جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۱۴ - ۱۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۷۵۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مصباحی مقدم: نمایندگان مجلس برای شنیدن سخنان معترضین به حوزه های انتخابیه خود بروند/ استانداران و فرمانداران به مردم اجازه دهند که در محلی بسته مثل مساجد، سالن ها، ورزشگاه ها و یا خود فرمانداری جمع شوند

غلامرضا مصباحی مقدم,,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
نباید فرافکنی کرد و اعتراضات مردمی را به گروه ها و جناح های سیاسی نسبت داد. نسبت دادن این اعتراضات به جناح سیاسی مقابل به معنای نوعی پاک کردن صورت مسأله است. چون مطالبات مردم روشن است و مطالباتی نیست که کسی تفسیر سیاسی کند و مبهم باشد و تفسیر سیاسی بردارد.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر اینکه نباید اعتراضات مردمی را به گروه ها و جناح های سیاسی نسبت داد، گفت: بهترین راه این است که نمایندگان ملت که بر اساس قانون اساسی خودشان را نماینده کل ملت ایران هم می دانند، به حوزه های انتخابیه خود بروند و بستری فراهم کنند که این مجموعه را از نزدیک ببینند و سخنان آنها را، ولو اعتراضاتشان به صورت داد و فریاد و کلمات نامناسب و ناهنجار باشد، با سعه صدر بشنوند و به دولت منتقل کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مقدم در گفت و گو با  جماران ، در مورد خاستگاه و دلیل تجمعات خیابانی اخیر در کشور اظهار کرد: از قبل انتخابات مشکلات مورد نظر مردم مثل گرانی ها، رکود، بیکاری و فشارهای اقتصادی که به آنها وارد شده زمینه را برای چنین مسائلی فراهم کرده بود. برگزاری انتخابات تا حدی فضا را به گونه ای رقم زد که مردم بتوانند به نحوی، از طریق انتخابات، خواسته های خود را به کرسی بنشانند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بعد از انتخابات با توجه به اینکه وعده هایی داده شده و با گذشت زمان، هنوز تحقق عینی و عملی پیدا نکرده است؛ البته تحقق خیلی سریع برخی از خواسته ها ممکن نیست، این اعتراضات کم و بیش پیدا شده است. خصوصا منشأ این اعتراضات و نقطه آغاز آن مسأله مربوط به مؤسسات مالی و اعتباری است که بیشترین آنها و بیشترین منابع خرد مالی که مردم به مؤسسات مالی و اعتباری واریز کرده اند در شهر مشهد است. به نظر من ریشه اینها است و نباید تفسیرها و تحلیل های دیگری کرد.

وی تأکید کرد: طبعا باید سخن مردم شنیده شود و مسئولین محترم دولت اجازه دهند که نمایندگان اینها با آنها دیدار کنند و حرفشان را بزنند؛ خدای ناکرده این تصور دست ندهد که یک عده از روی بیکاری به میدان آمده اند و اعتراض می کنند. یقینا اگر این اعتراضات خیابانی هدایت و مدیریت شود می تواند اعتراضات به حقی باشد که نتیجه آن تغییر و اصلاح است. اما اگر خدای ناکرده کنترل و مدیریت نشود، موجی ایجاد می کند که دشمنان ملت ایران سوار بر آن موج می شوند و سعی می کنند مطالباتی را جایگزین و القاء کنند که مطالبات ملت نجیب و شریف ما نیست.

 

مصباحی مقدم در مورد نحوه کنترل این اعتراضات گفت: بهترین راه این است که نمایندگان ملت که بر اساس قانون اساسی خودشان را نماینده کل ملت ایران هم می دانند، به حوزه های انتخابیه خود بروند و بستری فراهم کنند که این مجموعه را از نزدیک ببینند و سخنان آنها را، ولو اعتراضاتشان به صورت داد و فریاد و کلمات نامناسب و ناهنجار باشد، با سعه صدر بشنوند و به دولت منتقل کنند. علاوه بر این نمایندگان رسمی دولت اعم از استانداران و فرمانداران اجازه دهند که اینها در محلی بسته مثل مساجد، سالن ها، ورزشگاه ها و یا خود فرمانداری جمع شوند و حرف های خودشان را مستقیم بزنند؛ و آنها با دل و جان گوش و یادداشت کنند و در جهت حل مشکلات آنها تلاش کنند.

 

وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم در آرام کردن مردم این است که حرف آنها شنیده شود، تصریح کرد: اگر حرف مردم شنیده شود بخش عظیمی از هیجانات فروکش و آرامش پیدا می کند. شنیدن حرف مردم در مواردی منجر به حل می شود یا احیانا قابلیت حل ندارد که باید در بیان مسئولین مربوطه عذر و مشکلی که در حل نشدن پاره ای از مسائل به نظرشان می رسد را به آنها بیان کنند یا اگر راه حلی در نظر دارند که در حال تصمیم گیری و برنامه ریزی است برای آنها توضیح دهند تا اینکه آرامش برگردد.

 

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در واکنش به تحلیل هایی که منشا سیاسی برای آغاز این اعتراضات بیان می کنند، گفت: اولا نباید فرافکنی کرد و اعتراضات مردمی را به گروه ها و جناح های سیاسی نسبت داد. نسبت دادن این اعتراضات به جناح سیاسی مقابل به معنای نوعی پاک کردن صورت مسأله است. چون مطالبات مردم روشن است و مطالباتی نیست که کسی تفسیر سیاسی کند و مبهم باشد و تفسیر سیاسی بردارد. ثانیا، فرض می گیریم ما بگوییم یکی از دو جریان دارند این مسأله را تحریک می کنند، راه برای آرام کردن این تحریکات وجود دارد و آن راه پاسخگویی و گشودن راه گفت و گو به معترضین است. اگر این باب گشوده شود نقشه هر جناحی که بخواهد بازی را بر هم بزند نقش بر آب خواهد شد.

 

 

 

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش