دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۰۳ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۰۴۵۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

عطریانفر: خالی کردن پشت دولت ناجوانمردی است، گول نمی‌خوریم

محمد عطریانفر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

شخصيت‌ها و فعالان اصلاح‌طلب:

 

- پشت دولت را خالي نمي‌كنيم

 

- مولاوردی: مردم هنوز به دولت امیدوارند

 

- عطریانفر: خالی کردن پشت دولت ناجوانمردی است، گول نمی‌خوریم

 

 به گزارش آرمان ، عملکرد‌های دولت در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی موجب شده تا میزانی از نارضایتی و نا امیدی از دولت در جامعه موج بزند. از این جهت نگاه‌ها به اصلاح‌طلبان نیز به عنوان حامیان روحانی و دولت متبوعش نیز بعضا بدبینانه و توام با تردید است. با این تفاسیر در شرایط حاضرعده‌ای مطرح می‌کنند که ادامه ائتلاف با دولت به صلاح اصلاح‌طلبان نیست و اندک حامیان آنها نیز در انتخابات پیش رو از دست خواهند رفت، اما دسته دیگر که طیف بیشتری از اصلاح‌طلبان را تشکیل می‌دهند معتقدند که این مجموعه همان‌طور که رئیس دولت اصلاحات گفته تا پایان دولت از روحانی حمایت می‌کنند. از این رو از دولت نیز انتظار می‌رود که اصلاحاتی در رویکردهای خود انجام دهد تا حداقل بتواند بخشی از سرمایه اجتماعی خود را بازگرداند. گرچه به‌نظر می‌رسد هنوز هم هستند کسانی که با وجود شرایط فعلی نیز از دولت حمایت کنند.

 

ادامه ائتلاف، هزینه یا فایده

چندی است که اظهارات مختلفی مبنی بر جدایی اصلاح‌طلبان از دولت و برداشتن حمایت از رئیس‌جمهور مطرح می‌شود که واکنش‌های متفاوتی در پی داشته است. در این راستا اگر نوع عملکرد و رویکرد دولت در قبال اصلاح‌طلبان را در طول ۱۸ ماه گذشته مورد ملاحظه قرار دهیم خواهیم دید گلایه‌مندی‌های اصلاح‌طلبان بیجا و بیهوده نیست، چراکه آنها حامیان اصلی دولت بودند، اما از ظرفیت آنها در اداره امور کشور کم‌ترین استفاده صورت گرفته است. این در حالی است که اصلاح‌طلبان به تاسی از رئیس دولت اصلاحات همواره به حمایت از روحانی تا ۱۴۰۰ تاکید داشته‌اند. گرچه عملکردهای ناموفق دولت انتقادهای بسیاری را چه از ناحیه اصلاح‌طلبان و مهم‌تر از آن از ناحیه سرمایه اجتماعی آنها متوجه دولت کرده، اما دولت همچنان در صدد اصلاح یا تغییر رویکردهای خود حداقل تاکنون برنیامده است. همین موضوع است که موجب می‌شود مخالفان ادامه ائتلاف، ادله محکمی مثل انتخابات ۹۸ را مطرح کنند که اگر این ائتلاف ادامه یابد مردم به سبب حمایت آنها از دولت پشت اصلاح‌طلبان نخواهند ایستاد. گرچه چندی پیش رئیس‌جمهور از شراکت اصلاح‌طلبان با دولت سخن گفت، اما صرف شراکت با دولت پاسخگوی مطالبات اصلاح‌طلبان نیست، بلکه باید این شراکت به مشارکت بدل شود تا آنها بتوانند دراداره امورات کشور حاضر بوده، یا حداقل روحیه مطالبه‌محوری و پیگیری مطالبات مردم را به دولتمردان نیز وارد کنند.

 

مردم امیدوار به دولت

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهرندی در ارتباط با اظهارات اخیر سعید حجاریان مبنی بر گره زدن سرنوشت اصلاح‌طلبان با دولت اظهار کرد: سیاست‌ورزی به معنی اتخاذ تصمیم درست و متناسب با شرایط است. شهیندخت مولاوردی گفت: من چنین صحبتی را نشنیدم که اصلاح‌طلبان بگویند «اشتباه کردیم سال ۹۲ از آقای روحانی حمایت کردیم»، در عوض بارها شنیدم که اصلاح‌طلبان گفتند، اگر بازهم در شرایط انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۹۲ و ۹۶ قرار بگیریم، دوباره تصمیم به حمایت از آقای روحانی می‌گیریم. وی درباره اظهارنظر محمدرضا باهنر که گفته «جدایی حساب اصلاح‌طلبان از دولت بی‌معرفتی بود» و میزان چسبندگی تعبیر «بی‌معرفت» به اصلاح‌طلبان یادآور شد: باید دید آقای باهنر براساس چه مصادیق و شواهدی این صحبت را انجام داد، دقیقا چه کسی از اصلاح‌طلبان کاسه و سفره خود را از دولت جدا کرد؟ چون ظاهرا چنین اتفاقی نیفتاده است. این عضو کابینه دوازدهم با رد ادعای اقدام اصلاح‌طلبان برای جدا کردن مسیر خود از دولت افزود: ما چنین شواهدی را ندیدیم. استقبال خوب و گسترده مردمی از سفر اخیر رئیس‌جمهور به آذربایجان غربی نشان داد، برخلاف تصور جریان رقیب، مردم هنوز به دولت امیدوارند و هنوز به برنامه‌های دولت دل بسته‌اند. ان‌شاءا... در ادامه اجرای سیاست‌ها این امیدواری در مردم مضاعف شود.

 

گول نمی‌خوریم

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره ارتباط اصلاح‌طلبان با دولت اظهار کرد: در این رابطه ما دو گروه داریم که بر این صحنه نظارت می‌کنند، یک گروه مردم و گروه دیگر مخالفان سیاسی آقای روحانی و اصلاح‌طلبان. همین موضوعی که روی زندگی اقتصادی مردم اثر گذاشته و معادلات را بر هم زده، بهانه‌ای در دست مخالفان آقای روحانی و مخالفان اصلاح‌طلبان شده که آن را مثل چماق بر سر آنها بکوبند. وی افزود: نهادهای مسئول هم که نباید تابع سیاست‌های چپ و راست باشند متأسفانه ماموریت خود را درست انجام نمی‌دهند تا به افکار عمومی ثابت کنند حوادثی که رخ داده فقط ناشی از ناکارآمدی دولت نیست. خبرآنلاین نوشت، محمد عطریانفر گفت: گرچه که دولت هم در برخی بخش‌ها ضعف داشته، اما بخش بزرگی از آن ناشی از گرفتاری‌هایی است که انقباضی در حوزه اقتصاد ایران به وجود آورده است، یک بخش دیگر هم ریشه در نابودی ذخایر و سپرده‌های مالی ما در دوران درآمدهای شکوفای ارزی دولت احمدی‌نژاد دارد و اندکی نیز ناشی از ناکارآمدی برخی مدیران در دولت است. وی ادامه داد: بر این باورم که پنجاه درصد گرفتاری ما ناشی از مشکلات جهانی است و٣٠ درصد ناشی از گذشته‌ای است که سرزمین سوخته‌ای تحویل آقای روحانی شد و ۲۰درصد ناشی از عملکردضعیف بخش‌هایی از دولت است.

 

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در ارتباط با جدایی از دولت به دلیل نوشته نشدن عملکرد دولت به پای اصلاح‌طلبان عنوان کرد: این ناجوانمردی که توسط رقبای دولت صورت می‌گیرد نمی‌تواند اصلاح‌طلبان را هم گول بزند و آنها را از حمایت دولت خارج کند. عملکرد دولت آقای روحانی در چهار سال اول برای اصلاح‌طلبان جذاب بود به طوری که تشویق و تمجید کردند، فهم سیاسی اصلاح‌طلبان حکم می‌کند این موضوع را درک کنند که بخشی از مشکلات دولت ناشی از ضعف عملکرد دولت وحتی رئیس‌جمهور است، اما بیش از ۸۰ درصد آن ناشی از عملکرد دولت نیست، اینها مشکلاتی است که اگر هر شخص دیگری به جای آقای روحانی بود با آن رو‌به‌رو می‌شد. معاون سیاسی وزارت کشور در دوره اصلاحات اظهار کرد: آن گروه از اصلاح‌طلبان که قرار نیست تنها شعار بدهند بلکه احساس مسئولیت می‌کنند و رئیس دولت اصلاحات در مرکزیت تصمیم‌گیری‌های آنها قرار دارد تا اطلاع ثانوی یعنی تا پایان دوره آقای روحانی همچنان بر موضع حمایت انتقادی از رئیس‌جمهور باقی خواهند ماند، یعنی به صورت تمام عیار از دولت حمایت کرده و هرجا هم که عملکردها را ضعیف بدانند انتقاد اصلاحی خود را مطرح می‌کنند. عطریانفر تصریح کرد: به طور طبیعی جامعه مخاطب ما و طرفداران دولت همه از دولت توقع دارند، اما وقتی ما خودمان را جای دولت قرار دهیم می‌دانیم که تا کجا باید این انتقادات را متوجه دولت دانست؛ کما اینکه انتقاداتی هم داریم، مگر همین امروز دولت را نقد نمی‌کنیم که آقای روحانی وزرایی که انتخاب کردند به مراتب ضعیف‌تر از گذشته هستند؟ اماحدود و ثغور نقدها باید مشخص باشد.

 

حمید شجاعی

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش