یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۷۶۲۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

قالیباف و اشتباهاتی که تمامی ندارد

درباره ایده قالیباف هنوز صدایی از هیچ جریانی در درون اردوگاه اصولگرایی به گوش نمی‌رسد

محمدباقر قالیباف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
محمدباقر قالیباف سیاستمدار همیشه ناکام سالهای گذشته این روزها به فکر رهبری اصولگرایان افتاده است و بعد از ۱۲ سال امروز به جای رویای ریاست جمهوری رویای رئیس مجلس شدن را در سر می‌پروراند.

به گزارش خبرآنلاین، یک هفته بعد از دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری بود که قالیباف به عنوان کاندیدای ناکام و کنار گذاشته اصولگرایان انتقاد از جناح راست را کلید زد. او که تصور نمی کرد جمنایی ها ابراهیم رئیسی را به او ترجیح بدهند در روزهای آخر رقابت انتخابات ۹۶ با اکراه به نفع تولیت آستان قدس کنار رفت اما این کنار رفتن به معنای کنار گذاشتن کینه اصولگرایان نبود.

 

درست در همان روزها ایده نواصولگرایی را مطرح کرد و از جناح راست خواست تا پدرخوانده ها را کنار بگذارند. همین حرف باعث شد تا راست سنتی از موتلفه تا جامعه روحانیت مبارز مقابل او جبهه بگیرند. اما گویا قالیباف همچنان سودای رهبری در میان اصولگرایان را دارد.

 

قالیباف‌نامه یا مانیفست نواصولگرایی

تا چند ماه بعد از انتخابات تیرهای قالیباف یک ریز و پی در پی جناح راست را نشانه رفت تا اینکه به یکباره در انتقاد به اصولگرایان دست به قلم شد و فرمان آتش به اختیار برای جوانان اصولگرا صادر کرد. او نوشت: در ماههای گذشته بسیاری از شما به صورت حضوری و غیر‌حضوری با من از دغدغه‌های جدی خود دربارة آینده کشور و انقلاب سخن گفتید. این شور و شوق و احساسِ مسئولیتِ تحسین‌برانگیزِ شما مرا برآن داشت که دست به قلم برده و برخی نگرانی‌های خودم را با شما و مردم عزیزمان در میان بگذارم. پایانِ رقابت‌هایِ انتخاباتی به معنایِ فراموش کردنِ ناکارآمدی‌هایِ دولتِ مستقر یا نادیده‌گرفتن برخی خطاهایِ دوستانِ جبهه انقلاب نیست.

 

قالیباف با اشاره به اینکه به این باور رسیدم که «تغییرِ اساسی در نحوه کنشِ جریانِ اصول‌گرایی» یکی از مطالباتِ اصلیِ امروزِ شما جوانانِ مومن و دلسوزِ انقلاب و کشور است، تأکید کرد که اصول‌گرایی باید با حفظِ مبانی و ارزش‌هایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، حرکت در راستایِ «نو‌اصول‌گرایی» را هرچه زودتر آغاز کند.

 

بیشتر از یک سال است که از آن نامه نگاری ها و انتقادات می گذرد اما ماجرا هنوز برای او  تمام نشده است و حالا حزب پیشرفت و عدالت که پرچم رهبری اش در دست قالیباف است از انتشار مانیفست «نواصولگرایی» سخن می گوید. محسن پیرهادی عضو شورای مرکزی این حزب به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: تا دو هفته آینده مانیفست در شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران به طور کامل تصویب و منتشر خواهد شد و بعد از انتشار در مورد ابعاد آن صحبت خواهیم کرد. ما تلاش کردیم این ایده را پیگیری کنیم.

 

پیرهادی با اشاره به صحبت های قالیباف در مورد نواصولگرایی گفت: ایده نواصولگرایی به نام قالیباف است و بعد از انتشار حتما نظراتی را بیان خواهد کرد. این ایده توسط جمعیت پیشرفت و عدالت ایران پیگیری شده و سایر اصولگرایان می توانند نظراتشان را پس از انتشار بیان کنند.

 

هرچند تمام هم و غم قالیباف و یارانش کنار گذاشتن چهره های سنتی اصولگرا است و در این مسیر روی کمک جوانان اصولگرا حساب باز کرده است اما هنوز صدایی از هیچ جریانی در درون اردوگاه اصولگرایی به گوش نمی رسد؛ موضوعی که پیرهادی ان را به بعد از انتشار مانیفست نواصولگرایی موکول می کند و در پاسخ به این سوال که آیا با گروه های دیگرِ اصولگرا در مورد این مانیفست رایزنی شده است یا خیر اظهار کرد: دوستان دیگر هم بعد از انتشار عمومی و با دقت، نظرات و انتقادات خود را حتما منعکس خواهند کرد، ولی بنایی برای رایزنی نبوده و نیست. این مسئله در شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت در حال پیگیری است. ما طرح های جدید و نکته هایی را در مورد ایده نواصولگرایی قالیباف داریم.

 

قالیباف مجلس را می خواهد

سه دوره ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری یک حقیقت را در گوش قالیباف فریاد می‌زند و آن خداحافظی با آرمان ریاست جمهوری است. هرچند به نظر می رسد خودش هم کم کم به این باور رسیده است که نمی تواند مرد اول خیابان پاستور باشد اما این دلیل نمی شود که به نفر اول بهارستان شدن فکر نکند. در راستای همین رویاپردازی ها است که با نگاه به مهلت دوساله تا  انتخابات مجلس فکر رهبری اصولگرایان برای رسیدن به کرسی‌های خانه ملت او و برخی نزدیکانش را رها نمی کند و همه برنامه ریزی ها برای تحقق این آرمان  حتی در تاروپود عکس های اینستاگرامی‌اش موج می زند.

 

قالیباف که گویا دوران علی لاریجانی را برای مجلس تمام شده می داند رویای رئیس قوه مقننه شدن بعد از او را در سر می پروراند و از امروز به دنبال هموار کردن راه برای رسیدن به ساختمان هرمی شکل بهارستان است اما از انجایی که سایه سنگین رقیب هم‌تیمش یعنی ابراهیم رئیسی و محسن رضایی بر سر آن سنگینی می کند هیچ بعید نیست قالیباف در این موضوع هم ناکام بماند.

 

فائزه عباسی

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش