پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۲ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۴۱۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اسماعیل گرامی مقدم: اجازه ندهید مردم از انتخابشان سرخورده شوند

اسماعیل گرامی مقدم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

حمایت اصلاح‌طلبان از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۹۲ و ۹۶ زمینه پیروزی او بر رقبای اصولگرای خود را فراهم کرد. موضوعی که زمینه ایجاد توقع در برخی اصلاح‌طلبانی شد که از او حمایت کرده بودند و به گفته اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی اگر این افراد به دنبال سهم‌خواهی از دولت هم باشند، اقدام مثبتی برای رسیدن به مطالبات مردم است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید دارد که اصلاح طلبان پیش مردم ریش گروگذاشته اند تا حسن روحانی در مقابل رقبایی که همه نحله‌های فکری اصولگرا با همه توان به حمایت از رئیسی پرداخته بودند، پیروز شود. گرامی‌مقدم که سابقه نمایندگی مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی را دارد؛ در گفت‌وگوی تفصیلی با «ابتکار» از این نکته انتقاد کرد که در زمان انتخابات دوستان معتدل و اصولگرای روحانی حاضر نشدند مثل سرباز برای او کار کنند، ولی اصلاح‌طلبان سربازگونه به او خدمت کردند ولی ثمره این پیروزی را افرادی درو کردند که کمترین سهم را در پیروزی داشتند. او همچنین معتقد است پس از پیروزی روحانی در انتخابات، اصلاح‌طلبان پشت در پاستور ماندند و اقلیتی که هیچ تلاشی برای پیروزی روحانی نکرده بودند، دولت را به نفع خودشان مصادره کردند. 

 

گرامی مقدم در ادامه این گفت‌وگو به روحانی هشدار داد که اگر به بی‌توجهی خود نسبت به اصلاح‌طلبان ادامه دهد مردم سرخورده می‌شوند. بنابراین در دولتی که دولت تدبیر و امید است؛ تدبیر اقتضا می‌کند امید مردم زنده باشد و امید مردم مادامی زنده است که مطالبات مردم محقق شود. پس روحانی و همکارانش باید در فرصت باقیمانده در روش خود تغییراتی ایجاد کنند. او افزود اگر استراتژی آقای روحانی ایجاب می‌کند از اصلاح طلبان فاصله بگیرد، این استراتژی در آینده هزینه سنگینی به دولت وارد می‌کند.حالا که اصلاح طلبان از این دولت حمایت کرده‌اند تا روی کار بیاید، نباید زنده کننده ضرب‌المثل‌های قدیمی باشد که از پل عبور کرده است .آنچه در زیر می‌خوانید حاصل این گفت‌وگو است.

 

با توجه به حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی در دو انتخابات ریاست جمهوری اخیر؛ تحلیل شما از فضای سیاسی کنونی و رفتار روحانی بعد از انتخابات چیست؟

دکتر روحانی اگر چه اصلاح‌طلب نبود ولی در دوره اول ریاست جمهوری و اکنون در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی، سیاست خارجی و فرهنگی گاهی از ما خیلی اصلاح طلب تر بوده است. او این ویژگی‌ها را دارد و اگر چه پیشینه اصلاح‌طلبی ندارد، ولی رفتار و عملکردش در این حوزه‌ها اصلاح‌طلبانه بوده است. البته اصلاح طلبان در حمایت از او همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا در مقابل رقبای اصولگرایش به پیروزی برسد. طبیعی است که در این راه هم هزینه زیادی برای او پرداخته و نامزدهای جدی خودشان را از صحنه رقابت کنار گذاشته اند تا روحانی صرفا با اصولگرایان رقابت کند. رقبایی که همه نحله‌های فکری اصولگرا از او حمایت می‌کردند.

 

بنابراین با توجه به این مشی و رفتاری که در بسیاری از حوزه‌ها در پیش گرفته و منطبق با خواست و مطالبه مردم است، از او حمایت کرده و می‌کنیم. چرا که توانسته است آرامش اقتصادی و انضباط مالی را به جامعه برگرداند و به دنبال تنش‌زدایی در روابط خارجی است. البته در حوزه‌هایی هم مورد نقد ما اصلاح‌طلبان است و از این بابت ما شرمنده مردم هستیم چرا که مردم با امیدی به رئیس جمهروی رای می‌دهند و متقابلا توقعاتی از او دارند. رابطه میان مردم با روحانی در این انتخابات و انتخابات قبلی اصلاح‌طلبان بودند. 

 

یعنی اصولگرایان یا اعتدالیون نقشی در پیروزی و آرای روحانی نداشتند؟

وقتی ما روی کاغذ هواداران آقای روحانی را می‌آوریم با اقلیتی از اعتدالیون و اصولگرایان مواجه می‌شویم که حاضر نشدند مانند سرباز برای او کار کنند، در حالی که اصلاح‌طلبان سربازگونه برای او کار کردند و پایشان در این راه تاول زد. توقع می رفت و می‌رود مطالبات اصلاح‌طلبانه مردم توسط اصلاح‌طلبان در دولت روحانی پیگیری و اجرایی شود و قطعا یک فرد اصولگرا چنین خواسته‌هایی را پیگیری نمی‌کند، ولی متاسفانه اصلاح‌طلبان باز هم در این دولت پشت در پاستور ماندند و در واقع مردم و مطالبات اصلاح‌طلبانه آنها پشت در دولت ماندند. علت این ماجرا هم جریاناتی هستند که علاوه بر اینکه نقش شان در رئیس جمهوری شدن آقای روحانی کم بوده است، ولی توقعات بالایی دارندو بنابراین به آقای روحانی هشدار می‌دهیم اگر به چنین رفتاری در دولتش ادامه بدهد مردم سرخورده می‌شوند. ما دغدغه ناامیدی مردم را داریم در حالی که این دولت، دولت تدبیر و امید است و تدبیر اقتضا می‌کند امید مردم زنده باشد و امید مردم مادامی زنده است که مطالبات مردم محقق شود.

 

برخی معتقدند اصلاح‌طلبان به دلیل حمایت از روحانی در انتخابات به دنبال سهم‌خواهی از دولت او بودند و به عبارتی چون در قدرت بازی داده نشدند از او گلایه‌مند هستند. نظر شما در این باره چیست؟

وهن اصلاح طلبان است که سهمی از دولت بخواهند. ما سهم ملت را می‌خواهیم و این نه تنها وهن نیست بلکه افتخار است. وهن آنهایی است که به جای اینکه سهم ملت را بدهند دولت را مصادره کرده اند. برخی دوستان اصلاح‌طلب ما ناشیانه می‌گویند شرمنده‌ایم که اصلاح‌طلبان به دنبال سهم هستند و انتقاد می‌کنند که چرا سهم اصلاح‌طلبان از دولت پرداخته نشده است. به نظر من آنهایی باید شرمنده باشند که برای پیروزی این دولت تلاشی نکرده‌اند، ولی محصول زحمت و پیروزی اصلاح‌طلبان را مصادره کرده اند. بنابراین امیدواریم دکتر روحانی به عهد و پیمانی که با اصلاح‌طلبان بستند و اصلاح‌طلبان در این راه بر تعهدشان ماندند، وفادار بماند تا در انتخابات آینده با مشکل مواجه نشویم. دو سال آینده انتخابات مجلس را پیش رو داریم و با این چیدمانی که در دولت وجود دارد، پیش از اینکه به دنبال پیروزی در انتخابات باشیم، به دنبال حفظ هویت اصلاح‌طلبی خودمان خواهیم بود.

 

یعنی در انتخابات آینده اصلاح‌طلبان به صورت مستقل وارد عرصه رقابت می‌شوند یا باز هم امکان ائتلاف با اعتدال‌گرایان وجود دارد؟

تا انتخابات زمان زیادی وجود دارد و همه چیز به عملکرد روحانی، وزرا، همکاران و معاونان او در دستگاه‌های مختلف بستگی دارد. در حال حاضر که چند ماه از عمر دولت جدید و چیدمان دولت و استانداری‌ها و وزارتخانه‌ها می گذرد، هیچ امیدی به ائتلاف مجدد با اعتدال‌گرایان نداریم و این مسئله ما را بیشتر وامی‌دارد که با هویت اصلاح‌طلبی خودمان وارد انتخابات شویم و هویت خودمان را در انتخابات حفظ کنیم. بنابراین اگر با هویت اصلاح طلبی خودمان بیاییم، هیچ ائتلافی نخواهیم کرد. ولی اگر در این فرصت باقیمانده شخص رئیس جمهوری و همکارانش در کابینه در راستای مطالبات مردم که اصلاح‌طلبان آن را رقم زدند و پیش آنها ریش گرو گذاشتند تا به روحانی اعتماد کنند پیش برود مشکلی وجود نخواهد داشت.

 

یعنی اگر این مطالبات مردم عملیاتی شود از هر ائتلافی در راستای حفظ منافع ملی حمایت و استقبال می‌کنیم ولی در شرایط کنونی برای اینکه مردم ناامید و سرخورده نشوند، ناگزیریم ضمن حمایت از روحانی نقدهای منصفانه و سازنده خودمان را نسبت به دولت روحانی برای اصلاح امور بیان کنیم. ما اصلاح‌طلبیم و مشی ما این است که حتی از خودمان هم انقاد کنیم. بنابراین اگر استراتژی آقای روحانی ایجاب می‌کند از اصلاح‌طلبان فاصله بگیرد این استراتژی در آینده هزینه سنگینی به دولت وارد می‌کند. ولی اگر به پیمانی که با اصلاح‌طلبان بسته است وفادار بماند ما هم همچنان از او حمایت خواهیم کرد. لازم به یادآوری است که دکتر روحانی دو مرحله برای انتخابات به شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نماینده فرستاد و از آنها درخواست حمایت و همراهی کرد، ما هم از او حمایت کردیم و حالا که انتخابات تمام شده است نباید زنده کننده مصداق ضرب المثل‌های قدیمی باشیم که از پل عبور کرده‌ایم، چرا که این رفتار شایسته اخلاق سالم سیاسی و حتی اخلاقی نیست.

معصومه معظمی

 

 

ebtekarnews.com
  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش