سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۰۷:۴۳ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۴۰۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حسین کنعانی مقدم: تاریخ مصرف اصلاح طلبان خیلی پیش از این‌ها تمام شده است

حسین کنعانی مقدم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز ضمن مخالفت با اصلاح طلبانی که می‌گویند اپوزیسیون با اصلاح طلبان بیش از اصولگرایان دشمن است، گفت: اپوزیسیون در تعریف درست می‌خواهد سر به تن هیچ یک از دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا نباشد و این نگاه اصلاح طلبان نوعی فرار از واقعیت است.

به گزارش نامه نیوز، توام شدن مشکلات گسترده در عرصه های اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی، اجتماعی و ... آب را برای مخالفان نظام حسابی گل ‌آلود کرده است، چنانچه مسئولان امر در هر یک اعتراضات، تجمعات و اعتصابات اخیر از مشاهده ردپای آنان سخن گفته‌اند. در میان هر دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا همه تلاش خود را به کار برده تا بهترین و منطقی‌ترین برخورد را نشان دهند و در راستای حفظ وحدت و انسجام داخلی گام بردارند.

 

مصداق‌اش اینکه اصلاح طلبان در جریان ناآرامی‌های دی ماه گذشته حتی بیش از رقبای اصولگرای خود در مقام دفاع از کلیت نظام و ضرورت انسجام برآمدند. آنان فاصله خود را با براندازان حفظ و تکلیف را روشن کردند که کجای میدان ایستاده‌اند. همین است که بسیاری از سیاسیون و تحلیل‌گران این جریان معتقد هستند که اپوزیسیون بیش از اصولگرایان آن ها را هدف گرفته و قصد دارد مردم را به این نتیجه برساند که باید از اصلاح طلبی نیز عبور کرد. به عنوان نمونه موسوی لاری عضو مجمع روحانیون مبارز اخیرا در گفت و گویی اظهار داشت که اپوزیسیون با اصلاح طلبان بیشتر دشمن است.

 

سیاسیون در جریان اصولگرا اما چندان موافق این نگاه که اصلاح طلبی را سوپاپ اطمینان نظام می‌داند، موافق نیستند. حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز یکی از مخالفان این نگاه است. وی در گفت و گو با «نامه نیوز» گفت: «اپوزیسیون در تعریف درست خود و به معنی مخالفان انقلاب اسلامی و استقلال و آزادی کشور ، هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا را مورد هدف قرار می دهند و دنبال این هستند که سر به تن هیچکدام نباشد.»

 

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه « تفکیک قائل شدن بین اینکه دشمن بیشتر به اصلاح طلبان توجه می کند یا اصولگرایان ، یک نوع فرار از واقعیت ها است» گفت: « هر اصلاح طلب یا اصولگرایی که بخواهد انقلاب اسلامی را حفظ کرده و استقلال و آزادی کشور را در چارچوب قانون اساسی ببیند، حتما مورد هدف دشمن خواهد بود لذا بیان این نوع حرف ها نوع فرافکنی است. به این صورت که نوعی مضلومیت برای اصلاح طلبان ایجاد کرده و به نوعی تبانی پشت پرده اصولگرایان با ضد انقلاب را نشان دهد.»

 

وی با اشاره به اظهارات برخی از اصلاح طلبان که مدعی عبور مردم از اصولگرایی هستند، گفت: « قضاوت مردم در مورد جناح های سیاسی اینطور نیست و بیشتر دنبال کارآمدی هستند. برای مردم فرقی نمی کند که یک اصلاح طلب سر کار باشد یا یک اصولگرا. مهم کارآمدی و توان حل و فصل مسائل و مشکلات کشور را داشته باشد. کسی که توان سامان‌دهی به معیشت مردم و وضعیت اقتصادی را داشته و بتواند امنیت و منافع ملی را تامین کند. برای خود من به عنوان یک اصولگرا فرقی ندارد که رئیس جمهور اصلاح طلب باشد یا اصولگرا . مهم این است که فرد کارآمدی باشد و با حفظ ارزش ها در مسیر اجرای قانون اساسی حرکت کند.»

 

کنعانی مقدم ادامه داد: « اما اگر قرار باشد بگوییم که تاریخ مصرف اصولگرایان تمام شده یا تاریخ مصرف اصلاح طلبان، به نظر می‌رسد که اول تاریخ مصرف اصلاح طلب ها تمام شد. زیرا بعد از مجلس ششم عملا نتوانستند در صحنه سیاسی کشور حضور داشته باشد و این اصولگرایان بودند که روی کار آمدند. از آنجایی که مردم دیدند مجموعه اصولگریان نتوانستند به حرف های خود عمل کنند، عملا در دور بعد انتخابات به میانه ها یعنی آقای روحانی که اعتدال گرا است رای دادند.»

 

وی افزود: « به نظر میرسد که الان دوره عبور از اعتدال‌گرایان رسیده و این ها نیز اگر نتوانند که در باقی مانده دولت روحانی کارآمدی خود را نشان دهند و به وعده های خود عمل کنند. مردم از این ها نیز عبور می‌کنند.  مردم با هیچ کس عقد اخوت نبسته اند که تا آخر پای او بمانند مگر اینکه آن فرد و آن جریان بتوان اصول و ارزش‌های آن ها را حفظ کند». 

 

کنعانی مقدم در پاسخ به این که اگر قرار باشد مردم از اعتدالیون نیز عبور کنند، چه چشم اندازی برای آینده کشور و نظام سیاسی موجود تصور می کنید؛ گفت: « به نظر میرسد گفتمان‌هایی که آن ها تا کنون مطرح می‌کردند، اثرگذاری خود را از دست داده و ما نیاز به یک گفتمان جدید داریم. اعتقاد من این است که اصلاحات و جریان اصولگرا به عنوان جریانی که به دنبال حفظ وضعیت موجود است، هر دو دچار چالش شده‌اند و نیازمند یک تحول اساسی در ساختار سیاسی هستیم که بتواند گفتمانی را با قابلیت جذب آرای خاکستری مطرح کند. اگر نتواند این کار را انجام دهد قطعا نمی‌تواند در سپهر سیاسی کشور باقی مانده و نامزد آن رای آورد. »

 

وی در واکنش به اظهارات برخی سیاسیون مبنی بر اینکه چالش واقعی ما در انتخابات آتی حضور مردم پای صندوق های رای است نه رای دادن به اصلاح طلب یا اصولگرا؛ گفت : «این قضاوت غلط است. در چهل سال گذشته همواره شاهد بودیم که با فرخوان رهبری مشارکت بیشتر شده است. به این خاطر می توان گفت که مردم برای مشارکت در انتخابات خیلی به جناح های سیاسی توجه نمیکنند و این را یک تکلیف قانونی و شرعی می دانند».

 

کنعانی مقدم با تاکید براینکه «حق و رای مردم قابل خرید و فروش نیست که برخی فکر می‌کنند سرقفلی رای مردم را دارند» گفت: « مردم نشان داده اند که در حوادث انتخابات گوش به فرمان رهبری می‌کنند و آزادانه تصمیم گیری می‌کنند. به اعتقاد من تنها سی درصد از آرای مردم ، آرای سازمان دهی شده و جناحی است».

 

وی در واکنش به اینکه شرایط موجود کشور دشوارتر از قبل و بی‌سابقه است؛ گفت: « ما در این انقلاب سوابقی مثل ناآرامی و تجزیه طلبی در سراسر کشور، جنگ، فشارهای سیاسی و اقتصادی، کودتا، حملات نظامی و اقتصادی، تهدید و تحریم و ... را پشت سر گذاشته ایم. ایران نیز به عنوان کشوری که می خواهد مستقل و آزاد باشد هزینه زیادی داده و باید بدهد.  اینطور نیست که فکر کنیم با تسلیم مسائل ما تمام می‌شود. اتفاقا هر گونه سازش و عقب نشینی باعث می‌شود دشمن چند گام جلو بگذارد. این تجربه انقلابیون است».

 

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: « به نظر می‌رسد یک راه بیشتر برای جناح های سیاسی باقی نمانده است و آن گفت وگوی ملی برای انسجام و وحدت ملی است. باید وجوه مشترک را یافته و روی آن سرمایه گذاری کنند. باید وجوه افتراق را یافته و کاهش دهند. لازم است که از داخل کشور تنها یک صدا به گوش دشمن برسد و آن هم این است که ما ایستاده‌ایم، وحدت و انسجام داریم و مقاومت می کنیم. اگر چند صدا یکی از سازش بگوید ، یکی از مذاکره، یکی از تسلیم و یکی از جنگ و مقاومت بگوید در دشمن این طمع را ایجاد می کند که وارد واضع عملیاتی شود».

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش