تلقی کنند بلکه باید به دوستی تبدیل شود. 

 

خط و نشان برای مداح اهانت گر به رئیس جمهور

در ادامه همایش حجت‌الاسلام اشرفی اصفهانی به سخنرانی پرداخت و خطاب به معاون پارلمانی رییس‌جمهور گفت: واقعا مردم در انتخابات نقش بسزایی داشتند به آقای روحانی بفرمایید مردم را فراموش نکنند کابینه کارساز و قوی تشکیل دهند دولت دوازدهم باید مقدمه‌ای باشد که دولت بعدی بیابید. اگر ضعف و سستی به وجود آید دولتی مانند دولت احمدی‌نژاد می‌آید و همه چیز را ویران می کند. 

 

عضو حزب مستقل ایران اظهار داشت: تخریب‌ها ادامه دارد. روز قدس دیدیم که چه اتفاقی افتاد و بد‌تر از آن روز عید فطر بود که آن فرد آنچه مربوط به خود و همفکرانش بود را بیان کرد. اگر به شخصی که در نماز عید فطر به رئیس‌جمهور توهین کرد، دسترسی داشتم حساب آن شخص را می‌رسیدم.

 

دولت در سایه یا گروه‌هایی مافیایی در سیاست؟

حسین کاشفی نیز از سخنرانان همایش خانه احزاب بود که گفت: الان وظیفه دولت است که امانتدار خوبی باشند و در زمینه حل مسائل مردم تلاش کنند. باید به احزاب توجه کنیم و یکی از مواردی که باید خانه احزاب به آن بپردازد، این است که به جای اینکه سراغ دولت برود باید کار را از خود شروع کند. حزب باید دارای برنامه باشد و نیرو برای اداره مملکت تربیت کند. 

 

عضو حزب اتحاد ملت ایران افزود: اگر حزب را به عنوان دولت در سایه مطرح می‌کنند، درست است نه اینکه گروه‌هایی مافیایی که فعالیت دارند به صحنه بیایند. بعضی از احزاب را به هیات و رئیس هیات تبدیل کردیم. باید همانطور که اخلاق سیاسی را مطرح می‌کنیم بیاییم راستی و صداقت را مطرح کنیم. 

 

شکوفایی و توسعه سیاسی در دولت اصلاحات

دیگر سخنران همایش حسینعلی امیری بود او با اشاره به نقش احزاب در دولت اصلاحات گفت: مگر در دوره آقای خاتمی که خدا حفظش کند به احزاب توجه نشد و دوره شکوفایی و توسعه سیاسی اتفاق نیفتاد؟ اما چه شد به جایی رسیدیم که خانه احزاب تعطیل شد؟ در این دهه است که می‌بینیم روزنامه سلام و عدالت چاپ می‌شود. در این دوره است که احزاب بر قدرت تاثیر می‌گذارند و نقش آیت الله هاشمی را برای تعدیل و اعتدال شاهد بودیم.

وی افزود: مقطع دیگر از انتخابات ۹۲ شروع می‌شود که آقای روحانی به احزاب توجه ویژه دارد و به نقش احزاب در زمینه کادرسازی و انتقاد دقت نظر دارد. در این چهار سال به دستور رئیس‌جمهور اصلاح قانون احزاب صورت می‌گیرد. احزاب به توسعه سیاسی کمک و نقش بسزایی ایفا کردند البته تا رسیدن به آن جایگاه مدنظر راه داریم؛ لذا حزب در ایران در دوره نوجوانی خود است.

 

معاون رئیس جمهور با اشاره به نیاز کشور به احزاب قدرتمند گفت: متاسفانه به دلیل نبود کارکرد حزبی از ظرفیتی که در مجلس ایجاد شده بهره نمی‌بریم. کارکرد حزب تنها سیاسی نیست باید آن را در کارکردهایی دیگر هم ببینیم دولت از پیشنهادات استقبال می‌کند. نباید  همه چیز را به گردن حاکمیت بیاندازیم درست نیست. احزاب باید خود را تثبیت کنند. 

 

چالش لیست‌های رانتی اصلاح طلبان

در ادامه این همایش در تالار وزارت کشور در هنگام سخنرانی محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات حاشیه‌ای در این جلسه به وجود آمد چرا که جمشید ایرانی دبیرکل حزب فرزندان ایران خطاب به فومنی گفت: آقای فومنی برای لیست شورای شهر تهران از یک فرزند شهید پول گرفته و به دروغ گفته است که این لیست مورد تأیید بزرگان و رهبران اصلاحات است بنابراین وی اختلاس سیاسی کرده است.

 

فومنی در پاسخ به ایرانی گفت: احزاب آزاد هستند که لیست انتخاباتی بدهند و از نامزدها مبالغی را دریافت کنند بنابراین اگر تخلفی کرده‌ایم قوه قضاییه باید به این قضیه ورود پیدا کند نه اینکه شما ما را در یک جلسه محکوم و متهم کنید.

 

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات افزود: آن فرزند شهید هم اگر ادعایی دارند قانوناً بنده شکایت خواهم کرد تا قوه قضاییه به این تخلف رسیدگی کند. در مورد مبلغ دریافتی نیز بنده دبیرکل حزب هستم و مسئول این مسئله نبوده‌ام چرا که افراد دیگری در حزب چنین مسئولیت‌هایی را برعهده دارند.

 

وی همچنین در پاسخ به صالح آباد مبنی بر اینکه اگر فومنی اصلاح طلب است من از اصلاح‌طلبی خارج می‌شوم، گفت: ایشان مسائل خود در روزنامه همبستگی را نخست روشن کند بعد در مورد اصلاح‌طلب بودن یا نبودن من نظر بدهد.

 

خانه احزاب، «خانه تیمی» نیست

در این همایش نقد درون اردوگاهی فعالان حزبی را نیز شاهد بودیم چه آنکه فاطمه راکعی در واکنش به یکی از حضار که خانه احزاب را خانه تیمی خواند، اظهار کرد: اگر اینطور است جلسه را تعطیل کنیم، اما دوستان این گردهمایی مهم است چون بعد از انتخابات  دور هم جمع شده‌ایم و احزاب باید نقش بسزایی در فصل سیاسی کشور داشته باشند.

 

دبیرکل جمعیت نواندیش زنان مسلمان تاکید کرد: قوای سه‌گانه وظایفی نسبت به احزاب دارند که باید پیگیری کنیم، اما گاهی هر کاری که دلشان می‌خواهد در ارتباط با احزاب انجام می‌دهند. قوانین احزاب و جرم سیاسی باید با حضور احزاب تدوین و اصلاح شود. احزاب در توسعه پایدار کشور موثر هستند.

 

تخصیص بودجه دولتی به احزاب، غلط است

بعد از راکعی محمود صادقی پشت تریبون رفت و با اشاره به اصل ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی گفت: در سال ۶۰ وقتی قانون احزاب تصویب شد، مقرر شد احزاب باید از وزارت کشور مجوز بگیرند. شورای نگهبان اخذ مجوز را مخالف قانون اساسی می‌دانست و این قانون را بعد از مدت‌ها بدون مهر تایید کرد. اصلاح قانون را خود احزاب باید آغاز کنند، کسی پیش قدم نمی‌شود. قانون جدید در برخی از موارد قدم به جلو است و ماده کمیسیون ۱۰ را می‌توان مثبت تلقی کرد. 

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تخصیص بودجه از سوی دولت به احزاب غلط است و استقلال حزب را زیر سوال می‌برد و این درست نیست دست دراز کنید زیرا رگ حیات شما زیر نفوذ دولت قرار می‌گیرد. 

 

محاکمه کروبی و موسوی بر اساس قانون جرم سیاسی  

محمدجواد حق‌شناس آخرین سخنران همایش بود او به منفک بودن دو قانون انتخابات و احزاب از یکدیگر انتقاد کرد و گفت: مگر می‌شود در مورد قانون انتخابات صحبت کنیم اما هیچ اشاره‌ای به احزاب نشود. بزرگترین دغدغه اصلی مردم در صد سال گذشته انتخابات بوده است. مصدق وقتی بر سر کار آمد بیان کرد دو برنامه دارم که یکی مربوط به انتخابات بود. متاسفانه چهار نوع انتخابات داریم که چهار قانون هم برای آن داریم. ما نیاز به نظام جامع فعالیت سیاسی داریم. موضوع جرم سیاسی باید در قانون انتخابات دیده شود. سال در ۸۸ کشور مشکل ایجاد شد؛ و عده‌ای بحث انحراف و عده‌ای فتنه را مطرح کردند و همه هم ضرر کردیم.

 

عضو حزب اعتماد ملی تاکید کرد: جرم سیاسی را تعریف کنیم اگر کسی مجرم شد، فرقی نمی‌کند از آقای کروبی و موسوی گرفته تا دیگران اگر مجرم بودند بر اساس همان قانون محاکمه شوند. اگر در  چهار سال آینده این  موضوع در دستور کار قرار گیرد همه احزاب هم حمایت می‌کنند. کاری که دولت انجام داد شایسته بود اما کافی نبود و انتظار بیش از این می‌رود که به توسعه احزاب  بیشتر توجه شود.

 

 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش