شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۷۴۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

سکانس جدید از یکه‌تازی جبهه پایداری

اعضای جمنا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
حال و هوای این روزهای جمنا نشان می دهد که هنوز اعضای این جبهه نوپا، برای تبدیل شدن به محور اصولگرایان، نقشه هایی در سر دارد و از پای ننشسته است.

هنوز خیمه انتخابات ۹۶ کامل جمع نشده اما کمی آنسوتر خیمه دیگری برای انتخابات آتی در حال برافراشته شدن است.اصولگراهایی که برای بار دوم در برابر حسن روحانی بازی انتخابات را واگذار کردند، همچون روزهای انتخابات در تکاپو هستند تا این شکست های پی در پی را جبران کنند.

 

از جمنا و مردان سنتی گرفته تا پایداری‌ها، هر کدام در تلاشند تا با صدای رساتری ندای«انا الحق» در میان اصولگرایان را فریاد زنند و از این طریق مردان راست نشین سیاست را دور خیمه خود جمع کنند.

 

در یک سوی میدان این جمنای نوپا است که تلاش می کند همچون روزهای انتخابات با کنار زدن جامعتین، خود را محور و اصل اصولگرایان معرفی کند و در سوی دیگر هم موتلفه‌‌ای ها همچنان ساز و کار حزبی را  راه گشا می دانند. اما در این میان مردان پایداری داستان دیگری دارند.

 

مریدان آیت الله مصباح بعد از گرد و خاک های بی حاصلی که در انتخابات ۹۲ به پا کردند، برای مجلس دهم هم مجبور به هجرت دسته جمعی شدند و از روزگار پر هیاهو مجلس نهم به روزگار سکوت و سکون فضای سیاسی رسیدند. این سکوت این روزها هم یقه پایداری ها را گرفته است، چه آنکه بعد از نقش برآب شدن آرزوی اصولگراها برای رسیدن به پاستور، این پایداری ها هستند که برخلاف اهالی جمنا و اصولگرایان سنتی، ساکت شده اند.

 

در واقع پایداری در تلاش هستند تا در برابر تلاش جمنا برای ایفای نقش برادر بزرگتر اصولگرایان مقاومت کرده و در سکوت و با جلسه های جسته و گریخته با پدر معنویشان دست فرمان خود را برای انتخابات آتی تعیین کنند.

 

*پا پیش گذاشتن جمنا و پا پس کشیدن پایداری

نطفه جمنا در بحبوحه صف بندی‌های انتخابات ریاست جمهوری بسته شد. این جبهه نوپا از همان ابتدا خواسته اش نشستن بر صندلی بزرگ قبیله اصولگرایی بود، خواسته ای که برای رسیدن به آن به هر دری زد و از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد. در این میان اما تیر اهالی جمنا برای گرفتن لبیک از اهالی پایداری- و البته موتلفه -به سنگ خورد و این یاران آیت الله قم نشین بودند، که بار دیگر ساز «تکنوازی» را کوک کردند

 

*هم نشینی پایداری با جمنا، از تأیید تا تکذیب

داستان پایداری‌ها و جمنا در انتخابات ۹۶، به راحتی به نقطه پایان نرسید، چه آنکه پس از دست رد مریدان آیت الله مصباح به سینه جمنا، این مردان پایداری بودند که بازی را به نفع خود تغییر دادند.

 

ابراهیم رئیسی نقطه وصل پایداری و جمنا شد. حسینعلی حاجی دلیگانی چهره ای بود که حمایت پایداری‌ها از رئیسی برای انتخابات را رسانه‌ای کرد و از تماس تلفنی آیت الله مصباح با تولیت آستان قدس خبر داد. در همان زمان هم او برای جمنا خط و نشان کشید و رئیسی را عامل وحدت اصولگرایان معرفی کرد:« اگر اعضای جمنا هم به همین جمع‌بندی برسند که از آقای رئیسی به عنوان کاندیدای واحد اصولگرایان حمایت کنند و بر روی انتخاب وی به اجماع برسند اتفاق میمون و مبارکی در جهت حفظ وحدت بین اصولگرایان رقم خواهد خورد.»

 

اینگونه بود که ابراهیم رئیسی ، چهره ای که تا پیش از انتخابات ۹۶ در میان چهره های سیاسی اصولگرا نامی برای خود دست و پا نکرده بود، با حمایت پایداری‌ها در لیست گزینه‌های اصولگرا برای پاستور جای گرفت تا پایداری ها بار دیگر نشان دهند، حتی در برابر جمنا که به دنبال نقش برادر بزرگتر است، دست بالا را در معادلات اصولگرایی دارند.

 

جمنا از تک و تا نمی افتد

حال و هوای این روزهای جمنا نشان می دهد که هنوز اعضای این جبهه نوپا، برای تبدیل شدن به محور اصولگرایان، نقشه هایی در سر دارد و از پای ننشسته است. نشان این موضوع را می شود در صحبت های اخیر سید محمد حسینی جستجو کرد. این عضو جمنا در مصاحبه‌ای از تلاش برای ترمیم و بازسازی مکانیزم جمنا گفته بود، ترمیمی که در نهایت به این جمله ختم شد « در گذشته جبهه پایداری در ترکیب نبود که این بار تصمیم بر این شده که آن ها نیز اضافه شوند.»

 

اما این چینش جدید جمنا که حسینی از آن سخن گفته بود، به سرعت از سوی جبهه پایداری تکذیب شد. مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری  گفت که« این جبهه با جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) هیچ توافق یا مذاکره رسمی نداشته است.»، تا اینگونه آب پاکی را بر دست جمنا بریزد.

 

در واقع پایداری ها برای اهالی جمنا و سایر اصولگرایان همچون کودکانی سرکش هستند، که برای رسیدن به هدف و اتحاد، چاره ای جز تلاش برای بازی در یک زمین با آنها ندارند. حال باید منتظر ماند و دید که این کودکان سرکش اصولگرا با برادری که مدعی بزرگتری در اصولگرایی است، همراه می شوند یا هنوز هم سر ناسازگاری دارند.

 

 

 

 

 

namehnews.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش