چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۲۵ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۳۳۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

بررسی تشکیل کمپین‌های موافق و مخالف روحانی

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

مدت زمان زیادی از آغاز به کار دولت دوازدهم نگذشته بود که در فضای مجازی کمپینی تحت عنوان« پشیمان هستم» به راه افتاد. این کمپین با اظهارنظر برخی چهره‌های معروف و حامی دولت دوازدهم در زمان انتخابات(هنرمندان و ورزشکاران) آغاز شد اما به مرور زمان گستردگی این کمپین به جایی رسید که پای بسیاری از چهره‌های سیاسی هم به میان کشیده شد.با این وجود اما فعالان سیاسی حامی دولت روحانی در همین مدت زمان مجددا حمایت خود را نسبت به دولت کنونی اعلام و عنوان کردند که خود را از چنین انتخابی پشیمان نمی‌دانند.

نخستین انتقاداتی که از سوی حامیان دولت دوازدهم مطرح شد مربوط به زمان انتخاب کابینه دولت است.

 

حامیان حسن روحانی باتوجه به حمایت وسیعی که از سوی جریان اصلاحات داشت انتظار چنین چینشی در کابینه را نداشتند. حواشی ایجاد شده پیرامون وزیر علوم نیز سرخوردگی دیگری بود که حامیان وی متحمل شدند. در چنین شرایطی بود که با ارائه بودجه ۹۷ به مجلس شورای اسلامی کمپین پشیمانم در فضای مجازی به راه افتاد. این بار اما اعتراضات محدود به همان شبکه های اجتماعی نماند و پای فعالان سیاسی را هم به میان کشاند. البته توجه رسانه ملی به این کمپین هم در فراگیری بیشتر این مسئله بی‌تاثیر نبود. 

 

بی توجهی به احزاب حامی

حدود یک هفته پس از فعالیت این کمپین حسن روحانی در یکی از سخنرانی های خود نسبت به آن واکنش نشان داد و اعلام کرد که هنوز بر سر عهد خود با مردم هست و از مردم خواست تا دست از حمایت وی برندارند.

 

چندی بعد رئیس دولت اصلاحات هم که همواره از حامیان اصلی حسن روحانی بود مجددا حمایت خود را نسبت به رئیس دولت دوازدهم عنوان کرد. جلال جلالی‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان در گفت‌وگو با «ابتکار» در خصوص حمایت مجدد رئیس دولت اصلاحات از دولت دوازدهم گفت: «این چهره سیاسی مسائل کلان را در نظر دارد و حمایت وی نباید منجر به این شود که خواسته‌های سیاسی را به دست فراموشی بسپاریم. آقای روحانی بسیاری از حامیان خود را کنار گذاشته است.

 

این در صورتی است نظرات آنها را هم باید مدنظر قرار دهد شاید رئیس دولت اصلاحات در جریان انتظارات و توقعات حامیان سابق و معترضان کنونی نباشد.» وی در رابطه با گسترش نارضایتی‌ها نسبت به عملکرد دولت دوازدهم اظهار کرد:« روحانی باید نسبت به عملکرد خود تجدید نظر کند و به شخصیت‌ها و چهره‌هایی که در زمان انتخابات از وی حمایت کرده‌اند، توجه نشان دهد.» وی تصریح کرد:« آقای روحانی در چند ماه گذشته برخلاف میل حامیان اصلی خود رفتار کرده‌است و روندی که دنبال کرده بدون توجه افکار عمومی، جامعه و حامیانش است. آقای روحانی نمی‌تواند بگوید که من دیگر با مردم کاری ندارم و نیازی نیست که آنها را در نظر بگیرم.»

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه احزاب حامی وی در زمان انتخابات هزینه‌های بسیاری داده‌اند، بیان کرد:« آقای روحانی باید با احزابی که از دولت او حمایت کرده‌اند جلساتی داشته باشد تا این نارضایتی‌ها ادامه نداشته باشد. رئیس دولت دوازدهم با بی‌توجهی به حامیان خود حتی حاضر نشده‌است تا جلسه‌ای ترتیب دهد.» وی خاطرنشان کرد:« انتقادات کمپین پشیمان هستم کاملا بر دولت دوازدهم وارد است و بسیاری از منتقدان در حقیقت، زمانی از طرفداران پروپاقرص روحانی بوده‌اند و این افراد انتظاراتی داشتند که به آن دست پیدا نکردند.این رفتارها پس از انتخابات، بی توجهی به خواست مردم و اصلاح‌طلبان موجب یک دلگیری عمومی شده است.

 

کسانی که به وی رای داده‌اند انتظار دارند که مطالبات آنها را پیگیری کند. یک رئیس جمهوری به تنهایی نمی‌تواند به قدرت برسد و به دنبال زحمات احزاب و چهره‌ها به این مقام می‌رسد اما رویکرد کنونی وی خلاف این مسئله را نشان می‌دهد.» وی با بیان اینکه رئیس دولت دوازدهم در زمان انتقادات شعارهای تندی داد اما در حال حاضر رویکردی خلاف آن را دنبال می‌کند، عنوان کرد: « حسن روحانی توجهی به حامیان خود ندارد و بسیاری از حامیان سابق وی که چهره‌های سیاسی هستند از وی گله‌مند هستند. البته این را هم باید در نظر داشت که تداوم چنین رویکردی و ایجاد شکاف میان وی و حامیانش به نفع خود آقای روحانی نخواهد بود.» 

 

ما پشیمان نیستیم بلکه مفتخریم 

برخی کارشناسان راه اندازی چنین کمپینی را از سوی حامیان روحانی نمی‌دانند بلکه آن را حربه‌ای از سوی مخالفان روحانی و جریان اصلاحات عنوان می‌کنند. داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب درگفت‌وگو با« ابتکار» در رابطه با کسانی که مسئله پشیمان هستیم را مطرح می‌کنند، گفت:« همه آنها از جمله کسانی‌نیستند که در گذشته حامی آقای روحانی بودند و براساس عقل ومنطق از وی حمایت کرده باشند. به هر حال کسانی که بر اساس عقل و منطق از آقای روحانی حمایت کرده‌اند به حمایت خود ادامه می‌دهند و اتفاقی نیفتاده است که بخواهد کسی را پشیمان کند.» وی با اشاره به حمایت مجدد رئیس دولت اصلاحات عنوان کرد:

 

« اقداماتی که از سوی دولت دوازدهم صورت گرفته است قابل دفاع است و کسانی که با خرد و عقلانیت به آقای روحانی رای داده‌اند نه تنها پشیمان نیستند بلکه با انتخابی که کرده‌اند می‌دانند کشور را از مسیری ناصواب نجات داده‌اند. بنابراین جایی برای پشیمانی وجود ندارد، زمانی که کشور با مدیریت آقای روحانی از بند۷ منشور سازمان ملل خارج شد، در حقیقت افتخار بزرگی نصیب تمام حامیان وی شد. ایران و تمامیت ارضی کشور تثبیت شد و این اتفاق مهمی برای ایران است و کسانی که آگاهانه از وی حمایت کرده‌اند نسبت به این مسئله بی تفاوت نیستند.»

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب در رابطه با اقدامات مثبت روحانی بیان کرد: «کاهش تورم ۴۰ درصدی به زیر ۱۰ درصد هم نتیجه اقدامات رئیس دولت یازدهم و دوازدهم است و رشد اقتصادی کشور هم بهبود یافته است و کسانی که به آقای روحانی رای داده‌اند به جای پشیمانی باید به تصمیم خود افتخار کنند.» وی خاطرنشان کرد:« ما پشیمان نیستیم بلکه مفتخریم که با یک رای توانستیم کشور را به مسیر درست بازگردانیم و جایی برای پشیمانی وجود ندارد و کسانی که می‌گویند که پشیمان هستند، در زمره مخالفان آقای روحانی هستند که از زمان انتخابات با وی موافق نبودند و به این شخص رای نداده‌اند که بخواهند پشیمان باشند.»

 

وی در ادامه افزود:« این مسائل تنها شکلی تبلیغاتی دارد و به دنبال ضربه زدن به دولت دوازدهم هستند کسانی هم هستند که از ابتدای امر طرفدار بودند و نسبت به برخی اقدامات دولت روحانی شکایت دارند و با شیوه‌ای اغراق‌آمیز اعتراض خود را ابراز کرده‌اند.» این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد:« در روزهای گذشته تبلیغات جهت‌داری علیه دولت صورت گرفت، دولت اگر به دنبال افزایش قیمت‌ها است به دلیل افزایش خدمات به مردم است. البته همه چیز هم خالی ازاشکال نیست و بودجه نیز بررسی خواهد شد و مسلما مجلس اصلاحاتی صورت خواهد داد. برخی هم شاید نسبت به روند جدید دولت معترض باشند که این مسئله عجیبی نیست. البته این پشیمانی را پشیمانی حقیقی نمی‌دانم و بیشتر نارضایتی است.»

 

برای قضاوت زود است

لازم به یادآوری است که هنوز مدت زمانی زیادی از آغاز به کار دولت دوازدهم نگذشته است و برخی از حامیان وی انتظارات دور از انتظار دارند. این در حالی است که همه می‌دانند دولت یازدهم و دوازدهم کشور قدرت را در شرایط بسیار حساسی برعهده گرفت. ابوالقاسم رئوفیان فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با « ابتکار» در خصوص گسترش نارضایتی‌ها نسبت به دولت دوازدهم اظهار کرد:« گسترش چنین مسئله ای دو دلیل عمده دارد، مشکل نخست به شخص آقای روحانی و فاصله‌ای که تا تحقق وعده‌های انتخاباتی وی وجود دارد، بازمی‌گردد. دلیل دوم هم زیاده‌خواهی و انحصارطلبی برخی اظهارندامت کنندگان است که به گسترش این کمپین دامن زده‌اند.»

 

وی در رابطه با فعالان کمپین پشیمانم مطرح کرد:« نمی توان تمام کسانی راکه در شرایط کنونی انتقاداتی را نسبت به دولت دوازدهم مطرح می‌کنند، حامیان روحانی دانست بلکه ممکن است برخی اصلاح‌طلبان و یا مخالفان دولت پشت این قضیه باشند که به دنبال دامن زدن به فضای منفی ایجاد شده علیه دولت هستند.» وی در ادامه افزود:« آبشخوربخشی از این مخالفت‌ها نارضایتی از عملکرد روحانی است؛

 

به هر حال در ماه‌های نخست فعالیت دولت دوازدهم هستیم و کابینه خیلی وقت نیست که کارش را شروع کرده و تا جا افتادن قضیه ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد و می توان فرصت مجددی به رئیس دولت دوازدهم داد و حداقل باید یک سال بگذرد و هنوز برای قضاوت زود است.»این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد:

 

« این نکته را نباید از یاد برد که روحانی در چیدمان کابینه و استانداران موفق عمل نکرده است و نمی‌توان ادعا کرد که دولت با مدیران کاردان و مجرب تشکیل شده است و این نگرانی وجود داردکه با چنین تیمی دولت نتواند به وعده‌هایی که داده است، دست پیدا کند مگر اینکه روحانی تجدید نظری در این خصوص داشته باشد.» رئوفیان با بیان اینکه نگرانی روحانی باید در جهت تحقق وعده ها باشد، عنوان کرد:« وی برای دستیابی به چنین هدفی قبل از هر اقدامی در رابطه با تیم اقتصادی خود تجدید نظری داشته باشد.»

 

با این تفاسیر، بخشی از نارضایتی‌های ایجاد شده را می‌توان به عجول بودن برخی حامیان روحانی در تحقق وعده ها مرتبط دانست. این گروه از حامیان وی به دلیل حمایت و رای بالای رئیس دولت دوازدهم انتظارات بالایی از این دولت داشتند اما به دلیل مهیا نبودن شرایط آن چنین اتفاقی رخ نداد. در چنین برخورد احساسی، سلبریتی‌ها و اغراق مخالفان دولت کنونی به این مسئله دامن زدند. اما واضح است که اصلاح‌طلبان و فعالان سیاسی حسن روحانی که با عرصه سیاست کشور آشنایی دارند همچنان تاکید به حمایت دارند و قصد ندارند در شرایط فعلی از وی روی برگردانند.

 

 

 

 

 

ebtekarnews.com
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش