چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۸۶۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

کرباسچی: گروهی برنامه‌شان چیزی جز جدایی نیروهای تاثیرگذار از انقلاب نبود

غلامحسین کرباسچی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

«زمانی که انقلاب پیروز شد افراد بسیاری در قطار انقلاب حضور داشتند. برخی خود خواستند که از این قطار پیاده شوند و برخی را هم ما پیاده کردیم که می‌توانستیم پیاده نکنیم.» این اظهارنظر رییس‌جمهور حسن روحانی، روز گذشته درحالی طرح شد که در این چند سال گذشته مانند سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب با پدیده «به حاشیه رانده شدن چهره‌های انقلاب» روبه‌رو هستیم. غلامحسین کرباسچی، دبیرکل کارگزاران سازندگی با بیان اینکه «باید در سطح کلان کشور این مسئله مورد توافق باشد که شایسته‌سالاری اصل است و در زمان گزینش‌ها، «بله قربان‌گویی» در تصمیم‌گیری‌ها نقشی نداشته باشد» به پرسش‌های وقایع‌اتفاقیه پاسخ داد.

 

به اعتقاد شما پیاده شدن برخی از بزرگان از قطار انقلاب فارغ از دلایل احتمالی آن‌چه آثاری بر روند حرکت کشور و نظام گذاشته است؟ 

به هر حال از همان روزهای ابتدایی انقلاب، اختلاف‌های سلیقه و حتی عقیده وجود داشت که به تعبیر آقای رییس‌جمهور، عده‌ای خودشان قرار را بر عدم همکاری گذاشتند و گروهی هم به دلایلی منع شدند. همچنین کسانی هم بودند که از ترس اینکه جا برای خودشان تنگ نشود، شرایطی را به‌وجود آوردند تا چهره‌هایی از انقلاب از قطار انقلاب بالاجبار پیاده شوند. این شرایط درحالی رخ داد که به کشور و نظام ضربه زد که اگر وضع موجود در هر برهه‌ای بهتر می‌شد، انقلاب می‌توانست از خدمات همه نیروهایش بهره بگیرد. اما همان‌طور که عنوان شد، عده‌ای با تنگ‌نظری موجب جدایی‌ها شدند. همچنین تعدادی از جدا شده‌ها اگر می‌توانستند، به تحلیل صحیح‌تری از شرایط می‌رسیدند، قطعا می‌توانستند به همکاری و همراهی خود با انقلاب ادامه بدهند تا نظام بتواند از همه نیروهای ملی و دلسوز در راستای تحقق اهداف تعیین شده استفاده کند. 

 

این روند را ناشی از برنامه‌ای از پیش طراحی شده باید دانست؟ 

اگر قرار بر توطئه‌اندیشی باشد، می‌توان به این تشخیص رسید که گروهی برنامه‌شان چیزی جز جدایی نیروهای تاثیرگذار از انقلاب نبود و دراین‌راستا تلاش کردند تا به بدنه انقلاب ضربه بزنند. البته عقیده من با این نظر همخوانی ندارد و ممکن است کارهایی صورت گرفته باشد اما نمی‌توان جدایی جداشده‌ها را حاصل برنامه‌ریزی کلی دانست. درواقع دلیل چنین روندی را باید در این دید که برخی از نیروها نتوانستند، تضاد رای را به خوبی مدیریت کنند. اگر آنها از شرایط به درک درستی می‌رسیدند و از واقعیت‌ها تحلیل صحیحی به دست می‌آوردند، می‌شد که با همراهی با مردم و انقلاب، راه را ادامه بدهند. بااین‌حال، همچنان تاکید دارم که در این بین نیروهایی هم بودند که با برچسب‌زنی و متهم کردن این و ‌آن، سعی‌شان را به کار گرفتند تا موقعیت و جایگاهی را برای خودشان ترتیب بدهند که باید اذعان داشت که این گروه نقش بیشتری در انشقاق داشتند. 

 

می‌توانید به‌طور مصداقی اشاره کنید؟ 

به عنوان مثال می‌توان به سال‌های پرحاشیه هشتاد و چهار تا نود و دو اشاره کرد که با اصل قراردادن سیاه‌نمایی و تخریب، نه‌تنها به رقبای خود بلکه به استوانه‌های نظام هم رحم نکردند و باعث شدند تا در کشور نوعی انشقاق و جدایی‌های هزینه‌ساز به‌وجود بیاید تا بتوان گفت که دولت احمدی‌نژاد شکاف عمیقی را با پرونده‌سازی درباره افراد در نظام به‌وجود آورد. همچنین درباره دولت موقتی‌ها معتقدم که اگر آنها الان پیش خود فکر کنند، قطعا به این نتیجه می‌رسند که بهتر بود برخوردهای دوراندیشانه‌تری داشته باشند تا بتوانند درون نظام بمانند. در این بین اما تکلیف گروهک‌های تروریستی که از خود رفتارهای تندی داشتند، متفاوت است و جدایی‌شان اجتناب‌ناپذیر بود، چون با هیچ متر و معیاری افراطی‌گری‌هایشان توجیه نمی‌شد و باید گفت که آنها به درستی از جامعه طرد شدند. 

 

دولت برای ترمیم چنین فضایی چه راهکارهایی را می‌تواند امتحان کند؟ 

دولت می‌تواند اولین قدم را دراین‌زمینه بردارد. یعنی دولتی‌ها با برخوردهای‌شان در گزینش‌ها و حراست‌های وزارتخانه‌ها طوری عمل نکنند که نیروهای خدوم از قطار انقلاب پیاده شوند. 

 

این پدیده چه هزینه‌های احتمالی را به کشور تحمیل می‌کند؟ 

طبیعی است که وقتی کشور نیروهای موثرش را از دست می‌دهد، اولین نتیجه‌اش بی‌‌اعتمادی در جامعه می‌شود. همچنین باعث می‌شود مردم این حس را پیدا کنند که با حرف متفاوت طرد می‌شوند، تصمیم به مجیزگویی می‌گیرند و به‌طور دایم از دولت و... تمجید می‌کنند و حتی نماینده‌های مجلس هم خودشان را سانسور می‌کنند تا درباره‌شان پرونده‌سازی نشود. طبیعتا در چنین حالتی نه کسی نقد می‌کند و همه افراد سعی‌شان این خواهد بود که خودشان را پیرو نشان بدهند که در چنین جامعه‌ای تحرک و نوآوری و ترزیق افکار جدید و در نتیجه پیشرفت به رویایی محال تبدیل خواهد شد و امور به دست کسانی خواهد افتاد که به جای تلاش برای تاثیرگذاری، فقط به این فکر باشند که مسئولیتی را در اختیار خود ببینند. 

 

برگرداندن جدا شده‌ها درحالی امری ضروری است که فضای کشور چنین چیزی را بعید می‌داند. قبول ندارید؟ 

اگر قرار بر بازگشت باشد این مسئولان و مدیران ارشد کشور هستند که باید چاره‌اندیشی کنند. مثلا اگر دنبال این هستیم که چهره‌هایی موثر وارد مجلس شورای اسلامی شوند، گروه‌های سیاسی هیچ کاری نمی‌توانند دراین‌راستا انجام بدهند و این شورای نگهبان است که باید تجدید نظری جدی در روند فعالیت خود داشته باشد. شورای نگهبان حتما باید بپذیرد همه آنهایی که به قانون اساسی التزام دارند، با هر سلیقه‌ای باید بتوانند در انتخابات شرکت کنند. متاسفانه آقای رییس‌جمهور در گزینش وزرای کابینه همراهی در هر شرایطی و نظر احتمالی مجلس را در نظر می‌گیرد که این با شایسته‌سالاری در تضاد است. در مجلس هم متاسفانه نماینده‌ها با وزیری که به حرف‌شان گوش کند، کاری ندارند و حل گرفتاری‌های حوزه انتخابیه ملاک است، چون از این طریق می‌دانند که در انتخابات بعدی رای مردم را به‌دست خواهند آورد. پس باید گفت که حل این مشکل باید در سطح کلان کشور مورد توافق قرار بگیرد. این عزیزان باید به این نتیجه برسند که شایسته‌سالاری مورد توجه ویژه قرار بگیرد و موقع گزینش‌ها، بله قربان‌گویی در تصمیم‌گیری‌ها نقشی نداشته باشد.

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش