چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۵۷ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۱۱۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

نظر حاجی‌بابایی درباره دیدار رییسی و تتلو

علاقه ندارم درباره احمدی نژاد حرف بزنم/ ۸۰ میلیون جمعیت همه چیز را می دانند

حاجی‌بابایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
حاجی‌بابایی درباره دیدار رییسی و تتلو می‌گوید اتفاقی است که افتاده و اگر کسی خطایی کرد باید جوابگو باشد البته نباید با حیثیت آدم‌ها بازی کرد.

مشروح گفت‌وگوی «خانه ملت» با حمیدرضا حاجی بابایی رییس فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی را در ادامه می‌خوانید:

 

- آقای دکتر حاجی بابایی وزیر بودن سخت تر است یا نماینده بودن؟

وزیر شدن به دلیل اینکه  کار اجرایی و گسترده و سخت تری است، مشکل تر خواهد بود.

 

- علاقه شما حضور در وزارت است یا وکالت؟

خیلی تفاوتی ندارد، از کاری که در آن موفقیت آمیز عمل کنم، رضایت دارم.

 

- ارتباط شما در زمان وزارت با اهالی پارلمان چطور بود؟

چون ۴ دوره در مجلس بودم، در دوران وزارت ارتباط نزدیکی با نمایندگان داشتم.

 

- «از امروز تا قیامت، بابت اشکالات نظام آموزش و پرورش عذرخواهی می کنم». این جمله شما بعد از حادثه شین آباد است، امروز تفسیر شما از این جمله چیست؟

در طول انقلاب چندین بار اتفاقاتی حتی سخت تر از حادثه شین آباد رخ داد، مثل اتفاق درودزن شیراز یا پارک تهران؛ اما در آن زمان به خاطر مسائل سیاسی این اتفاق مورد توجه قرار گرفت و من نیز بعد از شنیدن این واقعه بدون آنکه منزل بروم، از سفر به منطقه رفتم و از نزدیک شرایط را مشاهده کردم، اما عده ای فضاسازی می کردند که باید یک نفر عذرخواهی کند و من هم گفتم از الان تا قیامت عذرخواهی می کنم.

 

- بعد از دوران وزارت پیگیر حل مشکل دانش آموزان شین آباد بودید؟

آخرین کاری که در دوره وزارت کردم، همه مسائل این دانش آموزان را از استخدام تا معالجه پیگیری کردم و مصوبات لازم را در دولت گذراندم. اما چون مقداری حس می کردم که با حضور من کار تبلیغاتی می شود، بعد از وزارت کمی احتیاط کردم.

 

- پس شما معتقدید حادثه شین آباد سیاسی شد؟

نوع رفتارهایی که انجام شد، سیاسی بود. البته بخاطر راهیان نور که پیش از شین آباد اتفاق افتاد و عده ای به دنبال آن بودند که هجمه وارد کنند، در حالی که براساس قانون مسئولیت راهیان نور برعهده سپاه است، مسئله شین آباد را بهانه وارد کردن هجمه قرار دادند.

 

- بعد از این حادثه به استعفا فکر کردید؟

اگر کاری در اختیار فردی یا شخصی باشد و مسئولی کوتاهی کند، باید استعفا دهد، البته چنین چیزی از من خواسته نشد و بحث این بود که مدیرکل آموزش و پرورش منطقه استعفا دهد، من هم دیدم قربانی کردن یک فرد برای جامعه مفید نیست و مسئولیت بیشتر را برعهده خود گرفتم.

 

- این مشکلات سرمایشی و گرمایشی مدارس چرا حل نمی شود؟ مشکل کجاست؟

مشکل آن با پول حل می شود و آموزش و پرورش چنین پولی ندارد. در مجلس هفتم ۴ میلیارد دلار برای مدرسه سازی از حساب ذخیره ارزی هزینه شد که این میزان بی سابقه بود، اما در گرمایش و سرمایش مدارس، هنوز کارهای لازم می بایست انجام شود و هر لحظه ممکن است اتفاقی در جایی از کشور رخ دهد.

 

- آقای دکتر بالاخره معلمان حق التدریسی برای استخدام امیدوار باشند؟

من وقتی از وزارتخانه خارج شدم، حق التدریسی و شرکتی و کار معین وجود نداشت و تنها ۱۴ هزار نفر که در ستاد وزارتخانه بودند و به آنها گفته شد که اگر به روستاها بروند، استخدام می شوند، باقی مانده بودند، اما خودشان نخواستند و اگر سال ۹۲ قانون به درستی اجرا می شد، مشکل حل بود. اما امروز تعدادی حق التدریسی معطل مانده اند و حق هم دارند. همین طور یک سری مدارسی که در  دوره ای خصوصی و اجاره داده شدند و حال پس گرفته شده اند، نیز دارای نیروهایی بودند که حقی برای خود قائل هستند. اما در مجموع معتقدم حقی که برای حق التدریسی ها ایجاد شده باید داده شود و نباید اجازه بدهیم دیگر حق التدریسی به وجود بیاید. ما دانشگاه فرهنگیان داریم و اگر کسی خواست در آموزش و پرورش استخدام شود، می تواند از طریق دانشگاه فرهنگیان اقدام کند.

 

- جمله ای به نقل از شما خطاب به آقای روحانی آمده است که گفتید "کسی مثل خود شما را برای آموزش و پرورش استخدام کنند"، منظور شما از این جمله چه بود؟

آموزش و پرورش یک رئیس جمهور می خواهد تا بتواند وزارتخانه را اداره کند، یعنی اینکه کسی با قدرت یک رئیس جمهور باید در آموزش و پرورش مسئول شود و آموزش و پرورش باید اولویت کشور باشد و قوی ترین فرد برای آن انتخاب شود که اقتدار لازم در دولت را داشته باشد، ولی در حال حاضر برعکس است و وقتی همه وزارتخانه ها تعیین تکلیف شد فردی را هم برای آموزش و پرورش پیدا می کنند.

 

- آیا در این مدت به دولت در زمینه آموزش و پرورش هم مشاوره داده اید؟

نخواستند، اما در مجلس هر چه می توانستم کمک کردم و قوانینی در برنامه ششم مصوب شد که بی سابقه بود.

 

- قرار بود براساس برنامه ششم حقوق مدیران بیش از ۱۴ برابر حداقل حقوق ها نباشد، آیا این موضوع اجرا شد؟

ما این را مصوب کردیم و این پرنده ای بود که در هوا پروازش دادیم اما با تیر ساقطش کردند و الان نجومی بگیرها آزادند و هر چقدر هم می خورند، نوش  جانشان و یکی دو تا هم نیستند، تعدادشان زیاد است. مجلس هم خواست جلوی این موضوع را بگیرد اما نگذاشتند و دولت نیز قرار بود لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری را ارائه کند که نکرد.

 

- در برنامه ششم برای اعلام دارایی نمایندگان و وزرا و مدیران کل پیشنهاداتی مطرح شد. چقدر این موضوع شکل اجرایی گرفت؟

این یک سامانه است و قابلیت اجرایی دارد و از اول فروردین قانون برنامه ششم لازم الاجرا است.

 

- در برخی سخنرانی هایتان معتقد به عدم تناسب دخل و خرج دولت در هدفمندی یارانه ها بودید و معتقد بودید دولت دچار بی قانونی هایی بوده است. لطفا توضیح دهید.

طبق بررسی دقیق، ۸۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵ از محل هدفمندی عاید دولت شد و ۴۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه شد، اما بقیه را شرکت ها در اختیار دارند و به حساب خزانه واریز نکرده اند و این نشان می دهد شرکت ها درآمد خوبی دارند ، تا وقتی درآمد زیاد شود هم اضافه کاری بالا می رود، هم پاداش پایان خدمت یک میلیاردی می شود.

 

- بی توجهی دولت دهم به قانون هدفمندی بیشتر بود یا دولت یازدهم؟

نمی شود گفت کدام بیشتر، اما تفاوتی که وجود دارد این است که در دولت قبل درآمد و هزینه یکی بود،اما در دولت یازدهم اینها به شدت افزایش یافت، زیرا قیمت ها افزایش داشت و درآمدها با هزینه ها فاصله پیدا کرد و مجلس نیز پیشنهاد تحقیق و تفحص از این موضوع را داد تا مشخص شود این مبالغ کجاست.

 

- آقای حاجی بابایی شما یارانه دریافت می کنید؟

من نباید یارانه دریافت کنم ، البته نظر من در مورد یارانه بگیران متفاوت است. اینکه یک عده یارانه بگیرند و عده ای دیگر نگیرند، قبول ندارم. چون در زمان تصویب این قانون به مردم گفته شد قیمت برق و آب گران تمام می شوند و شما لطف کنید کمتر مصرف کنید و ما نیز مابه التفاوت را به خودتان پرداخت می کنیم و به همه مردم این گفته شد و این تعهد ماست. البته اینکه درست یا غلط است بحث دیگری است. بعضی ها هم می گویند یارانه کی تمام می شود؟ باید عرض کنم یارانه تمام شد، روزی که مصوب کردیم ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان تومان پرداخت شود، برنج کیلویی ۲ هزار تومان بود اما الان برنج کیلویی ۱۰ هزار تومان است، یعنی الان ۹ هزار تومان یارانه پرداخت می شود و سال دیگر هم یک هزار تومان

 

- شما یکی از منتقدین سیاستی های اقتصادی دولت هستید. اگر امروز سکان هدایت اقتصاد کشور در دست شما بود، مهمترین برنامه تان برای بهبود شرایط اقتصادی و رونق تولید چه بود؟

اولین کاری که می کردم، مسئولینی انتخاب می کردم که قشر متوسط جامعه بودند و کار اقتصادی انجام ندهند. کسی که مسئول است دیگر نباید وقت خود را صرف کار اقتصادی کند و مسئولینی باید انتخاب شوند که کار جهادی کنند و پاک زندگی کنند و در این شرایط است که  مردم اشتیاق به کمک و مشارکت پیدا می کنند.

 

همچنین کار را تا جایی که امکان داشته باشند، در اختیار مردم قرار می دهم و سعی می کردم در واگذاری ها کسانی که در قدرت هستند دستشان کوتاه باشد و بخش خصوصی واقعی را تقویت می کردم.

 

- آقای دکتر در سال های اخیر تابوی اختلاس و فساد شکسته شد، کجا بد عمل کردیم که این اتفاق افتاد؟

آنجا که مسئولان به دنبال اشرافی گری رفتند اشتباه رفتیم. وقتی این مسیر طی می شود افراد نسبت به مسائل بی تفاوت می شوند و همه چیز را حق خود می دانند و فکر می کنند حقشان است که بیشتر داشته باشند و زندگی شان بهتر باشد و تمایل به فساد در این افراد بیشتر می شود. همچنین وقتی مسئولی وقتی در جایی قرار گرفت افراد فامیل خود را مسئول کند و فرزندان خود را وارد کار کند، فساد شکل می گیرد و افراد به دنبال این خواهند بود که از فرصت پیش آمده بهره ببرند.

 

- از هدف تشکیل جمنا برایمان بگویید.

تعدادی از دوستان دلسوزی بودند که به این نتیجه رسیدند باید حرکتی شکل گیرد و فکر می کردند وضعیت کشور از نظر مسائل اقتصادی و بعضی امور مثل اختلاس و اشرافی گری مناسب نیست، لذا باید حرکتی در کشور شکل گیرد که با این امور مبارزه شود.

 

- ارزیابی شما از آغاز و پایان جمنا چیست؟

آنچه فکر می کردیم با آنچه اتفاق افتاد متفاوت بود. فکر می کردیم بهتر عمل بشود.

 

- ماجرای ثبت نام شما در انتخابات چه بود؟

حس می کردم این ظرفیت در جامعه وجود دارد و می شود فعالیت کرد و به این ظرفیت نگاه کردم و به عرصه انتخابات ورود کردم.

 

- در زمان ثبت نام گفتید من کاندیدای جمنا هستم. آیا دوستان روی شما به جمع بندی رسیدند یا این موضوع نظر شخصی شما بود؟

این جمع بندی دوستان بود که ۴ نفر در نهایت معرفی شوند و یک نفر از این ۴ نفر بنده بودم.

 

- علت رد صلاحیت شما چه بود؟

بحث احراز صلاحیت بود و تعدادی از دوستان گفتند که به این جمع بندی رسیدیم. ۸۰ میلیون جمعیت همه چیز را می دانند و نیازی به توضیح در این باره نیست و علاقه مند نیستم چون موضوع مربوط به شخص بنده است به آن ورود کنم، اما اعتقاد داشتم می توانم از عهده این کار بربیایم و ورود کردم، اما قانون را نیز در ادامه پذیرفتم.

 

- گفته بودید صلاحیت شما از بعضی از افراد تایید شده بیشتر است.

من چنین چیزی هرگز نگفتم.

 

- در لیست کابینه آقای رئیسی یکی از وزارتخانه ها به شما سپرده شده بود، نظر شما در این باره چیست؟

از اول هم گفتم چه آقای رئیسی رأی بیاورد چه آقای روحانی، به وزارتخانه نمی روم.

 

- جایی گفتید نامزد نهایی جمنا ایده آل شما نیست، پس نامزد ایده آل شما چه کسی بود؟

خودم که کاندیدا شدم.

 

- شما موافق دیدار یکی از خواننده های زیرزمینی با نامزد مورد حمایت جمنا بودید؟

من هرگز علاقه مند نیستم در موضوعی که من در آن دخالتی ندارم، ورود کنم، اما اتفاقی است که افتاد و اگر کسی خطایی کرد باید جوابگو باشد. در جامعه ما هنرمندان در اقشار مختلف هستند و یک هنرمند با یک طرف است و هنرمند دیگری با طرف دیگر. ما نباید با حیثیت آدم ها بازی کنیم. همینطور باید توجه کرد اگر کسی می خواهد رأی بیاورد باید نقد شود و باید اشکالاتش مطرح شود، اما کسی که می خواهد رأی بدهد، لزومی ندارد در مورد آن بحث و صحبت شود. از نظر من این حاشیه ها بلاوجه است، البته در عالم سیاست و درگیری های سیاسی بد نیست، اما به حال جامعه نیز مفید نمی باشد.

 

- در انتخابات اخیر اغلب وزرای دولت نهم و دهم به آقای رئیسی کمک می کردند، به نظر شما اهداف و برنامه های آقای رئیسی چقدر به احمدی نژاد ۸۴ نزدیک بود؟

وزرای دوره هشتم و نهم، وزرایی ارزشی بودند و در کار هم موفق عمل کردند و ظرفیت بزرگی هستند و توان حرکت در کشور را دارند، اگر آنها هم مسئولیت می گرفتند باز روند قبلی اجرایی را دنبال می کردند، با همان ظرفیت ها و توان.

 

- اعلام نامزدی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری اخیر و رد صلاحیت او را چگونه تحلیل می کنید؟

تحلیل خاصی ندارم، همین قدر می دانم که ای کاش کاندیدا نمی شد. بنابه دلایلی که رهبر معظم انقلاب فرمودند و از این قبیل مسائل اگر کاندیدا نمی شد، بهتر بود.

 

- شما معتقد به تغییر رفتارهای ایشان هستید؟

علاقه مند نیستم به این بحث ورود کنم.

 

- قائل به انحراف برخی از نزدیکان ایشان هستید؟

سوال بعدی

 

- پس یعنی از آقای احمدی‌نژاد چیزی نپرسیم؟

علاقه‌مند نیستم در مورد چیزی که موضوع جامعه نیست و نیاز جامعه را تامین نمی کند، صحبت کنم.

 

- برخی تغییر رفتارهایی که اخیراً از ایشان دیده می شود، جای سوال دارد که چطور این تغییرات انجام شد و آیا از اطرافیانشان تاثیرپذیری داشتند؟

ایشان نباید کاندیدا می شد.

 

- از نظر شما گزینه ای که از جمنا بهتر می توانست رأی بیاورد، چه کسی بود؟

در جمنا افرادی بودند که اگر ورود پیدا می کردند، قطعاً پیروز بودند.

 

- به نظر شما اگر آقای قالیباف می ماندند، بهتر رأی می آوردند.

نه، چنین اعتقادی ندارم.

 

- آقای حاجی بابایی اصولگرا و اصلاح طلب تندرو یعنی چه؟

من معتقدم باید مراقب حرف زدن بود و انصاف را رعایت کرد و برای همه سلایق سیاسی احترام قائل شد. اعتدال مربوط به یک حزب و گروه نیست، اعتدال یک روش است. اصولگرای معتدل و اصلاح طلب معتدل داریم. اینکه گفته می شود اصلاح طلبی و اصولگرایی تندرو، ممکن است به فردی اطلاق شود که حساسیت های خاصی داشته باشد و از گفتمان تندی استفاده کند.

 

برخی هم صبحانه را با اصلاح طلبان می خورند و ناهار را با اصولگرایان، نام این اعتدال نیست، این هفت رنگ بودن است. معتدل کسی است که در عین اصولگرایی یا اصلاح طلبی، انصاف به خرج دهد و رعایت حال دیگران را بکند و در نوع بیان و گفتمانش جوانب عقلانیت را رعایت و عقلانی فکر کرده و صحبت کند.

 

- اینکه گفته شد در انتخابات هیات رئیسه مجلس جریانی در دولت علاقه مند به حضور شما در جایگاه نواب رئیسی بود را تایید می کنید؟

من اطلاعی ندارم.

 

- شما و برخی از اعضای فراکسیون ولایی مجلس مخالف حضور یکی از نواب فعلی مجلس در این جایگاه بودید و تحرکاتی هم در این زمینه داشتید، چرا؟

ما می خواستیم هر دو نایب رئیس فعلی نباشند و این هم طبیعی است، اما به اندازه کافی نیرو نداشتیم. این طبیعی است که اصولگراها به دنبال دو نایب رئیس اصولگرا بودند.

 

- فراکسیون ولایی در حال حاضر چند کرسی در هیات رییسه مجلس دارد؟

۱۲۱ نفر ثبت نام کردند که ۶ نفر در حال حاضر در هیات رئیسه حاضرند.

 

- جایگاه و میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری "امید"، "مستقلین" و "ولایی" ها هم اکنون در مجلس چگونه است.

هر کدام یک ظرفیت مشخص ندارند اما حس ما این است که فراکسیون مان حداکثر عدد را دارد.

 

- آقای حاجی بابایی اثرات مثبت برجام چیست؟

مدتی  فشارها کم می شود، وحدت اروپا و آمریکا از بین می رود و روی کاغذها تحریم ها لغو می شود، ارزی نیز آزاد می شود و موارد فراوان دیگر نیز وجود دارد.

 

بالاخره برجام نکات مثبت و منفی زیادی داشت، اما گذشت زمان و مصوبات اخیر آمریکا نشان می دهد که نکات منفی آن بیشتر می شود.

 

- هدف تشکیل کمیته تعامل با دولت در مجلس چه بود؟

هدف این بود که به دولت کمک کرده و مشورت دهیم و اگر نیاز است دیدگاهی را به دولت گوشزد کنیم. اصلاح طلبان خیلی برای دولت فعلی زحمت کشیدند و حق دارند اما ما گفتیم که هیچ سهمی نمی خواهیم و سهم ما از وزرا تنها کارآمدی دولت و چیزی که مردم می خواهند باشد.

 

- شما هم وزیر بودید و هم نماینده؛ اینکه گفته می شود علت تذکرات نمایندگان به وزرا تحت فشار قرار دادن وزرا برای اجابت مطالبات استانی شان است، چقدر صحت دارد؟

به مرور مسئولیت ها در شهرستان ها به دوش نماینده افتاده و نماینده به جای استاندارباید پاسخگو باشد و این باعث می شود نماینده وقتی از روال معمول نمی تواند مشکلات را حل کند، از ابزارهای اینچنینی استفاده کند.

 

- آینده سیاسی حمیدرضا حاجی بابایی چیست و برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آیا برنامه ای دارید؟

فعلا که تا پایان دوره نماینده خواهم بود،  در ایران هم ۶ ماه مانده به انتخایات مشخص می شود چه کسی قصد حضور در انتخابات را دارد.

 

هنوز ما آنقدر رشد نکرده ایم که از ۴ سال قبل بگوییم چه کسی قصد کاندیداتوری  در انتخابات را دارد.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش