پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۰۷ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۶۶۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

چهره سیاسی اصولگرا:

احمدی‌نژاد دیگر ذکاوت سیاسی ندارد اما خودشیفته است / می‌خواهند بنیان نظام را زیر سوال ببرند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,آشتیانی
یک چهره سیاسی اصولگرا تاکید دارد: احمدی نژاد می خواهد اگر روزی مثل برخی آقایان نقش اپوزیسیون را داشت بهانه بیاورند و به عوامل نظام بگوید «شما من را اپوزیسیون کردید». یعنی می خواهد در این قضایا شریک پیدا کند.

 امیررضا واعظ آشتیانی کسی است که می گوید احمدی نژاد را او شهردار تهران کرد اما امروز قضاوت دیگری درباره احمدی نژاد دارد و معتقد است: احمدی نژاد تلاش می کند اوپوزیسیون شود. به هر جهت باید مراقب بود فردا کسی را برای این موضوع بهانه نکند.

 

مشروح گفتگوی نامه نیوز با این چهره اصولگرا را به بهانه جنجال آفرینی جدید احمدی نژادی ها بعد از آزادی بقایی از زندان را در ادامه بخوانید؛

 

شما روزی طرفدار آقای احمدی نژاد بودید حمایت قاطع و صریحی از او داشتید، حتی گفته می شود بانی آنکه احمدی نژاد شهردار شد و از آن جایگاه پلی به ریاست جمهوری زد شما بودید، چه طور ظرف چهار سال یعنی از زمانی که آقای احمدی نژاد ریاست جمهوری را تحویل دارد باورها و اعتقاداتش نسبت به نظام ۱۸۰ درجه تغییر کرد؟

معتقدم برای ارزیابی هر کسی باید عکس چهار یا پنج سال گذشته او را کنار عکس امروزش گذاشت. آن زمان روح معنویت افراد را می توان به دست آورد. من آقای احمدی نژاد را فرد با هوشی می دیدم و کسی می دانستم که اگر می خواهد تصمیمی بگیرد تحلیلی برای اتخاذ این تصمیم دارد اما در رفتارهای اخیرش احساس و برداشتم این است که دیگر آن تفکر و ذکاوت سیاسی در آقای احمدی نژاد وجود ندارد و کسی او را هدایت می کند و به طور راهبردی خط و مشی به او می دهد. 

 

احمدی نژاد زمانی شهردار تهران بود و از حق نگذریم در آن زمان خدمات صادقانه ای را به مردم می داد اما فضای تصمیم گیری او خیلی دگرگون شده است. حضرت آقا قبل شکل گیری فضای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به آقای احمدی نژاد گفتند «صلاح شما نیست وارد این عرصه شوید». 

گپ و گفت با چهره‌ای که احمدی‌نژاد را شهردار تهران کرد /جریانی درحال هدایت کردن احمدی‌نژاد است /او دیگر ذکاوت سیاسی ندارد اما خودشیفته است /می‌خواهند بنیان نظام را زیر سوال ببرند

وقتی ولی امر و ولایت فقیه صلاح کسی را به او یادآور می شوند دقیقا این مسئله نشان می دهد که عمق قضیه چقدر می تواند برای فردی که دارد این توصیه به او می شود مهم است. بعد شاهد بودیم آقای احمدی نژاد نامه ای نوشت و اعلام کرد نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمی شود، در واقع خودش را مرید نشان می دهد اما در صحنه عمل اتفاقات دیگری می افتد. اینها همه پارادوکس‌های رفتاری است که من را به این نتیجه رساند که دیگر خود احمدی نژاد تصمیم گیر نیست.

 

احمدی نژاد از داخل کشور دارد هدایت می شود یا خارج از کشور؟

خیر، داخلی است. اصلا این نسبت ها به احمدی نژاد نمی چسبد که بگویند از خارج کشور مورد هدایت قرار می گیرد. هرچه هست از اطرافیان او نشأت می گیرد.

 

یعنی مشایی؟

نام نمی برم ولی برداشتم این است که حلقه مشاوران احمدی نژاد دارند او را هدایت می کنند.

 

خیلی ها زمان دولت نهم و دهم همین ایده را داشتند که اطرافیان مشغول هدایت احمدی نژاد هستند اما بعد اعلام کردند خیر خود احمدی نژاد است و کسی پشت پرده وجود ندارد.

این برداشت هم درست است، خود من هم تصور می کردم احمدی نژاد است که دارد عده ای را بازی می دهد ولی الان اتفاقات طوری شده که معتقدم حلقه مشاوران دارند او را به سمت و سوهایی هدایت می کنند. البته آن تحلیل اول نیز می تواند باشد. به عبارت دیگر امروز احمدی نژاد هم بازی می دهد و هم بازی می خورد.

 

چه منفعتی قرار است از این رفتارها نصیب احمدی نژاد و اطرافیانش شود؟ آیا او می خواهد انتقام ردصلاحیت شدنش را در انتخابات ریاست جمهوری از نظام بگیرد؟

احمدی نژاد می خواهد اگر روزی مثل برخی آقایان نقش اپوزیسیون را داشت بهانه بیاورند و به عوامل نظام بگوید «شما من را اپوزیسیون کردید». یعنی می خواهد در این قضایا شریک پیدا کند.

 

آیا احمدی نژاد همچنان ۲۵ میلیون رأی در کشور دارد؟

از اینکه احمدی نژاد طرفدارانی در کشور دارد شکی نیست بنابراین کسانی که می گویند احمدی نژاد به تاریخ پیوست، تمام شد، افول کرد و دیگر طرفداری ندارد، اشتباه می کنند. اما احمدی نژاد با تصور آنکه طرفداران زیادی دارد می خواهد آنها را لیدری کند و در این لیدری، موضوع عدالت خواهی را به یدک بکشد. منتهای مراتب آقای احمدی نژاد نباید خودشیفته باشد، فکر کند خودش تنها کسی است که در ایران طرفدار دارد، خیر شخصیت ها، جریانات و گروه های سیاسی دیگری هم هستند که طرفدران خودشان را دارند.

 

برخی این تحلیل را دارند که احمدی نژاد معتقد است «فضای سیاسی کشور در آینده نزدیک عوض می شود و بر اساس همین اعتقاد می خواهد برای آن فضای سیاسی نقش لیدری ایفا کند»، نظر شما چیست؟

همین انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ معیار خوبی می تواند برای قضاوت باشد. ۱۶ میلیون نفر به نامزدهای اصولگرا رأی دادند، البته یک بخش قابل توجهی از پایگاه اجتماعی اصولگرایان نیز به آقای روحانی رأی دادند چون صلاح می دیدند که آقای روحانی رأی بیاورد، در کنار اینها کسانی هم که به اصلاح طلبان رأی می دهند و پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان محسوب می شوند بودند که آن جمعیت ۲۳.۵ میلیون نفری را در حمایت از آقای روحانی شکل دادند. نسبت پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان نیز با احمدی نژاد روشن است و قطعا گرایشی به احمدی نژاد ندارند. در مجموع کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری رأی دادند طرفدار آقای احمدی نژاد نیستند. حالا به فرض فضای سیاسی کشور تغییر کند، این فضای سیاسی که محدود به آقای احمدی نژاد نمی شود. پس آقای احمدی نژاد نباید این ادعا را داشته باشد که لیدر آینده فضای سیاسی کشور است.

 

آقای مشایی بعد از دستگیری آقای بقایی اعلام کرد «چشمانم باز شد»، آقای بقایی هم وقتی از زندان آمد بیرون شروع به طرح انتقادهای تند نسبت به نظام کرد و گفت «ما خون ندادیم که فاسدان روی کار بیایند»، آقای احمدی نژاد هم که محکم پشت آنها است و نشان داده حاضر است هر نوع هزینه ای را بدهد، واقعا در ذهن آقای احمدی نژاد، مشایی و بقایی چه می گذرد؟

آنها دارند تلاش می کنند اپوزیسیون بشوند. به هر جهت باید مراقب بود کسی را برای این موضوع بهانه نکنند.

 

چرا برای اپوزیسیون شدن این قدر با سرعت زیاد حرکت می کنند؟

باید این واقعیت را بپذیریم که حس جاه طلبی و قدرت در برخی افراد به گونه ای رسوخ می کند که باورشان این می شود فقط گروه و تشکل آنها است که می تواند محوریت عدالت و گفتمان انقلاب را در اختیار داشته باشد. معتقدم از طرح حرف هایی که جز ضرر برای مجموعه ارزش های نظام و انقلاب حاصل دیگری ندارد باید پرهیز کرد. برخی معتقدند باید حقایق گفته شد اما بازگویی حقایق با سیاه نمایی فرق می کند. آقای بقایی بعد از آزادی گفته «در سلولم فلان فرد بوده یا آقای اژه ای دروغگو است» اگر قانون محترم است بنابراین هر گونه تهمت زدن و سیاه نمایی باید طبق قانون مورد رسیدگی قرار بگیرد. هر کس سندی دارد که یک آقایی در دوره مدیریتش مدام دروغ می گفته یا در زندان های کشور دارد این اتفاقات می افتد، مستندات خودش را باید به مرجع ذی صلاح قضایی ارائه دهد. کسانی که می خواهند با سیاه نمایی خودی نشان دهند و بگویند «حکومت ظلم و جور است، مردم می خواهیم واقعیت ها را بگوییم تا شما را نجات دهیم»، بدانند این حرف ها زیبنده کسانی نیست که خودشان روزی در این مملکت مسئولیت داشتند. 

 

اگر قرار باشد تقسیم این اتفاقات انجام شود مطمئن باشند سهمی هم به آنها می رسد. پس باید مراقب باشند و برای مناصب چند روزه دستاوردهای نظام و انقلاب را زیر سئوال نبرند. اما گویا آقایان همه چیز را فراموش کردند و دارند به سمت و سویی می روند که بنیان نظام را زیر سئوال ببرند، این اقدامات با گفتمان امام و رهبری و ارزش های نظام منافات دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش