دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۷۸۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

هاشم صباغیان: بعید است اصولگرایان با ما گفت‌وگو کنند

هاشم صباغیان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

هفته گذشته هاشم صباغیان به نمایندگی از نهضت آزادی ایران اعلام آمادگی کرد تا این حزب برای انجام گفت‌و‌گوی ملی پیشقدم شود. به همین منظور با هاشم صباغیان، یکی از اعضای قدیمی و شاخص نهضت آزادی گفت‌وگویی انجام دادیم تا از نقطه نظرات اعضای این حزب آگاه شویم. صباغیان با بیان اینکه همه گروه‌هایی که در کشور به نوعی فعالیت می‌کنند و در تلاش هستند تا در عرصه سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار باشند، باید نسبت به این موضوع که گفت‌وگو و تبادل‌نظر برای دستیابی به اهداف لازم است، تفهیم شوند. او به استقبال پرسش‌های وقایع‌اتفاقیه می‌رود: 

 

***

 

نهضت‌ آزادی برای پیشقدم شدن جهت گفت‌وگوی ملی اعلام آمادگی کرده است. از نظر شما چرا باید این بحث جدی گرفته شود؟ 

به طور کلی سوال شما این است که چرا باید گفت‌وگوی ملی را مهم بدانیم؟ دلیلش این است که فکر می‌کنیم همه گروه‌هایی که در کشور به نوعی فعالیت می‌کنند و در تلاش هستند تا در عرصه سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار باشند، باید نسبت به این موضوع که گفت‌وگو و تبادل‌نظر برای دستیابی به اهداف لازم است، هم داستان شوند. به‌هرحال مصالح انقلاب و منافع ایران زمانی محقق می‌شود که همه به این نتیجه برسند که تفاهم و تعامل بایدی است که نباید نادیده گرفته شوند.

 

همچنین دستگاه‌های حکومتی هم باید نظرات را چه موافق و چه مخالف نشر بدهند تا مردم بتوانند نسبت به صحیح یا غلط بودن هر کدام قضاوت درستی داشته باشند؛ البته این را باید جدی گرفت که شرط اصلی تحقق چنین امر مهمی این است که هر کسی با هر سلیقه‌ای که دارد، آزادی بیان داشته باشد و برای ابراز عقیده هیچ ناامنی‌ را حس نکند. همچنین آزادی قلم و آزادی اجتماعات هم در ترمیم فضای فعلی و درنتیجه آرامش و رضایتمندی عمومی امری واجب هستند. 

 

نهضت‌ آزادی مشخصا چه برنامه‌هایی در راستای رسیدن به گفت‌وگوی ملی در نظر دارد؟ 

در گام اول لازم می‌بینیم که همه گروه‌های دخیل در سیاست کشور، دور هم جمع شوند و هر کدام نظرات‌شان را بگویند و بعد از آن، نظرهای طرح شده مورد بحث کارشناسی قرار بگیرند. به این طریق قاعداتا می‌توان راه‌حل‌های مناسبی را برای ازمیان‌برداشتن موانع مختلف به دست آورد و در مرحله بعد اجرایی کرد. 

 

فکر می‌کنید بتوانید با همه سلیقه‌ها گفت‌وگو کنید؟ 

ما اعلام آمادگی می‌کنیم که با گروه‌های مختلف اصلاح‌طلبی دور یک میز بنشینیم و برای بهتر شدن شرایط چاره‌اندیشی کنیم. بنده به‌شخصه قول می‌دهم که این قبیل برنامه‌ها، حتما می‌تواند کارگشا باشد. 

 

اصولگرایان چطور؛ یعنی احتمال هم صحبت شدن با آنها را بعید می‌دانید؟ 

نهضت آزادی با هیچ کدام از گروه‌ها و تشکل‌هایی که دغدغه کشور و مردم را دارند، مشکلی ندارد. اما واقعیت این است که بعید به نظر می‌رسد تا اصولگرایان به این تصمیم برسند که با ما دیدار یا نشستی داشته باشند. 

 

این «بعید»ی که از آن حرف می‌زنید، ریشه در چه دارد؟ 

تجربه نشان داده که قالب اصولگریان شیوه‌شان این است که تندروی را سرلوحه رفتار خود قرار دهند و ما این رویه را به‌هیچ‌وجه نمی‌پسندیم. همچنین آنها متاسفانه کمترین رغبتی برای تبعیت از قانون از خود نشان نمی‌دهند، درحالی‌که مشی اولیه و اصلی ما حرکت در چارچوب قانون در هر شرایطی است. به همین دلیل بنده امید چندانی ندارم که بتوانیم با اصولگرایان نشست برگزار کنیم و حتی اگر این اتفاق هم بیفتد، محال است که نتیجه‌ای در بر داشته باشد؛ البته به وقتش از اصولگرایان هم دعوت خواهیم کرد، چون برای ما مهم‌تر از منافع ملی هیچ چیز دیگری نیست. 

 

برای پیشقدم شدن در راستای گفت‌وگوی ملی، جریان‌های سیاسی بهتر هستند یا نهادهای حاکمیتی؟ 

به عقیده من این گروه‌های سیاسی هستند که به‌دلیل دور بودن از قدرت و مسئولیت این امر مهم را به عهده بگیرند. چون اقتضای ارگان‌های دولتی و حکومتی تبعیت است و به همین دلیل، نمی‌توانند نقشی بدون جانبدارانه‌ای داشته باشند. همچنین احتمال به تفاهم رسیدن جریان‌های سیاسی زمانی زیاد می‌شود که بدون دخالت‌های بیرونی با هم به بحث و تبادل‌نظر بپردازند. 

 

از این بحث بگذریم. اینکه اختلاف سلیقه‌ها در کشور به جدل و دعوا رسیده، ریشه در چه علتی دارد و چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد؟ 

اتفاق نظر به نفع مملکت است اما اینکه هر کسی حرف خودش را بزند و در چنین فضایی همه به نوعی به اختلاف‌نظرها دامن بزنند و باعث شوند تا فضا، به فضایی چالشی تبدیل شود، طبیعی است که نه‌تنها هیچ مشکلی از مشکلات حل نمی‌شود، بلکه روزبه‌روز شاهد تنش همچنین مانع‌های بیشتری خواهیم بود و درنتیجه آرامش و رضایت مردم سیر سقوط را طی خواهد کرد که باید گفت، بی‌اعتمادی حاصل چنین حالتی خواهد بود. 

 

اختلاف‌های توأم با اتهام‌زنی و... که حتی گاهی بین قوا هم دیده می‌شود، چه هزینه‌هایی را تحمیل می‌کند؟ 

اینکه دست‌اندرکاران رسمی به راحتی وارد تنش می‌شوند و بی‌اخلاقی می‌کنند، نه به نفع مملکت است، نه به نفع حاکمیت و بدتر از آن این است که باعث می‌شود تا سوءاستفاده‌گران خارجی به راحتی برای ضربه زدن به ما از این فضا بهره بگیرند. همچنین باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شود و دقیقا حداقل روسای قوا باید همه هم و غم‌شان را برای همصدایی به کار بگیرند تا در جامعه شاهد اعتماد عمومی باشیم. شرح این شرایط درحالی است که متاسفانه اخلاق روزبه‌روز بیشتر به حاشیه رانده شده و باعث می‌شود که کشور تهدیدهایی جدی را پیش‌روی خود ببیند. پیغبر اکرم اسلام با ذکر این حدیث «اِنّما بُعِثتم لِاُتممّ مَکارمُ الاخلاق» همه را به اخلاق‌مداری دعوت می‌کنند. متاسفم که با وجود این توصیه، دروغ و تهمت در جامعه ما خودنمایی می‌کند.

 

سعید شمس

 

 

  • 20
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش