چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۹ - ۰۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۹۰۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

نگاهی به تاثیرات بازگشت ناطق نوری به عرصه سیاست

علی اکبر ناطق نوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

در روزهای گذشته دوباره زمزمه‎هایی در خصوص بازگشت علی اکبر ناطق نوری به عرصه سیاست کشور مطرح شد، حتی گمانه زنی‎هایی در خصوص تشکیل یک حزب جدید با حضور وی صورت گرفت. این درحالی است که بسیاری از کارشناسان سیاسی فاصله گرفتن اشخاصی مانند ناطق‎نوری از اصولگرایان را یکی از عوامل اصلی شکست این گروه در مقابل اصلاح‎طلبان و اعتدال گرایان می‎دانند. در چنین شرایطی تلاش چهره‎های سیاسی اصولگرا برای بازگشت ناطق‌نوری را می‎توان منطقی قلمداد کرد، چراکه چنین اتفاقی می‎تواند تاثیرات زیادی بر عرصه سیاسی کشور و انتخابات پیش‌رو داشته باشد اما باتوجه به ارتباط نزدیکی که ناطق نوری با هر دو جریان سیاسی دارد، اثرات بازگشت وی محل ابهام است. 

 

حضور همیشگی ناطق نوری در عرصه سیاست

علی اکبر ناطق نوری مسئولیت ریاست بازرسی دفتر مقام معظم رهبری را به دلیل ورود به عرصه سیاسی و حمایت از کاندیدای ریاست جمهوری ۹۶ که همان حسن روحانی بود، کنار گذاشت و در حال حاضر تنها مسئولیت‎های وی عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی است. هیچ شکی وجود ندارد ناطق نوری یکی از افراد شاخص و اثرگذار جامعه روحانیت مبارز بود و تلاش های بسیاری در راستای وحدت میان اصولگرایان صورت داد اما از طرف دیگر در سال‌های اخیر ناطق نوری از جریان اصلی اصولگرا فاصله گرفت و از جریان‌های معتدل و میانه رو حمایت کرد.

 

با این وجود همچنان بسیاری از چهره‌های اصولگرا از بازگشت وی به عرصه سیاست استقبال می‌کنند و محمدرضا باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در یکی از مصاحبه های خود عنوان کرد:« از آقای ناطق نوری درخواست می‌کنم احساس تکلیف شرعی کنند و تشریف بیاورند دوباره وارد فعالیت‌های سیاسی شوند. » وی در ادامه افزود:«البته بعضی‌ها احتیاط می‌کنند و می گویند به شرطی که ایشان به نفع اصولگراها کار کنند، بازگردند اما من این مسئله را قبول ندارم.

 

خاستگاه آقای ناطق اصولگرایی است و جناح‌ها هر قدر که لیاقت داشته باشند از حضور ایشان استفاده می‌کنند. » البته این تنها باهنر نیست که در این خصوص اظهارنظر کرده است بلکه علی مطهری نماینده تهران و نایب رئیس مجلس  نیز در این خصوص، گفت: «حضور آقای ناطق نوری در صحنه سیاسی کشور حتما مفید است. ایشان یک فرد با تجربه و معتدل است و ورود فعال‎تر آقای ناطق نوری به فضای سیاسی کشور آثار خوبی خواهد داشت.»

 

در همین راستا، حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا و دبیر کل حزب سبز ایران در خصوص بازگشت ناطق نوری به عرصه سیاست عنوان کرد:« به نظر من آقای ناطق نوری عرصه سیاست را کنار نگذاشته است. وی اغلب اوقات در سایه فعالیت داشته است و در ایجاد ارتباط بین جریان‎های سیاسی گوناگون همواره نقش موثری داشته است و سخن این چهره سیاسی در میان سایر سیاستمداران ار نفوذ بالایی برخوردار است اما ظهور و بروز وی کم‎تر بوده و در زیرساخت‎های عرصه سیاسی بیشتر فعالیت داشته است.»

 

در ادامه داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب با ادبیاتی مشابه با دبیرکل حزب سبز ایران در گفتوگو با «ابتکار» در رابطه با بازگشت این چهره سیاسی اظهار کرد: « قبل از هر چیزی باید این نکته را یادآور شد که آقای ناطق‎نوری هیچگاه از عرصه سیاسی کشور کناره گیری نکرده است که این روزها صحبت از بازگشت وی می‎کنند. وی رهبر یک جریان سیاسی خاص است که این روزها به عنوان اصولگرایی معتدل شناخته می‎شود. البته در این هم تردیدی نیست که این فرد شخصیتی تاثیر گذار بر عرصه سیاسی کشور دارد و نمی‎تواند از عرصه سیاسی کشور کناره بگیرد و یا کنار گذاشته شود و آقای ناطق نوری همواره به فعالیت خود ادامه خواهد داد. بسیاری باتوجه به شخصیت و موقعیتی وی، از او انتظار دارند که نقش خود را در عرصه سیاست ایفا کند.»

 

وی در ادامه افزود: « حضور آقای ناطق نوری در تعدیل و تلطیف فضای سیاسی ما بسیار موثر است. آقای ناطق از جریان طیف اصولگرایان معتدل است و با توجه به اینکه این طیف در سال‎های اخیر در مسیر خدمات به مردم گام‌های زیادی برداشته اند و در عرصه سیاسی کشور هم نقش فعالی داشته‌اند حضور ناطق نوری هم در این زمینه منجر به این می‌شود که فضای سیاسی از افراط و تندروی فاصله بگیرد. این چهره سیاسی جریان اصولگرا را تا حدود زیادی به یک مسیر منطقی بازگردانده و تداوم فعالیت‎های وی می‎تواند، خردگرایی را در جریان اصولگرایی نهادینه کند. من فکر می‎کنم که وجود آقای ناطق برای تلطیف فضا ضرورت دارد.»

 

توجه به فعالیت فراجناحی

حسین کنعانی مقدم در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در رابطه نقشی که ناطق نوری می‌تواند در عرصه سیاسی ایفا کند بیان کرد:« آقای ناطق نوری لولای بین جریان‎های سیاسی به ویژه اصولگرا و اصلاح طلب بود، چراکه هر دو طیف سیاسی وی را قبول داشتند و به نظر می‎رسد که این چهره سیاسی بتواند خلاء هاشمی رفسنجانی را در عرصه سیاست پر کند. البته هیچ کس آقای هاشمی رفسنجانی نمی‎شود اما این چهره سیاسی هم می‎تواند از مشی و رفتار آقای هاشمی بهره گیرد و آن را پر کند.» وی با بیان اینکه آقای ناطق نوری این ظرفیت را دارد که خود یک جریان سیاسی باشد، اظهار کرد:« افراد بسیاری در جناح‎های سیاسی تمایل دارند که با این فرد رابطه تشکیلاتی و سیاسی داشته باشند. این موضوع به این باز می‎گردد که این چهره سیاسی به دنبال چه مسندی در حاکمی باشند و بخواهند در چه جایگاهی فعالیت سیاسی داشته باشند. به هر حال باید در نظر داشت که کدام جایگاه سیاسی می‌تواند این قدرت را به این فرد بدهد تا بر جریان‎های سیاسی تاثیر گذار باشد.»

 

وی در ادامه افزود: « ایشان در چارچوب و قالب یک جریان سیاسی نمی‎گنجند و اینکه وی در جامعه روحانیت و مجمع روحانیون باشد، تفاوتی ندارد. آقای ناطق نوری می‎تواند در وصل جریان‌های سیاسی موثر باشد.» داریوش قنبری نیز در رابطه فعالیت حزبی ناطق نوری عنوان کرد:« آقای ناطق نوری تلاش کرده‎اند که به عنوان یک شخصیت حزبی شناخه نشوند و نقشی کدخدامنشانه را در دعواهای احزاب سیاسی به عهده بگیرند. ایفای چنین نقش کدخدامنشانه‎ای از سوی شخصیت‌هایی مانند آقای ناطق نوری ضرورت دارد و اگر به جناح خاصی وابسته نباشند بهتر است و به نوعی فراجناحی فعالیت داشته باشند.» وی با بیان اینکه در مجموع بهتر است که افراد در قالب احزاب سیاسی به فعالیت در این حوزه بپردازند، مطرح کرد:«اما برخی شخصیت‎ها وجود دارند که باید استثناهایی را برای آنها در نظر داشته باشیم. شاید به نوعی کارکرد داروی خاصی که دارند را از دست دهند و شخصیت تاثیرگذاری آن ها به نوعی با مشکل مواجه شود. در مجموع به نظر من عدم ورود آقای ناطق به یک حزب خاص بهتر خواهد بود، چراکه تبعات سود وی و اصولگرایان نخواهد بود.»

 

با این اوصاف می‌توان چنین برداشت کرد که با وجود اینکه علی اکبر ناطق نوری از سال ۷۶ نقش پررنگی در عرصه سیاست کشور نداشته است اما همچنان نشانه‎هایی از قدرت و نفوذی وی دیده می شود. با این اوصاف؛ می‎توان چنین برداشت کرد که بازگشت وی آن هم در شرایطی که بسیاری از جریان‌های سیاسی باهم اختلافات بسیاری دارند، می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد و وی با استفاده از نفوذ خود نقش میانجی‎گر را در این میان داشته باشد.

 

 

زهره احدی

 

ebtekarnews.com
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش