روز گذشته شایعهای مبنی بر انصراف هادی خامنه ای از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات پخش شد که از سمت جریان مقابل به شدت مورد توجه قرار گرفت که معتقد بودند این نشانهای از افزایش شکاف میان اصلاحطلبان است.
اما هیچ جزئیاتی از این جلسه یا علت این شایعه پراکنی در دست نبود و حتی افرادی که باید در جلسه حضور پیدا میکردند و از جزئیات آن مطلع باشند، اظهار بی اطلاعی میکردند یا در این مورد صحبت نمیکردند یا اکثرا در جلسه حضور نداشتهاند. اما مهم ترین و اصلی ترین بُعد این خبر جدا از صحت و سقم آن و در نهایت شایعه بودن آن، بی اطلاع بودن افراد حاضر در شورای هماهنگی است.
خبرانصراف هادی خامنهای را اولین بار خبرگزاری فارس منتشر کرد. این خبرگزاری با انتشاراین خبر مدعی شده بود که «اختلافات در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بالا گرفت ، سیدهادی خامنهای از ریاست دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات انصراف داد.» اما اینکه چه دلیل پشت انتشار این خبر با قطعیت و به این شکل گسترده از سوی رسانه رقیب اصلاح طلبی است تا حدودی مشخص است. اما پس از انتشار این خبر حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار به طور کامل آن را تکذیب کرد و گفت:
« این یک شایعه است و هنوز معلوم نیست که ایشان انصراف داده باشد و هفته آینده معلوم میشود. در جلسه آینده قرار است حجتالاسلام هادی خامنهای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام رئیس دورهای شورای هماهنگی اصلاحات شود که هنوز زمان آن فرانرسیده است که بخواهیم پیشاپیش بگوییم انصراف داده یا کنارهگیری کرده است. ریاست جلسه دیروز شورای هماهنگی اصلاحات برعهده خانم فرامرزیان بود که آن را اداره کردند.»
تناقضها بر بار شایعات میافزاید
در ادامه و برای پیگیری این موضوع با دبیرکل های احزابی که در شورای هماهنگی اصلاحطلبی حضور داشتند، تماس گرفتیم و به طور عجیبی یا از جزئیات موضوع بی خبر بودند و یا اصلا در جلسه حضور نداشتند. البته بماند که خیلی از آنها هم در جریان اصل موضوع که انتخاب هادی خامنه ای به عنوان رئیس شورای هماهنگی بود، نبودند. اما ماجرا آنجایی پیچیدهتر شد که باوجود صحبتهای حسین کمالی مبنی بر اینکه هنوز مشخص نشده است که هادی خامنه ای از ریاست انصراف داده است یا خیر، حمید قزوینی عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام(ره) در گفتوگویی مدعی شد که «دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) ریاست دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را نپذیرفته است.» این تناقض که از طرفی اظهار میشود هنوز با هادی خامنهای مذاکره نشده و از طرف دیگر میگویند او از ریاست انصراف داده است به پیچیدگی ماجرا میافزاید.
عرض اندام رسانه های اصولگرا با استفاده از شایعات
اما از ابعاد مهم این خبر و پروندهای که ناخودآگاه با استفاده از شایعات برای آن باز کردند، صرف نظر از تناقضهای موجود میان صحبتهای اصلاحطلبان، تاکید جناح مقابل به افزایش شکاف در جریان اصلاحات است. چراکه بیشترین اخبار از سوی رسانههای اصولگرا در این خصوص منتشر شد و این اخبار در قالب حدس و گمان نبودند، بلکه این رسانهها با قاطعیت تمام انصراف هادی
خامنه ای را تائید میکردند و این درحالی است که ژاله فرامرزیان رئیس شورای هماهنگی اصلاحطلبان که ریاست جلسه مورد بحث را به عهده داشته است در گفتوگو با «ابتکار» گفت:« شورای هماهنگی همواره بوده و هست و اگر شخصی نخواهد ریاست شورا را بر عهده بگیرد به معنای استعفا نیست. چرا که ما در آیین نامه شرطی را قائل شدیم که حتما رئیس دوره بعد باید دبیرکل حزب باشد و اگر نتواند، نفر بعدی انتخاب میشود و بارها هم این اتفاق رخ داده است. آقای هادی خامنهای استعفا از عضویت در شورای هماهنگی نداده است. ضمن اینکه هنوز هم به طور رسمی نسبت به پذیرش یا عدم پذیرش صحبتی با هادی خامنهای نشده است. بنابراین این خبر کذب و دروغ است. برای من هم انتشار این خبر بسیار تعجب برانگیز است.»
باید دید هادی خامنه ای شرایط ریاست دارد یا خیر؟
در عین حال هم فرامرزیان و هم کمالی تاکید بر کذب بودن این اخبار داشته اند و در صراحت کامل اعلان کردند که هنوز هیچ قطعیتی برای پذیرش یا عدم پذیرش ریاست هادی خامنه ای وجود ندارد. در این خصوص ژاله فرامرزیان به «ابتکار» گفت: «انتخاب ریاست بعدی هم نظر به اینکه اکثر دوستان به اتفاق نظر رسیدند که در جلسه بعد این موضوع به بررسی گذاشته شود ضمن اینکه بنده و دبیرشورا و رئیس کمیته سیاسی شورا قراراست با آقای خامنهای صحبت کنیم و اگر شرط بر ریاست ایشان بر شورا بود،
ببینیم او شرایط ریاست را دارد یا خیر. چراکه به هرحال باید دید تصمیم شورا در مجموع به چه صورت است.» اما فارغ از شاخ و برگی که رسانههای جناح رقیب به موضوع افزودند، سوال دیگری در این میان مطرح میشود که آیا شورای هماهنگی اصلاحات واقعا وجاهت لازم را ندارد که اعضا بدین شکل در وضعیت بیخبری از جلسات تشکیل شده به سر میبرند؟ به طوری که حتی نمایندگان بعضی از دبیرکلهای احزاب نیز حضور نداشتهاند و به طور کلی در بیخبری به سر میبردند.
لزومی بر حضور دبیرکل احزاب در جلسه پیشین نبود
مسئله بیخبری دبیرهای احزاب علاوه براینکه وجاهت شورای هماهنگی را زیر سوال میبرد، فضارا برای سواستفاده جریان رقیب نیز فراهم میکند. به طوری که میبینیم ثمره یک خبری که از ریشه کذب بوده تناقض هایی است که از گوشه و کنار شنیده میشود و قطعا تیتر یک اخبار جناح راست هم هستند. اما ژاله فرامرزیان فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص عدم حضور نمایندگان و یا دبیر کل های احزاب در جلسات شورای هماهنگی به «ابتکار»گفت: «شورای هماهنگی یک مجموعه هماهنگی احزاب اصلاح طلب است که همواره به صورت دو هفته یکبار جلسات آن برگزار میشود. آیین نامه و روشهای مخصوص به خود را دارد و نظام قانونمندی نیز دارد.
در زمانهای انتخاباتی بعضا چون اشخاص حقیقی شرایط حضور در جلسات را ندارند نمایندگان آنها در جلسات حضور پیدا میکنند. اما شوراهایی که مداوم هستند در مقاطعی که تصمیم گیری های کلان گرفته میشود اعضا با حساسیت در جلسات شرکت میکنند اما در جلسات عادی که مداوما برگزار میشود لزوما همه اعضا شرکت نمیکنند و جلسه گذشته هم تصمیمگیری کلان نداشتیم و صرفا برنامهریزی بود.» وی افزود:«. در جلسه شورای هماهنگی اخیر احزابی که حضور نداشتند حزب کارگزاران، جوان، زنان نو اندیش، اعتماد ملی و مدرسین بودند و دوازده دبیر کل احزاب دیگر حضور داشتند.» وی در انتها افزود:« هنوز ریاست را انتقال ندادهایم و ریاست شورای هماهنگی اصلاحطلبان هنوز به عهده بنده است و اساسا دلیل انتشار این اخبار را نمیدانم.»
در انتها با پاسخی که ژاله فرامرزیان در خصوص عدم حضور برخی دبیرکلهای احزاب ارائه کرد، میتوان گفت هرگونه ضعف و یا عدم بی اطلاعی افراد فعال در جریان اصلاحات حال در هر تشکلی که باشند، برای جریان رقیب برگ برنده محسوب میشود به طوری که شاهد بودیم تمام اخبار منتشر شده در موضوع انصراف هادی خامنهای از سوی رسانههای این جریان بود. و در مجموع هادی خامنه ای نه تنها استعفا نداده است بلکه با توجه به شفاف سازیهایی که افراد حاضر در جلسه اخیر شورای هماهنگی انجام داده اند، هنوز صحبت جدی هم با وی دراین خصوص نشده است.
- 13
- 1