چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۲ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۷۵۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

چرا اصول‌گرايان باید روش‌های خود را تغيير دهند؟

محمد غروي,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

«تغيير اساسي در نحوه کنش جريان اصول‌گرايي» براي اولين‌بار از سوي محمدباقر قاليباف، شهردار سابق تهران و پس از انصراف او از کانديداتوري انتخابات رياست‌جمهوري مطرح شد. خون تازه‌اي که قاليباف معتقد بود با نواصول‌گرايي به کالبد اصول‌گرايان تزريق خواهد شد اما به مذاق برخي از فعالان اين جريان سياسي خوش نيامد.

 

گرچه آنها با روندي که شهردار سابق تهران عنوان کرده همراه نشدند اما بدون طرح و برنامه که نتيجه کالبد‌شکافي اتفاقاتي است که در سال‌هاي اخير اين طيف سياسي از سر گذرانده‌اند، خوش‌بين‌ترين اصول‌گرا را نيز به اذعان در لزوم تغيير و تحول در سليقه‌ها و روش‌ها در جريان اصول‌گرايي واداشته است. 

 

آيت‌الله سيدمحمد غروي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم ازجمله معتقدان به اين تغيير است زيرا بدون برنامه‌بودن جريان اصول‌گرايي در انتخابات، تنها به يک نتيجه منجر شده و آن سوختن نيروهاي اين طيف سياسي است. 

 

حاضر نيستيم بگوييم اشتباه کرديم

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم از جمله کساني است که معتقد است جريان اصول‌گرايي در انتخابات بدون برنامه وارد عمل مي‌شود و درنهايت منجر به ازبين‌رفتن نيروهاي خود مي‌شود. 

 

آيت‌الله سيدمحمد غروي هم بر لزوم بازنگري در جريان اصول‌گرايي تأکيد دارد. او دراين‌باره گفت: افرادي را به يکباره چند ماه قبل از انتخابات بدون اينکه در زمينه‌هاي مختلف کار کرده يا طرح و برنامه‌اي داشته باشد به صحنه مي‌آوريم، نيرو را مي‌سوزانيم و حاضر هم نيستيم که بگوييم اشتباه کرديم. 

 

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت‌وگو با ايلنا درباره مطرح‌شدن لزوم تغيير در جريان اصول‌گرايي بيان کرد: به‌طور کلي همه جريان‌هاي علمي، سياسي، پژوهشي و آموزشي بايد توجه‌شان به سياست و ارزش‌هاي حاکم در تشکيلات خود باشد و از طرفي هم به واقعيت‌ها توجه کنند و همواره نسبت به کار و نقش خود آسيب‌شناسي داشته باشند. 

 

او با بيان اينکه نبايد اين‌گونه باشد که بگوييم ما درست فکر کرده و عمل مي‌کنيم و معمولا خطاها را به ديگران و رويدادها نسبت دهيم، اظهار داشت: اين آسيب مهمي است که معمولا جريان‌‌‌‌ها را تهديد مي‌کند، درنتيجه اصول‌گرايان هم از اين موضوع مستثني نيستند. 

 

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم افزود: اصول‌گرايان اگر عملکرد و فعاليت جمعي و انفرادي دارند بايد ملاحظه کنند تصميماتي که به اجرا گذاشتند، موفق بوده‌ يا خير و در صورت عدم موفقيت، پيگيري داشته باشند و اين مسئله‌اي است که به آن نيازمنديم و ربطي به پير و جوان بودن نيروها ندارد. اتقاقا افراد باسابقه به‌لحاظ تجربه‌اي که دارند، بيشتر مي‌توانند مسائل را پخته و به آن توجه کنند. 

 

او به لزوم استفاده از جوانان در فعاليت‌ها تأکيد دارد. غرويان دراين‌باره ادامه داد: البته بايد در فعاليت‌ها از جوانان هم استفاده شود زيرا انرژي بيشتري دارند و خطرپذيرتر هستند و همچنين اميدواري بيشتري بر آنها حاکم است اما بايد با فکر پخته کساني که تجربه اندوخته‌اند‌، حرکت کنند؛ اينکه تنها جوانگرا باشيم و تجارب کساني که اهل فکر و تجارب باشند را مورد توجه قرار ندهيم، خطاست؛ کما‌اينکه اگر به فکر و نيروي جوانان و کارآمدي آنها توجه نکنيم، خطاست. 

 

اصول‌گرايان نيازمند بازنگري‌‌ هستند 

غروي با بيان اينکه اصولا کمتر کارهايمان را آسيب‌شناسي علمي مي‌کنيم که متوجه شويم عدم موفقيت‌هايمان معلول چه مواردي است و چه متغيرهايي در اين رابطه نقش داشته‌اند، بيان کرد: منظور متغيرهاي واقعي است، نه متغييرهايي که ساخته و پرداخته ذهن ماست و در اين رابطه اصول‌گرايان هم نيازمند اين بازنگري‌‌ها هستند و اين معنايش اين نيست که در اصول اصلي خود بازنگري کنند.

 

او با اشاره به اينکه هر تشکيلاتي همواره بايد درون خود نظارت و اشراف و آسيب‌شناسي داشته باشد، افزود: لازمه بازنگري اين است که به اصول استراتژيک، نوع عملکرد و تاکتيک‌هايي که به کار گرفته مي‌شود، توجه شود و اگر واقعيت‌ها مورد توجه قرار نمي‌گيرد يا مورد غفلت واقع‌ مي‌شود، حل و آسيب‌شناسي کرده و خطاها ترميم شود. 

 

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم درباره اينکه بيان مي‌شود نقش جامعتين در جريان اصول‌گرايي در انتخابات، کمرنگ شده است و باتوجه به اينکه جامعه روحانيت اعلام کرد محوريت اصول‌گرايان را در دست دارد از محوريت کنار گذاشته شد، دليل آن چيست، گفت: به‌دليل اينکه مجموعه‌اي بودند که تصميماتي را مي‌گرفتند و جامعه مدرسين صلاح ندانست که ورود پيدا کند و در مورد جامعه روحانيت هم بايد از خود آنها پرسيد. 

 

او تأکيد کرد: همه جريان‌هايي که وفادار به انقلاب و نظام و رهبري هستند بايد وفاق و اتحاد خود را حفظ کنند و نسبت به مسائل هم نگاه ابزاري نداشته باشند و خود را معصوم نپندارند و کار خود را بدون عيب و نقص و کاستي ندانند؛ بلکه همواره بايد در درون خود انتقاد صحيح و واقع‌بينانه داشته باشيم؛ لذا گاهي اوقات در مقام مکانيسم انکار قرار مي‌گيريم و فکر مي‌کنيم روندي که پيش مي‌بريم صحيح است، بايد اين مسائل مورد بررسي قرار گيرد. 

 

غروي با بيان اينکه اصول‌گراها بايد پخته‌تر عمل کنند، گفت: انتظارمان از بخشي که تجارب بسيار کلاني داشته و دارند و برخي از آنها همزمان با نهضت و انقلاب به عرصه آمدند بيش از اينها است و بايد پختگي بيشتري داشته باشند و اين صرفا مربوط به پيرشدن آن جريان‌‌ها نيست بلکه بسياري از مسائل مربوط به اين است که واقع‌بين نيستيم و گاهي به واقعيت‌ها توجه نمي‌کنيم و تحليل‌هايمان داراي پشتوانه نبوده و بسياري از متغيرها را نمي‌بينيم. 

 

او ادامه داد: برخي از جريان‌هاي باسابقه فردي را در انتخابات معرفي مي‌کنند که در همان زمان قابل پيش‌بيني است که آن بزرگوار اگر بتواند آراي را به خود جذب کند، حدود یک تا دو ميليون است. همچنين گاهي افرادي را به يکباره سه يا چهار ماه قبل از انتخابات بدون اينکه در زمينه‌هاي مختلف کار کرده يا طرح و برنامه‌اي داشته باشد، به صحنه مي‌آوريم و آن نيرو را مي‌سوزانيم و بعد از آن هم حاضر نيستيم که بگوييم اشتباه کرديم و درنهايت اگر با هر کدام از تصميم‌گيرندگان صحبت کنيم، مي‌گويند بهترين گزينه بوده است و حاظر نيستند به اشتباهات خود توجه داشته باشند. 

 

غروي با تأکيد بر اينکه مهم اين است که به همه خصوصيات توجه داشته و واقع‌بين باشيم که دچار اشتباهات نشويم، تصريح کرد: به جاي اينکه نيرو و ظرفيتي که موجود است را نگه داشته و براي حضور او کار کرده و در دوره بعد به صحنه بيايد، در دوره‌اي وي را مطرح مي‌کنيم که احتمال داده مي‌شود آن فردي که سرکار است، اين امکان را دارد با اهرم‌هاي مختلف دوباره برنده انتخابات شود.

 

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينکه بايد اصول‌گرايان بازنگري در نوع عملکرد خود داشته باشند، گفت: اگر اصول‌گرايان طيف واحدي شوند که بعيد مي‌دانم؛ لذا تجربه ثابت کرده است که برخي از آنها اهل اين نيستند که وفاقي بين خود ايجاد کنند اگر حرفشان پيش رفت، مي‌مانند اما اگر نه فاصله مي‌‌گيرند. 

 

غروي اظهار کرد: وفاق نسبي بين عقلاي اصول‌گرايان مي‌تواند به وجود آيد اما مشروط و منوط به اين است که جامعه را بشناسند و مسائلي که در جامعه تأثيرگذار است، بدانند و با توجه به آن خطاهاي خود را بار ديگر تجربه نکنند.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش