چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۸۹۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اولويت جريان اصلاحات در شرايط كنونی چيست؟

غلامرضا ظريفيان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

غلامرضا ظريفيان، فعال سياسي اصلاح‌طلب معتقد است كه بر مبناي اعتراضات رخ داده جريان اصلاحات بايد كارويژه‌هاي جديدي براي خود تعريف كند. او ضمن اينكه تاكيد دارد كه اجماع نسبي بر سر تحليل اين اعتراضات ضروري است، مي‌گويد كه «اين جريان بايد نسبت به توزيع ثروت در جامعه، كاهش فاصله طبقاتي، احقاق حقوق شهروندي، ايجاد اشتغال و حكمراني مطلوب ادبيات توليد كرده و نسبت به آن حساس باشد. » او همچنين اصلاحات در جهت مطالبات نسل جوان را مهم مي‌داند.

 

اولويت جريان اصلاحات در شرايط كنوني چيست؟

براي پاسخ به اين پرسش در نظر گرفتن يك مساله يعني توجه به اعتراضات اخير ضروري است. غير از بخشي كه شكلي راديكال پيدا كرد و آثار مخربي داشت، اصل موضوع را مي‌توان بررسي كرد و ماهيت آن را دريافت. صداي اعتراضي در يك جامعه مردم سالار اگر چه از زوايايي تلخ است اما مي‌توان آن را عامل سلامت يك جامعه هم دانست. مثل بدن كه وقتي دچار بيماري مي‌شود، بدن واكنش نشان مي‌دهد و اين حيات يك بدن را مشخص مي‌كند. جامعه زنده و پويا نيز وقتي با مشكل روبه رو مي‌شود، سكوت نمي‌كند. پيامش را به اشكال مختلف نشان مي‌دهد. اين امر بايد به عنوان يك فرصت فهم شود. با در نظر گرفتن اين موضوع مبرم‌ترين مساله كه شامل فعالان سياسي، دولتمردان و مسوولان مي‌شود، اين است كه تحليل نسبي روشني از مساله ارايه شود.

 

تحليل‌ها گاهي اوقات دوقطبي مي‌شود. بخشي آن را كاملا پديده‌اي خارجي و بخشي پديده‌اي داخلي تصور مي‌كند كه در جايي كه شكلي راديكال پيدا كرده مورد سوء استفاده كشورهاي خارجي قرار گرفته است. بايد تشخيص داده شود كه نكات مهم اين پديده در كدام حوزه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بوده است. بايد ديد كه كدام يك از عوامل در اعتراض مردم نقش اصلي را دارد. در اين خصوص مسوولان بايد اجماع نسبي داشته باشند. اگر درد را ندانيم نمي‌توانيم براي درمان آن كاري كنيم.

 

امروز انقلاب نه ممكن است و نه مطلوب. شورش نيز مطلوب نيست و اگر اعتراضات مردم دريافته نشود به اين سمت خواهيم رفت. در اين صورت باعث ايجاد نااميدي و خشونت مي‌شود. راه ديگر اين است كه به سمت اصلاح برويم. امروز جامعه بايد احساس كند كه در تصميم‌گيري‌ها و تصميم‌سازي‌ها نقش دارد.

 

اين اصلاح نسبت به اصلاحاتي كه اين جريان سياسي در گذشته به دنبال آن بود، چه تفاوتي بايد داشته باشد؟

آنچه رخ داده نشان‌دهنده آسيب‌هايي در جامعه است. اين آسيب‌ها را مي‌توان دسته‌بندي كرد. بخشي از آن قطعا نشانگر فاصله طبقاتي است. بايد با شكل‌هاي نويي، فاصله طبقاتي را ترميم كرد؛ نه به صورت پوپوليستي. امروز بخش مهمي از جامعه جوان هستند و ٤٠ درصد آنها شاغل نيستند. اطلاعيه وزارت كشور نشان مي‌دهد كه با كاهش اعتماد عمومي رو به رو هستيم. وزير كشور به بحث شكاف نسلي و تفاوت در سبك زندگي اشاره كرده است. زبان اين نسل بايد فهم شود و بعد صدايش شنيده شود.

 

دولتمردان بايد نشان دهند كه براي مطالبات جوانان برنامه دارند. يكي از مشكلات ما تعارضات سيستمي است. بسياري از توان خدمت‌رساني به شكل نرم‌افزاري و سخت‌افزاري آسيب ديده است. اينكه تمام قوا و بخشي از نخبگان رقابت جدي در فضاي نااميدي براي جامعه مي‌كنند، درست نيست. كاهش اعتماد عمومي و فضاي نااميدي دو مساله‌اي است كه در ارزيابي‌هاي مختلف در كشور به آن اشاره شده است. اين مسائل مربوط به ناكارآمدي برخي دستگاه‌هاي نظام، عدم گردش آزاد اطلاعات، افزايش فاصله طبقاتي و احساس تبعيض مي‌شود. گفت‌وگوي درون حزبي، بين احزاب و بين جريان‌هاي سياسي لازم است. جامعه بايد احساس كند، در اثر اين تفاهم زندگي‌اش دچار تغييراتي هر چند تدريجي است اما مي‌تواند نسبت به آينده اميدوار‌تر باشد. آنچه رخ داد انباشتي بود كه در جايي سر باز كرد.

 

آيا جريان اصلاحات بايد بر مطالبات نسل جديد تاكيد كرده و مطالبات نسل جديد را پيگيري كند و همچنين اصلاحاتي در جهت كاهش فاصله طبقاتي انجام دهد؟

جريان اصلاحات ضمن اينكه بايد تلاش كند تا مردمسالاري را تعميق بخشد، ضروري است كه وجه اجتماعي‌اش را تقويت كند. بايد نسبت به توزيع ثروت در جامعه، كاهش فاصله طبقاتي، احقاق حقوق شهروندي، ايجاد اشتغال و حكمراني مطلوب ادبيات توليد كرده و نسبت به آن حساس بود. اين جريان سياسي بايد گفت‌وگوي جدي با جناح‌ها و جريانات مختلف ترتيب دهد و در اين مورد پيشقدم شود تا بتوان بر سر مسائل و مشكلات اصلي جامعه به يك وفاق نسبي رسيد.

 

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش