دو شهردار منتخب شورای شهر پنجم هر کدام به دلایلی نتوانستند مدت زیادی در بهشت باقی بمانند و نجفی و افشانی خیلی زودتر از آنچه تصور میشد با شهرداری خداحافظی کردند. پس از تایید خروج افشانی از شهرداری چشمان اصولگرایان برق زد و سعی کردند تا با تبلیغ زیاد وانمود کنند که با حضور محسن هاشمی در شهرداری بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. کمآگاهترین فرد به مسائل سیاسی و شهری دریافت که تمایل اصولگرایان به شهردار شدن محسن هاشمی از موضع دوستی نیست بلکه آنها درصدد هستند که با خروج یک عضو شورا که البته رئیس هم است از سویی وحدت اصولگریان بهشت را خدشهدار کنند و از سوی دیگر چمران یا دبیر را به شورای شهر بفرستند تا مخل تصمیمگیری اعضای دیگر شوند که البته آنچه بدان میاندیشیدند خیالی خام بود و اصلاحطلبان در نهایت رأی به حضور پیروز حناچی در اتاق شهردار دادند.
۲ رویکرد متضاد اصولگرایان درباره حناچی
اصولگرایان متوجه شدند که تخریب و شایعات آنها تاثیری در برنامهریزی اعضای شورا و شهردار ندارد. سرگیجه شهری اصولگرایان در روز گذشته بسیار واضح بود چنانکه دو خبرگزاری دلواپس اظهارات مهدی چمران رئیس شورای شهر قبلی را متضاد با یکدیگر منتشر کردند. در ابتدا تسنیم مدعی شد که مهدی چمران با اشاره به انتخاب پیروز حناچی به عنوان شهردار جدید تهران اظهار کرد: «در درجه اول برای وی آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم با انتخاب شهردار جدید تهران شرایط پایتخت بهتر شود.
طی یکسال و چندماه گذشته مردم تهران شاهد مشکلات زیادی در سطح شهر بودند چرا که دوستان ما در شورای پنجم اقدام به دو شهردار و دو سرپرست در این مدت کردهاند». چمران گفت: «انتخاب حناچی توسط اعضای شورای شهر تهران به عنوان شهردار جدید تهران و حذف آخوندی دیگر گزینه تصدی شهرداری را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با حضور حناچی اتفاقات خوبی در شهر رقم بخورد». رئیس سابق شورای شهر تهران ادامه داد: «حناچی سوابق خوبی را در بخشهای مختلف اعم از کمیسیون ماده ۱۰۰، شورای عالی شهرسازی و معاونتهای شهرداری تهران داشته است و این سوابق میتواند به موفقیت وی در شهرداری تهران کمک کند به شرط اینکه نگاه سیاسی نداشته باشد.» در همین روز یعنی چهارشنبه، اما فارس موضعی متفاوت از چمران ارائه کرد و نوشت: «چمران درباره انتخاب شهردار گفت: انتخابها عموما سیاسی و جناحی است و کشمکشهای درون جناحی وجود دارد که بین ۳ حزب فعال در شورای شهر است.
او [چمران] در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا آخوندی نتوانست رأی اعضای شورای شهر را کسب کند، گفت: به نظر میرسید که شهردار تهران آخوندی باشد ولی اعتراضات گسترده مردمی به دلیل اینکه در وزارت راه و شهرسازی کارنامه خوبی را ارائه نداده بودند و این موضوع را مردم و جناحهای مختلف میگفتند موجب شد که اعضای شورای شهر نیز تجدید نظر کنند و معاون آخوندی را به عنوان شهردار انتخاب کنند. چمران خاطرنشان کرد: با توجه به کشمکشهای درون جناحی که در اعضای شورای شهر تهران وجود دارد، قصد دارند کسی را انتخاب کنند که بیشترین وابستگی را به آن جناح داشته باشد».
تخلفات قالیباف فراموش شد؟
البته فارس به انتشار اظهاراتی به نقل از چمران کفایت نکرده و اما و اگرهایی درباره برنامههای حناچی مطرح کرد و نوشت: «مدیریت تهران با روزی ۲۵ میلیارد درآمد، بیپولی و ۴ میلیون حاشیه نشین پایتخت» در این گزارش به اظهارت اعضای شورای شهر و برنامه ارائه شده از سوی حناچی پرداخته و آورده است: «حال قرار است حناچی، در ۵/۲ سال زمان باقی مانده از عمر شورای پنجم، شهر پر چالش تهران را که میراث دو مدیر سابق است اداره کند. البته شایعاتی مبنی بر اینکه احتمال دارد وی از سوی مراجع ذیصلاح تایید نشود دست به دست میشود ولی هنوز منبع رسمی این خبر را تایید نکرده است.» خبرگزاری اصولگرا با انتشار این موضوعات دو هدف را پیگیری میکند؛ نخست سرپوش گذاشتن بر گزارش تخلفات شهرداری در زمان قالیباف که نجفی در بدو حضورش در شهرداری اقدام به افشای آن کرد و ایجاد استرس و نگرانی در میان اصلاحطلبان با ذکر موضوع تایید یا عدم تایید جلوس حناچی بر کرسی شهرداری! اقبال شاکری عضو سابق شورای شهر هم به کمک رسانههای دلواپس آمده و به فارس گفته است:«اصلاح رفتار سیاسی و جناحی شورای شهر اولویت اساسی است، تا مادامی که رقابتهای سیاسی خارج از شورا وارد شورا میشود آثار آن را در مدیریت شهری میبینیم و این اشتباه است».
تا ۱۵ آذر در بهشت هستم
افشانی شهرداری بود که اعتقاد داشت نباید موضوعات سیاسی را در امور شهری دخیل کرد چرا که آفت بزرگی برای پیشرفت شهر و رفع موانع است. بنابراین ارتباط خوبی با رسانههای دلواپس دارد. چنانکه دیروز درباره وضعیتش و ادامه فعالیتش در شهرداری تهران تا زمان صدور حکم حناچی شهردار جدید تهران اظهار کرد: بنده همانطور که قبلا هم اعلام کردم بر اساس قانون عمل خواهم کرد. وی تصریح کرد: بر اساس قانون بنده تا ۱۵ آذر اجازه فعالیت در شهرداری تهران را دارم و امیدوارم در این مدت هم حکم شهردار جدید تهران صادر شود تا مدیریت شهری به ثبات برسد.
افشانی گفت: با توجه به صحبتهایی که با اعضای شورای شهر تهران داشتم و توافقی که صورت گرفته قرار شد سرپرست برای شهرداری تهران انتخاب نشود و بنده کارها را طبق روال انجام دهم. شهردار تهران همچنین در پاسخ به این پرسش که چه فعالیت شاخصی را طی این مدت انجام دادهاید، گفت: در این زمینه بهزودی نشستی خبری برگزار خواهم کرد و پروژههای شاخص و عملکرد خود را توضیح خواهم داد.
- 13
- 3