چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۵۴ - ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۵۴۰۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عضو حزب کارگزاران: چرا مشكلات را گردن آمريكا می اندازيد؟

یدالله طاهرنژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

«دولت اول حسن روحانی با یک لکوموتیو مورد اطمینان اصلاح‌طلبان در حال حرکت بود و تمام شاخص‌ها نشان از آن بود که تمام موضوعات رو به بهبود است اما او در دولت دوم موتور لکوموتیو دچار نقص فنی شد بنابراین این لکوموتیو با سرعت اولیه‌اش حرکت نکرد و در زمانی که احتیاج به انرژی جدید داشت از حرکتش کند، شد». این بخش‌هایی از گفت‌وگوی روزنامه آرمان با یدا... طاهرنژاد، عضو کارگزاران سازندگی است که در رابطه با وضعیت کنونی جامعه و عدم تدبیر در تصمیمات گرفته شده دولت وجود دارد.

 

پاسخ روحانی به نمایندگان در صحن علنی مجلس را چطور دیدید؟

۱۹۰نماینده مجلس از پاسخ آقای روحانی در روز سوال از وی قانع نشده و این موضوع نشان از آن است آقای روحانی به انتظار آنها پاسخ مثبت نداده است، بنابراین انتظار می‌رفت تا آقای روحانی مقداری عمیق‌تر، کارشناسانه‌تر و جدی‌تر درباره موانعی که باعث شده او به وعده‌هایش در پیشگاه ملت عمل نکند در مجلس تبیین کند اما او نه آنطور که در جامعه ایجاد التهاب کند اما باید در حدی صحبت می‌کردند تا یک اطمینان و امید از آینده و افق پیش روی دولت را ترسیم می‌کردند، اما این موضوع از سوی او استنباط نشد، چراکه نه افق پیش رو را افق روشنی ترسیم کرد و نه موانع دستیابی به هدف را به گونه‌ای تبیین کرد که نمایندگان و افکار عمومی قانع شوند.

 

یعنی سوال از رئیس‌جمهور سوالی سیاسی نبوده و از سوی مخالفان دولت کلید خورده نشد؟

اگر سوال از رئیس‌جمهور سیاسی هم تلقی شود، به موجب قانون رئیس‌جمهور موظف است تا پاسخش قاطع و قانع‌کننده باشد. وظیفه ما نیت‌خوانی نیست، چرا که شکل سوال زبان حال مردم بود و حق ورود به نیت و اهدافی سوال را نداریم. با توجه به این موضوع که ۱۹۰ رأی به عدم اقناع از سوال رئیس‌جمهور داده شده این اتفاق نشان از آن است که اصلاح‌طلب و اصولگرا در این موضوع با یکدیگر تفاهم داشتند. ضمن آنکه آقای رئیس‌جمهور مسئول اداره امور کشور است.

 

آقای روحانی سوگند خورده و با مردم عهد بسته است که در نتیجه دارای ۲۴ میلیون رأی از آنهاست. چه کسی باید پاسخ این نابسامانی‌ها را بدهد؟ به طور فرض فراکسیون اصولگرا که اقلیتی در مجلس هستند فقط سوال را مطرح می‌کردند و فراکسیون امید وارد این موضوع نشده باشد و یا فرض بر قانع شدن نمایندگان از پاسخ‌های آقای روحانی باشد، اما به هر حال صورت مساله تغییر نمی‌کند، چراکه در حال حاضر بازار ملتهب و قیمت ارز خارجی، سکه و سایر قیمت‌ها رو به افزایش است و این موضوع ایجاد ناپایداری و ناامنی روانی در تمام آحاد جامعه کرده است.

 

با توجه به برخی از انتقاداتی که به روحانی و اصلاح‌طلبان وجود دارد، برخی معتقدند اصلاح‌طلبان انتخابات مجلس آینده را از دست می‌دهند.

دولت اول آقای روحانی با یک لکوموتیو مورد اطمینان اصلاح‌طلبان در حال حرکت بود و تمام شاخص‌ها نشان از آن بود که تمام موضوعات رو به بهبود هستند، اما در دولت دوم موتور لکوموتیو دچارنقص فنی شد، بنابراین این لکوموتیو با سرعت اولیه‌اش حرکت کرد اما در زمانی که احتیاج به انرژی جدید داشت از حرکت ایستاد. بی‌عملی، ناکارآمدی و کم‌توجهی به حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد و بهداشت و درمان کم کم خود را نشان داد و توام با خروج آمریکا از برجام شد که در نتیجه آثار روانی در اقتصاد و بازار ایران باقی گذاشت.

 

اصلاح‌طلبان به دلیل کم شدن شعاع عملکردی آقای جهانگیری در دولت ضعیف شدند؟

اصلاح‌طلبان به دو دلیل در این دولت ضعیف شدند، اول به آن دلیل که یکی از بهترین نیروهایشان در دولت محدود شده و عملا در بازی نیست و دوم مردمی که به اعتبار و اعتماد اصلاح‌طلبان پشت رئیس‌جمهور آمده و به او رأی دادند، اما در حال حاضر شاهد وضعیت کنونی زندگی‌شان هستند که با مشکل اقتصادی و حتی روحی و روانی مواجه شده‌اند، چراکه نسبت به آینده بی‌اعتماد هستند و این موضوعات به اصلاح‌طلبان فشار می‌آورد. اتفاقی که در دی ماه ۹۶ افتاد برای اصلاح‌طلبان هزینه سنگینی داشت، ضمن آنکه ریشه آن حرکت مشکوک و مشخص نبود که از کجا نشأت گرفته است و عدم همراهی در مواردی توده مردم از اصلاح‌طلبان را رنجاند اما با تمام این موضوعات اصلاح‌طلبان این هزینه را به جان خریدند تا برای عبور کشور از این شرایط دشوار تلاش کنند.

 

متاسفانه دولت پاسخ مناسبی به جامعه تاکنون نداده و همچنان شرایط تغییری پیدا نکرده و نقاط حساس کلیدی کشور در دست افرادی است که صلاحیت حرفه‌ای برای انجام آن ماموریت و مسئولیت را ندارد. هر روز شرایط زندگی برای مردم سخت‌تر از روز گذشته می‌شود. چرا باید رهبر معظم انقلاب پس از ۴۰ سال در رابطه با پوشک صحبت کند؟ این موضوع بسیار دردناک است زیرا مسئولیت آن بر دوش دولت بوده و دولت نباید اجازه دهد تا کار به اینجا کشیده شود. در حال حاضر تمام مشکلات را به گردن آمریکا و برجام انداختن ظلم و توهین به شعور ملت است. بی‌عملی، ناکارآمدی، عدم تدبیر و تصمیم صحیح در حوزه اقتصادی دلیل به وجود آمدن بحران کنونی است.

 

اکنون اگر قصد ترخیص جنسی را از گمرک داشته باشیم با مانع مختلفی برخورد می‌کنیم به آن معنا که در حال حاضر نه مشکل پول، نه مشکل ارز و نه مشکل بخشی که می‌خواهد از این تسهیلات استفاده کند وجود دارد یعنی تجربه و تخصص کار وجود دارد و ریال و ارز هم خریداری شده اما کالاها ترخیص نمی‌شود به طور مثال پوشک که در حال حاضر به یک بحران در مملکت تبدیل و سوژه دنیا شده است ماده اولیه‌اش در گمرک وجود دارد اما اجازه ترخیص به این کالا داده نشده است. در حال حاضر احساس کرختی در دولت حاکم شده و قابل تحمل و دوام نیست.

 

برخی معتقدند منفعل کردن جهانگیری در دولت به این خاطر بوده که سرنوشت رئیس‌جمهورهای پیشین را نداشته باشد یا پس از ریاست جمهوری به مقامی برسد، این موضوع را تایید می‌کنید؟

به هر دلیل که فضا را بر آقای جهانگیری محدود کرده‌اند چه دلیل آن عافیت‌طلبی و عاقبت‌اندیشی یا هر ملاحظه دیگری باشد این حرکت از نظر مردم قابل توجیه نیست، چراکه آقای جهانگیری تمام دارایی، حیثیت و اعتبارش را به میان گذاشت تا آقای روحانی رئیس‌جمهور شود. جهانگیری هیچ لزومی نداشت تا خاک‌ریز و کتک‌خور آقای روحانی در مبارزه انتخاباتی شود، اما این ایثار را انجام داد تا او بتواند از این مسیر سخت و توفانی به آرامی عبور کند و پاسخ این ایثار نباید نمک‌نشناسی باشد.

 

برخی می‌گویند رئیس دفتر رئیس جمهور در میان این موضوعات نقشی دارد.

آقای روحانی احمدی‌نژاد نیست که بتوان گفت مشایی او را حرکت می‌دهد. روحانی ۴۰ سال فعالیت‌های امنیتی انجام داده و در انگلیس تحصیل کرده است. بنابراین به تمام این موضوعات واقف و مسلط است. کسی نمی‌تواند روحانی را مدیریت کند. بنابراین خیلی قبول ندارم که رئیس دفتر، ایشان را مدیریت می‌کند بلکه آقای واعظی کسی است که منویات او را بهتر عملیاتی می‌کند.

 

با وحدت سیاسی در میان جناح‌ها می‌توان وضعیت کشور را به سمت بهبود سوق داد؟

وحدت ملی در تمام موضوعات می‌تواند کارساز و معجزه‌آفرین باشد و تلاش آقای جهانگیری در حوزه ایجاد انسجام معطوف به اراده آقای رئیس‌جمهور نیست. این موضوع ماموریتی است که آقای جهانگیری از ناحیه رهبرانقلاب دریافت کرده بنابراین باید دانست که آقای جهانگیری در نقش‌آفرینی دولت سهم قابل توجهی ندارد و تحرکاتش در حوزه سیاسی در جای دیگری شکل می‌گیرد. آقای جهانگیری طی ملاقاتی که با مقام معظم رهبری داشتند ماموریت گرفتند تا مفصل ارتباط میان جناح‌ها شوند تا این موضوع بتواند مبنا و حرکت به سمت حرکت و انسجام ملی باشد.

 

تلاش‌های اصلاح‌طلبان برای نزدیکی بیشتر در همین راستا تفسیر می‌شود؟

آقای روحانی در دولت اول با احزاب نشست‌هایی داشتند اما در دولت دوم هیچ احساس نیازی فعلا به احزاب نداشته، اما در دولت قبل آقای‌روحانی با احزاب می‌نشست و در نشست‌ها افرادی از حزب اتحاد ملی پیشگام بودند تا آقای روحانی واسطه ارتباط و نزدیک‌تر شدن اصلاح‌طلبان با آنها شود اما آقای روحانی هیچ زمانی برای این موضوع وقت جدی نگذاشت به آن معنا که پیشنهاد وحدت سیاسی برایش بسیار جدی نبوده و آقای جهانگیری بیشتر درگیر این مساله شد و همچنان پیگیر است تا ان‌شاءا... فضایی ایجاد شود که حداقل اگر در حوزه اقتصاد دولت نتوانست به توفیقات خوبی برسد حداقل در حوزه اجتماعی و فرهنگی دستاوردی داشته باشد و آن هم به برکت وحدت و انسجام ملی صورت پذیرد.

 

برخی معتقدند که آقای روحانی از اصلاح‌طلبان دور شده و به اصولگرایان نزدیک شده است؟

آقای روحانی هیچ زمانی اعلام نکرد که اصلاح‌طلب است در نتیجه ما انتظار رفتارهای اصلاح‌طلبانه از ایشان نداریم اما آنچه که اصلاح‌طلب و اصولگرا باید از آن انتظار رفتار اخلاق‌گرایانه داشته باشد. این موضوع که آقای روحانی از مردم رأی گرفته و سپس میان مردم و احزابی که ارتباط آن را با مردم برقرار کردند، فاصله افتاد این موضوع خوبی نبود.

 

نه در جمهوری اسلامی و نه حتی در دنیا سابقه ندارد که یک رئیس‌جمهوری با ۲۴ میلیون رأی بر سر کار بیاید و طی مدت پنج ماه بیش از ۵۰ درصد طرفدارانش را از دست بدهد حتی در آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رأی آقای روحانی بسیار ریزش داشته است. تمام این موضوعات را اگر در کنار یکدیگر بگذاریم به پاسخ می‌رسیم. بی‌اعتنایی به احزاب، دوستان خوب و یاران روزهای سخت، خواسته‌های عمومی و رسانه‌ها مجموعه آنها ریزش بی‌سابقه را داشته است. یعنی اگر تمام هنرمندان و افراد جمع شوند تا آقای روحانی یا هر شخص دیگری را اینگونه دچار ریزش کنند زورشان نمی‌رسد به‌جز آنکه خود آقای روحانی این هنر را به خرج دهد و چنین وضعیتی را رقم بزند.

 

به نظرتان این موضوع ضربه به اصلاحات نیست؟

یک شخصی توئیت کرده بود که «از کاری که کردیم پشیمانیم» سپس من به او نوشتم که «بابات از گرسنگی مرد. گفت: داشت و نخورد؟» این حال و روز اصلاح‌طلبان را نشان مي‌دهد، چراکه گزینه دیگری برای انتخابات در دستان خود نداشتند. اصلاح‌طلبان هم به دلیل حمایت از روحانی و عدم حمایت از تحرکات دی ماه و همچنین عملیاتی نکردن انتظارات مردم از سوی فراکسیون امید در مجلس در حال حاضر موقعیت خوبی در افکار عمومی ندارند و اگر با همین سرعت وارد فضای انتخابات شوند قطعا بازنده انتخابات خواهند بود مگر آنکه یک ساز و کار و تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کنند.

 

توجه به اصلاح‌طلبان که مورد اعتماد و اتکای جامعه بودند، باعث می‌شود تا جامعه امید به آینده داشته باشد اما روحانی همین کور سوی امید را هم از مردم گرفته و در نتیجه مردم امروز نمی‌دانند باید به چه کسی پناه ببرند؟ شعار «اصلاح‌طلب اصولگرا دیگر تمام است ماجرا» بسیار شعار غم‌انگیزی بود، به آن معنا که دیگر به هیچ کدام از جناح‌ها اعتماد نداریم و به دنبال زندگی‌تان بروید. ان‌شاءا... که خدا کمک کند تا شرایط بهتر شود.

 

در اولین جلسه از شورای عالی سوم اصلاح‌طلبان آقای عارف مطرح کردند که اصلاح‌طلبان برای بهبود شرایط باید به یک وحدتی برسند، به نظر شما اصلاح‌طلبان برای رسیدن به این وحدت باید چه کاری انجام دهند؟

جلسه شورای عالی اصلاح‌طلبان به ریاست آقای عارف برگزار نشد، چراکه هنوز انتخابات برگزار نشده است و آن جلسه با دعوت رئیس دولت اصلاحات برگزار شده بود. اختلاف اصلاح‌طلبان اختلاف مبنایی نیست و موضوعی نیست که نتوان آنها را دور یک میز جمع کرد، بنابراین نگران اختلاف درون تشکیلات اصلاح‌طلبی نیستم. اکنون که در حال تشکیل پارلمان اصلاحات هستیم تمام اصلاح‌طلبان در قالب پارلمان اصلاحات نقش‌آفرین می‌شوند و هیچ شخصی در بیرون از این موضوع باقی نخواهد ماند تا ساز مخالف با اصلاح‌طلبان را کوک کند.

 

دلیل حضور جوانان در شورای عالی چیست؟

دلیل حضور جوان‌ها در شورای عالی آن است تا نظر و خواست‌های جوانان هم تامین شود. ان‌شاءا... این موضوع در پارلمان حل خواهد شد و امیدواریم طی دو ماه آینده فعالیت آن را آغاز کنیم و در آنجا شورای عالی اصلاح‌طلبان، شورای هماهنگی و... زیرسایه پارلمان اصلاحات قرار می‌گیرد و پارلمان اصلاحات هم به اندازه کافی فراگیر و گسترده است تا بتواند تمام اصلاح‌طلبان دور یکدیگر جمع کند و این کدورت‌ها برطرف شود.

 

آیا آقای عارف هم در این پارلمان حضور خواهند داشت؟

حضور در پارلمان اصلاحات بیشتر جایگاه فعالیت احزاب سیاسی است و آقای عارف هم اگر قصد ورود به پارلمان را داشته باشد باید حزب داشته باشد و با انتشار اساسنامه همگی متوجه می‌شوند که تقریبا افرادی که هیچ تشکل سیاسی ندارند سخت است تا به پارلمان وارد شوند.

 

تجمع طلاب در فیضیه قم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

هنگامی که مردم به شدت درگیر مشکلات اقتصادی هستند مباحث انحرافی می‌تواند ذهن آنها را از مشکلات جاری دور کند از این حیث هم‌راستاست. اما اصل کار حرکت خوبی نبود و در شأن روحانیت محترم و علمای حوزه علمیه نبود که برای مرگ یک هم‌لباس خودشان شادی کنند و شعار بسازند و این موضوع یک پدیده تلخی بود و بزرگان حوزه هم اعتراض خود را نشان دادند و امیدوار هستیم که این موضوع یک اتفاق بوده باشد و ریشه‌ای در آن نبوده است. در رابطه با مداحانی هم که در ادامه این موضوع صحبت کرده بودند باید گفت که به طور کل نباید در مورد صحبت‌های برخی افراد حسابی باز کرد.

 

موضع‌گیری‌های اخیر اعتدال و توسعه و کارگزاران چه دلیل دارد؟

حزب اعتدال و توسعه درک درستی از بیانیه کارگزاران پیدا نکرد و شاید هم قصد داشت تا ناکارآمدی عنصر کلیدی آنها را در قالب یک دعوای تشکیلاتی گم کند، چراکه بیانیه به طور کل معطوف به اختلاف میان دو حزب نبود و معطوف به اختلال در نظام برنامه‌ریزی کشور بود و فردی که سکان آن کشتی در دست دارد تصادفا دبیرکل یک حزب است، اما ربطی به آن حزب ندارد.

 

هدف اصلی کارگزاران دبیرکل حزب اعتدال نبوده است. حزب کارگزاران مدیر برنامه‌ریزی کشور را هدف خود قرار دادند که با ضعفی که در برنامه‌ریزی کشور و حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دچار مشکل کرده است و در اینجا مغز متفکر کشور است که اگر در آنجا به درستی عمل نکند تمام حوزه‌ها دچار اختلال می‌شوند کما اینکه این اتفاق افتاده است. این بیانیه ناظر به آن جایگاه کلیدی در نظام برنامه‌ریزی کشور بود. این پاسخ بخشی از حزب را به یک دعوای حزبی تبدیل کنیم صحیحی نیست.

 

راضیه فراهانی

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش