چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۰۸۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تحرکات انتخاباتی سه چهره اردوگاه اصولگرایی

سفرهای مسئولان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

دولت از یک‌سو با منتقدان و مخالفان تندرو مواجه است و از سوی دیگر با برخی رفقای نیمه راه. گویا اصولگرایان میتینگ‌های انتخاباتی خود را خیلی وقت است استارت زده‌اند. دیدارها و سفرهای اخیر برخی از چهره‏های شناخته شده جریان اصولگرا در چند ماه اخیر نشان از ورود زودهنگام آنها به انتخابات ۱۴۰۰ است. 

 

قالیباف در لباس یک جهادگر

بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ و برهم خوردن رویای محمدباقر قالیباف برای رفتن به پاستور خبرهای اولیه حاکی از این بود که شهردار پیشین تهران ساکن ساختمان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) می‌شود. بعضی گمانه‌زنی‌ها هم حکایت از کوچ او به بنیاد مستضعفان داشت؛ گمانه‌‌هایی که هیچکدام رنگ واقعیت نگرفت. به گفته نزدیک‌ترین یار شهردار سابق تهران او مشغول امور شخصی خود است. 

 

محمدباقر قالیباف به جلسات جمنا می‌رود اما دلخوری قبلی را فراموش نکرده او از نواصولگرایی سخن گفته و از تصمیم‌گیری پدرخوانده‌ها در جریان اصولگرا انتقاد دارد، حالا با سفرهای جهادی–استانی فرصت خوبی برای معرفی خود در استان‌های مختلف کشور دارد.

 

محمدباقر قالیباف به شهرهای مختلف سفر می‌کند تا به عنوان یک جهادگر نظر مردم را به خود جلب کند. وی گفته من در حاشیه‌نشینی‌ها، مناطق محروم و هرجایی که نیاز باشد حضور دارم و مشکلات و سختی‌های مردم را پیگیری می‌کنم برای دیدار با جوانان فعال در اردو‌های جهادی و بازدید از اقدامات داوطلبانه و جهادی آن‌ها حضور یافته‌ام.

 

صبحانه‌های سیاسی ضرغامی 

عزت‌الله ضرغامی گویا قصد ندارد یک بار دیگر برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری تا دقیقه نود منتظر بماند. او از همین حالا تلاشش را آغاز کرده است. عملکرد و رویه ضرغامی در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که او قصد دارد به چهره‌ای معتدل و میانه در اردوگاه اصولگرایی بدل شود.

 

ضرغامی از وقتی که از صدا‌و‌سیما بیرون آمده، با چهره‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا قرار صبحانه می‌گذارد و بعد هم گزارشی مختصر از آن را در صفحات مجازی‌اش منتشر می‌کند. رئیس پیشین صداوسیما در این چند سالی که از صداوسیمای ملی کنار رفته، می‌کوشد تصویری جدید از خود به نمایش بگذارد. در مقایسه با خاستگاه اصولگرایش، هم صحبت‌های متفاوتی می‌کند و هم دیدارهایی متفاوت برگزار می‌کند. در فضای مجازی فعال است، با چهره‌هایی از راست تا چپ، تندرو تا معتدل، اصولگرا تا اصلاح‌طلب، حتی سلبریتی دیدار می‌کند. او با هر چهره سیاسی و غیرسیاسی مشهوری که صبحانه می‌خورد به نوعی از عملکردش هم دفاع می‌کند. 

 

از جمله دیدارهای او می توان با افرادی چون محمدرضا زائری، روحانی اصولگرایی که ممنوع‌المنبر شده، فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی، حجت الاسلام اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، محمدعلی زم، عمادالدین باقی، علی ربیعی، وزیر سابق کار و همچنین مهرداد بذرپاش اشاره کرد. ضرغامی با موضع‌گیری در مورد موضوعات مختلف سعی دارد چهره‌ای معقول و میانه از خود ارایه کند و برای این کار بیش از هر چیز از اینستاگرام بهره می‌گیرد. صبحانه‌های سیاسی می‌خورد و با انتشار تصاویر مربوط به آن جدی بودن خود در ورود به عرصه انتخابات را به رخ می‌کشد. انتقاد اخیر او از جمنا خود شاهدی بر این مدعا است که ضرغامی از جمله اصولگرایان خواهان ریاست‌جمهوری است که در قالب جمنا وارد نخواهد شد.

 

تداوم سفرهای استانی به سبک احمدی‌نژاد

 با تحرکات تازه محمود احمدی نژاد رئیس‌جمهوری پیشین نشان می‌دهد او به دنبال خلق موقعیت سیاسی تازه‌ای برای خود است. فعالیت‌ها و اقدامات سیاسی رئیس دولت‌های نهم و دهم در چند ماه اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته است. 

 

۱۳ سال پیش احمدی‌نژاد را غیر از کارکنان شهرداری تهران و معدودی از مردم پایتخت نمی‌شناختند و بر همین پایه بود که کاندیداتوری وی در میان چهره‌های صاحب‌نامی چون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، علی لاریجانی، محمدباقر قالیباف، بیشتر مایه طنز و طعنه ستادهای انتخاباتی دیگر بود. اگر چه او اعلام کرد هدفش احیای گفتمان انقلاب است اما تنها شیوه‌اش برای تعریف خود نزد افکار عمومی، یورش بردن به فرد یا افرادی بود که به مراتب ‌شان و جایگاهی بالاتر از وی داشتند.

 

سال ۸۴ علیه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سال ۸۸ علیه ناطق نوری و اصلاح‌طلبان، سال ۸۹ علیه علی لاریجانی و حال دستگاه قضا هدف حملات محمود احمدی‌نژاد قرار گرفته است. شهردار نه چندان نام‌آشنای تهران، از رهگذر همین تاخت و تازها رئیس‌جمهوری شد و رئیس‌جمهوری ماند و می‌خواست رئیس‌جمهوری تعیین کند. مروری بر عملکرد وی در ۱۳ سال گذشته نشان می‌دهد در آستانه هر انتخابات، یکی از چهره‌های ارشد سیاسی قربانی تهمت‌ها و افتراهای ثابت نشده او می‌شود. احمدی‌نژاد در این یکی، دو سال اخیر تغییر گفتمانی هم داده است. از ادبیاتی وام گرفته که در گفتمانش سابقه نداشت. دیگر خبری از گفتمان عدالت نیست.

 

او نگران آزادی شده و در نامه نگاری‌های خود خواستار آزادی زندانیان سیاسی و برگزاری انتخابات آزاد شده است. این در حالی است که مصداق آزادی زندانی در سخنان او تنها دو نفرند، بقایی و مشایی. او هیچ وقت از هیچ زندانی دیگری دفاع نکرده است. در این شرایط است که بسیاری می‌گویند چرا با احمدی‌نژاد برخورد نمی‌شود یا ماجرا چیست که او با وجود همه اینها آزادانه به این شهر و آن شهر سفر می‌کند و آزادانه هم حرف می‌زند. وضعیت در شرایط فعلی آنچنان نه به کام دولت است نه مردم و نه اهل سیاست.

 

دولت حسن روحانی در شرایط کنونی با مشکلات بین‌المللی، اقتصادی و نارضایتی عمومی مواجه است. با این وجود نیروهای سیاسی و اجتماعی نه تنها در این رابطه کمکی به دولت نمی‌کنند حتی می‌توان گفت ناخواسته بر این مشکلات دامن می‌زنند. برخی جریان‌های سیاسی به ویژه تندروها بدون توجه به تجارب قبلی، وضعیت موجود و پایگاه اجتماعی خود، گمان می‌کنند با تخریب دولت می‌توانند به سیادت در سیاست برسند.

 

الهام برخوردار

 

ebtekarnews.com
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش