دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۱۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۸۰۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

رابطه اصلاح‌طلبان و دولت دوازدهم

اصلاح‌طلبان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
شواهد رسانه‌ای در ماه‌های اخیر نشان از سرد شدن رابطه طیفی از اصلاح‌طلبان با حسن روحانی است. رابطه ای که پس از غیبت اصلاح‌طلبان در وزارتخانه‌های مهمی چون کشور، علوم و فرهنگ و هم‌چنین عدم معرفی زنان در کسوت وزیر انتقادهای درونی احزاب، رسانه‌ها و بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان از دولت را به عرصه عمومی کشاند.

 اما  فارغ ازهر نوع قضاوت یا پیش‌بینی در مورد عملکرد دولت دوازدهم باید در پی راهی‌ بود که تحول خواهان در چهار سال آینده ضمن حفظ بدنه اجتماعی امیدوار در کنار خویش هم‌چنان متحد دولت بمانند. اتحادی که به‌دلیل فشارهای فزاینده اصولگرایان و البته برخی از مطالبات سیاسی بر زمین مانده اصلاح‌طلبان ممکن است سیر اتفاقات را به سمت سال هشتاد و چهار برده و در میان سردرگمی و بی‌انگیزگی رای دهندگان، دولت بهار! دیگری از صندوق آرا بیرون بیایید.

 

-تمرکز بر داشته‌ها: اگر چه در سیستم جمهوری اسلامی دولت به‌دلیل دسترسی به بودجه‌‌‌های نفتی و حضور و دخالت در اکثر بخش‌‌‌های مدیریتی دارای میدان مانور گسترده است اما نباید فراموش کرد که اصلاح ‌طلبان اکنون بیش از صد کرسی در مجلس شورای اسلامی و اکثریت شورای شهرهای بزرگ را در اختیار دارند. در واقع اکنون اصلاح‌طلبان باید با تمرکز بر داشته‌‌‌ها سعی کنند با دوری  از روزمرگی و کشمکش با بخشی از دولت از قدرت سیاسی خویش در جهت خواست رای دهندگان استفاده کنند.

 

روندی که خوشبختانه در انتخاب دکتر نجفی به‌عنوان شهردار تهران و یا پی‌گیری وضعیت جناب کروبی در بیمارستان از سوی فراکسیون امید بخوبی دیده شد و در هر دو مورد با استقبال نیروهای اجتماعی حامی اصلاحات روبرو گشت والبته‌‌‌ می‌توان از همین قدرت – بجای گله‌گذاری‌‌‌های رسانه-برای تاثیرگذاری بر دولت استفاده کرد.

 

-تعادل بین بدنه و سر: یکی از راهبردهای دوران تازه سیاست‌ورزی اصلاح طلبان راباید در نحوه تعامل با هوادران دانست. سیاست‌مدارانی که در بیست سال اخیر با دفاع همه جانبه از گفتمان اصلاحات سابقه ی خوبی  درخاطره جمعی کشور باقی گذاشته اند در دوره تازه با درونی کردن نقدها از دولت و سعه صدر در برابر دغدغه‌‌‌های نیروهای جوان با متعادل کردن حرکت روبه جلوی این جریان به لولای قدرت سیاسی و قدرت اجتماعی مبدل شده‌اند.

 

در واقع در این دوران اصلاح طلبان‌‌‌ می‌توانند با تجربه از نقاط ضعف  دولت دوم محمد خاتمی و گفتگوی دائمی و موردی با بدنه اجتماعی ضمن پیگیری مطالبات خویش از سنگین شدن شانه‌‌‌های مسولیت دولت جلوگیری کنند. چه آن‌که در روزهای اخیر رسانه‌‌‌های رادیکال راست با تیترهای چون بی‌کلاه ماندن سر اصلاح‌طلبان یا گزارش‌‌‌های خیالی از انتقاد خاتمی از روحانی سعی در پررنگ کردن شکاف مطالبات اصلاحات و قدرت دولت هستند.در واقع بنظر‌‌‌ می‌رسد اتاق فکر رقیب پس از سه شکست سنگین در انتخابات به درستی دریافته است که برای بازگشت به قدرت راهی جز شکستن ائتلاف تحول خواهان ندارند. پروژه ای که به طور قطع در چهار سال آینده به روش‌‌‌های مختلف اجرا خواهد شد.

 

-تقویت تشکیلاتی: پس از انتخابات مجلس نهم در زمستان نود نیروهای با تجربه اصول‌گرا با غرور ناشی از یکدست شدن مجلس از مرگ جریان اصلاح طلب در سپهر سیاست ایران سخن‌‌‌ می‌گفتند. در واقع پس از انحلال جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و تصلب فضای سیاسی پس از وقایع هشتاد وهشت امیدخواهان مثلا برای حزب تازه تاسیس اتحاد ملت این امکان را ایجاد کرد که در انتخابات اخیر با تشکیل بیش از سیصد ستاد در سطح کشور و فعال کردن هزاران نفر از سازمان رای خویش نقش موثری در نتیجه انتخابات بازی کند. در واقع دولت تازه روحانی برای  اصلاح‌طلبان این فرصت را مهیا ساخته که  با تجربه و تمرکز بیش‌تر در مورد آموزش و گسترش نیروهای حزبی جای پای خویش در مناسبات سیاسی را محکم‌تر کنند.

 

در پایان این‌که انتقاد از دولت و پیگیری مطالباتی که ریس جمهور در زمان انتخابات به آن پرداخته حق و وظیفه همه گروه‌ها و رسانه‌‌‌ها است و اتفاقا در بهبود عملکرد دولت موثر خواهد بود اما از منتقدان اصلاح‌طلب دولت انتظار‌‌‌ می‌رود در این روند به موانع و مشکلات ریس جمهور نیز توجه کنند.

 

 

 

jahaneghtesad.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش