به گزارش رویداد۲۴، یک سال دیگر کم کم ثبت نام برای انتخابات مجلس یازدهم آغاز میشود. این یک سال آخرین فرصت برای نمایندگان مجلس است تا تواناییهای خود را به رخ بکشند و سعی کنند با عملکرد خود، برنده رقابتهای انتخاباتی باشند.
برخی کارشناسان معتقد بودند جریان اصلاحطلب برای انتخابات آینده، با مشکلات زیادی رو به رو است و مردم دیگر حاضر نخواهند شد به نامزدهای این جریان رای بدهند، با اینهمه افول اصلاح طلبان به معنای رشد اصولگرایان نیست و آنها نیز با از دست دادن امکانات مالی دولتی و افزایش قدرت رسانهها، وضعیت مناسبی ندارند.
در این شرایط، جمع زیادی از نمایندگان اصولگرای مجلس تصمیم گرفتهاند، با روش قاضی پور در انتخابات آینده مجلس شرکت کنند. این افراد با اصرار روی مسائل قومیتی و محلی، به مردم حوزههای انتخابیه خود این پیام را منتقل میکنند که دولت مرکزی ایران، عمدا به مناطق و شهرهای دیگر ایران توجهی ندارد و کم کاری خود و بی توجهی به حوزه انتخابیه را به گردن نفرت تهران از شهرستانها مرتبط میکنند.
ملت آذربایجان
در یکی از نمونههای اخیر این رفتارها، روح الله حضرت پور نماینده مردم ارومیه در صفحه تویئتر خود از سخنان استاندار آذربایجان غربی انتقاد کرد. او در این توئیت از ترکیب «ملت آذربایجان» استفاده کرده بود. ترکیبی که بلافاصله با انتقاد کاربران فضای مجازی مواجه شد و آنها از توئیت این نماینده به شدت انتقاد کردند.
درباره حضرت پور ذکر این نکته ضروری است که در زمان انتخابات مجلس دهم، بعد از اینکه انتخابات به مرحله دوم رفت، دو ترک و دو کـُرد در این مرحله با هم به رقابت پرداختند که همین مسئله به حواشی قومیتی دامن زد و باعث شد رقابتهای انتخابات مجلس در این منطقه ماهیتی کاملا بومی به خود بگیرد و گزارشهایی مبنی بر سفر مردم تبریز و مهاباد به ارومیه برای رای دادن به نامزدهای قومی، در رسانهها منتشر شد.
حمایت محمودزاده از قاضی محمد
جلال محمود زاده هفته گذشته در نطق میان دستور خود، از قاضی محمد به نیکی یاد کرد. قاضی محمد سالها قبل در مهاباد اعلام جمهوری سوسیالیستی کرد اما توسط توسط حکومت پهلوی در میدان چوارچرا شهر مهاباد اعدام شد.
بعد از تجریه عثمانی، مناطق کردنشین این کشور بین سه کشور عراق و سوریه و ترکیه تقسیم شد، اما مناطق کردنشین ایران، همیشه قسمتی از خاک ایران بوده است. با این حال در بعضی مقاطع تاریخی که دولت مرکزی تضعیف شده است، افرادی با گرایش استقلال در این مناطق حضور داشتهاندد که قاضی محمد نیز یکی از آنان بوده است.
جلال محمود زاده که از لیست امید وارد مجلس شد، اما تنها نماینده لیست امیدی که طرح سوال از روحانی و استیضاح ظریف را امضا کرده، او بوده است.
استعفا در اصفهان
سالهاست در فلات مرکزی ایران، بحث خشکسالی وجود دارد. دولتها سعی کردند آب کم موجود را بین چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان و یزد تقسیم کنند. در این میان اصفهان وضعیت ویژهای دارد. از طرفی چهارمحالیها معتقدند آب این منطقه نباید وارد اصفهان شود و از طرفی اصفهانیها معتقدند آب نباید به یزد منتقل شود.
اصولگرایان نیز با اشاره به یزدی بودن خاتمی، همواره این تصور را تبلیغ میکنند که به خاطر نقش خاتمی است که زایندهرود خشک شده است. حالا نمایندگان اصهان که اکثریت مطلق آنها اصولگرا هستند، در اقدامی هماهنگ، از نمایندگی مجلس استعفا کردهاند. این استعفا در واقع تایید رفتارهایی مثل قطع لولههای انتقال آب به یزد توسط کشاورزان است. رفتاری که دولت را برای مدیریت هوشمندانه منابع محدود آبی تحت فشار قرار میدهد؛
و هزاران نطق
این همه ماجرا نیست. درصد بالایی زمان صحبت نمایندگان در نطق سالیانه، به مسائل بومی و منطقهای اختصاص دارد. هر چند این مسائل در بسیاری موارد مهم (و در بسیاری موارد واقعا کماهمیت) هستند، اما ارائه این نطق برای ۲۹۰ نماینده دیگر، تاثیری در وضعیت مردم ایجاد نمیکند و صرفا فیلم تبلیغاتی نمایندگان برای انتخابات بعدی است.
شهاب الدین بی مقدار به رویداد۲۴ میگوید برای مقابله با این وضعیت، باید به سمت استانی شدن انتخابات پیش رفت. با این حال به نظر میرسد نامزدهای جریان اصولگرا به جای اعتراض به این وضعیت، از آن لذت میبرند و برای انتخابات آینده، به این شکافهای قومی، منطقهای نگاه ویژهای دارند.
- 15
- 2