بهروز نعمتی نماینده تهران در مجلس بهعنوان دبیر کل حزب رفاه ملت انتخاب شد. نعمتی در جلسه شورای مرکزی این حزب تازه تأسیس به این سمت انتخاب شد. بر اساس آنچه سید شریف حسینی گفته است، برای انتخاب دبیر کل، جلسه با حضور تمامی اعضا تشکیل و انتخاب دبیر کل به صورت رأی مخفی برگزار و بهروز نعمتی با اکثریت آرا بهعنوان دبیر کل حزب رفاه ملت ایران انتخاب شد.به گزارش ایرنا، وی افزود: اصغر یداللهی موحد بهعنوان قائم مقام دبیر کل و بنده نیز سخنگوی حزب شدم و سید علی عالی خانی بهعنوان خزانهدار حزب انتخاب شد. رفاه ملت، حزب تازه تأسیسی است که اولین کنگره خود را ۲۲ مرداد ماه سالجاری در مجتمع ایوان شمس برگزار و اعضای شورای مرکزی خود را انتخاب کرد. درباره برنامه ها و اهداف این حزب با سید شریف حسینی سخنگو گفت و گو کردیـــــــم که در ادامه می خوانید.
حزب رفاه ملت قرار است چه هدفی را دنبال کند؟ وجود چه کاستیهایی در احزاب موجود سبب شد که تأسیس حزبی جدید را ضروری ببینید؟
احزاب پل ارتباطی میان مردم و مسئولان هستند. در شرایط فعلی دوقطبی به وجود آمده در کشور سبب شده است که تفکرهایی مانند بحث رفاه که ما در رأس اهداف حزبمان مطرح کردهایم در حاشیه قرار بگیرند. بر همین اساس ما برای اینکه بتوانیم فارغ از جبههبندیهای سیاسی موجود در جهت رشد و آگاهی اعضایمان در حوزههای مختلف با هدف تأمین رفاه بیشتر برای جامعه و توسعه ارتباط میان مردم و مسئولان تلاش کنیم بنا را بر شکلگیری یک حزب جدید قرار دادیم.
احزاب متعددی در کشور همین اهداف را پیگیری میکنند، چرا یک حزب جدید؟
ما تعدد احزاب را تهدید نمیدانیم. برعکس این یک فرصت است. زیرا تعدد احزاب کمک میکند به اینکه جزیرههای مختلف فکری ایجاد شوند که میتوانند در عین استقلال به یکدیگر متصل شده و زنجیره توسعه کشور را شکل دهند.
اگر قرار باشد با واژگان و مفاهیم رایج در سیاست و اقتصاد جهتگیری سیاسی و اقتصادی حزب تان را توصیف کنید آن توصیف چه خواهد بود؟
حزب رفاه ملت ایران مثل سایر احزابی که رسماً از وزارت کشور مجوز فعالیت میگیرند در چارچوب اهداف و منافع ملی کشور تشکیل شده است. اما اگر بخواهیم نگاه سیاسی مجموعه افرادی را که در حزب رفاه ملت دور هم جمع شدند ارزیابی کنیم باید بگویم به نوعی این مجموعه نگاه اعتدالی دارد. نگاه اعتدالی که کمک کند شرایط موجود را رو به بهبود ببرد و از وضعیت دو قطبی رایج که به نحو مطلقی میان چپ و راست یا اصلاحطلب و اصولگرا به وجود آمده خارج کند.
تصورمان این است که تجربهها و سوابق مجموعه افراد جمع شده در این حزب میتواند کمک بکند که در آینده شرایط متفاوتی از فعالیت حزبی را رقم بزنند. هدف ما این است که تشکلی فراتر از یک کمیته انتخاباتی باشیم و برخلاف تجربهای که تاکنون از برخی احزاب مشاهده شده فعالیتهایمان بعد از انتخابات افول پیدا نکند و پل ارتباطی میان مردم و منتخبان و مسئولان در چارچوب فعالیت حزبی باشیم.
اینکه گفتید نگاه اعتدالی یعنی حزب شما در رسته احزاب اعتدالگرا تعریف میشود؟
بله، مجموعه فکری دوستانی که این حزب را تشکیل دادهاند از تفکرات متفاوتی تشکیل شده اند اما رویکرد واحد حزب اعتدالی است. این نگاه را دارد که این کشور متعلق به همه است و نگاههایی که ممکن است بعضی افراد یا گروهها را به هر عنوان از این کل جدا کند به صلاح نمیداند. بلکه معتقد است هر آن کس که در چارچوب نظام و منافع ملی کار میکند میتواند در این مسیر با حزب ما همراهی کند.
در جریان انتخاباتهای اخیر معمولاً دو ائتلاف اصلی پیرامون جریانهای اصولگرا و اصلاحطلب شکل گرفته است. اتفاقی که ممکن است در انتخابات آتی مجلس نیز تکرار شود. آیا برنامهتان این است که فهرست مستقلی داشته باشد؟ اگر نه با کدام یک از این دو جریان پیوند خواهید داشت؟
یکی از دلایلی که در مجلس اعتدالیون یا بهتر است بگویم مستقلین به نوعی به یکی از جریانهای اصلاحطلب یا اصولگرا متصل میشوند این است که خودشان چندان تشکل و حزب شناخته شده نداشتهاند. اما شکلگیری احزابی چون حزب رفاه ملت کمک میکند که بتدریج جریان اعتدالگرایی نیز انسجام بیشتری بگیرد و مرکزیت و محوریتی برای کسانی که چنین تفکری دارند پدیدار شود. در انتخابات آینده نیز با توجه به مبنای حزبمان به تصمیمگیری جمعی حتماً حرفی برای گفتن خواهیم داشت اما ما صرفاً برای انتخابات تشکیل نشدهایم. مهم این است که بعد از انتخابات هم بتوانیم به منتخبان آن کمک کنیم. این البته به معنای سهم خواهی نیست.
در ایران معمولاً احزاب از نزدیکی به یک چهره شناخته شده یا کاریزماتیک برای پیشبرد اهداف خود بهره میگیرند. درباره حزب رفاه ملت هم گمانهزنیهای متعددی از نزدیکی به چهرههایی مانند آقایان قالیباف یا لاریجانی مطرح شده است که آنها را رد کردهاید. اگر قرار باشد به فرد خاصی اعلام قرابت کنید آن فرد چه کسی خواهد بود؟
از آنجایی که برخی افراد حاضر در حزب در مجلس عضو فراکسیون رهروان ولایت در مجلس نهم هستند که با آقای لاریجانی قرابت دارند این گمانه مطرح شد که حزب رفاه ملت به ایشان نزدیک و منتسب است. منتها ضمن احترامی که برای شخصیتهایی که نام بردید و بویژه آقای لاریجانی، باید بگویم که این حزب به هیچ کس منتسب نیست.حزبی که به فرد وابسته میشود مسلماً دچار چالش و مشکل خواهد شد و نمیتواند بر اساس مرامنامه، اساسنامه و برنامه خود حرکت کند. بلکه ناچار میشود بر اساس افکار چهرهای که به آن منتسب است حرکت کند.
- 12
- 2