شخصيتها و فعالان اصلاحطلب:
- پشت دولت را خالي نميكنيم
- مولاوردی: مردم هنوز به دولت امیدوارند
- عطریانفر: خالی کردن پشت دولت ناجوانمردی است، گول نمیخوریم
به گزارش آرمان ، عملکردهای دولت در حوزههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی موجب شده تا میزانی از نارضایتی و نا امیدی از دولت در جامعه موج بزند. از این جهت نگاهها به اصلاحطلبان نیز به عنوان حامیان روحانی و دولت متبوعش نیز بعضا بدبینانه و توام با تردید است. با این تفاسیر در شرایط حاضرعدهای مطرح میکنند که ادامه ائتلاف با دولت به صلاح اصلاحطلبان نیست و اندک حامیان آنها نیز در انتخابات پیش رو از دست خواهند رفت، اما دسته دیگر که طیف بیشتری از اصلاحطلبان را تشکیل میدهند معتقدند که این مجموعه همانطور که رئیس دولت اصلاحات گفته تا پایان دولت از روحانی حمایت میکنند. از این رو از دولت نیز انتظار میرود که اصلاحاتی در رویکردهای خود انجام دهد تا حداقل بتواند بخشی از سرمایه اجتماعی خود را بازگرداند. گرچه بهنظر میرسد هنوز هم هستند کسانی که با وجود شرایط فعلی نیز از دولت حمایت کنند.
ادامه ائتلاف، هزینه یا فایده
چندی است که اظهارات مختلفی مبنی بر جدایی اصلاحطلبان از دولت و برداشتن حمایت از رئیسجمهور مطرح میشود که واکنشهای متفاوتی در پی داشته است. در این راستا اگر نوع عملکرد و رویکرد دولت در قبال اصلاحطلبان را در طول ۱۸ ماه گذشته مورد ملاحظه قرار دهیم خواهیم دید گلایهمندیهای اصلاحطلبان بیجا و بیهوده نیست، چراکه آنها حامیان اصلی دولت بودند، اما از ظرفیت آنها در اداره امور کشور کمترین استفاده صورت گرفته است. این در حالی است که اصلاحطلبان به تاسی از رئیس دولت اصلاحات همواره به حمایت از روحانی تا ۱۴۰۰ تاکید داشتهاند. گرچه عملکردهای ناموفق دولت انتقادهای بسیاری را چه از ناحیه اصلاحطلبان و مهمتر از آن از ناحیه سرمایه اجتماعی آنها متوجه دولت کرده، اما دولت همچنان در صدد اصلاح یا تغییر رویکردهای خود حداقل تاکنون برنیامده است. همین موضوع است که موجب میشود مخالفان ادامه ائتلاف، ادله محکمی مثل انتخابات ۹۸ را مطرح کنند که اگر این ائتلاف ادامه یابد مردم به سبب حمایت آنها از دولت پشت اصلاحطلبان نخواهند ایستاد. گرچه چندی پیش رئیسجمهور از شراکت اصلاحطلبان با دولت سخن گفت، اما صرف شراکت با دولت پاسخگوی مطالبات اصلاحطلبان نیست، بلکه باید این شراکت به مشارکت بدل شود تا آنها بتوانند دراداره امورات کشور حاضر بوده، یا حداقل روحیه مطالبهمحوری و پیگیری مطالبات مردم را به دولتمردان نیز وارد کنند.
مردم امیدوار به دولت
دستیار ویژه رئیسجمهور در امور حقوق شهرندی در ارتباط با اظهارات اخیر سعید حجاریان مبنی بر گره زدن سرنوشت اصلاحطلبان با دولت اظهار کرد: سیاستورزی به معنی اتخاذ تصمیم درست و متناسب با شرایط است. شهیندخت مولاوردی گفت: من چنین صحبتی را نشنیدم که اصلاحطلبان بگویند «اشتباه کردیم سال ۹۲ از آقای روحانی حمایت کردیم»، در عوض بارها شنیدم که اصلاحطلبان گفتند، اگر بازهم در شرایط انتخابات ریاست جمهوری سالهای ۹۲ و ۹۶ قرار بگیریم، دوباره تصمیم به حمایت از آقای روحانی میگیریم. وی درباره اظهارنظر محمدرضا باهنر که گفته «جدایی حساب اصلاحطلبان از دولت بیمعرفتی بود» و میزان چسبندگی تعبیر «بیمعرفت» به اصلاحطلبان یادآور شد: باید دید آقای باهنر براساس چه مصادیق و شواهدی این صحبت را انجام داد، دقیقا چه کسی از اصلاحطلبان کاسه و سفره خود را از دولت جدا کرد؟ چون ظاهرا چنین اتفاقی نیفتاده است. این عضو کابینه دوازدهم با رد ادعای اقدام اصلاحطلبان برای جدا کردن مسیر خود از دولت افزود: ما چنین شواهدی را ندیدیم. استقبال خوب و گسترده مردمی از سفر اخیر رئیسجمهور به آذربایجان غربی نشان داد، برخلاف تصور جریان رقیب، مردم هنوز به دولت امیدوارند و هنوز به برنامههای دولت دل بستهاند. انشاءا... در ادامه اجرای سیاستها این امیدواری در مردم مضاعف شود.
گول نمیخوریم
یک فعال سیاسی اصلاحطلب درباره ارتباط اصلاحطلبان با دولت اظهار کرد: در این رابطه ما دو گروه داریم که بر این صحنه نظارت میکنند، یک گروه مردم و گروه دیگر مخالفان سیاسی آقای روحانی و اصلاحطلبان. همین موضوعی که روی زندگی اقتصادی مردم اثر گذاشته و معادلات را بر هم زده، بهانهای در دست مخالفان آقای روحانی و مخالفان اصلاحطلبان شده که آن را مثل چماق بر سر آنها بکوبند. وی افزود: نهادهای مسئول هم که نباید تابع سیاستهای چپ و راست باشند متأسفانه ماموریت خود را درست انجام نمیدهند تا به افکار عمومی ثابت کنند حوادثی که رخ داده فقط ناشی از ناکارآمدی دولت نیست. خبرآنلاین نوشت، محمد عطریانفر گفت: گرچه که دولت هم در برخی بخشها ضعف داشته، اما بخش بزرگی از آن ناشی از گرفتاریهایی است که انقباضی در حوزه اقتصاد ایران به وجود آورده است، یک بخش دیگر هم ریشه در نابودی ذخایر و سپردههای مالی ما در دوران درآمدهای شکوفای ارزی دولت احمدینژاد دارد و اندکی نیز ناشی از ناکارآمدی برخی مدیران در دولت است. وی ادامه داد: بر این باورم که پنجاه درصد گرفتاری ما ناشی از مشکلات جهانی است و٣٠ درصد ناشی از گذشتهای است که سرزمین سوختهای تحویل آقای روحانی شد و ۲۰درصد ناشی از عملکردضعیف بخشهایی از دولت است.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در ارتباط با جدایی از دولت به دلیل نوشته نشدن عملکرد دولت به پای اصلاحطلبان عنوان کرد: این ناجوانمردی که توسط رقبای دولت صورت میگیرد نمیتواند اصلاحطلبان را هم گول بزند و آنها را از حمایت دولت خارج کند. عملکرد دولت آقای روحانی در چهار سال اول برای اصلاحطلبان جذاب بود به طوری که تشویق و تمجید کردند، فهم سیاسی اصلاحطلبان حکم میکند این موضوع را درک کنند که بخشی از مشکلات دولت ناشی از ضعف عملکرد دولت وحتی رئیسجمهور است، اما بیش از ۸۰ درصد آن ناشی از عملکرد دولت نیست، اینها مشکلاتی است که اگر هر شخص دیگری به جای آقای روحانی بود با آن روبهرو میشد. معاون سیاسی وزارت کشور در دوره اصلاحات اظهار کرد: آن گروه از اصلاحطلبان که قرار نیست تنها شعار بدهند بلکه احساس مسئولیت میکنند و رئیس دولت اصلاحات در مرکزیت تصمیمگیریهای آنها قرار دارد تا اطلاع ثانوی یعنی تا پایان دوره آقای روحانی همچنان بر موضع حمایت انتقادی از رئیسجمهور باقی خواهند ماند، یعنی به صورت تمام عیار از دولت حمایت کرده و هرجا هم که عملکردها را ضعیف بدانند انتقاد اصلاحی خود را مطرح میکنند. عطریانفر تصریح کرد: به طور طبیعی جامعه مخاطب ما و طرفداران دولت همه از دولت توقع دارند، اما وقتی ما خودمان را جای دولت قرار دهیم میدانیم که تا کجا باید این انتقادات را متوجه دولت دانست؛ کما اینکه انتقاداتی هم داریم، مگر همین امروز دولت را نقد نمیکنیم که آقای روحانی وزرایی که انتخاب کردند به مراتب ضعیفتر از گذشته هستند؟ اماحدود و ثغور نقدها باید مشخص باشد.
حمید شجاعی
- 17
- 5