چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۷۶۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مثلث دلواپسی در مشهد!

دلواپسان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

به گزارش آرمان،  زمانی که سخن از دلواپسان به میان می‌آید اذهان به سمت و سوی چند چهره شناخته شده و یک شهر مشخص می‌رود. بله، مشهد چندی است پرچمدار دلواپسی در کشور شده و از امام‌جمعه تا نمایندگان مشهد از هیچ‌کوششی برای تخریب و مقابله با دولت فروگذار نمی‌کنند. گرچه اخیرا نیز گفته شده که جبهه پایداری استارت انتخاباتی خود را از مشهد خواهد زد. در این راستا جواد آرین‌منش نماینده سابق مشهد در مجلس معتقد است:«امام جمعه و نماینده ولی فقیه مورد احترام همه است، اما معنایش این نیست که تریبون نمازجمعه سخنگوی مردم مشهد است»؛ حال جای تعجب است در شهری که امام رئوف در آن اسکان دارد دلواپسی‌ها بی‌محاسبه چه محلی از اعراب دارد.

 

مثلث دلواپسی

چند سالی است که نام مشهد در ادبیات سیاسی، هجمه را به یاد می‌آورد. گرچه اگر به‌طور دقیق بخواهیم به بررسی این مهم بپردازیم از زمان فوت مرحوم آیت‌ا... واعظ طبسی تولیت سابق آستان قدس رضوی و انتصاب حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی به‌عنوان تولیت جدید، این ادبیات تازه در فضای سیاسی مشهد نمود بیشتری یافته است. اکنون در پی برخی تحرکات دلواپسانه به قطب اول مخالف دولت تبدیل شده است.

 

گرچه در این راستا کنش هریک از اشحاص و سیاسیون مشهدی بر این امر تاثیر خود را می‌گذارد. از سویی آیت‌ا... علم الهدی امام جمعه این شهر و مرد شماره یک مخالفت با دولت حسن روحانی و برجام است و هفته‌ای نیست که در نماز جمعه مشهد به رئیس‌جمهور، وزرا و یا دستاوردها و قراردادهای دولت نپردازد. از سوی دیگر تولیت آستان قدس وجود دارد که جسته و گریخته به دولت و عملکردش انتقاد می‌کند. ضلع سوم و شاید مهم‌ترین ضلع این مثلث نیز نمایندگانی هستند که از خاستگاه مشهد پا به خانه ملت گذاشته‌اند.

 

افرادی چون محمدجواد کریمی قدوسی که خط مقدم مخالفت با دولت در مجلس هستند. در این راستا اگر به اتفاقاتی مثل تحولات دی‌ماه ۹۶ پیامک‌های تهدید‌آمیز ارسالی به برخی نمایندگان در مورد FATF و مخالفت با برجام نگاهی بیندازیم، موضوع تا حدی پیچیده‌تر می‌شود. گرچه اتاق فکر دلواپسان مشهدی از هم‌اکنون درصدد حضور پر قدرت در انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸ و پس از آن ریاست‌جمهوری سیزدهم در ۱۴۰۰ هستند اما نیک می‌دانند که هر میزان هزینه کنند به‌دلیل نداشتن پایگاه اجتماعی و سرمایه اجتماعی جایگاهی در آینده سیاسی کشور نخواهند داشت مگر اینکه تدابیر دیگری مثل دوپینگ سیاسی در پیش بگیرند.

 

جبهه پایداری در مشهد

یک نماینده سابق مشهد در مجلس در ارتباط با فضای سیاسی مشهد اظهارداشت: از لحاظ ترکیب سیاسی در مشهد همه سلایق سیاسی اعم از انواع گرایش‌ها و سلایق اصولگرا، اصلاح‌طلب و اعتدالگرا در مشهد حضور دارند و فعال هستند. وقتی هر کدام این سلایق انسجام بیشتری پیدا کنند می‌توانند در صحنه سیاسی انتخابات دست بالا را داشته باشند همچنان که در انتخابات اخیر شورای شهر، جریان اصلاحات پیروز شد.

 

جواد آرین‌منش در ارتباط با غلبه گفتمان جبهه پایداری در مشهد در انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری اخیر گفت: آن را به حساب جبهه پایداری نگذارید، به حساب آستان قدس بگذارید. آستان قدس یک بنگاه بزرگ و کلان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که مشهد، استان خراسان و گاهی اوقات حتی کشور را متأثر می‌کند. وی ادامه داد: در مشهد اینکه برخی حرکات و تحرکاتی مثل حوادث دی ما اتفاق می‌افتد، آن هم دلایل خاص خود را دارد. در مشهد تعداد زیادی از موسسات اعتباری، بنگاه‌ها، صندوق‌ها و تعاونی‌های ورشکسته مثل ثامن الحجج و پدیده شاندیز هستند.

 

بنابراین تعداد زیادی از زیان‌دیدگان این موسسات در مشهد حضور دارند و می‌توانند یک پتانسیلی از نارضایتی را ایجاد کنند. نماینده ادوار مجلس در خصوص تمرکز جبهه پایداری در مشهد و استارت برای انتخابات مجلس گفت: این تصور با انتخابات شورای شهر تقریبا باطل شد. یعنی اگر گروهی هم تصور می‌کردند مشهد یک تافته جدا بافته‌ای است که تفکر، سلیقه و اندیشه خاصی جایگاه اصلی را دارد و تعیین‌کننده است، با پیروزی جریان اصلاحات در شورای شهر این فرضیه باطل شد. آرین منش افزود: معتقدم تکثر در مشهد به‌لحاظ سیاسی حاکم است. وی در خصوص اینکه گفته می‌شود مشهد شهری اصولگراست افزود: در مشهد تندترین سلیقه‌ها از هر دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب هستند. در عین حال هر دو جریان در مشهد تکثر دارند و یک دست و یکپارچه نیستند. نماینده سابق مجلس درباره میزان مشابهت مواضع آقای علم الهدی درباره برجام، FATF و دولت با دیدگاه مردم مشهد عنوان کرد: جمعیتی که در نماز جمعه شرکت می‌کنند، در مقایسه با جمعیت کلی شهر اقلیت هستند.

 

امام جمعه و نماینده ولی فقیه مورد احترام همه است، اما معنایش این نیست که تریبون نمازجمعه سخنگوی مردم مشهد است. آرین منش تاکید کرد: به هر حال گروه‌ها و جریان‌هایی هستند که به‌نظرات امام جمعه توجه دارند، حالا بالاخره سلیقه هر امام جمعه‌ای متفاوت و ادبیات و گفتمانش هم متفاوت است. وی در این ارتباط که نام مشهد، تندروی را به اذهان متبادر کند تصریح کرد: معتقدم به‌عنوان شهروند مشهدی نباید اجازه داد تا یک چهره خشن، افراطی، نامتعادل و غیرمنطقی از مشهد در اذهان القاء شود. این امر به‌نظر من جفا به مردم مشهد است چراکه مردم مشهد، قبل از تاثیرپذیری از هر شخصیتی، تاثیرپذیر از امام رئوف هستند.

 

حمید شجاعی

 

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش