پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۷ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۵۴۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حمیدرضا ترقی: وزارت خارجه به احزاب میز بدهد

حمیدرضا ترقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

دیپلماسی عمومی ایرانیان، با آغاز دور دوم تحریم‌‏های ایالات متحده امریکا علیه ایران از سر گرفته شد. این بار اگرچه تعدادی از هنرمندان ایرانی پرچم‏دار این دیپلماسی شدند اما به نظر می‏‌رسد که این موضوع آنقدر گنجایش داشته باشد که بتواند فعالان سایر حوزه‎ها را هم در کنار یکدیگر قرار دهد. احزاب یکی از نهادهایی است که می‎تواند از این فرصت استفاده کرده و به داد دستگاه دیپلماسی ایران برسد.

 

اما آنچه در عالم واقع تحقق می‎یابد، چیزی خلاف این امر است. البته آن گونه که حمیدرضا ترقی معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی می‎گوید، تقصیر این انفعال به گردن وزارت امور خارجه است. ترقی در ادامه ادعای عجیبی مطرح و عنوان می‌کند: «حزبش می‏‌تواند همچون فعالیت‎هایی که در زمان توافق هسته‎ای صورت گرفته، تأثیرگذار باشد اما در عمل وزارت امور خارجه سد راه آنان شده است!» او معتقد است که ارتباطات ما یعنی حزب مؤتلفه دلیل همراهی دیروز و امروز چینی‏‌ها و روس‎ها با جمهوری اسلامی در مورد مسائل هسته‏‌ای بوده است. مشروح این گفت‎وگو را در ادامه بخوانید:

 

احزاب چگونه می‎توانند به پیشبرد دیپلماسی عمومی کشور کمک کنند؟

ظرفیت احزاب در عرصه بین‎المللی و دیپلماسی عمومی، بسیار بالاست و حضور ما در اتحادیه احزاب سیاسی آسیا یکی از ابزارهایی است که تاکنون هم در ارتباط با مسائل هسته‎ای و هم در ارتباط با تحریم‎ها از آن بهره زیادی برده‎ایم!

 

یعنی پیش از این سابقه داشته که بتوانید از ظرفیت حزب خود برای پیشبرد دیپلماسی عمومی استفاده کنید؟

ما در اجلاس مسکو تحریم‎های امریکا علیه ایران را محکوم کردیم. یکی از بندهای قطعنامه پایانی این اجلاس محکومیت تحریم‎های امریکا بود اما متأسفانه دولت، تاکنون بهایی به دیپلماسی عمومی احزاب نداده است. حتی یک میز هم در وزارت امور خارجه برای احزاب درنظر گرفته نشد تا از این ظرفیت استفاده شود. ما تبادلات و تعاملات فراوانی با احزاب دنیا داریم و می‌‏توانیم این تعاملات را هم افزایش دهیم. متأسفانه چون ساختار دولت ساختار حزبی نیست لذا به دیپلماسی عمومی احزاب هیچ توجهی نمی‎کند.

 

از روز اول روی کار آمدن آقای روحانی در دولت یازدهم، اولین موضوعی را که با ایشان در میان گذاشتیم و روی آن تأکید کردیم، این بود که با توجه به ظرفیت بیش از ۳۵۰ حزب در آسیا و ارتباطاتی که هم با کشورهایی آفریقایی و هم اروپایی و امریکای لاتین داریم، بهترین فرصت است که با تقویت دیپلماسی عمومی و کمک به ما از این ظرفیت برای انتقال پیام جمهوری اسلامی به احزاب کشورهای مختلف جهان و خصوصاً آسیا و آفریقا و امریکای لاتین و حتی اروپا استفاده کنیم.

 

پاسخ دولت چه بود؟

پیشنهادات مختلفی در این رابطه داده‎ایم اما متأسفانه غیر از بخش آفریقا و آسیای وزارت خارجه که بر حسب ارتباطات ما با کشورهای عضو این قاره مجبور بوده با ما همکاری داشته باشد، بخش دیگری با ما همکاری نکرد. البته ما هم سعی کردیم از این فرصت استفاده کرده و از نقطه نظرات‎شان برای این تعامل استفاده کنیم، ولی با این حال، وزارت خارجه هیچ بهایی به این موضوع نداده است. تمام سفرها و ارتباطاتی که صورت می‏‌گیرد را تماماً با هزینه خودمان انجام داده‏‌ایم. اینها برای دولتی که می‏‌خواهد تعاملات بین‏‌المللی داشته باشد اصلاً خوب نیست. تأکید مقام معظم رهبری هم بر دیپلماسی فعال عمومی است که در سیاست‎های ابلاغی آن را اعلام کرده‎اند. پس لازمه اجرای این دستور این است که واقعاً دولت در این زمینه سرمایه‏‌گذاری جدی‎تری را انجام دهد و از این ظرفیت استفاده بیشتری کند.

 

با توجه به اینکه هنوز جایگاه حزب در کشور ما آنچنان جا نیفتاده است، به نظر شما چنین ظرفیتی در احزاب وجود دارد که بتوانند بازوی دستگاه دیپلماسی ایران باشند؟

ظرفیت دیپلماسی احزاب با قدرت ارتباطاتی که می‌‏تواند برقرار کند، بسیار بالاست. اشخاص و افرادی از جریانات حزبی هستند که در عرصه بین‏‌المللی صاحب نفوذ بوده و می‌‏توانند ارتباط خوبی برقرار کنند. این ارتباط می‎تواند طرف‎های خارجی را وادار به موضعگیری کند و فضای افکار عمومی جهان را به نفع ایران تغییر دهد. لذا ما واقعاً گله‎مند هستیم که هیچ توجهی از سوی دولت نسبت به این ظرفیت صورت نگرفته است. اما بدون توجه به اینکه دولت از ما حمایت می‎کند یا نمی‎کند، کار خود را انجام می‎دهیم. در عرصه بین‌‏المللی آنچه وظیفه ما بوده را انجام داده‌‏ایم. یعنی حمایت از جمهوری اسلامی و محکومیت امریکا. حتی حمایت از فناوری صلح آمیز هسته‌ای در آن زمان که بحث پرونده هسته‎ای مطرح بوده و همچنین محکومیت امریکا به علت خروج از برجام و تحریم‏‌های جدید را وظیفه خود می‎دانستیم که اعتراض کنیم.

 

مذاکرات شما با کدام کشورها صورت گرفته و آیا موفقیت‎آمیز هم بوده؟

دلیل همراهی امروز و دیروز چینی‏‌ها و روس‎ها با جمهوری اسلامی در مورد مسائل هسته‌‏ای، همین ارتباطات ما بوده است. ما به آن کشورها سفر کردیم و آنان را توجیه کردیم و مسائل را تبیین کردیم و آنها را به این اعتقاد و باور رساندیم که جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‎ای نیست. به آنها باوراندیم که نظر ولی‌فقیه ما که سلاح هسته‎ای را حرام می‏‌داند یعنی چه؟ توجیه این موضوع که در روابط رسمی انجام‌‏پذیر نیست. ما اینها را در جلسات کارشناسی نشسته‎ایم و بحث کرده‎ایم. در مذاکرات رسمی که این گونه مسائل را نمی‎توانند تبادل کنند، پس بهتر است که ما به عنوان اعضای حزب به آن بپردازیم.

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش