بحث ائتلاف جریان اصلاحات با اعتدالیون و پیش از آن پذیرش یا عدم پذیرش محوریت سیاسی شورایعالی سیاستگذاری در انتخاباتهای آتی ازجمله مسائلی است که این روزها در کانون توجه و محور بحث فعالان سیاسی جریان اصلاحات قرار گرفته است و همچنان موافقان و مخالفانی دارد.
تازهترین اظهارنظرهای مربوطه محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس است که گفته بود؛ جریان اصلاحات در کارزارهای پیشرو استقلال سیاسی خود را حفظ میکند و از عملکرد شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان دفاع کرده بود. از دیگر سو، برخی نمایندگان پارلمانی و فعالان سیاسی اصلاحطلب نیز بر نظرات انتقادی خود در این راستا از شورایعالی اصرار دارند.
عارف ائتلاف اصلاحطلبان با اعتدالیون را رد کرده است؟
درحالی که محمدرضا عارف چندی پیش اعلام کرد که اصلاحطلبان در انتخابات سال ٩٨ دیگر با اعتدالیون ائتلاف نخواهند کرد، حالا یک عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفته که هنوز درباره ائتلاف اصلاحطلبان با گروههای دیگر در انتخاباتهای آینده تصمیمی اتخاذ نشده است.
محمدرضا تابش درباره اظهارات رئیس فراکسیون امید درخصوص عدم ائتلاف با معتدلان در انتخابات آینده اظهار کرد: اظهاراتی که عارف درباره موضوع ائتلاف داشت، تقطیع شده و تنها بخشی از آن منعکس شده است. ایشان درو اقع ائتلاف را رد نکرده است. هنوز هم این بحث صورت نگرفته که آیا در انتخابات آینده ائتلاف انجام شود یا خیر. وی افزود: به هرحال ائتلاف در بسیاری موارد اثرات خوبی داشته، اما در جاهایی هم حوادثی اتفاق افتاده است.
ازجمله این سوال را ایجاد میکند که موتلفان ما الان کجا هستند، چه میکنند و چه موضعی دارند؟ اینها باید رصد شود و اگر قرار است ائتلافی انجام شود، همه باید صفر تا صد پای آن بایستند و تنها برای رأیآوری ائتلاف نکنند، بلکه به اصول آن پایبند باشند و پیامدهای بعد از آن را هم بپذیرند.
انتقادات صریح کواکبیان
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری یکی از چهرههای اصلاحطلب است که دیروز به عملکرد شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تاخته و با بیان اینکه از دلایل رأینیاوردن وزیر پیشنهادی نیرو در مجلس دهم ساختار غیرحزبی نمایندگان شهرستانهاست که منافع حوزه انتخابیه را بر مصالح کلی ترجیح میدهند، گفت: کما اینکه عدهای از به اصطلاح مستقلها که با وزش باد به سرعت تغییر جهت سیاسی میدهند و همانگونه که قبلا گفتم، عکس سلفی آنان با ما بوده و زنبیل یادگاری آنان با دیگران است.
همه این مشکلات به خاطر غیرحزبیبودن مجلس است و یکی از دلایل اساسی مخالفت ما با شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هم این است که وزن اشخاص را بر وزن احزاب ترجیح میدهد.
برای همیشه از بندناف شورایعالی نمیتوان استفاده کرد
مرتضی الویری عضو شورای شهر تهران و فعال سیاسی اصلاحطلب نیز که در زمره منتقدان رویکرد و مشی سیاسی شورای سیاستگذاری است گفت: وضع ایدهآل و مطلوب برای ما عبارت از این است که جریان اصلاحطلبی به وسیله یک برند حزبی اداره شود نه برند شورای عالی. وجود شورایعالی در شرایط فعلی یک اضطرار است.
وی میافزاید: شورایعالی اصلاحطلبی عملکرد مطلوبی داشته و توانسته پیروزیهای سه انتخابات اخیر را برای ما به ارمغان بیاورد؛ اما این به مفهوم این نیست که ما سعی کنیم از این روش نامطلوب و از این بند ناف برای همیشه استفاده کنیم.
- 15
- 2