دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۸۹۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اولويت جريان اصلاحات در شرايط كنونی چيست؟

غلامرضا ظريفيان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

غلامرضا ظريفيان، فعال سياسي اصلاح‌طلب معتقد است كه بر مبناي اعتراضات رخ داده جريان اصلاحات بايد كارويژه‌هاي جديدي براي خود تعريف كند. او ضمن اينكه تاكيد دارد كه اجماع نسبي بر سر تحليل اين اعتراضات ضروري است، مي‌گويد كه «اين جريان بايد نسبت به توزيع ثروت در جامعه، كاهش فاصله طبقاتي، احقاق حقوق شهروندي، ايجاد اشتغال و حكمراني مطلوب ادبيات توليد كرده و نسبت به آن حساس باشد. » او همچنين اصلاحات در جهت مطالبات نسل جوان را مهم مي‌داند.

 

اولويت جريان اصلاحات در شرايط كنوني چيست؟

براي پاسخ به اين پرسش در نظر گرفتن يك مساله يعني توجه به اعتراضات اخير ضروري است. غير از بخشي كه شكلي راديكال پيدا كرد و آثار مخربي داشت، اصل موضوع را مي‌توان بررسي كرد و ماهيت آن را دريافت. صداي اعتراضي در يك جامعه مردم سالار اگر چه از زوايايي تلخ است اما مي‌توان آن را عامل سلامت يك جامعه هم دانست. مثل بدن كه وقتي دچار بيماري مي‌شود، بدن واكنش نشان مي‌دهد و اين حيات يك بدن را مشخص مي‌كند. جامعه زنده و پويا نيز وقتي با مشكل روبه رو مي‌شود، سكوت نمي‌كند. پيامش را به اشكال مختلف نشان مي‌دهد. اين امر بايد به عنوان يك فرصت فهم شود. با در نظر گرفتن اين موضوع مبرم‌ترين مساله كه شامل فعالان سياسي، دولتمردان و مسوولان مي‌شود، اين است كه تحليل نسبي روشني از مساله ارايه شود.

 

تحليل‌ها گاهي اوقات دوقطبي مي‌شود. بخشي آن را كاملا پديده‌اي خارجي و بخشي پديده‌اي داخلي تصور مي‌كند كه در جايي كه شكلي راديكال پيدا كرده مورد سوء استفاده كشورهاي خارجي قرار گرفته است. بايد تشخيص داده شود كه نكات مهم اين پديده در كدام حوزه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بوده است. بايد ديد كه كدام يك از عوامل در اعتراض مردم نقش اصلي را دارد. در اين خصوص مسوولان بايد اجماع نسبي داشته باشند. اگر درد را ندانيم نمي‌توانيم براي درمان آن كاري كنيم.

 

امروز انقلاب نه ممكن است و نه مطلوب. شورش نيز مطلوب نيست و اگر اعتراضات مردم دريافته نشود به اين سمت خواهيم رفت. در اين صورت باعث ايجاد نااميدي و خشونت مي‌شود. راه ديگر اين است كه به سمت اصلاح برويم. امروز جامعه بايد احساس كند كه در تصميم‌گيري‌ها و تصميم‌سازي‌ها نقش دارد.

 

اين اصلاح نسبت به اصلاحاتي كه اين جريان سياسي در گذشته به دنبال آن بود، چه تفاوتي بايد داشته باشد؟

آنچه رخ داده نشان‌دهنده آسيب‌هايي در جامعه است. اين آسيب‌ها را مي‌توان دسته‌بندي كرد. بخشي از آن قطعا نشانگر فاصله طبقاتي است. بايد با شكل‌هاي نويي، فاصله طبقاتي را ترميم كرد؛ نه به صورت پوپوليستي. امروز بخش مهمي از جامعه جوان هستند و ٤٠ درصد آنها شاغل نيستند. اطلاعيه وزارت كشور نشان مي‌دهد كه با كاهش اعتماد عمومي رو به رو هستيم. وزير كشور به بحث شكاف نسلي و تفاوت در سبك زندگي اشاره كرده است. زبان اين نسل بايد فهم شود و بعد صدايش شنيده شود.

 

دولتمردان بايد نشان دهند كه براي مطالبات جوانان برنامه دارند. يكي از مشكلات ما تعارضات سيستمي است. بسياري از توان خدمت‌رساني به شكل نرم‌افزاري و سخت‌افزاري آسيب ديده است. اينكه تمام قوا و بخشي از نخبگان رقابت جدي در فضاي نااميدي براي جامعه مي‌كنند، درست نيست. كاهش اعتماد عمومي و فضاي نااميدي دو مساله‌اي است كه در ارزيابي‌هاي مختلف در كشور به آن اشاره شده است. اين مسائل مربوط به ناكارآمدي برخي دستگاه‌هاي نظام، عدم گردش آزاد اطلاعات، افزايش فاصله طبقاتي و احساس تبعيض مي‌شود. گفت‌وگوي درون حزبي، بين احزاب و بين جريان‌هاي سياسي لازم است. جامعه بايد احساس كند، در اثر اين تفاهم زندگي‌اش دچار تغييراتي هر چند تدريجي است اما مي‌تواند نسبت به آينده اميدوار‌تر باشد. آنچه رخ داد انباشتي بود كه در جايي سر باز كرد.

 

آيا جريان اصلاحات بايد بر مطالبات نسل جديد تاكيد كرده و مطالبات نسل جديد را پيگيري كند و همچنين اصلاحاتي در جهت كاهش فاصله طبقاتي انجام دهد؟

جريان اصلاحات ضمن اينكه بايد تلاش كند تا مردمسالاري را تعميق بخشد، ضروري است كه وجه اجتماعي‌اش را تقويت كند. بايد نسبت به توزيع ثروت در جامعه، كاهش فاصله طبقاتي، احقاق حقوق شهروندي، ايجاد اشتغال و حكمراني مطلوب ادبيات توليد كرده و نسبت به آن حساس بود. اين جريان سياسي بايد گفت‌وگوي جدي با جناح‌ها و جريانات مختلف ترتيب دهد و در اين مورد پيشقدم شود تا بتوان بر سر مسائل و مشكلات اصلي جامعه به يك وفاق نسبي رسيد.

 

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش